Αποστολέας Θέμα: MAKETA MAERKLIN 'WILDBACH'  (Αναγνώστηκε 6378 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: MAKETA MAERKLIN 'WILDBACH'
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 03, 2015, 11:42:56 μμ »
Φανταστική εργασία και όπως ανέφερε και ο Γιάννης, το νερό σου βγήκε φοβερό.  Επίσης πολύ καθαρή δουλειά κάτωθεν της μακέτας. Εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά, αλλά η εργασία σου φαίνεται ότι είναι "πεντακάθαρη" και αρκετά οργανωμένη. Μπράβο Δημήτρη!!!

Σ' ευχαριστώ! Τα ηλεκτρονικά στην μακέτα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Εάν είναι οργανωμένες οι συνδέσεις , λύνεις ευκολότερα ένα πρόβλημα , και έχεις πολλές επιλογές για φώτα και λειτουργίες κατά την διάρκεια της κατασκευής. Εγώ το έχω ανάγει στα επίπεδα της "μούρλας" με την παραλληλότητα και την συμμετρία....(λες και θα τα δει ποτέ κάποιος ή θα καταλάβει...)

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 03, 2015, 11:44:02 μμ »
ʼρχοντας, όπως πάντα, ο Μήτσος! Ό,τι περνάει από το χέρι του...δεινοπαθεί! :D :D :DΤέλειο!

...με την καλή έννοια... :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 04, 2015, 03:12:11 μμ »
...με την καλή έννοια... :wink: ::salut::
Εννοείται! :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 04, 2015, 04:10:22 μμ »
Ότι καί να πούμε λίγο θα 'ναι!!! Η όλη κατασκευή σηκώνει 'μπυρόνια', τσιγάρα (για όσους καπνίζουν) καί χαλβάδιασμα με τις ώρες!!!!

Υπάρχει περίπτωση/δυνατότητα να το δούμε στην ερχόμενη έκθεση της IPMS;
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 04, 2015, 07:24:17 μμ »
Ότι καί να πούμε λίγο θα 'ναι!!! Η όλη κατασκευή σηκώνει 'μπυρόνια', τσιγάρα (για όσους καπνίζουν) καί χαλβάδιασμα με τις ώρες!!!!
Υπάρχει περίπτωση/δυνατότητα να το δούμε στην ερχόμενη έκθεση της IPMS;

@Sernak, είναι καλή δουλειά, προσεγμένη αλλά όχι για έκθεση και δη IPMS...Επί προσωπικού όλο λέω να "ξανακατεβάσω" κάτι κάθε Οκτώβριο, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Θα δείξει... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος angkouf

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 05, 2015, 12:34:19 μμ »
Καλα που εισαι και συ δημητρη να μας δειχνεις κατι (κατι??) να ξεχνιομαστε. Υπεροχη δουλεια οπως παντα.
Αλλα βαλε και κανενα βιντεακι με κινηση απο την δικη σου την μακετα βρε τσιγκουνη, να χαζεψουμε. Αφου ειναι σιγουρο οτι την λειτουργεις.
Αγγελος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 06, 2015, 07:46:04 μμ »
Μπράβο Δημήτρη, πολύ ωραία και λεπτομερέστατη δουλειά ακόμη μια φορά.
Νομίζω ότι ο φίλος σου θα είναι πολύ χαρούμενος που θα έχει μια jimmyk μακέτα να "παίζει".  :mrgreen:

@Sernak, Επί προσωπικού όλο λέω να "ξανακατεβάσω" κάτι κάθε Οκτώβριο, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Θα δείξει...
ʼντε να δούμε και κάτι "τραινάδικο" στην έκθεση. Βλέπουμε σε περιοδικά 4-5 εκθέσεις τραινομοντελισμού κάθε μήνα και εδώ δυστυχώς περιμένουμε 2-3 διοραματάκια (και αν) κάθε Οκτώβρη...

Αποσυνδεδεμένος Nas

• ΠΡΟΤΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ασπρα Σπίτια - Βοιωτίας
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 14, 2015, 11:33:10 πμ »
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::thumbleft::
Τι να πω; ʼλαλα τα χείλη. Οταν το πρωτοείδα στο Flickr τρελάθηκα. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο Δημήτρης πείστηκε να δουλέψει Marklin; Αποκλείεται!!! Τελικά μπήκα σήμερα στο forum μετά από πάααρα πολύ καιρό και πήρα τις απαντήσεις μου. Ακόμα όμως και σε Marklin είσαι άπαιχτος. Εχεις σηκώσει πάντως πολύ ψηλά τον πήχυ ( τα standards σε καλά ελληνικά). Και δεν σε φτάνει κανείς (ούτε εύκολα ούτε δύσκολα. Θα τολμούσα να πω δεν σε φτάνει καθόλου). Τελίκά τι σκύρο χρησιμοποίησες; Αγορασμένο από Faller ή Woodland Scenics; ΄Η είναι από την γνωστή ψηφίδα που μου έλεγες κάποτε, που αλλοίμονο ακόμα παλεύω  να κοσκινίσω και να χρησιμοποίησω.... :(. Και την παλαίωση σε AC γραμμές πώς την έκανες. Με αερογράφο και μετά οινόπνευμα για καθάρισμα ; (πανί τυλιγμένο σε μικρό ξύλινο τάκο και πέρασμα των γραμμών και των μεσαίων ακίδων). Ή πώς αλλιώς. Πες μας καμιά συμβουλή να ξεκολήσουμε φίλε μου!!! :oops: :?
 Δηλ. Δημήτρη θέλω ειλικρινά να μου πεις, αν ήταν να ξανάρχιζα  το project , να το γύριζα σε DC ή να επέμενα σε Marklin? Ή επειδή δεν  έχω το ταλέντο που  έχετε εσείς οι περισσότεροι εδω μέσα, να μην ξανασχολιόμουν ; :( :oops: :? :roll: ::salut:: ::salut:: ::thumbleft::
Και πάλι μπράβο και συγχαρητήρια. Τυχερός ο φίλος σου που του τακτοποίησες την μακέτα :)

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 17, 2015, 05:25:37 μμ »
Καλα που εισαι και συ δημητρη να μας δειχνεις κατι (κατι??) να ξεχνιομαστε. Υπεροχη δουλεια οπως παντα.
Αλλα βαλε και κανενα βιντεακι με κινηση απο την δικη σου την μακετα βρε τσιγκουνη, να χαζεψουμε. Αφου ειναι σιγουρο οτι την λειτουργεις.Αγγελος ::salut::

Σ' ευχαριστώ.

Η δική μου μακέτα είναι υπό κατασκευή. Κάποια στιγμή θα έλθει κι' αυτή η στιγμή για το βίντεο...και θα είναι όπως το ονειρεύομαι -και πρέπει- να  είναι ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 17, 2015, 05:51:18 μμ »
Μπράβο Δημήτρη, πολύ ωραία και λεπτομερέστατη δουλειά ακόμη μια φορά.
Νομίζω ότι ο φίλος σου θα είναι πολύ χαρούμενος που θα έχει μια jimmyk μακέτα να "παίζει".  :mrgreen:
 ʼντε να δούμε και κάτι "τραινάδικο" στην έκθεση. Βλέπουμε σε περιοδικά 4-5 εκθέσεις τραινομοντελισμού κάθε μήνα και εδώ δυστυχώς περιμένουμε 2-3 διοραματάκια (και αν) κάθε Οκτώβρη...

Σ' ευχαριστώ! Ο φίλος παίζει σε ένα όμορφο σκηνικό τίποτε παραπάνω. Δεν είναι όπως ένας πίνακας να πεις ότι ο ζωγράφος είναι σουρεαλιστής , αφαιρετικός, κυβιστής ,ρομαντικός κλπ . Εδώ είναι απλά είτε μια καλή μακέτα είτε μία κακή μακέτα.
Όσον αφορά στις εκθέσεις , να ξέρεις ότι μόνο modular μακέτες (πολλών μοντελιστών) μπορούν να παρουσιαστούν (όπως στο εξωτερικό) . Αυτό το club ξεκίνησε στην Ελλάδα προ τριετείας αλλά δυστυχώς δεν λειτούργησε.
Τα διοραματάκια μπορούν να "χρηματοδοτηθούν" και εν μέσω οικονομικής κρίσης εν αντιθέσει με μία πλήρη μακέτα που θέλει βαθύτερη τσέπη. :wink:

Χαιρετισμούς. ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 17, 2015, 06:38:18 μμ »
::salut:: ::salut:: ::salut:: ::thumbleft::Τελίκά τι σκύρο χρησιμοποίησες; Αγορασμένο από Faller ή Woodland Scenics; ΄Η είναι από την γνωστή ψηφίδα που μου έλεγες κάποτε, που αλλοίμονο ακόμα παλεύω  να κοσκινίσω και να χρησιμοποίησω.... :(. Και την παλαίωση σε AC γραμμές πώς την έκανες.
Δημήτρη θέλω ειλικρινά να μου πεις, αν ήταν να ξανάρχιζα  το project , να το γύριζα σε DC ή να επέμενα σε Marklin?

Καλησπέρα Νάσο!

Σ' ευχαριστώ για αυτά που γράφεις.
Το σκύρο είναι αυτό που σου έχω πει και παλαιότερα. Κάνει και σκύρο εμπορίου.
Οι παλαιώσεις είναι με αερογράφο.

Τις απόψεις μου για τις επιλογές ανάμεσα στις εταιρείες τις ξέρετε. Έχω άποψη και έχω "τιμωρηθεί" με "αποκλεισμό" από τις δουλειές που κυκλοφορούν γι' αυτό το λόγο. :wink: Δεν πειράζει. "Το ψέμα έχει κοντά πόδια" λένε...

Παλαιότερα , (που ήταν τα πράγματα πιο ρομαντικά, κι' εγώ είχα περισσότερη όρεξη για κουβέντα και διάλογο), προσπαθούσα να εξηγήσω , να επιχειρηματολογήσω και να βοηθήσω κόσμο.
Αυτά είναι παρελθόν. Πάρτε και Lionel , ή σετ από τα Jumbo...Απλώς ό,τι και να επιλέξετε ,ασχοληθείτε, εξασκηθείτε και -εάν θέλετε- παραδειγματιστείτε από τις δουλειές πολύ υψηλού επιπέδου.

Και επί προσωπικού Νάσο , θεωρώ ότι το "έχεις".

Πολλούς χαιρετισμούς! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 17, 2015, 07:36:26 μμ »
Καλησπέρα Νάσο!

Σ' ευχαριστώ για αυτά που γράφεις.
Το σκύρο είναι αυτό που σου έχω πει και παλαιότερα. Κάνει και σκύρο εμπορίου.
Οι παλαιώσεις είναι με αερογράφο.

Τις απόψεις μου για τις επιλογές ανάμεσα στις εταιρείες τις ξέρετε. Έχω άποψη και έχω "τιμωρηθεί" με "αποκλεισμό" από τις δουλειές που κυκλοφορούν γι' αυτό το λόγο. :wink: Δεν πειράζει. "Το ψέμα έχει κοντά πόδια" λένε...

Παλαιότερα , (που ήταν τα πράγματα πιο ρομαντικά, κι' εγώ είχα περισσότερη όρεξη για κουβέντα και διάλογο), προσπαθούσα να εξηγήσω , να επιχειρηματολογήσω και να βοηθήσω κόσμο.
Αυτά είναι παρελθόν. Πάρτε και Lionel , ή σετ από τα Jumbo...Απλώς ό,τι και να επιλέξετε ,ασχοληθείτε, εξασκηθείτε και -εάν θέλετε- παραδειγματιστείτε από τις δουλειές πολύ υψηλού επιπέδου.

Και επί προσωπικού Νάσο , θεωρώ ότι το "έχεις".

Πολλούς χαιρετισμούς! ::salut::

Σοφά λόγια Δημήτρη....

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 18, 2015, 12:04:14 πμ »

Tags: