Αποστολέας Θέμα: Mig-29UB & SU-25UB. All Ukraine 1/72.  (Αναγνώστηκε 2893 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Mig-29UB & SU-25UB. All Ukraine 1/72.
« στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 04:33:38 πμ »
Μέχρι να έρθουν τα χρώματα για το Πλοίο θα ξεκινήσω με 2 άφοι απο Ουκρανία. Φταίχτης ο Chris Lofting με αυτές τις φώτο.

Το 1ο κιτ θα είναι ένα παλιό ιταλερι, οταν λέμε παλιό το εννοούμε. Αγοράστηκε και φτιάχτηκε το 1992!
Το 2ο κιτ θα είναι από Art-model, φρεσκο στο στοκ κιτ, δωράκι απο thkar.  ::salut::

Ξεκίνησα με το Mig-29.
Δοκίμασα για 1η φορά 2 υλικά και έπαθα πλάκα. α) Eco remover b) ένα πολωνικό στόκο

Reset μοντέλου:
Αφου περάστηκε με πινέλο το υλικό, μετά από λίγα λεπτά τα ντεκαλ άρχισαν να φεύγουν, σε μισή ωρίτσα το πολύ, τα 22 χρονών σμάλτα άρχισαν να φεύγουν σαν λέπια! Ουτε μυρωδιές ούτε τίποτα!

Καλύπτρα:
Η καλύπτρα τρίφτηκε με ντουκόχαρτο 2000 & 3000 βαθμών μαζί με tamiya polishing compound (finish), μετά μονο με compound και τέλος με ALC-600 βερνίκι. Το αλεξινέμειο επειδή είχε μια σταγόνα από υγρή κολλά πάνω του (και πολλά άλλα  :lol:) τρίφτηκε και με 1500άρη. Αν η καλύπτρα δε σωζόταν θα αγόραζα άλλο κιτ οπότε ήταν πολύ καθοριστικό αυτό για το μοντέλο.

Στόκος:
Πάνω του δοκίμασα και το νέο στοκο που σας έλεγα. Από θέμα υφής ότι καλύτερο έχω πιάσει στα xερια μου. Νομίζεις ότι έγινε κάποιο λάθος. Στην αρχη ειναι σαν τζελ, λίγο διαφανές και σου δίνει χρόνο να το δουλέψεις με σπατουλίτσα και να πάρεις τα περισσεύματα. Λες και βάζεις VIX ένα πράμα  :lol: Μετά στεγνώνει (αρκετά γρήγορα) και γίνετε άσπρος. Σήμερα που έτριψα λίγο δείχνει καλός, θα έχω περισσότερα νέα για αυτών αφού παίξω λίγο.

Φώτο από το μοντέλο το 1992! Δεύτερο ράφι δεξιά.

Spoiler (hover to show)

Video
http://youtu.be/uOERk53_xHs

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Mig-29UB & SU-25UB. All Ukraine 1/72.
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 06:03:38 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 09:16:30 πμ »
Καλη αρχη Αρη, πολυ ομορφo project και πολυ ενδιαφεροντα και αγνωστα υλικα. Περιμενω εντυπωσεις απο τον στοκο μετα το τριψιμο γιατι μου κινησε το ενδιαφερον λογω ελλειψης του tamiya white putty..   ::salut::

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 10:32:34 πμ »
Εξαιρετικά θέματα, αλλά πολύ λάθος εθνόσημα... ::glossa::

Βγάλε καμιά κοντινή φωτογραφία από τα πλαίσια του Su-25.. Πρέπει να είναι εξαιρετικό μοντέλο μαζί με τις ρητίνες του... Και όταν θα ρθει η ώρα λεπτομέρειες για εφαρμογή κ.τ.λ.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 12:40:56 μμ »
Να δω πόσε μέτωπα θ'ανοίξεις. ::glossa::Καλή συνέχεια ʼρη, είμαι και γω περίεργος να δοκιμάσω τον στόκο.

Βγάλε καμιά κοντινή φωτογραφία από τα πλαίσια του Su-25..
Ναι γιατί δεν το έχω ξανα ακούσει το μοντέλο στην 1/72.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 03:15:44 μμ »
Για χαρά ʼρη. Καλή αρχή σε δύο ενδιαφέοντα μοντέλα. Πολύ ενδιαφέρον το υγρό ξεβαψίματος μιας και θέλω να κάνω reset ένα SU-17....

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 11:27:07 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά  το κιτάκι  του su μάλλον είναι χρέπι. Χρέπι με ρητίνες  ::glossa::. Οι γραμμώσεις είναι χαντάκια και κάποια σημεία που προστέθηκαν μάλλον από τον κατασκευαστή, είναι ποιο βαθουλωτά ακόμη από τη βασική στη γράμμωση και όχι μόνο... Μου θυμίζει kfir 1/72 ιταλέρι (για πολύ στόκο)

Θα  βάλω φώτος προσεχώς, κάτσε να μοντελάρουμε και λίγο.

Φέλιξ το συγκεκριμένο μοντέλο (mig-29) πιστεύω ήταν από τα χειρότερα, για δες καλύτερα. :mrgreen:
Spoiler (hover to show)

Ο στόκος θα δείξει στο primming τι έκανε δείχνει πολύ καλά στοιχεία καλυπτικότητας .Θα γίνει και τεστ επαναχάραξης.

Λάμπρο έχω σοβαρό πρόβλημα ενθουσιασμού με τα θέματα.. θέλω να τα φτιάξω όλα και δε προλαβαίνω.  :lol:

Σάκη πάρε ένα αξίζει τα λεφτά του  ::salut::

Πάνο μπορεί να μην έχω σωστά σήματα έχω όμως τις ποιο *αυλιάρικες παραλλαγές. ʼμα σου βγάλω και το su-27 με την splinter στη φόρα θα αλλάξεις φύλο μαζί με την εθνικότητα .  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 12:49:35 πμ »
Photos από το su-25 UTG art-model κιτ: http://min.us/mIhx8DwHnFjbE

To SU-25UTG είναι to UB για το ναυτικό, έχει γάντζο πίσω. Το utg γίνετε και UB αλλά ίσως ίσως πάρω το UB εδώ, γιατί μέσα στο κιτ δίνει και το sarkmouth που θα με γλιτώσει απο homemade custom decals.

Τελικά δεν ειναι και τόσο χαντάκι η γράμμωση στο κιτ η γράμμωση απλά δεν έχει ευκρίνεια. Τα sinkmarks και αυτά με λιγο δουλίτσα σώζονται.
2 χαρακτηριστικές photo από το αλμπουμ. Η 1η η γράμμωση του κιτ δίπλα σε ένα f-105 της hobbyboss, η 2η με το sinkmark.

Αποσυνδεδεμένος Μανούσος

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 02:47:47 πμ »
Χαντάκι δεν είναι, αλλά είναι σαν έχεις χαράξει βούτυρο!  :lol:
Μέτρον Άριστον

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 02:51:10 πμ »
 Α μπράβο έδωσες μια καλύτερη επεξήγηση.  :)

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 07:51:15 πμ »
Χαράς το κουράγιο σου!Περιμένω τη συνέχεια. ::salut::  ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 11:08:04 πμ »

Φέλιξ το συγκεκριμένο μοντέλο (mig-29) πιστεύω ήταν από τα χειρότερα, για δες καλύτερα. :mrgreen:
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 14, 2014, 02:42:19 πμ »
Γεια σου Γιώργο χαίρομαι που παρακολουθείς. Φέλιξ δες τι κάνει ο νεος στόκος. Βιξ μιλάμε.
Συνέχεια με το reset και στα παλούκια, τις εισαγωγές.. Επειδή θα το έχω εν πτήση έπρεπε να τις ανοίξω, αν και κοντά στην προσγείωση τις κλείνουν. Χρειάστηκε φύλλο πλαστικού για να μη φαίνεται το αίσχος, πολύ στοκοτρίψην σε δόσεις, αύριο η άλλη εισαγωγή.  :mrgreen:
Τα παρελκόμενα αφου τα πέρασα από Eco remover τα έπλυνα με νεράκι.

