Αποστολέας Θέμα: Zil 157 / S-75 Dvina, Trumpeter 1/35  (Αναγνώστηκε 12886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
Απ: Zil 157 / S-75 Dvina, Trumpeter 1/35
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 17, 2014, 10:33:16 μμ »
Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα ! Φήμες αναφέρουν ότι έχει απαγάγει έναν γέρο αλλοδαπό, παλιό χειριστή Zil 157, τον έχει δεμένο σε καρέκλα και του αποσπά πληροφορίες για τα διαφορικά και τις σωληνώσεις.
Μπράβο ! Συνέχισε απτόητος. ΄Οσα καλώδια και σωληνάκια να βάλεις στους ρώσσικους κινητήρες πάλι λίγα θα είναι !
Καλή συνέχεια.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 18, 2014, 05:09:17 μμ »
Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα ! Φήμες αναφέρουν ότι έχει απαγάγει έναν γέρο αλλοδαπό, παλιό χειριστή Zil 157, τον έχει δεμένο σε καρέκλα και του αποσπά πληροφορίες για τα διαφορικά και τις σωληνώσεις.
Επειδη οντως ισως ενδιαφερει καποιον οντως εχω καθημερινη επαφη με ανθρωπο ο οποιος ηταν  τεχνικος σε στρατο σοβιετικου προσανατολισμου.Εχει γνωση απο τα T-34/85,zis 151,zil 157,GAZ 63 και GAZ 66.Αυριο θα σας ποσταρω φωτο με "vintage" σοβιετικα εργαλεια που εχει κρατησει ως ενθυμια,ενα βολτομετρο της μπαταριας του Τ-34 και ενα μοιρογνωμονιο για το καλιμπραρισμα της κανης.Και μιας και φτιαχνω το zil-157 ας εκμεταλλευτω την ευκαιρια να μοιραστω οσα μου ειπε.

Το zil-157 ειχε εξαιρετικη ικανοτητα ως ελκυστηρας φορτιων και εξ ισου μεγαλη ικανοτητα να κινειται σε δρομους με μεγαλη ανωφερεια,ομως εμφανιζε τη ταση να  ανατρεπεται " κοινως,καπακι" λογω των μονων πισω ελαστικων και των πολυ σκληρων αναρτησεων.Ειχε μεγαλη καταναλωση καυσιμου αλλα οχι μεγαλες απαιτησης συντηρησης,οι βλαβες του ηταν αντιμετωπισιμες στο πεδιο.Οι πιο συνηθης βλαβες ηταν οι εξης : Ξεραινοταν και κοβοταν οι φλατζες στη τρομπα πετρελαιου,κοβοταν το λουρι του δυναμο,καιγοταν ο πολλαπλασιαστης και ειχε συνεχως καμενες λαμπες,μιας και οι συντροφοι δεν ειχαν προβλεψει σταθεροποιητη τασης.Το συστημα αναπληρωσης αερα στα σκασμενα ελαστικα ηταν αρκετα αποτελεσματικο ωστε να μην ακινητοποιηθει το οχημα,αλλα πολλες φορες, επειδη  ηταν σχετικα εκτεθειμενες, οταν το φορτηγο "κλωτσαγε" πετρες εσπαγαν οι σωληνωσεις του.
Κατεληξε με την εξης ατακα : Το zil δεν αγαπουσε καθολου το καλοκαιρι,ερχεται απο το κρυο.
Funny fact : Οι υαλοκαθαριστηρες δεν χαλουσαν ποτε,ηταν χειροκινητοι !!!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 18, 2014, 05:24:54 μμ »
Ετσι, με στοργή και χαστούκια!

Αλλά, πως θα το βάψεις ρε άνθρωπε; Πρόσεξε να βάψεις καλά τις ζάντες, έχω ακούσει κάτι ιστορίες τρόμου με λιωμένα πλαστικά στο σημείο επαφής με τα καουτσουκένια λάστιχα...
Ευτυχως εχω εξοικειωθει με το να βαφω σε υποσυνολα,οποτε για την ωρα δε με ανησυχει αυτο.Αρκει η εφαρμογη να ειναι καλη και να καθονται ολα σωστα μετα.Οσον αφορα τη σχεση του καουτσουκ με το πλαστικο θα φανει στη πορεια,για την ωρα βασταει καλα !!!
ευχαριστω για τη πληροφορια. ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 09:07:30 μμ »
Λιγη παρεμβαση ακομα στο κιτ.
Τα καπακια του κινητηρα κοπηκαν και  ξανακολληθηκαν ωστε να ειναι ανοιχτα στο τελος.

Επειτα ηθελα να εξαφανισω αυτα τα πιν μαρκς καθως και την "υπογραφη" της τρουμπετας.Επελεξα να κανω μια συνηθη πρακτικη που εκαναν οι χειριστες φορτηγων κατω απο τον ηλιο.Εντυναν τους "ουρανους" εσωτερικα ωστε να μη ψηνονται κατω απο τη λαμαρινα.
Αυτο εκανα και εγω με φραπεδοφυλλο.

Τελος,εφτιαξα και μια πλαφονιερα για τη καμπινα,απο ζτπ απο τα διαφανα και ρεστα απο PE  :mrgreen:

To be continued...

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 10:50:12 μμ »
Η πλαφονιέρα είναι όλα τα λεφτά !
Για τα καθίσματα σκέφτεσαι τίποτα ; Διάφοροι κόλλησαν μαλακό χαρτί από πάνω και στις ακμές κόλλησαν συρματάκι.

Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 08:18:10 πμ »
Οντως φοβερή η πλαφονιέρα!!!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 03:26:46 μμ »
ρε παιδιά, τι είναι αυτή η πλαφονιέρα, που μπαίνει και τι σκοπούς εξυπηρετεί?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 12:20:45 πμ »
ρε παιδιά, τι είναι αυτή η πλαφονιέρα, που μπαίνει και τι σκοπούς εξυπηρετεί?
Μπαίνω σε ξένα χωράφια, αλλά λόγω επαγγέλματος,  πλαφονιέρα λέγεται το φωτιστικό σώμα που εφάπτεται με την οροφή του χώρου που φωτίζει, στη δική μας περίπτωση της καμπίνας του zil 157.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 09:23:10 πμ »
α μάλιστα! Αυτό ήξερα και εγώ, αλλά σκάλωσα λίγο αφού νόμζα ότι οι πλαφονιέρες μπαίνουν μόνο σε ταβάνια σπιτιών!  :mrgreen:

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 10:55:26 πμ »
Από το γαλλικό "plafon"=οροφή. Plafonniere= το εξαρτώμενο απ' την οροφή.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 05:09:15 μμ »
Η τελευταια προσθηκη στα "μαυρα" κομματια του αμαξωματος ειναι η αντικατασταση των πισω φαναριων με αλλα απο κυλινδρακια χαλκου.Εσωτερικα θα βαφτουν με τα αναλογα χρωματα και θα μπει ελαχιστη σιλικονη στο κοιλο ωστε να αποδωσει το τζαμι,προστεθηκαν και τα καλωδια τους.Οι ασπριλες της κ/α δεν ειναι εμφανης στο ματι.

Μετα ηρθε η ωρα για το μαυρο (gunze) στο σασι και στα υποσυνολα.

To καθισμα περαστηκε με ΜΕΚ και χτυπηθηκε με χοντρο πινελο ωστε να αγριεψει.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 05:36:29 μμ »
εξκιουζ μι, τι εστί ΜΕΚ?

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 05:47:56 μμ »
εξκιουζ μι, τι εστί ΜΕΚ?

Αντι για υγρη κολλα.Ενα λιτρο 4 ευρω....

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 05:59:46 μμ »
Το γκουγκλαρα για να μάθω τι είναι. Το χρησιμοποιείς και σαν κόλλα ή μόνο για τέτοιες δουλειές?

