Kαλησπέρα σε όλη τη μοντελοπαρέα ..
Συνεχίζοντας την περιπέτεια στην 1/72 ,κατηφόρισα προς Ιορδάνη μεριά .
Αφορμή τα δυο υπέροχα τευχη της ΠΤΗΣΗΣ 332 και 333 και το αφιέρωμα στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.
Υπέροχες φωτογραφίες από πολλούς τυπους και ειδικά από τα F-16 της .Μαζί με τα δικά μας της ΠΑ ,πιστευω τα πιό ομορφα
F-16....
Πάμε με τα κιτ και προχωράμε !!!
Για το Νetz ,το υπέροχο κιτ της revell ,από τα πιό πλήρη που κυκλοφορούν !

Για το Barak ,το κιτ της Hasegawa ,το οποίο είναι καλό,με δυνατό σημείο τον οπλισμό!

.....και μερικές από τα πραγματικά γεράκια !!!
Netz ,Flying Dragons

Barak ,είμαι ανάμεσα από τους First Fighters

και από τους First Jets ..

Συνέχεια με την πρόοδο !!!
Εχω φτάσει σιγά σιγά εδώ .....απαραίτητο πριτσίνωμα ,διακριτικό ,αφότου βαφτεί ,τώρα είναι υπερτονισμένο
με wash για να βλέπουμε τι κάνουμε!!!
Το Revell

Τα εργαλεία απλά ,έτσι;

To Hasegawa

Ενα κομμάτι της κατασκευής που με απασχόλησε πολύ ήταν τα Reinforcing Plates,οι πλάκες ενίσχυσης δηλαδή που έχουν όλα τα block 5 που είναι τα Α και ολα τα Barak.
Διακρίνονται και στα δικά μας τα 30 αρια .
Η Λύση ήρθε από το πουθενά .Κάποτε είχα πάρει το βελτιωτικό της ταμίγια για 1/48 το οποίο είναι φτιαγμένο από πολύ λεπτό άσπρο μέταλο .
Στις οδηγίες τοποθέτησής τους λοιπόν ,υπήρχε κάτοψη ...μαντέψατε την κλίμακα;...1/72!!!
Σκέφτηκα να τα κάνω από πολύ λεπτό φύλλο πλαστικού αλλά είχα δυο προβλήματα .Το πρώτο ήταν οτι ημουν λίγο over scale στο πάχος μια και ισα ισα που ξεχωρίζουν
στην πραγματική άτρακτο .Το δευτερο ,πως να τα κόψω σωστά μια και είναι πολύ μικρά με σχήματα Η .
Η λύση ήταν ταινία ταμίγια ,που έκοψα με πολύ κόπο με μικρό ψαλιδάκι...

Και φυσικά έχω να τα φτιάξω άλλη μια φορά .
Εδώ μια, μαζί και δυο.Οι διαφορές αρκετές ,κινητήρες και εξαγωγές ,κάθετα σταθερά με διαφορά στην πρόεκταση του αλεξιπτώτου και εμπρός στο χείλως προσβολής της.
Στο κάθετο του Α εφτιαξα από evergreen τα κουτιά εκτόξευσης των flares!!!
Αυτά από εμένα για την ώρα ,επανερχομαι με βαψίματα σύντομα!!!