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 10:01:10 πμ »
Ενδιαφέρον το διπλό διθέσιο project, αλλά άφησες τη NASA.

Ωραία και τα υλικά που παρουσιάζεις.

Καλή συνέχεια!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 10:33:37 μμ »
Σε ευχαριστώ κατάσκοπε. Kαι αυτό το άφησα για να σουλουπώσω κάτι παλιά μοντέλα. χαχα Πρέπει να συμμαζευτώ
ʼσχετο,  νομίζω  πρέπει να αλλάξεις όνομα σε  " Ο πρώην κατάσκοπος"  γιατί ο κατάσκοπος παρακολουθεί χώρις να τον παίρνουν είδηση οι άλλοι. Εσύ μας έχεις φανερωθεί εδώ και μας μιλάς κανονικά.  ::glossa::

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 07:46:53 πμ »
ʼσχετο,  νομίζω  πρέπει να αλλάξεις όνομα σε  " Ο πρώην κατάσκοπος"  γιατί ο κατάσκοπος παρακολουθεί χώρις να τον παίρνουν είδηση οι άλλοι. Εσύ μας έχεις φανερωθεί εδώ και μας μιλάς κανονικά.  ::glossa::

:D

Νομίζω οι καλύτεροι κατάσκοποι ήταν αυτοί που ζούσαν μια κανονική ζωή και συναναστρέφονταν με τον κόσμο που κατασκόπευαν  :mrgreen:

Πάντως αν πάρεις το extra Su-25 νομίζω η περουβιανή έκδοση είναι όλα τα λεφτά.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2015, 05:13:11 πμ »
Πολύ το αγαπάω αυτό το αεροπλάνο. Πολύ όμορφη σιλουέτα και δυνατός ανταγωνιστής στα δυτικά αεροσκάφη της  κατηγορίας του.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2015, 10:31:06 πμ »
ʼρη έχω και εγώ μεγάλη αδυναμία στο συγκεκριμένο μαχητικό, από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε στα ευρωπαϊκά
 Air-Show την δεκαετία του 80.
Χαίρομαι που ξανασχολήθηκες με αυτό το θέμα, και η "ανακαίνιση" τα πάει μια χαρά. θαυμάζω την επινοητικότητα σου
να αντικαταστήσεις το απολεσθέν πάνελ με φύλο αλουμινίου. ::thumbleft::(το οποίο είναι από αναψυκτικό?)
Θαύμαζα επίσης τα εργαλειάκια σου και έχω τις εξής απορίες.
Click to see the original size.
Τι είναι το πρώτο από αριστερά και πες μου αν σε έχει ικανοποιήσει το μεσαίο εργαλείο?(τυχόν ομοιότητες στην έκφραση
το λόγου μου είναι συμπτωματική) :mrgreen:

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2015, 12:49:19 πμ »
Γεια σου Χάρη

Φέτος στο Airshow RIAT 2015 με τη κάθετη απογείωση με έχει αφήσει άναυδο. 

Αυτο με το μεταλλικό φύλο νομίζω μου το είχε προτείνει ο mmaker σε μια άλλη κατασκευή οπότε τα εύσημα πάνε  εκεί.

Το υλικό που χρησιμοποιώ για τέτοια ειναι από ταψάκι sanitas, ο πάτος του! Δεν κόβει και στέκεται μια χαρά!
Εχω πάρει και ένα μεγάλο κομμάτι από το πλαίσιο που όλο λέω θα το πετάξω και όλο τριγύρω μου το βρίσκω. Εκείνο είναι πραγματικό μέταλλο και μπορεί να σε κόψει άσχημα αν δεν προσέξεις. Το είχα πάρει για reflectora στο photo booth αλλά έχω χρησιμοποιήσει και λίγο για σκρατς. Γενικά όλα βολεύουν και απο τενεκεδάκι που λες. Απλα το θέμα ειναι να μην κοπούμε κιολας!

