Αποστολέας Θέμα: Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale  (Αναγνώστηκε 31926 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale
« στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 05:55:48 μμ »
Καλησπέρα σας, επιτέλους σήμερα πήρα στα χέρια μου το Amerigo Vespucci και έτσι λοιπόν ανοίγω αυτό το καινούργιο ημερολόγιο καταγραφής για την κατασκευή του. Μερικές φωτογραφίες απο το περιεχόμενο της συσκευασίας και απο το dry fit. Πρώτες παρατηρήσεις που έχω είναι όσον αφορά την ξυλεία, σαφώς είναι ανώτερη της προηγούμενης κατασκευής μου. Επιπλέον στην δοκιμή ενος dry fit οι νομείς είναι πολύ χαλαροί όταν τους εφαρμόζω , το αντίθετο της προηγούμενης κατασκευής , που οι νομείς εφάρμοζαν πολύ σφιχτά πάνω στον διαμήκη άξονα του σκαριού. Όσον αφορά τις οδηγίες απλά δεν υπάρχουν , έχει 9 μεγάλες σελίδες με τα σχέδια του πλοίου επάνω και με γενικές οδηγίες κατασκευής . Ενώ το bluenose είχε βιβλιαράκι με οδηγίες βήμα ,βήμα!! Τι να πω , θα δείξει στην πορεία. Σκοπός μου είναι να μελετάω πολύ το κάθε βήμα πριν το εφαρμόσω και να μην βιαστώ να κάνω οτιδήποτε πριν να είμαι απόλυτα σίγουρος.(Είναι και πιο δύσκολο απο ότι το bluenose). Βέβαια το bluenose ήταν ουσιαστικά και το πρώτο μου καράβι οπότε είχα μια τρέλα να το τελειώσω γρήγορα για να δω τι μπορώ να πετύχω.  Σίγουρα αυτό θέλω να γίνει πολύ καλύτερο σε κατασκευή και σε λεπτομέρεια..

ΥΓ . Οι φωτό που βγάζω συνεχίζουν να είναι χάλια!! ::salut:: ::salut::
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
Απ: Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 08:00:06 μμ »
Και η πρώτη μου ερώτηση (γρήγορα ήρθε η απορία) είναι η εξής καθώς οι οδηγίες δεν αναφέρουν τίποτε για rabbet and bearding line:
Τι απόσταση πρέπει να αφήσω απο το τέλος της καρίνας για να αρχίζω να χαράζω την rabbet and bearding line?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 08:54:50 μμ »
αρε γλεντια!!!!!! ::nospam::
επεσες στα βαθια φιλαρακι!!
σου ευχομαι καλη και ευχαριστη κατασκευη  :D

Αποσυνδεδεμένος nickolas77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 07:16:51 πμ »
καλη επιτυχια και ευχομαι να ευχαριστηθεις την κατασκευη!!
οσο αφορα την bearding line κοιτα αν θες την κατασκευη μου και νομιζω θα καταλαβεις ακριβως θα γινει
εγω πηρα το σχεδιο της κατασκευης οπου απεικονιζει την  bearding line. Επειτα το εβγαλα μια φωτοτυπια, εκοψα το διαγραμμισμενο κομματι το προσαρμοσα πανω στην καρινα μου και  την χαραξα με ενα μολυβι.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 08:52:12 πμ »
αρε γλεντια!!!!!! ::nospam::
επεσες στα βαθια φιλαρακι!!
σου ευχομαι καλη και ευχαριστη κατασκευη  :D

Καλημέρα Χρηστάρα, χαχα ναι έιπα να κάνω μια βουτιά, σε ευχαριστώ πολύ!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 08:54:21 πμ »
καλη επιτυχια και ευχομαι να ευχαριστηθεις την κατασκευη!!
οσο αφορα την bearding line κοιτα αν θες την κατασκευη μου και νομιζω θα καταλαβεις ακριβως θα γινει
εγω πηρα το σχεδιο της κατασκευης οπου απεικονιζει την  bearding line. Επειτα το εβγαλα μια φωτοτυπια, εκοψα το διαγραμμισμενο κομματι το προσαρμοσα πανω στην καρινα μου και  την χαραξα με ενα μολυβι.

Καλημέρα Νικόλα , σε εμένα το πρόβλημα είναι ότι στα σχέδια δεν δείχνει τίποτα όσον αφορά την rabbet line. Σε ευχαριστώ ούτως η άλλως για την απάντηση. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 10:16:59 πμ »
rabbet line;;;;;;;;;;;;;;;; :lol:
αυτα ειναι ψιλα γρμματα για εμενα αλλα για δες εδω απο τους συμφορουμιτες μας το βιντεο!!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 12:59:42 μμ »
Χρηστάρα ευχαριστώ πολύ . Το έχω δει το βίντεο . Το πρόβλημα μου δεν είναι πως θα την σκάψω , αλλά πόσο περιθώριο θα αφήσω απο το τέλος της καρίνας μέχρι την πρώτη σανίδα πετσώματος. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 02:42:32 μμ »
Δημήτρη καλημέρα και καλή αρχή.
Σχετικά με το ερώτημα σου , πιστεύω ότι εάν πάρεις ένα σανίδι πετσώματος και το βάλεις στην βάση των νομέων (σαν να ξεκινάς το πέτσωμα από κάτω) , και το μολυβώσεις , θα σου δώσει την bearding line. Πλάτος της θα ορίσεις το πάχος της σανίδας και βάθος σχεδόν το μισό πλάτος (λιγότερο) της σανίδας.
Καλή συνέχεια.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 03:15:10 μμ »
Δημήτρη καλημέρα και καλή αρχή.
Σχετικά με το ερώτημα σου , πιστεύω ότι εάν πάρεις ένα σανίδι πετσώματος και το βάλεις στην βάση των νομέων (σαν να ξεκινάς το πέτσωμα από κάτω) , και το μολυβώσεις , θα σου δώσει την bearding line. Πλάτος της θα ορίσεις το πάχος της σανίδας και βάθος σχεδόν το μισό πλάτος (λιγότερο) της σανίδας.
Καλή συνέχεια.

Μπάμπη καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απλή απάντηση , Μίλησα και με τον Βασίλη και με κατατόπισε κάπως στο θέμα ::salut:: ::salut::
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 07:29:27 μμ »
Η rabbet line απο την μία μεριά έγινε επιτυχώς...νομίζω...  ::salut:: ::salut:: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 11:23:02 πμ »
Καλημέρα ,αυτό που παρατηρώ στο συγκεκριμένο κιτ είναι το εξής(πληροφοριακό το post για τα προβλήματα που προκύπτουν με το κιτ) : Το laser cut της Mantua είναι για ψιλοκλάματα για να μην πω τίποτε άλλο :evil:  Αφού τοποθετώ όλους τους νομείς και τέσσερις δοκούς για την ευθυγράμιση τους , οι νομείς χορεύουν άνετα πάνω στον διαμήκη άξονα, όχι μόνο μπρος πίσω , που εντάξει εκει θα τους φέρεις σωστά με μια γωνία, αλλά και δεξιά αριστερά τα μπόσικα είναι πολλά. Οπότε το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι αν πας να κολήσεις νομέα νομέα είναι πολύ δύσκολο να είσαι ακριβής.... Στο κιτ του bluenose , στο dry fit είχα δυσκολευτεί αρκετά να τραβήξω μετά τους νομείς έξω. Τέλος πάντων ψάχνω να βρώ τον τρόπο να είμαι όσο πιο ακριβής γίνεται...  Αυτά... ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 07:06:15 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα,
δεν φταίει το laser cut , αλλά η σχεδίαση και η πρώτη ύλη. Το laser κόβει ότι βρίσκει.... Δεν ήθελα να σου πω κάτι στην αρχή , για να μην σε απογοητεύσω. Καλή δύναμη. Αυτό που θα πρέπει ακόμη να προσέξεις , αφού ξεπεράσεις αυτό το στάδιο , είναι η κατασκευή των υπερκατασκευών και αν μπορείς να αντικαταστήσεις τουλάχιστον τα φινιστρίνια τα οποία ...
keep modeling

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 09:15:01 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα,
δεν φταίει το laser cut , αλλά η σχεδίαση και η πρώτη ύλη. Το laser κόβει ότι βρίσκει.... Δεν ήθελα να σου πω κάτι στην αρχή , για να μην σε απογοητεύσω. Καλή δύναμη. Αυτό που θα πρέπει ακόμη να προσέξεις , αφού ξεπεράσεις αυτό το στάδιο , είναι η κατασκευή των υπερκατασκευών και αν μπορείς να αντικαταστήσεις τουλάχιστον τα φινιστρίνια τα οποία ...
keep modeling

Μπάμπη καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την διόρθωση. :oops: Καμιά φορά άλλα σκεφτόμαστε και άλλα γράφουμε .:D Η αλήθεια είναι ότι περιμενα να είναι καλύτερη η σχεδιαση  σε ένα κιτ που στοιχιζει και κάμποσο....στην αρχή απογοητεύεσαι και μετά πεισμώνεις , το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις δυσκολίες , αν τις φέρεις σε περας , τουλάχιστον θα έχεις αποκομίσει εμπειρία και ίσως λίγο καλύτερες μοντελιστικές ικανότητες... :D :D Ότι έχεις κατά νου για το συγκεκριμένο καράβι και αλλαγές που θα μπορούσαν να το κάνουν καλύτερο , σε παρακαλώ μην διστάσεις να τις αναφέρεις , καθώς θα με βοηθούσαν με την μικρή εμπειρία που έχω στα ξύλινα.  Τα φινιστρίνια δεν τα τσέκαρα άλλα όπως τα είδα στο σακουλάκι δεν μου έκαναν και την καλύτερη εντύπωση, άσε που μου φάνηκαν μικρά.. Θα τα ξανατσεκάρω ::salut:: ::salut::
Σε ευχαριστώ

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 03:50:01 μμ »
Καλησπέρα , όπως γράφω και παραπάνω οι νομείς έπλεαν πάνω στον διαμήκη άξονα , έτσι λοιπόν αποφάσισα στις εγκοπές κάθε νομέα να τοποθετήσω πηχάκια 0,5 mm και στις 2 μεριές , να τα τρίψω λίγο με το dremel (στην χαμηλότερη ταχύτητα, βέβαια) ώστε να μηδενίσω τον τζόγο.Αφού έγινε αυτό και οι νομείς έμπαιναν σφιχτά επάνω,γωνιάστηκαν και κολήθηκαν απο το Νο 1 εως και τον Νο 15.
Μερικές φωτογραφίες.  ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 06:07:41 μμ »
ωραια πραγματα!! :D
καλη η λυση, ψυχοφθορα βεβαια........ ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 07:11:59 μμ »
ωραια πραγματα!! :D
καλη η λυση, ψυχοφθορα βεβαια........ ::glossa::

Γειά σου Χρηστάρα, η λύση δεν ήταν ψυχοφθόρα !!! Το όταν κοιτάω τα σχέδια και τις οδηγίες είναι ψυχοφθόρο...xaxaxa :evil: Η Artesania που δεν θεωρείται τόσο καλή εταιρεία όπως  η mantua ,  έχει σαφώς ανώτερες οδηγίες , και δεν μιλάω για το step by step οδηγό....
Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 08:02:25 μμ »
η μαντουα εχει τις χειροτερες οδηγιες αλλα την καλυτερη ξυλεια, απο οτι ξερω.το θεμα ειναι οτι τα κουτια της μαντουα δεν εχουν ναυλον που τα σφραγιζει, ποτε δεν ξερεις αν εχει μεσα ολα τα εξαρτηματα...τις καλυτερες οδηγιες τις εχει η Caldercraft  απο οτι εχω διαβασει, οχι οτι εχω φτιαξει κατι δικο της ακομα....κακως βεβαια γιατι εχει πολυ ωραια μοντελα ειδικα το εντεαβουρ της ειναι καταπληκτικο, πολυ καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλης εταιρειας

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 09:54:00 μμ »
η μαντουα εχει τις χειροτερες οδηγιες αλλα την καλυτερη ξυλεια, απο οτι ξερω.το θεμα ειναι οτι τα κουτια της μαντουα δεν εχουν ναυλον που τα σφραγιζει, ποτε δεν ξερεις αν εχει μεσα ολα τα εξαρτηματα...τις καλυτερες οδηγιες τις εχει η Caldercraft  απο οτι εχω διαβασει, οχι οτι εχω φτιαξει κατι δικο της ακομα....κακως βεβαια γιατι εχει πολυ ωραια μοντελα ειδικα το εντεαβουρ της ειναι καταπληκτικο, πολυ καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλης εταιρειας

Δεν ξέρω φίλε Χρήστο αν ισχύει αυτό με την ξυλεία της Mantua λόγω εμπειρίας , αλλά κατασκευαστικά, υπάρχουν πολλά κομμάτια που δεν ταιριάζουν ακριβώς και θέλει παντεντούλες!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 03, 2014, 04:40:11 μμ »
Καλησπέρα έκανα λίγη δουλίτσα ακόμη ... Διαμόρφωσα τα ξύλα που υποστηρίζουν τα πηχάκια του πετσώματος πλώρη και πρύμνη,(μετά απο πολλές δοκιμές με τα πηχάκια πάνω στα συγκεκριμένα κομμάτια και κατα μήκος των νομέων). Επίσης έτριψα τους πρώτους 3 νομείς και τους τρεις τελευταίους.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 05:22:01 μμ »
Καλησπέρα συνάδελφοι, ακόμη λίγη δουλίτσα έγινε ....
Τα υποστηρικτικά διαμορφωμένα κομμάτια για το πέτσωμα κολήθηκαν στην θέση τους.
Το main deck κολήθηκε στην θέση του.
Ένας τοίχος προς την πλώρη που τερματίζουν κάποιες κατασκευές , ντύθηκε με πηχάκια καρυδιάς , τρίφτηκε και περάστηκε με άχρωμο ματ βερνίκι  (premium vallejo)  , και κολήθηκε στην θέση του.
Τα κομμάτια υποστήριξης του deck της πρύμνης κολήθηκαν και αυτά.
Τέλος έχω αρχίσει το πέτσωμα στο main deck παιρνώντας τα πηχάκια με μαύρο μαρκαδόρο απο την μία μεριά. Επιπλέον να πω ότι τα ποστ του Βασίλη για τον μεγάλο αδερφό 1:84 της Panart με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ!!! Θα ήθελα την αποψή σας βέβαια και τις παρατηρήσεις σας είτε καλές είτε κακές... :D       ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 12:04:28 πμ »
Καλησπέρα,
εάν μου επιτρέπεις , έχω την εντύπωση ότι αρχικά και για λόγους ευκολίας , θα μπορούσε να πετσώσεις το κατάστρωμα και μετά να το κολλήσεις οριστικά στην θέση του.
Από την άλλη κάνε κάποιο έλεγχο σε φωτογραφίες του πραγματικού , γιατί στην τρίτη κατά σειρά φωτογραφία , εμφανίζεις έναν "τοίχο" , πετσωμένο όπως το κατάστρωμα!Μήπως θα πρέπει να στοκάρεις , τρίψεις και βάψεις (λευκό αν θυμάμαι καλά).
Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 12:30:39 πμ »
Καλησπέρα,
εάν μου επιτρέπεις , έχω την εντύπωση ότι αρχικά και για λόγους ευκολίας , θα μπορούσε να πετσώσεις το κατάστρωμα και μετά να το κολλήσεις οριστικά στην θέση του.
Από την άλλη κάνε κάποιο έλεγχο σε φωτογραφίες του πραγματικού , γιατί στην τρίτη κατά σειρά φωτογραφία , εμφανίζεις έναν "τοίχο" , πετσωμένο όπως το κατάστρωμα!Μήπως θα πρέπει να στοκάρεις , τρίψεις και βάψεις (λευκό αν θυμάμαι καλά).
Καλή συνέχεια

