Αποστολέας Θέμα: Iwata ΝEO series  (Αναγνώστηκε 6154 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cvittas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Hannover - Γερμανία
  • modelclub.gr
Απ: Iwata neo series
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 03, 2015, 10:45:29 μμ »
Προσωπικά, χρόνια έχω τον παρακάτω αερογράφο;
http://www.pla.gr/iwata-revolution-p-1775.html
Έχω βάλει στο πίσω μέρος και ένα ρυθμιστή και είμαι καταευχαριστημένος.
Μάλλον σε αυτόν θα καταλήξω κι εγώ..

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 04, 2015, 08:10:14 μμ »
θα κοίταγα και σε badger

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 04, 2015, 09:06:15 μμ »
Kατα την γνωμη μου, η iwata ειναι μονοδρομος σε οτι αφορα αγορα απο Ελλαδα. Απο εξωτερικο υπαρχει μεγαλη διαφορα, αλλα επειδη συνηθως ειναι εκτος ΕΕ, υπαρχει παντα ο κινδυνος του τελωνειου (το οποιο δεν ξερω για ποσο ακομα θα ειναι χαλαρο σε μικρα πακετα, τυπικα πανω απο 50 ευρω μπαινει ΦΠΑ και πανω απο 150 και δασμοι).

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 04, 2015, 09:16:33 μμ »
πρόσφατα έκανα τέτοια αγορά.Η τιμή έξω ήτσν 105ε Ελλάδα 175
Δεν πληρωσα κατι τελωνείο.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 04, 2015, 09:22:22 μμ »
σε επιπεδο τιμής ανταλλακτικών ειναι πολύ ποιο φτηνοί οι badger

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 04, 2015, 09:39:44 μμ »
πρόσφατα έκανα τέτοια αγορά.Η τιμή έξω ήτσν 105ε Ελλάδα 175
Δεν πληρωσα κατι τελωνείο.
Ναι κι εγω εχω κανει αναλογες αγορες και την εχω γλυτωσει, γιατι ειναι πολυ περιεργος ο τροπος που γινεται η μπιζνα στο τελωνειο. Αν αυριο ομως σφιξουν τα πραγματα και γινουν ολα προβλεπομενα, τοτε τα πραγματα θα αλλαξουν. Κανεις δεν εγγυαται οτι δεν θα πληρωσεις εξτρα (και τι εξτρα) παρα μονο αν κανεις αγορα απο το amazon που καποιες φορες τα υπολογιζει μονο του.

Οσον αφορα τα ανταλλακτικα ειναι πολυ πιο φθηνα, στην Αμερικη (και κατα περιπτωση στην Ευρωπη). Βεβαια στα πολυ φθηνα αμερικανικα να υπολογιζουμε καθε φορα +10-15 ευρω μεταφορικα για μικρα πακετα.

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 04, 2015, 09:45:45 μμ »
είναι σημαντική η διαφορά και κατι που πρεπει να λαβει καποιος υπ όψιν του.
Προσφατα εδωσα 20ε για tip 0,5 σε iwata 2 μηνών...

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 04, 2015, 09:51:16 μμ »
Ναι κι εγω εχω κανει αναλογες αγορες και την εχω γλυτωσει, γιατι ειναι πολυ περιεργος ο τροπος που γινεται η μπιζνα στο τελωνειο. Αν αυριο ομως σφιξουν τα πραγματα και γινουν ολα προβλεπομενα, τοτε τα πραγματα θα αλλαξουν. Κανεις δεν εγγυαται οτι δεν θα πληρωσεις εξτρα (και τι εξτρα) παρα μονο αν κανεις αγορα απο το amazon που καποιες φορες τα υπολογιζει μονο του.

Οσον αφορα τα ανταλλακτικα ειναι πολυ πιο φθηνα, στην Αμερικη (και κατα περιπτωση στην Ευρωπη). Βεβαια στα πολυ φθηνα αμερικανικα να υπολογιζουμε καθε φορα +10-15 ευρω μεταφορικα για μικρα πακετα.
υπάρχει κάλυψη ανταλλακτικων Badger στην Ελλάδα.
Το τελωνειο πάντα είναι ένα ρισκο αλλά κ παλι πιο φτηνα θα εβγαινε

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 04, 2015, 10:24:30 μμ »
είναι σημαντική η διαφορά και κατι που πρεπει να λαβει καποιος υπ όψιν του.
Προσφατα εδωσα 20ε για tip 0,5 σε iwata 2 μηνών...

Εξαρταται παντα απο το μοντελο του αερογραφου βεβαια. Σιγουρα η iwata ειναι ακριβοτερη, αλλα πρεπει να υπολογιζουμε και τι δινει σε αποδοση.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 06, 2015, 12:10:35 μμ »
εγώ πριν από κάποιους μήνες αγόρασα έναν sotar από αμαζον usa και ήρθε χωρίς να περάσει τελωνείο και τώρα που κοίταξα έχει ακόμα καλύτερη τιμή στα 82,98 $

Αποσυνδεδεμένος cvittas

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 06, 2015, 07:07:47 μμ »
θα κοίταγα και σε badger
Ποιος είναι στα ίδια επίπεδα δηλαδή;

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 06, 2015, 07:55:22 μμ »
κοιτά έχω διάφορους ο τελευταίος ειναι ο sotar 2020-2f και σίγουρα έτη φωτός μπροστά από τον neo απλά ερχεται με μικρο μπεκ αλλά αν θες του βάζεις άλλο από εκεί και πέρα η σειρά renegate ειναι αρκετά καλή και για μην νομίζεις ότι έχω κάτι με τους iwata έχω τον εξαιρετικο αλλά πολύ ακριβότερο HP-B PLUS και έναν badger 150.7

εγώ θα κοίταγα πάντως για αγορά από amazon.com μέχρι τώρα δεν έχω φάει τελωνείο χωρίς αυτό να λέει και κάτι το σίγουρο

από εκεί και πέρα ειναι και το τι αντέχει η τσέπη σου και εγώ αυτός τους αγόρασα σε βάθος χρόνου λεφτά δυστυχώς δεν παίζουν πολλα

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 06, 2015, 08:20:06 μμ »
κοιτά έχω διάφορους ο τελευταίος ειναι ο sotar 2020-2f και σίγουρα έτη φωτός μπροστά από τον neo απλά ερχεται με μικρο μπεκ αλλά αν θες του βάζεις άλλο από εκεί και πέρα η σειρά renegate ειναι αρκετά καλή και για μην νομίζεις ότι έχω κάτι με τους iwata έχω τον εξαιρετικο αλλά πολύ ακριβότερο HP-B PLUS και έναν badger 150.7

εγώ θα κοίταγα πάντως για αγορά από amazon.com μέχρι τώρα δεν έχω φάει τελωνείο χωρίς αυτό να λέει και κάτι το σίγουρο

από εκεί και πέρα ειναι και το τι αντέχει η τσέπη σου και εγώ αυτός τους αγόρασα σε βάθος χρόνου λεφτά δυστυχώς δεν παίζουν πολλα

Yπαρχουν πολυ καλες ευκαιριες απο Αμερικη ή Ασια, το θεμα ειναι παντα ο απροβλεπτος τροπος που λειτουργει το τελωνειο. Μπορει να βρεις μια σουπερ ευκαιρια, αλλα αν πεσεις στα νυχια τους να φας ΦΠΑ +δασμους +λοιπες χρεωσεις και να σου βγει η τιμη ιδια, αν οχι μεγαλυτερη με το να το αγοραζες σε ενα καταστημα εδω. Για να εκμεταλευτεις αυτες τις ευκαιριες λοιπον πρεπει εξαρχης να εχεις την δυνατοτητα να πληρωσεις το τιμημα του χ προιοντος κι αν σου κατσει να περασει, εισαι κερδισμενος.
Τι γινεται ομως αν δεν εχεις? Αν καποιος πχ εχει ακριβως 80-90 ευρω για να χαλασει για εναν αερογραφο και του ερθει κανενα κουστουμι? Εντωμεταξυ αν θελουν να σε @@@ εχουν πολλους τροπους. Ακομα κι αν το προιον εχει δηλωθει απο τον πωλητη με μειωμενη τιμη, ειναι στην διακριτικη ευχερεια του τελωνη να το δεχτει. Αν κατι δεν του αρεσει μπορει να κοστολογησει μονος του (ουσιαστικα ψιλοαυθαιρετα) με βαση καποιους γενικες τιμες που αντιστοιχουν στο χ προιον. Δηλαδη να εχεις παρει ενα οικονομικο μοντελο και να φας καμια χρεωση που αντιστοιχει σε προπολεμικες λιστες αξιων (τοτε που ενα σωρο κοσμος εβγαζε το ψωμι του με αερογραφο και κραταγαν τιμες).

Προσωπικα εχω κανει διαφορες αγορες χωρις κανενα προβλημα, ο αδελφος μου ομως μια φορα δεν ηταν καθολου τυχερος και του βγηκε ο κουκος αηδονι. Υπαρχει κοσμος που εχει παρατησει πληρωμενα αντικειμενα προκειμενω να πληρωσει τα εξοδα εκτελωνισμου που εβγαιναν τριδιπλα. Το οτι περνανε αντικειμενα πανω απο το επιτρεπτο οριο που εχει τεθει, οφειλεται αποκλειστικα στο οτι οι τελωνιακοι ΔΥ βαριουνται να κοιταξουν δεματα μικρου ογκου και αξιας κατω απο ενα χ ποσο. Ποιος ομως εγγυαται (ειδικα στην τωρινη οικονομικη κατασταση) οτι αυριο δεν θα αρχισουν να ξεψαχνιζουν τα παντα γιατι το αρμοδιο υπουργειο αποφασισε να τους πρεσαρει?

Αποσυνδεδεμένος cvittas

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 06, 2015, 09:21:39 μμ »
Εγώ ζω στην Γερμανία τώρα,  οπότε με το τελωνείο δεν ξέρω τι παίζει  ακριβώς εδώ.  Θα κοιτάξω όμως στο γερμανικό Amazon.  Το budget είναι μέχρι 100 ευρώ, και θέλω 0,5 να πάρω..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 06, 2015, 11:42:54 μμ »

Δεν παιζει καμια ευκαιρια σε H&S που ειναι γερμανικοι?

Αποσυνδεδεμένος cvittas

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 07, 2015, 11:31:13 πμ »
Σε καινούργιο, οι τιμές online είναι πάνω κάτω οι ίδιες..

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 07, 2015, 12:56:09 μμ »
το εργαλείο που αναφέρεις πιο πάνω ειναι μια χαρά επιλογή.
Δεν νομίζω το τελωνείο εκεί να είναι όπως εδώ...

Αποσυνδεδεμένος charis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 07, 2015, 01:08:03 μμ »
Εξαρταται παντα απο το μοντελο του αερογραφου βεβαια. Σιγουρα η iwata ειναι ακριβοτερη, αλλα πρεπει να υπολογιζουμε και τι δινει σε αποδοση.

έχω στην κατοχή μου 2 Badger & 2 iwata.Σε αυτη την κατηγορία είναι θέμα δεξιοτήτων κ γνώσεων.

Tags: Iwata