Το μαύρο εργαλείο στα αριστερά της φωτογραφίας, είναι to riveter της hasegawa TL-11. Πολύ καλό εργαλείο.
Έχω και άλλο ένα το TΤ-1 που εκείνο είναι scriber, βοηθάει στο να χαράζεις μικρά ελλειπτικά templates, εκεί που δεν χωράει το κανονικό scriber. Είναι σαν καρφί και εκείνο, σε μεταλλικό χρώμα με μαύρη λαστιχένια λαβίδα.

Το μεσαίο ειναι το scriber απο Αμερική το γνωστό UMM-USA SCRIBER. Αλλά νομίζω έχω τη μικρή μεγέθους έκδοση. http://umm-usa.com/onlinestore/product_info.php?products_id=4798.  Το συγκεκριμένο δεν με έχει ξετρελάνει γιατί η χαρακιά που κάνει ειναι πολύ λεπτή και αν το πας και λίγο πλάγια ειναι σαν να αφήνει φλούδα στο πλαστικό.
Spoiler (hover to show)

Ενώ το άλλο το μικρο, το 1ο δεξιά, ειναι ταμαμ. Μου το είχαν δώσει στο Plastimodelismo.

Καλό είναι να έχεις διάφορα και να τα συνδυάζεις. Εχω και ένα τρίτο από RB productions. Και σκέφτομαι να αγοράσω και της ταμιγια. To καθένα έχει τα καλα και τα κακά του. Ασπουμε το UMM scriber ειναι καλό για οδηγός να πάρεις απαλά το 1ο αυλάκι επειδή έχει μεγάλη επιφάνεια κοπής μπορεί να βγάλει ευθεία γραμμή χωρις οδηγό!

Του RB κάνει την καλύτερη γράμμωση αλλά ειναι για ευθείες και κάθετα στο μοντέλο. Το τριτο το no name χώνεται παντου και είναι για καμπύλες επίσης κάνει πολύ καλή γράμμωση και συνήθως το έχω και να διορθώνω τη γράμμωση.

Αντε να κάνουμε κανα 29άρη στο μελλον, παράλληλα!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2015, 09:11:32 πμ »
Φέτος στο Airshow RIAT 2015 με τη κάθετη απογείωση με έχει αφήσει άναυδο. 
Καλά τι ανέβασμα ήταν αυτό. Οι Ρώσοι τελικά έχουν φτιάξει τα απόλυτα  Airshow, αν είχαν και καλύτερα ηλεκτρονικά θα ήταν και τα απόλυτα μαχητικά.

Τώρα που είπες για πριτσινοτήρια έχω ανάγκη από αυτά και θέλω να κάνω μια αγορά, άλλα δεν ξέρω τώρα με τα κάπιταλ
μπορούμε?
Έχω εκείνο το άχρηστο της τρουμπέτας και στην προσπάθεια μου να πριτσινόσω έφαγα ήτα παρόλο τις δοκιμές μου πρώτα.
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο πριτσίνομα άλλα προφανώς δεν έχω και εργαλεία. :evil:

Αντε να κάνουμε κανα 29άρη στο μελλον, παράλληλα!
Αμέ...,να τελείωση το GP και το κανονίζουμε. Μπορούμε να το κάνουμε ανοίγοντας μαζί το θέμα. ::salut:: ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2015, 12:40:37 μμ »
Ηταν εντυπωσιακό και το πως έμεινε χαμηλά αφου ανέβασε το σύστημα προσγείωσης! Ο κινητήρας του είδες που κάπνιζε σε μερικές φάσεις; κατι εκεί μου λέει οτι και εκεί θέλουν δουλειά.

Και εγώ με αυτο της τρουμπέτας ήμουνα μέχρι που πήρα κποια της RB productions και τέλος το Rosie riveter. To οποίο έχει μεταλλικές ροδέλες του RB μα με ξύλινη  εύχρηστη χειρολαβή.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2015, 01:57:44 μμ »
Έχεις δίκιο έμεινε χαμηλά για αρκετό χρόνο και σε ευθεία, προφανώς μέρος του σόου, δεν νομίζω κανονικά να απογειώνονται έτσι. Για τους κινητήρες τώρα στην επόμενη γενιά μαχητικών θα βελτιώσουν, αυτή πάει πέρασε δεν θα
ασχοληθούν άλλο. :roll: 8)

Χάρης