Αποστολέας Θέμα: Εκδηλώσεις ΠΑ με τα μάτια ενός πρωτάρη!  (Αναγνώστηκε 2450 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Εκδηλώσεις ΠΑ με τα μάτια ενός πρωτάρη!
« στις: Νοεμβρίου 18, 2006, 01:15:43 μμ »
Γεια σας,

αφού επέστρεψα αισίως στη Γερμανία, αποφάσισα να σας μεταφέρω και εγώ τις εμπειρίες μου, ως πρωτάρης στις εκδηλώσεις της ΠΑ.

8.11 Τετάρτη

Θεσσαλονίκη

Μόλις μπήκαμε μέσα, ήρθε αμέσως ένας της ασφάλειας και μας ρώτησε εάν έχουμε σκοπό να βγάλουμε και φωτογραφίες. Αφού του είπαμε ναι, μας εξήγησε ότι επιτρεπόταν να βγάλουμε μόνο τα στατικά εκθέματα. Οι γερμανοί φίλοι μου, που ήτανε μαζί μας, για κάθε ενδεχόμενο τον ρωτήσανε εάν θα μπορούσαν να βγάλουν και τα επιβατηγά που βρισκόταν απέναντι (π.χ. το Alexandair, κτλ.). Αυτός απάντησε να μην το τολμήσουν και από εκείνη τη στιγμή μας παρακολουθούσε σε απόσταση μίσου μέτρου μέχρι να φύγουμε!
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική. Επιτρέπεται να βγάλεις πολεμικά (αν και μη ενεργά πια ...) και δεν επιτρέπονται τα επιβατηγά, τα οποία μπορώ να τα βγάλω στο κάτω κάτω της γραφής και παντού στο εξωτερικό;;;

Στο τέλος υπήρξε άλλο ένα μικρό μπλεξιματάκι. Φωτογραφήσαμε και τα 5 CL-415 που βρισκόταν στην έκθεση, αφού μας το είχε επιτρέψει αυτός της ασφάλειας. Μόλις βγάλαμε και το πέμπτο, έρχεται τρέχωντας ένας άλλος της ασφάλειας και ρωτάει τον πρώτο, γιατί μας επίτρεψε να βγάλουμε τα υπόλοιπα 4 και εμάς, εάν δε μας έφτανε το πρώτο αφού όλα ίδια είναι! Μέχρι να του εξηγήσω, ότι οι φίλοι μου μαζεύουν κωδικούς (όπως είναι πολύ διαδεδομένο στην υπόλοιπη Ευρώπη), χρείαστηκα παραπάνω από 40 λεπτά!

Θετικό ήτανε τα 5 Canadair που μας περιμένανε και η ευγένεια των πληρωμάτων τους.
Αρνητικά ήτανε τα παρδαλά F-5 και το γεγονός, ότι κανείς δεν ήξερε σίγουρα τι επιτρέπεται και τι όχι.

Λάρισα

Η Λάρισα ήτανε τέλεια. Πολύ ευγενικοί όλοι και απολύτως κανένα πρόβλημα με τις φωτογραφίες. Είχαμε και την τύχη να δούμε δύο F-16 να προσγειώνονται. :D
Μοναδικό αρνητικό σημείο εδώ, το γεγονός ότι δεν μας επιτρέψανε να φωτογραφήσουμε τα ,,μουσειακά" αεροπλάνα. Ούτε εδώ δεν καταλαβαίνω ποια λογική βρίσκεται από πίσω.

Νέα Αγχίαλος

Πολύ όμορφα και εδώ. Μόναδικό κρίμα που δε μας αφήσανε να βγάλουμε τα F-16 που βρισκόταν στο υπόστεγο.