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 06:37:58 μμ »
Το γκουγκλαρα για να μάθω τι είναι. Το χρησιμοποιείς και σαν κόλλα ή μόνο για τέτοιες δουλειές?
κατα κορον σα κολλα.
Θελει προσοχη ομως,δε σηκωνει πλημμυρες.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 06:50:25 μμ »
ζόρικα πράματα αυτά για μένα!  :mrgreen:

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 07:08:47 μμ »
Ωραία ιδέα αυτή με τους κυλίνδρους για τα φωτιστικά. Θα το κάνω και στο δικό μου Zil 157.
Το σασί, απ'ό,τι καταλαβαίνω, το πέταξες μέσα σε πίσσα. Τα πούπουλα πότε θα τα βάλεις ;

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 07:39:01 μμ »
Οταν ερθει η ωρα να βαψεις ολο αυτη τη κατασκευη με πινελο
θα την αναζητησεις τη πισσα  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 11:15:08 πμ »
Α πα πα μαυρίλα και γυαλιστερή μάλιστα! Οντως πολύ έξυπνο το κόλπο με τα πίσω φώτα. Οταν λες πως θα προσθέσεις σιλικόνη, τι υλικό ακριβώς εννοείς; Εχω κάτι φώτα να γεμίσω στην 1/35 και ψάχνω λύσεις...

Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 11:49:08 πμ »
Πολύ όμορφη δουλειά και προσεγμένη θα έλεγα σε ολα τα τμήματα.
Εχω ερωτήσεις απορίες και μια πρόταση.
Ο κινητήρας θα τον αφήσεις ανοικτό και κανείς τόση λεπτομέρεια????
Θεωρώ όταν κλείσουν τα καπάκια δεν θα φαίνονται και πολλά πράγματα. Κανω λάθος????
Μια πρόταση αντί για σιλικόνη στα φανάρια γιατί δεν βάζεις crystal klear microscale θα τα κανει και γυαλιστερό πολύ ....όπως προβλέπεται για φανάρια.

Πάντως ειλικρινά εχω το ίδιο και θέλω να το φτιάξω κάποια στιγμή και το δικό σου αποτελεί σεμινάριο ειλικρινά.
Μια ερώτηση .... Τον πύραυλο τον ξεκίνησες?????
Επειδή εχω φτιάξει δυο sa-2 ξέρω που έχουν θέματα.. Θέλει μεγάλη προσοχή σε κάποια Κολληματα στις ενώσεις γιατί χάνεις τα πάνελ αλλιώς.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 11:59:26 πμ »
Τόσος κόπος και ωραία δουλειά.. Φάε και τα flash του πλαστικού στα δύο "Π" απο το πίσω μέρος δεξιά και αριστερά του γάντζου ρυμούλκησης.. Είναι κρίμα..

Θα μου πείς το έβαψες μαύρο.. Δεν πειράζει κάντο τώρα και πέρνα το εσωτερικό τους με μαύρο πινέλο μετά.. Οταν ψεκάσεις το κανονικό χρώμα δεν θα φαίνεται σε εκείνο το σημείο το πινέλο..

Ωραίος και εξελίξιμος.. Εχεις βελτιωθεί πολύ!!  :wink:

Οσο για τα φανάρια, το MICRO KRISTAL KLEAR της MICROSCALE είναι μονόδρομος.. Οχι μόνο για να δημιουργείς "γυαλί¨αλλά και για να κολάς τα γύαλινα παμπρίζ/παράθυρα,κτλ χωρίς ίχνος ατέλειας στην κόληση.. Κάνει κανά 7-10 ευρώ αλλά θα σου κρατήσει για πάρα πολύ καιρό..

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 05:57:11 μμ »
Σας ευχαριστω ολους παιδια για τα σχολια σας και για το ενδιαφερον σας,με τιμα.
Παμε βημα βημα  :)
Αυτες ειναι οι τελευταιες προσθηκες στο φορτηγο.Μπηκε το πισω μερος απο τα οργανα στο ταμπλω,και καποιες λεπτομερειες στο διαφραγμα κινητηρα-καμπινας.

GKONTOG
Το υλικο που ειχα σκοπο να το γεμισω ηταν απλη σιλικονη εμποριου,ομως κατοπιν της συστασης θα δοκιμασω το crystal clear.

DIVE
Tα καπακια του κινητηρα τροποποιηθηκαν ωστε να  κολληθουν οπως τα βλεπεις εδω,ανοιχτα.

Εχω εμπειρια με τον S-75 http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,28718.0.html και γνωριζω τις "παραξενιες" του ευτυχως.

GREG FILOS

Εχεις απολυτο δικιο για το φλας και διορθωθηκε αμεσα.

Για το υπολοιπο του σχολιου σε ευχαριστω ιδιαιτερα. :oops:

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 07:22:58 μμ »
Mr Poumaro προσωπικά πιστεύω ότι τα μπρούτζινα κυλινδράκια είναι λίγο εκτός κλίμακος.
Πάλι προσωπική γνώμη εκφράζοντας, πιστεύω ότι ένα πολύ σκούρο μαυρο-μπλε θα σε βόλευε καλύτερα για τα επόμενα στάδια, από ένα καθαρόαιμο μαύρο.
Και εμένα η γνώμη μου είναι με το mikro kristal klear.
Πάντως είναι πολύ ωραίο κιτ και το κάνεις να φαίνεται ομορφότερο.
{Σταμάτα να κάνεις "γκρίζα διαφήμιση" στην Gunze. Σχεδόν σε όλες τις φώτο υπάρχει η Gunze. Θα έχεις νομικά προβλήματα ( χε,χε!)}.
Καλή συνέχεια.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 07:44:10 μμ »
Mr Poumaro προσωπικά πιστεύω ότι τα μπρούτζινα κυλινδράκια είναι λίγο εκτός κλίμακος.
Πάλι προσωπική γνώμη εκφράζοντας, πιστεύω ότι ένα πολύ σκούρο μαυρο-μπλε θα σε βόλευε καλύτερα για τα επόμενα στάδια, από ένα καθαρόαιμο μαύρο.
Και εμένα η γνώμη μου είναι με το mikro kristal klear.
Πάντως είναι πολύ ωραίο κιτ και το κάνεις να φαίνεται ομορφότερο.
{Σταμάτα να κάνεις "γκρίζα διαφήμιση" στην Gunze. Σχεδόν σε όλες τις φώτο υπάρχει η Gunze. Θα έχεις νομικά προβλήματα ( χε,χε!)}.
Καλή συνέχεια.
Monsieur brigadiere θεωρω πως παρολο που τα καπακια θα ειναι ανοιχτα,τα σκουρα χρωματα στο εσωτερικο του κινητηρα και η "κλεισουρα" απαιτουν ελαφρως overscale προσθηκες,να φαινεται καπως ο κοπος.Ηδη θρηνω που καμια απο τις σωληνωσεις που προσθεσα δεν θα ειναι εμφανης απο τη πανω πλευρα του φορτηγου..
Το καθαροαιμο μαυρο ειναι η βαση,ακολουθουν φωτισματα ( κατι που κανει ο αερογραφος που εχεις θαψει στη ντουλαπα σου  :mrgreen: ) με σκουρο γκρι,μην εισαι βιαστικος !!!
Σε κατηγορω ευθεως για προβοκατσια.Κανεις δεν προσεξε τα μπουκαλια της gunze μεχρι τωρα που το ανεφερες...ποιος κανει τη διαφημιση, οεο ?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 07:49:48 μμ »
Monsieur brigadiere θεωρω πως παρολο που τα καπακια θα ειναι ανοιχτα,τα σκουρα χρωματα στο εσωτερικο του κινητηρα και η "κλεισουρα" απαιτουν ελαφρως overscale προσθηκες,να φαινεται καπως ο κοπος.
Συμφωνώ, πρέπει να τραβάει την προσοχή και χωμένο εκεί μέσα το σύνολο του κινητήρα θα χανόταν.

Ηδη θρηνω που καμια απο τις σωληνωσεις που προσθεσα δεν θα ειναι εμφανης απο τη πανω πλευρα του φορτηγου..
Και εγώ όταν τα έβλεπα ήθελα να ρωτήσω τι θα φαίνεται τελικά από όλα αυτά...

Σε κατηγορω ευθεως για προβοκατσια.Κανεις δεν προσεξε τα μπουκαλια της gunze μεχρι τωρα που το ανεφερες...ποιος κανει τη διαφημιση, οεο ?
Πια Gunze; ::glossa::

Tags: