Αποστολέας Θέμα: Perfect plastic Putty  (Αναγνώστηκε 2547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Perfect plastic Putty
« στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 05:08:12 μμ »

Εδω και καιρο ακουω γιαυτο το υλικο και μολις χθες καταφερα να το προμηθευτω και ειπα να γραψω τις πρωτες εντυπωσεις. Ο Perfect plastic putty ειναι ενας στοκος που μαλλον ανηκει στην κατηγορια ακρυλικων στοκων οπως ειναι αυτος της Vallejo και το liquid green stuff της citadel. Δουλευεται και καθαριζεται με νερο και δεν χρειαζεται διαλυτικα οπως οι κλασσικοι μοντελιστικοι στοκοι. Ο λογος που αποφασισα να τον δοκιμασω παροτι εχω τους προαναφερθεντες στοκους, ειναι το γεγονος οτι ο στοκος της Vallejo μολις τριφτει ή δεχθει πιεση ξεφλουδιζει ή φευγει ακομα και μεσα απο κενο και το LGS δεχεται ως ενα βαθμο το τριψιμο, αλλα η υφη του ειναι καπως ελαστικη. Και οι δυο συρρικνωνονται σημαντικα και πρεπει να επαναλαβει κανεις το στοκαρισμα αρκετες φορες ή να χρησιμοποιησει κατι πιο σκληρο απο κατω (πχ Milliput).

Η πρωτη εντυπωση ειναι θετικη. Δοκιμαστηκε πανω σε μερικα sprue που κακοποιησα με το κοπιδι. Επισης τοποθετηθηκε σε μερικα σημεια σε μεγαλη ποσοτητα για να δω κατα ποσο πιανει πανω στο πλαστικο. Ο στοκος μπορει να τριφτει μεσα σε μια ωρα με ασφαλεια. Δεν εχει ελαστικη υφη, αλλα σκληρη. Δεν φευγει πανω απο το πλαστικο ευκολα. Το δοκιμασα με τριβη και με απευθειας πιεση με το νυχι μου. Στο τελος εφυγαν κομματια αλλα μετα απο πιεση που λογικα δεν θα εφαρμοζε καποιος πανω σε μοντελο. Ισως αν το αφηνα περισσοτερη ωρα να επιανε καλυτερα, αλλα δεν νομιζω οτι ενας στοκος με βαση το νερο μπορει να φτασει σε αντοχη τους αντιστοιχους των διαλυτικων. Ενα σημειο που θελει προσοχη ειναι το εξης. Εβρεξα καλα το σημειο με την μεγαλη ποσοτητα στοκου και με το νερο αυτος φανηκε να μαλακωνει και να γινεται σε υφη οπως ο Vallejo σπαζοντας ευκολοτερα. Πρεπει να το παρακολουθησω αφηνοντας τον στοκο να δεσει καλα για κανενα 24ωρο ή και παραπανω.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
Απ: Perfect plastic putty
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 06:28:42 μμ »
Πολύ ενδιαφέρων στόκος.... Από πού τόν αγόρασες;;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 06:30:51 μμ »
απο τον ebay

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 08:37:24 μμ »
βλεπω οτι εχει και σε ασπρη συσκευασια ξερεις αν εχουν καποια διαφορα ;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 12:38:40 πμ »
βλεπω οτι εχει και σε ασπρη συσκευασια ξερεις αν εχουν καποια διαφορα ;

το εχω προσεξει, μαλλον προκειται για αλλαγη συσκευασιας

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 03:13:32 πμ »
όντως πολύ καλός στόκος, και στεγνώνει πάρα πολύ γρήγορα όσον αφορά το τρίψιμο. Βόλεψε πολύ καλύτερα από squadron.
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 03:33:44 πμ »
Kαμία σχέση με τον Squadron (τον πράσινο) . Ο perfect plastic putty δεν λιώνει το πλαστικό όπως ο squadron. Επίσης δεν κάνει τόσο γερή ένωση.
Είναι κατά τη γνώμη μου για σημεία που δεν μπαίνει γυαλόχαρτο ή για μέρη κοντά σε διαφανή. Παίρνεις τα πολλά με νοτισμένη μπατονέτα σε νερό και αφού βραχεί σου δίνει πολύ χρόνο μέχρι να στεγνώσει . Οπότε μπορέις να τον μορφοποιήσεις ή και να αφαιρέσεις όλη τη ποσότητα που είχες βάλει στο σημείο με νερό. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να σου θολώσει τη καλύπτρα.

Η Ασπρη συσκευασία έρχεται με μια μύτη (μάλλον) που πιστεύω μετράει γιατί ο μαύρος που έχω και εγώ χωρίς σπατουλίτσα δεν βολεύει.
Μπορέιτε να τον βρείτε σε καλή τιμή εδώ . O μαύρος είναι ποιο φτηνός.

Το ελάττωμα του είναι ότι μπουκώνει μετά από καιρό η μυτη του. Θέλει συνέχεια να σπάς το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και να πατάς αρκετά για να βγει ο στοκος. Το πλαστικό της συσκευασίας έχει επαναφορά αντι να  κρατάει το σχήμα που πάτησες με αποτέλεσμα να κρατάει μέσα αέρα.

Αποσυνδεδεμένος manosgtir

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη-Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 02:06:43 μμ »
Μιας και ψαχνομαι για στοκο και ειδα και αυτο το thread, πραγματικα πιστευω οτι για χρησεις μικρων κενων οπως και στο βιντεο με αναλογες βελονες για συριγγα ειναι πολυ καλος, μιας και δεν εχω ξανα στοκαρει μοντελο, τον προτεινεται για αρχαριο (το θελω για το πρωτο μου μοντελο, μαχητικο αεροσκαφος και με λεπτομερειες) ???

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 04:03:12 μμ »
Kαμία σχέση με τον Squadron (τον πράσινο) . Ο perfect plastic putty δεν λιώνει το πλαστικό όπως ο squadron. Επίσης δεν κάνει τόσο γερή ένωση.
Είναι κατά τη γνώμη μου για σημεία που δεν μπαίνει γυαλόχαρτο ή για μέρη κοντά σε διαφανή. Παίρνεις τα πολλά με νοτισμένη μπατονέτα σε νερό και αφού βραχεί σου δίνει πολύ χρόνο μέχρι να στεγνώσει . Οπότε μπορέις να τον μορφοποιήσεις ή και να αφαιρέσεις όλη τη ποσότητα που είχες βάλει στο σημείο με νερό. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να σου θολώσει τη καλύπτρα.

Η Ασπρη συσκευασία έρχεται με μια μύτη (μάλλον) που πιστεύω μετράει γιατί ο μαύρος που έχω και εγώ χωρίς σπατουλίτσα δεν βολεύει.
Μπορέιτε να τον βρείτε σε καλή τιμή εδώ . O μαύρος είναι ποιο φτηνός.

Το ελάττωμα του είναι ότι μπουκώνει μετά από καιρό η μυτη του. Θέλει συνέχεια να σπάς το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και να πατάς αρκετά για να βγει ο στοκος. Το πλαστικό της συσκευασίας έχει επαναφορά αντι να  κρατάει το σχήμα που πάτησες με αποτέλεσμα να κρατάει μέσα αέρα.

Exω την μαυρη συσκευασια η οποια συνοδευεται απο μια μυτη. Δεν εχω δει πουθενα να πουλανε την λευκη ΚΑΙ την μαυρη συσκευασια, ουτε εμφανιζονται μαζι σε καποια εταιρικη παρουσιαση, οποτε υποθετω οτι η λευκη ειναι παλιοτερη και υπαρχει ακομα σε αποθεμα σε καποια καταστηματα. Δεν εχει αλλα χαρακτηριστικα. Σιγουρα δεν πιανει στο πλαστικο οσο ενας στοκος με διαλυτες, ομως τριβεται πολυ καλα και εχει μια λογικη αντοχη, σε αντιθεση με το παρομοιο προιον της vallejo.

Αποσυνδεδεμένος vortex

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 11:24:00 μμ »
Καλησπέρα,μόλις είδα το θέμα με τον συγκεκριμένο στόκο και θα ήθελα να πώ και εγω αύτα που παρατήρησα μετα απο τη χρήση του.Καταρχήν τον αγόρασα απο Ελλάδα (Θεσ/νικη συγκεκριμένα),το μαύρο σωληνάριο.Είναι όντως ακρυλικός,δεν συρρικνώνεται οσο ο άσπρος της tamiya (ο δεύτερος που εχω στον πάγκο μου),δεν σπάει κατά το τρίψιμο καλύπτει καλά ακόμα και σχετικά μεγάλα κενά επειδή ακριβώς δεν συρρικνώνεται,στεγνώνει σχετικά γρήγορα(περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα) αλλά δεν με ικανοποίησε το φινίρισμα στο τέλος (πάντα σε σχέση με τον tamiya) και επιπλέον στην κατεργασία του με νερό είναι πολυ πιθανό να ''φαγωθεί'' μεγαλύτερη ποσότητα απο το επιθυμητό οπότε...φτου και απο την αρχή στοκάρισμα....βέβαια το γεγονός ότι ''τρίβεται'' με νέρο βοηθάει πολύ στις ενώσεις σε περίεργα μέρη ή υπό περίεργες γωνίες...προσωπικά πάντως τον χρησιμοποιώ πάντα ανάλογα με την κενό που έχω να καλύψω

Αποσυνδεδεμένος manosgtir

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη-Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 27, 2014, 08:55:22 μμ »
Καλησπέρα,μόλις είδα το θέμα με τον συγκεκριμένο στόκο και θα ήθελα να πώ και εγω αύτα που παρατήρησα μετα απο τη χρήση του.Καταρχήν τον αγόρασα απο Ελλάδα (Θεσ/νικη συγκεκριμένα),το μαύρο σωληνάριο.Είναι όντως ακρυλικός,δεν συρρικνώνεται οσο ο άσπρος της tamiya (ο δεύτερος που εχω στον πάγκο μου),δεν σπάει κατά το τρίψιμο καλύπτει καλά ακόμα και σχετικά μεγάλα κενά επειδή ακριβώς δεν συρρικνώνεται,στεγνώνει σχετικά γρήγορα(περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα) αλλά δεν με ικανοποίησε το φινίρισμα στο τέλος (πάντα σε σχέση με τον tamiya) και επιπλέον στην κατεργασία του με νερό είναι πολυ πιθανό να ''φαγωθεί'' μεγαλύτερη ποσότητα απο το επιθυμητό οπότε...φτου και απο την αρχή στοκάρισμα....βέβαια το γεγονός ότι ''τρίβεται'' με νέρο βοηθάει πολύ στις ενώσεις σε περίεργα μέρη ή υπό περίεργες γωνίες...προσωπικά πάντως τον χρησιμοποιώ πάντα ανάλογα με την κενό που έχω να καλύψω
καλησπερα φιλε μου, μπορεις να μου στειλεις σε πμ το μαγαζι? για να μην παρω απο βουλγαρια  :mrgreen:

Tags: