Δημήτρη καλησπέρα
Σήμερα είχα χρόνο και μελέτησα προσεκτικά όλη την κατασκευή σου από την αρχή μέχρι το σημείο που βρίσκεσαι σήμερα.
Προχωράς πολύ καλά και πιστεύω ότι θα έχεις πολύ ωραίο τελικό αποτέλεσμα.
Το θέμα των σχεδίων το έχουμε ξανασυζητήσει, πράγματι έχει δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισα και εγώ. Οι 10 μεγάλες σελίδες με σχέδια είναι δύσκολες στη χρήση, θέλουν ''αποκρυπτογράφιση'' και η πιθανότητα λάθους υπάρχει.
Το San Felipe είχε αναλυτικά σχέδια ενώ στο Le Soleil Royal που δουλεύω τώρα συναντώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Σε κάποιο σημείο της μετάφρασης κάποιων οδηγιών που συνοδεύουν τα σχέδια η Mantua Sergal σημειώνει ότι τα σχέδια βοηθούν αλλά χρειάζεται και η δεξιοτεχνία και το ταλέντο του μοντελίστα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεχνικές βαφής που ακολουθείς τις οποίες και μελετώ. Σχετικά με τον τελικό χρωματισμό τι θα κάνεις? Βλέπω τη γάστρα κόκκινη με πρόβλεψη για μαύρες γραμμές με ώχρα στο πάνω μέρος. Ενδιαφέρον σχηματισμός
Εγώ έχω το κύτος λευκό με πράσινο σκούρο τις γραμμές και χρυσό το πάνω μέρος. Αν θυμάμαι καλά οι γραμμές προτείνονται από την Mantua να είναι μαύρες αλλά εγώ δεν ήθελα το μαύρο χρώμα και το έκανα πράσινο σκούρο.
Για το θέμα των πανιών τι θα κάνεις? Θα βάλεις πανιά ή θα το αφήσεις χωρίς ?
Θα σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον
Chemist
Chemist καλημέρα, κατά αρχάς να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Όσον αφορά το χρωματισμό θα ακολουθήσω τα χρώματα όπως είναι στο πραγματικό Αμέριγκο, και μέσα απο φωτογραφίες που έχω βρεί στο internet. Έχω διαβάσει τα post σου με το δικό σου Amerigo και μπορώ να πω ότι είναι πολύ όμορφο.Για τα σχέδια τα έχουμε πει... Σπαζοκεφαλιά με λάθη...

Όσον αφορά τα πανιά, θα ήθελα να τα βάλω μαζεμένα, αλλά αυτό απαιτεί αρκετή δεξιοτεχνία, αν τα καταφέρω καλώς αλλιώς δεν θα τα χρησιμοποιήσω.Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια.

Ότι χρειαστείς για την βαφή μην διστάσεις να ρωτήσεις , θα βοηθήσω με χαρά.
Δημήτρης