Καλησπέρα Μπάμπη, το σκέφτηκα για το κατάστρωμα αρχικά, αλλά είδα μετά ότι εφάρμοζε πολύ σφιχτά οπότε φοβήθηκα να το πετσώσω πρωτα και μετά να το βάλω . Όσον αφορά τον τοίχο , ο τοίχος μπαίνει εκεί καθώς είναι το τέλος κάποιων υπερκατασκευών .Αν δεις και το μεγάλο Amerigo του Βασίλη θα δεις τον ίδιο τοίχο. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τα σχόλια Μπάμπη !!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 05:49:08 μμ »
Μπάμπη την καλησπέρα μου, όλα καλά;

Δημήτρη νομίζω ότι καλά έκανες και δεν πέτσωσες το κατάστρωμα πριν το τοποθετήσεις και ο λόγος είναι ότι εάν είναι το ίδιο που θέλω να πιστεύω ότι είναι το ίδιο με το Vespucci στην 1:84 τότε θα υπήρχε πρόβλημα επειδή μερικοί νομείς κόβονται και εάν είχε πετσωθεί το κατάστρωμα θα έπρεπε να κλείσεις τις τρύπες που θα δημιουργούνταν με το κόψιμο των συγκεκριμένων νομέων και θα φαινόταν άσχημα. Αυτό που αναφέρω  θα πρέπει να το δείχνουν και τα σχέδια που έχεις.
Μπορείς να κοιτάξεις και την κατασκευή μου στην οποία θα δεις ότι σε κάποια από τις φωτογραφίες φαίνεται από πού γράφω παραπάνω.
Επειδή το κιτ που φτιάχνεις το έχω φτιάξει στο παρελθόν (πριν από πολλά χρόνια) δυστυχώς δεν έχω κρατήσει φωτογραφικό υλικό αλλά και δεν θυμάμαι την πορεία της κατασκευής.
Δημήτρη θα πρέπει να κοιτάζεις καλά τα σχέδια και να μην συγκρίνεις ναι μεν δύο ίδια πλοία, αλλά στην ουσία στα πιο πολλά είναι μέρα με την νύχτα, θέλω όμως να πιστεύω ότι στο σημείο του καταστρώματος δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο κιτ. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις από τα σχέδια όπως προέγραψα.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 06:39:45 μμ »
Μπάμπη την καλησπέρα μου, όλα καλά;

Δημήτρη νομίζω ότι καλά έκανες και δεν πέτσωσες το κατάστρωμα πριν το τοποθετήσεις και ο λόγος είναι ότι εάν είναι το ίδιο που θέλω να πιστεύω ότι είναι το ίδιο με το Vespucci στην 1:84 τότε θα υπήρχε πρόβλημα επειδή μερικοί νομείς κόβονται και εάν είχε πετσωθεί το κατάστρωμα θα έπρεπε να κλείσεις τις τρύπες που θα δημιουργούνταν με το κόψιμο των συγκεκριμένων νομέων και θα φαινόταν άσχημα. Αυτό που αναφέρω  θα πρέπει να το δείχνουν και τα σχέδια που έχεις.
Μπορείς να κοιτάξεις και την κατασκευή μου στην οποία θα δεις ότι σε κάποια από τις φωτογραφίες φαίνεται από πού γράφω παραπάνω.
Επειδή το κιτ που φτιάχνεις το έχω φτιάξει στο παρελθόν (πριν από πολλά χρόνια) δυστυχώς δεν έχω κρατήσει φωτογραφικό υλικό αλλά και δεν θυμάμαι την πορεία της κατασκευής.
Δημήτρη θα πρέπει να κοιτάζεις καλά τα σχέδια και να μην συγκρίνεις ναι μεν δύο ίδια πλοία, αλλά στην ουσία στα πιο πολλά είναι μέρα με την νύχτα, θέλω όμως να πιστεύω ότι στο σημείο του καταστρώματος δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο κιτ. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις από τα σχέδια όπως προέγραψα.

Βασίλη καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Τα βήματα είναι τα εξής: Διαβάζω τις οδηγίες και κoιτάω τα σχέδια του κιτ , έχω κατεβάσει και το manual του δικού σου απο την mantua  Τα συγκρίνω (μέχρι τώρα δεν υπάρχουν διαφορές, παρακάτω αρχίζουν) και διαβάζω και τα post σου . Είναι ένας τρόπος που με βοηθάει!!!! ::salut:: ::salut::

Tags: