Γεια σου Χάρη
Φέτος στο Airshow RIAT 2015 με τη κάθετη απογείωση με έχει αφήσει άναυδο.
Αυτο με το μεταλλικό φύλο νομίζω μου το είχε προτείνει ο mmaker σε μια άλλη κατασκευή οπότε τα εύσημα πάνε εκεί.
Το υλικό που χρησιμοποιώ για τέτοια ειναι από ταψάκι sanitas, ο πάτος του! Δεν κόβει και στέκεται μια χαρά!
Εχω πάρει και ένα μεγάλο κομμάτι από το πλαίσιο που όλο λέω θα το πετάξω και όλο τριγύρω μου το βρίσκω. Εκείνο είναι πραγματικό μέταλλο και μπορεί να σε κόψει άσχημα αν δεν προσέξεις. Το είχα πάρει για reflectora στο photo booth αλλά έχω χρησιμοποιήσει και λίγο για σκρατς. Γενικά όλα βολεύουν και απο τενεκεδάκι που λες. Απλα το θέμα ειναι να μην κοπούμε κιολας!
Το μαύρο εργαλείο στα αριστερά της φωτογραφίας, είναι to riveter της hasegawa TL-11. Πολύ καλό εργαλείο.
Έχω και άλλο ένα το TΤ-1 που εκείνο είναι scriber, βοηθάει στο να χαράζεις μικρά ελλειπτικά templates, εκεί που δεν χωράει το κανονικό scriber. Είναι σαν καρφί και εκείνο, σε μεταλλικό χρώμα με μαύρη λαστιχένια λαβίδα.
Το μεσαίο ειναι το scriber απο Αμερική το γνωστό UMM-USA SCRIBER. Αλλά νομίζω έχω τη μικρή μεγέθους έκδοση.
http://umm-usa.com/onlinestore/product_info.php?products_id=4798. Το συγκεκριμένο δεν με έχει ξετρελάνει γιατί η χαρακιά που κάνει ειναι πολύ λεπτή και αν το πας και λίγο πλάγια ειναι σαν να αφήνει φλούδα στο πλαστικό.
Ενώ το άλλο το μικρο, το 1ο δεξιά, ειναι ταμαμ. Μου το είχαν δώσει στο Plastimodelismo.
Καλό είναι να έχεις διάφορα και να τα συνδυάζεις. Εχω και ένα τρίτο από RB productions. Και σκέφτομαι να αγοράσω και της ταμιγια. To καθένα έχει τα καλα και τα κακά του. Ασπουμε το UMM scriber ειναι καλό για οδηγός να πάρεις απαλά το 1ο αυλάκι επειδή έχει μεγάλη επιφάνεια κοπής μπορεί να βγάλει ευθεία γραμμή χωρις οδηγό!
Του RB κάνει την καλύτερη γράμμωση αλλά ειναι για ευθείες και κάθετα στο μοντέλο. Το τριτο το no name χώνεται παντου και είναι για καμπύλες επίσης κάνει πολύ καλή γράμμωση και συνήθως το έχω και να διορθώνω τη γράμμωση.
Αντε να κάνουμε κανα 29άρη στο μελλον, παράλληλα!