Τώρα για την άλλη μάζα πλαστικού (BA-6) πριν αυτοτιμωρηθείς,να κοιτάξουμε λίγο τα σήματα και τα χρώματα γιατί μου φαίνονται λίγο κουκουρούκου (δεν έχω ξαναδεί Τ/Θ των Δημοκρατικών με παραλλαγή και ζωγραφισμένη σημαία,μάλλον για captured όχημα των Εθνικιστών πρόκειται...
) αλλά αυτά όταν,πρώτα ο Θεός,ανοίξεις το τόπικ 
Ναι, είναι των εθνικιστών. Δεν ξέρω αν τελικά μπει στο GB αλλά θα φιαχτεί, ειδικά τώρα που "έμαθα" τα ζόρικα σημεία από το ΒΑ-10.
Άν και υποψιάζομαι,τελικά θα ρωτήσω:Πώς βρέθηκε το BA-10 να συνοδεύει βρετανική φάλαγγα; 
Ωχ... θα έπρεπε να το ξέρεις... δεν πρέπει να μου κάνει ιστορικές ερωτήσεις, γίνομαι ανεξέλεγκτος... αλλά μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία...
Είμαστε στον Ιούνιο του 1941 και η Γερμανία έχει εισβάλει στην ΕΣΣΔ. Αυτόματα, και φυσικά εξ ανάγκης, Αγγλία και ΕΣΣΔ γίνονται σύμμαχοι. Η Αγγλία θέλει να αποστείλει υλική βοήθεια στην ΕΣΣΔ και οι δρόμοι είναι δύο, δια θαλάσσης μέσω Β. Θάλασσας και δια θαλάσσης και ξηράς μέσω Περσικού Κόλπου και Περσίας (σημερινό Ιράν). Ο δρόμος της Β. Θάλασσας είναι ο πλέον ζόρικος, άστατος καιρός, κύματα 10m, παγόβουνα και το Tirpitz με την παρέα του να περιμένει την ευκαιρία. Ο δρόμος της Περσίας δείχνει πιο βατός και πιο σίγουρος αλλά πρέπει να ανοίξει. Ετσι Αγγλία και ΕΣΣΔ εισβάλουν στην Περσία τον Αύγουστο του 1941 με πρόσχημα την άρνηση του Reza Shah να διώξει όλους τους γερμανικής καταγωγής πολίτες από τη χώρα. Βλακείες, θα εισέβαλαν ούτως ή άλλως, απλά ήθελαν να το ντύσουν με ένα μανδύα "νομιμότητας". Μάλιστα η ΕΣΣΔ θεωρεί τη δυνατότητα τροφοδοσίας μέσω Περσίας τόσο σημαντική που θα διαθέσει τεράστιες δυνάμεις για την εισβολή την ώρα που στην ίδια την ΕΣΣΔ οι γερμανοί προελαύνουν με όση ταχύτητα αντέχει η λογιστική τους υποστήριξη.
Φυσικά η Περσία καταλαμβάνεται πολύ σύντομα, ο Reza Shah συλαμβάνεται και παίρνει το δρόμο της εξορίας για τη Ν. Αφρική και στη θέση του τοποθετείται ο γιος του Mohammad Reza Pahlavi. Σας θυμίζει κάτι όνομα; Είναι ο σάχης που θα εκδιώξει από την εξουσία ο Ayatollah Khomeini. Ο δρόμος για την αποστολή εφοδίων στην ΕΣΣΔ ανοίγει, θα πάρει το όνομα Persian corridor και από αυτόν μέχρι το 1945 θα φτάσουν στην ΕΣΣΔ 4,225,858 τόνοι εφοδίων αν πιστέψουμε τις επίσημες στατιστικές. Και επειδή μιλάμε για Περσία, μη φανταστείτε τίποτα ερήμους, είχε από όλα το μενού όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία

Ετσι λοιπόν, στα πλαίσια των δυνάμεων κατοχής, οι σοβιετικοί παρέμειναν στην Περσία μέχρι και το Μάϊο του 1946. Φυσικά οι γερμανοί έκαναν πολλές προσπάθειες να διακόψουν τη ροή των εφοδίων για αυτό και οι εφοδιοπομπές απαιτούσαν προστασία και voila, ένα ΒΑ-10 παρέχει προστασία σε μία εφοδιοπομπή αγγλικών φορτηγών.