9.11 Πέμπτη

ʼραξος

Εδώ στην αρχή, είχαμε μεγάλα προβλήματα. Πρώτα ρωτήσαμε, εάν μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες. Μας είπανε ναι. Μόλις βγάλαμε την πρώτη, έρχεται ένας τρέχοντας, μας διατάζει με πολύ αγενές τρόπο να σταματήσουμε και να του δείξουμε τι φωτογραφίσαμε. Εμείς του είπαμε, ότι μόλις αρχίσαμε να φωτογραφίζουμε τα στατικά, πράγμα το οποίο μας είχανε επιτρέψει. Μας ξαναλέει με πολύ αυθάδεια, ότι στον ʼραξο απαγορεύονται οι φωτογραφίσεις και ότι δεν τον ενδιαφέρει τι μας είπε κάποιος άλλος, επειδή μόνο αυτός αποφασίζει εκεί μέσα! Όταν τον ρωτήσαμε γιατί π.χ. επιτρεπόταν στη Λάρισα, γυρνάει και μας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το τι κάνουν αυτοί οι ΠΑΛΑΒΟΙ στη Λάρισα και ότι εδώ πέρα, αυτός είναι το αφεντικό.

Ευτυχώς που τα είδανε αυτά κάποιοι από τους πιλότους που βρισκόταν παρά δίπλα και φωνάξανε τον υπεύθυνο ασφαλείας της βάσης. Αυτός μας διαβεβαίωσε ότι μπορούμε να βγάλουμε εικόνες, μας ζήτησε συγγνώμη για τον άλλον και τελικά μας συνόδεψε έτσι ώστε να βγάλουμε ανενόχλητοι τις φωτογραφίες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτόν τον κόπο του!

Ανδραβίδα

Εδώ πέρα, μας είπανε αμέσως στην πύλη, ότι απαγορεύονται αυστηρώς οι φωτογραφίες. Μάλιστα μας είπανε ότι την προηγούμενη ημέρα, είχανε αναγκαστεί να ψάξουνε κινητά, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, κτλ..

Αυτό ήτανε πολύ μεγάλο κρίμα, επειδή οι φίλοι μου πήγαν να πάθουν καρδιακό με τόσα Φάντομ που βλέπανε! :mrgreen:

10.11 Παρασκευή

Τανάγρα

Στην Τανάγρα ήτανε όλα θαυμάσια. Κανένα πρόβλημα με εικόνες, ευγενέστατοι άνθρωποι και μπόλικη κίνηση.

Τατόι

Το μουσείο προσωπικά το βρήκα πάρα πολύ καλό (επίσης και σε σύγκριση με αντίστοιχα ξένα). Περιέχει μερικά σπάνια εκθέματα, όπως π.χ. το HU-16 και τα ανακαινισμένα αεροπλάνα είναι αξιολογότατα. Ένα μεγάλο μπράβο στους υπεύθυνους!

Το μόνο σημείο που θα πρέπει να προσέξει κανείς (αλλά αυτό το πρόβλημα το έχουν όλα τα μουσεία), είναι ότι τα υπαίθρια εκθέματα σιγά σιγά με τον ήλιο ξεθωριάζουν πολύ. Είναι κρίμα αυτό. Μήπως θα έπρεπε να προνοήσει κανείς για κάποιου είδους τέντας. Ξέρω, τίθεται πάλι θέμα κόστους, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο!

11.11 Σαββάτο

Ελευσίνα

Στην Ελευσίνα προσωπικά δεν πήγα, επειδή είχα κάτι δουλειές στην πόλη. Αλλά από ότι μου είπανε οι φίλοι μου τους άρεσε ιδιαίτερα το Spartan. Κρίμα βρήκανε το γεγονός ότι δεν ήταν προσβάσιμο κανένα Ρ-3 και ότι δεν τους επιτράπηκε να επισκεφτούνε τη συλλογή παλαιών αεροπλάνων.

Για την Κυριακή είχαμε πει να πάμε Κρήτη. Τελικά δε το κάναμε. Μπορεί κάποιος να μου πει τα στατικά εκθέματα που είχανε στη Σούδα, στο Καστέλλι και στο Ηράκλειο;

Κλείνοντας, θα έλεγα με δυο λόγια, ότι για πρώτη φορά μου έκανε πολύ μεγάλη όρεξη το όλο ταξίδι και ότι εντυπωσιάστηκα με την ευγένεια και τον επαγγελματισμό σχεδών όλων των ανθρώπων της ΠΑ, με λίγες ελαχιστότατες εξαιρέσεις.

Το μόνο που θα έλεγα πρέπει να διορθωθεί είναι, η οργάνωση. Να ξέρει κανείς εκ των προτέρων τι τον περιμένει και τα ισχύοντα να είναι ίδια σε όλα τα αεροδρόμια!

Έρχομαι τώρα σε μια σειρά από ερωτήσεις. Οι περισσότερες είναι των φίλων μου και αφορούν κωδικούς.

Θεσσαλονίκη

Έχει κανείς σας μια λίστα με τα F-5 που βρίσκονται εκεί; Ή μια λίστα με τους κωδικούς και τα αντίστοιχα καμουφλάζ;

Μετρήσανε 14 με κωδικό + 12 στα οποία δε τον βγάζουν.

Νέα Αγχίαλος

Η ίδια παράκληση με τη Θεσσαλονίκη.

Ανδραβίδα

Ποιό ήταν το πράσινο F-4 που φαινόταν από το χώρο των εκθεμάτων;
Ποιά ήτανε τα δύο F-4 που προσγειωθήκανε περίπου στις 11:30;
Ποιά ήτανε τα δύο F-4 που απογειωθήκανε περίπου στις 12:00;
Ποιά ήτανε τα δύο ΤΑ-7 που απογειωθήκανε περίπου στις 12:00;
Ποιό ήταν το ΤΑ-7 που βρισκόταν δεξιά από τη στατική έκθεση;

Τανάγρα

Ποιά ήτανε τα 3 Ρ-3 στην ΕΑΒ;

Και πάμε τώρα στις ερωτήσεις του αδερφού μου :-)

Αθήνα 12.11

Ποιό ήτανε το C-130 (Kuwait AF;), που πέταξε πάνω από την πόλη το πρωί;

Τανάγρα 15.9

Τα 3 Ρ-3 είναι τα ίδια με αυτά του Νοεμβρίου;
Όταν πήγαινε στην Τανάγρα, δε βρήκε αμέσως το σωστό δρόμο και βρέθηκε στο δρόμο για την ΕΑΒ. Μου είπε ότι καθώς οδηγούσε πάνω από μια μικρή γέφυρα, λίγο πριν την είσοδο της ΕΑΒ, είδε ένα ΤΑ-7C. Ξέρει μήπως κανείς σας, ποιό ήτανε αυτές τις ημέρες, εβδομάδες στην ΕΑΒ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας, στην απάντηση των ερωτήσεών μου και βρίσκομαι στη διάθεσή σας για τυχόν ερωτήσεις σας.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Εκδηλώσεις ΠΑ με τα μάτια ενός πρωτάρη!
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 18, 2006, 01:34:54 μμ »
Στην Αγχίαλο πάντως εμένα μου επέτρεψαν να βγάλω φώτος τα 3 F-16 που ήταν μέσα στο υπόστεγο και ήταν φορτωμένα!!!
Στην Τανάγρα τα 3 Ρ-3 που είδες αν ήταν βαμμένα λευκά και γκρι λογικά πρέπει να είναι της έκδοσης Α που χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά.
Αν ήταν βαμμένα γκρι μόνο πρέπει να είναι αυτά που περνάνε από εργοστασιακή συντήρηση.
 :wink:
Τελικά αναφορικά με τις επισκέψεις μας σε αεροπορικές βάσεις είναι ανάλογα με το που θα πέσεις.
Τρελοί υπάρχουν πολλοί, αλλά θεότρελοι ακόμη περισσότεροι!!!
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 18, 2006, 01:45:11 μμ »
Παράθεση
λίγο πριν την είσοδο της ΕΑΒ, είδε ένα ΤΑ-7C. Ξέρει μήπως κανείς σας, ποιό ήτανε αυτές τις ημέρες, εβδομάδες στην ΕΑΒ;
Το συγκεκριμένο είχε μείνει 8 μήνες στην ΕΑΒ και βγήκε για run up και μετά πτήση την συγκεκριμένη μέρα...

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 18, 2006, 03:17:20 μμ »
Παράθεση
Για την Κυριακή είχαμε πει να πάμε Κρήτη. Τελικά δε το κάναμε. Μπορεί κάποιος να μου πει τα στατικά εκθέματα που είχανε στη Σούδα, στο Καστέλλι και στο Ηράκλειο;

Για 126ΣΜ δες εδώ:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2791.msg48244#msg48244

για Καστέλλι:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2791.msg48380#msg48380

και για Σούδα:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2791.msg49020#msg49020

Έχοντας επισκευθεί τα δέκα τελευταία χρόνια όλες τις βάσεις της ΠΑ πλην αυτών στην Πελοπόνησο η μόνη βάση που έχω τραβήξει φωτογραφίες ανενόχλητος σε γιορτή ΠΑ είναι αυτή της 115ΠΜ στη Σούδα.

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 18, 2006, 04:07:11 μμ »
Μάλιστα. Και εγώ που περίμενα ότι, λόγω των Αμερικανών, στη Σούδα θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα  :!:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 18, 2006, 04:38:15 μμ »
Να επαναλάβω λίγο και εγώ τη φετινή εμπειρία...

8/11 Τατόι, άνετη φωτογράφηση στα πάντα.

9/11 Τανάγρα, άνετη φωτογράφηση, άπλετη φιλικότητα, Παρατηρήσεις μόνο στο να μπει μπούμε στον τροχόδρομο, γιατί μέχρι εκεί φτάσαμε... Τα δύο Α-7 που βρίσκονταν στην ΕΑΒ, άνηκαν στην 335 ΜΒ, και έφυγαν για ʼραξο περίπου στις 16:15 το απόγευμα...

11/11 Ανδραβίδα, χωρίς φωτογράφηση, παρόλο που οι ένστολοι δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα, ακόμα και κάποιοι Ρώσσοι(μάλλον) κομμάντο που συμμετείχαν στην άσκηση και έφθασαν σε δύο κύμματα με Έλληνες συναδέλφους τους με Super Puma.  Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, βγάλαμε και εμείς το κατατίς μας, αλλά περιοριζόταν σε φωτογραφίες στο πιλοτήριο ενός AUP, όπου μπήκαμε και στα Γερμανικά Tornado, που έπιασαν μετά την άσκηση. Αλλά χωρίς να γίνουμε εμφανώς αντιληπτοί και χωρίς να γυρνάμε συνεχώς με την κάμερα στα χέρια. Το phantom πιο πέρα από τη στατική ήταν RF, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα φωτογράφησης ή παρακολούθησης του sn του. Για το TA-7 , δεν το πρόσεξα.

11/11 ʼραξος, άνετη και απροβλημάτιστη φωτογράφηση σε όλα τα αντικείμενα της στατικής, με μοναδική παράκληση από έναν της Αερονομίας, οι φωτογραφίες να μην έχουν background το αεροδρόμιο. Μέχρι και κάτω από τα δύο Α7 τις στατικής βρεθήκαμε, με την παρουσία και συνοδεία κάποιου της ασφάλειας, έχοντας όμως πλήρη ελευθερία κινήσεων. Πολύ ευγενικοί όλοι, και με τη σχετική δόση αστείων και πειραγμάτων.

12/11 Τατόι, τα ίδια όπως στις 8/11...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 18, 2006, 05:12:22 μμ »
          Είδατε τελικά πόσο καλό έκανε ο Αρχάγγελος.Δεν έφερε κοντά μόνο το κοινό με την αεροπορία αλλά και την αεροπορία κοντά στο κοινό.Κανείς απ'όσους επισκεύθηκαν την Τανάγρα δεν έχει το παραμικρό παράπονο.Η συνανασροφή και η εξωστρέφεια μόνο καλό μπορεί να κάνει.Αλήθεια υπάρχει κάποιος στην αεροπορία που πιστεύει πως οι εχθροί περιμένουν την γιορτή της αεροπορίας γιά να φωτογραφίσουν τις βάσεις μας ή μήπως οι Έλληνες κατάσκοποι επισκέπτονται τις ξένες αεροπορικές βάσεις στις ανάλογες γιορτές των αεροποριών των άλλων χωρών.
          Η 114 πάει μπροστά.Ας καταλάβουν και οι υπόλοιποι πως η στολή που φοράνε δέν τους δίνει εξουσία.Μόνο τιμή  και καθήκον.

Nick x 2

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 18, 2006, 06:26:32 μμ »
Παραθέτω σκηνή από παλαιότερη γιορτή Π.Α.

Φίλος και γνώστης των αεροπορικών δρώμενων στέκεται μπροστά στο Argus Erieye, το Saab-340 δηλαδή και ρωτά τον ένστολο (μάλλον της ΜΑΦ)  που βρίσκεται εκεί υποτίθεται για να εξηγεί στον κόσμο. Τι αεροσκάφος είναι αυτό και τι κάνει; Απάντηση: Αυτό φίλε είναι υπερύγχρονο ρανταρ, να φανταστείς πέταξε το 1940!!!, κλάγκελο ο φίλος μου!!!

Πέρα από τα αστεία, τα θερμά μου συγχαρητήρια στην διοίκηση της 114 και 112 Πτέρυγες Μάχης για την άριστη συμπεριφορά τους, καθώς και στους ανθρώπους του Μουσείου για τα αριστουργήματα που μας παρουσίασαν.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Π.Α. Η 117 Π.Μ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ; ΕΔΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΩΝΙΖΕ...

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 20, 2006, 05:27:20 πμ »
Μόλις μπήκαμε μέσα, ήρθε αμέσως ένας της ασφάλειας και μας ρώτησε εάν έχουμε σκοπό να βγάλουμε και φωτογραφίες. Αφού του είπαμε ναι, μας εξήγησε ότι επιτρεπόταν να βγάλουμε μόνο τα στατικά εκθέματα. Οι γερμανοί φίλοι μου, που ήτανε μαζί μας, για κάθε ενδεχόμενο τον ρωτήσανε εάν θα μπορούσαν να βγάλουν και τα επιβατηγά που βρισκόταν απέναντι (π.χ. το Alexandair, κτλ.). Αυτός απάντησε να μην το τολμήσουν και από εκείνη τη στιγμή μας παρακολουθούσε σε απόσταση μίσου μέτρου μέχρι να φύγουμε!
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική. Επιτρέπεται να βγάλεις πολεμικά (αν και μη ενεργά πια ...) και δεν επιτρέπονται τα επιβατηγά, τα οποία μπορώ να τα βγάλω στο κάτω κάτω της γραφής και παντού στο εξωτερικό;;;

Στρατός και λογική είναι έννοιες συχνά ασύμβατες... Do you know Gaou Biou??? Εμάς βασικά δε μας ενδιαφέρει τι γίνεται στο εξωτερικό... Τί να μας πούνε τώρα οι κουτόφραγκοι...

Παράθεση
Στο τέλος υπήρξε άλλο ένα μικρό μπλεξιματάκι. Φωτογραφήσαμε και τα 5 CL-415 που βρισκόταν στην έκθεση, αφού μας το είχε επιτρέψει αυτός της ασφάλειας. Μόλις βγάλαμε και το πέμπτο, έρχεται τρέχωντας ένας άλλος της ασφάλειας και ρωτάει τον πρώτο, γιατί μας επίτρεψε να βγάλουμε τα υπόλοιπα 4 και εμάς, εάν δε μας έφτανε το πρώτο αφού όλα ίδια είναι! Μέχρι να του εξηγήσω, ότι οι φίλοι μου μαζεύουν κωδικούς (όπως είναι πολύ διαδεδομένο στην υπόλοιπη Ευρώπη), χρείαστηκα παραπάνω από 40 λεπτά

Τυχερός είσαι που δε σε χώσανε μέσα... Κατάσκοπε, έ κατάσκοπε!!!

Παράθεση
Μοναδικό αρνητικό σημείο εδώ, το γεγονός ότι δεν μας επιτρέψανε να φωτογραφήσουμε τα ,,μουσειακά" αεροπλάνα. Ούτε εδώ δεν καταλαβαίνω ποια λογική βρίσκεται από πίσω

Βασικά να'ούμε δεν είναι μουσειακά αλλά stealth εν ενεργεία και δε θέλουμε οι απέναντι -που εδώ και 3 χρόνια διαθέτουν ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ- να καταλάβουν το μυστικό μας όπλο... Ειδικά το F-84G κάνει παπάδες... Χανεμπού και βάλε δηλαδή...

Παράθεση
ʼραξος

Εδώ στην αρχή, είχαμε μεγάλα προβλήματα. Πρώτα ρωτήσαμε, εάν μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες. Μας είπανε ναι. Μόλις βγάλαμε την πρώτη, έρχεται ένας τρέχοντας, μας διατάζει με πολύ αγενές τρόπο να σταματήσουμε και να του δείξουμε τι φωτογραφίσαμε. Εμείς του είπαμε, ότι μόλις αρχίσαμε να φωτογραφίζουμε τα στατικά, πράγμα το οποίο μας είχανε επιτρέψει. Μας ξαναλέει με πολύ αυθάδεια, ότι στον ʼραξο απαγορεύονται οι φωτογραφίσεις και ότι δεν τον ενδιαφέρει τι μας είπε κάποιος άλλος, επειδή μόνο αυτός αποφασίζει εκεί μέσα! Όταν τον ρωτήσαμε γιατί π.χ. επιτρεπόταν στη Λάρισα, γυρνάει και μας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το τι κάνουν αυτοί οι ΠΑΛΑΒΟΙ στη Λάρισα και ότι εδώ πέρα, αυτός είναι το αφεντικό.

Κάτσε καλά! Έχει μετεκπαιδευτεί στην Nellis ειδικά σε αυτό το αντικείμενο!!! Και μετά πέρασε και από Ρεντίνα να συμπληρώσει τα κενά του ο άνθρωπος... ʼσε που είχε και να σχολάσει στις 2 και τον χώσανε μέσα εξ αιτίας της ...γιορτής!!! Ακούς εκεί γιορτή!!! Τί είναι αυτά τα πράγματα... Αίσχος!!!

Παράθεση
Ευτυχώς που τα είδανε αυτά κάποιοι από τους πιλότους που βρισκόταν παρά δίπλα και φωνάξανε τον υπεύθυνο ασφαλείας της βάσης. Αυτός μας διαβεβαίωσε ότι μπορούμε να βγάλουμε εικόνες, μας ζήτησε συγγνώμη για τον άλλον και τελικά μας συνόδεψε έτσι ώστε να βγάλουμε ανενόχλητοι τις φωτογραφίες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτόν τον κόπο του!

Ιεραρχία δεν το λένε αυτό? Χμμμ...

Παράθεση
Ανδραβίδα

Εδώ πέρα, μας είπανε αμέσως στην πύλη, ότι απαγορεύονται αυστηρώς οι φωτογραφίες. Μάλιστα μας είπανε ότι την προηγούμενη ημέρα, είχανε αναγκαστεί να ψάξουνε κινητά, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, κτλ..

Αυτό ήτανε πολύ μεγάλο κρίμα, επειδή οι φίλοι μου πήγαν να πάθουν καρδιακό με τόσα Φάντομ που βλέπανε! :mrgreen:

Στην Ανδραβίδα γινόταν ΝΑΤΟϊκή άσκηση Η/Π με μεγάλη ...Αμερικανική συμμετοχή και όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα ήταν λίγο σφιχτά...
http://www.nato.int/multi/photos/2006/m061109a.htm
Περισσότερη Ανδραβίδα εδώ:
http://hafcphotos.cs.net/photo_viewer.cfm?currentcat=39751&access=0&currentpic=0

Παράθεση
Το μόνο που θα έλεγα πρέπει να διορθωθεί είναι, η οργάνωση. Να ξέρει κανείς εκ των προτέρων τι τον περιμένει και τα ισχύοντα να είναι ίδια σε όλα τα αεροδρόμια!

Τί θα ήταν η ζωή μας χωρίς απρόοπτα? Να μην έχει και λίγο σασπένς το θέμα?

Παράθεση
Ανδραβίδα

Ποιό ήταν το πράσινο F-4 που φαινόταν από το χώρο των εκθεμάτων;

Είναι 2:
http://hafcphotos.cs.net/photo_viewer_detail.cfm?photoid=201137
http://hafcphotos.cs.net/photo_viewer_detail.cfm?photoid=201125

Παράθεση
Ποιά ήτανε τα 3 Ρ-3 στην ΕΑΒ;

Τα 3 Ρ-3 είναι τα ίδια με αυτά του Νοεμβρίου;

Πιθανόν... Ο Phantom Phixer θα μπορεί να μας πει περισσότερα...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 21, 2006, 01:42:30 μμ »
Αφού μιλάμε για τα βιώματά μας από τις επισκέψεις μας στα αεροδρόμια να σας πω κι εγώ τη δική μου από την 111ΠΜ.

Η επίσκεψη έγινε την Κυριακή 12/11 μαζί με τον Φάνη.  :D
Στην αρχή όλα ήταν μια χαρά, και φωτογραφίες βγάζαμε τα εκθέματα και μέσα στο υπόστεγο με τα οπλισμένα F-16 και τα επίγεια και γενικά ήμασταν καταχαρούμενοι.

Στη συνέχεια όμως (όταν ο Φάνης είχε ήδη αναχωρήσει για Αθήνα) το πράγμα μπερδεύτηκε.  :roll:
Και ενώ είχα επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου σε ένα F-4E SRA (ένα από τα δύο που έχει πάρει η 111ΠΜ για μουσειακά εκθέματα) μου την πέσαν δύο του ΣΑΦ με το στυλάκι "τι κάνεις εσύ εδώ , είπαμε να βγάλεις καμιά φωτογραφία αλλά εσύ έχει μπει από κάτω, δώσε μου τη μηχανή να δω τι τράβηξες" και άλλα τέτοια.
Το καλύτερο ήταν ότι ο ένας γυρίζει και λέει στον άλλο: "Ήταν ακόμη ένας μαζί του, πού είναι τώρα;"  :shock: (Φάνη εσένα έψαχναν  :mrgreen: )

Για καλή μου τύχη είχα υπηρετήσει στην 411ΜΑΦ 15 μήνες και τους ήξερα καλά (σκεφτείτε να μην τους ήξερα τι θα γινόταν).
Τελικά μόνο λόγω γνωριμίας και αφού τους διαβεβαίωσα ότι είναι για μοντελιστική χρήση (λες και θα μπορούσε να είναι και για άλλη  :roll: ) με άφησαν ήσυχο.

Πρέπει να πω ότι οι χειριστές που ήταν δίπλα την ώρα που τραβούσα τις φωτογραφίες δεν είπαν λέξη :wink: (μήπως γιατί ξέρουν ότι από τις φωτογραφίες δεν γίνονται δολιοφθορές;;; )

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 21, 2006, 01:47:26 μμ »
Παναγιώτη μου οι χειριστές είναι σοβαροί άνθρωποι δεν ασχολούνται με λαλακίες! Τώρα αυτοί οι κομπλεξικοί της ΜΑΦ δεν έχουν που αλλού να δε'ιξουν την μαγκιά τους και πουλάνε μούρη σε σένα και σε μένα. Και όταν γίνεται Κέρβερος άσκηση στην 111 ψάχνουν να δουν από πού τρύπωσαν οι Πεζοναύτες!!!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 21, 2006, 02:16:27 μμ »
Στην 114 το μόνο που είπαν ήταν (με ευγενικό τρόπο) ότι παρακαλούν να μην μπαίνουμε μέσα από την ασπροκόκκινη αλυσίδα. Πώς θα έβγαζα φωτό όπως με το αετάτο 16άρι της 330; Πολύ απλό, ζήτησα από υπαξιωματικό αν μπορώ να μπω "για μία στιγμή", και κυριλέ μπήκα, πόζαρα και με φωτογράφησαν. Αντίστοιχα και στο υπόστεγο με τα 3 διχίλιαρα, με φωτογράφησε ο ίδιος ο μονιμάς.

114άρηδες είστε και πολύ άτομα! (έχουμε και τρανό παράδειγμα εντός του club μας, ε; εεεε;...  :mrgreen: )