Αποστολέας Θέμα: Καλύπτρες και βερνίκια  (Αναγνώστηκε 5847 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
Καλύπτρες και βερνίκια
« στις: Οκτωβρίου 09, 2014, 02:58:00 μμ »
Καλησπέρα, ας πούμε ότι τα διάφανα ενός κιτ είναι σε τέλεια κατάσταση θα κερδίσω κάτι αν τα περάσω με Future ή το βερνίκι της Alcad ή κάτι ανάλογο.
Θα μοιάζουν τελικά περισσότερο με γυάλινα ή δεν υπάρχει λόγος για αυτή την διαδικασία .
Την ερώτηση την κάνω περισσότερο γιατί μιας και βάφω αποκλειστικά με πινέλο το υλικό αυτό (βερνίκι) θα το χρησιμοποιήσω μόνο για την συγκεκριμένη εργασία και θα ήθελα να ξέρω αν αξίζει το έξοδο.

Ευχαριστώ.

Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Καλύπτρες και βερνίκια
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 09, 2014, 03:26:50 μμ »
To βερνίκι πέρα από την όποια γυαλάδα θα δημιουργήσει και ένα στρώμα ασφαλείας.
Έτσι, μικρά λάθη στο βάψιμο μπορούν να απομακρυνθούν πιο εύκολα με τη μύτη μιας οδοντογλυφίας κλπ

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι γλυτώνεις προβλήματα όπως θαμπώματα από κυανοακρυλικές κόλλες και άλλα τέτοια μη αναστρέψιμα (ως επί το πλείστον) προβλήματα.

Συνοψίζοντας, μια παρκετινούλα γενικώς καλό θα κάνει.

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 09, 2014, 05:42:38 μμ »
εγώ προσωπικά της βουτάω στο lobg shine για λίγο,μετά τις βαζω σε ένα κουτάκι να στεγνώσουν  και κλείνω και το καπάκι να μην μπουν σκόνες, την άλλη μέρα είναι οκ ::salut::

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 09, 2014, 05:59:05 μμ »
Το πόσο γυαλιστερή πρεπει να ειναι μια καλύπτρα , εξαρτάτε και απο το μοντέλο που φτιάχνεις αλλά
και απο την χρονική περίοδο που έχεις αποφασίσει να το αναπαραστήσεις.
Δεν ξέρω αν ακούσες τον Τσωνο στην έκθεση (αν ήρθες) που αναφέρθηκε σε αυτο το θεμα
Δεν μπορει να έχουμε ένα ταλαιπωρημένο αφος και η καλύπτρα να λαμποκοπάει
Αυτό το λάθος έκανα και εγώ.

Τωρα για αν μοιάζουν περισσότερο με γυάλινα αν περάσεις με Future ή το βερνίκι της Alcad
εχω ακούσει οτι οι πραγματικές  δεν ειναι γυαλί αλλά plexglass
που σημαίνει οτι εχουν και αυτές τις φθορές τους.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 09, 2014, 08:01:25 μμ »
Το πόσο γυαλιστερή πρεπει να ειναι μια καλύπτρα , εξαρτάτε και απο το μοντέλο που φτιάχνεις αλλά
και απο την χρονική περίοδο που έχεις αποφασίσει να το αναπαραστήσεις.

Χ2
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 09, 2014, 10:28:12 μμ »
Η γυαλιστερή καλύπτρα είναι μια αφαίρετη πεπατημένη που στην ουσία του πράγματος είναι λάθος...κανένα έν ενεργεία αεροσκάφος δεν έχει γυαλιστερή καλύπτρα.
Όντως δεν είναι γυάλινες και δεν θα μπορούσαν να είναι άλλωστε...οπότε έχουν και αυτές τις φθορές τους.Αρκεί να φανταστείτε την ταχύτητα ενός αεροπλάνου  :wink:

Συμφωνώ απόλυτα με τον ʼκη για την περίοδο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 08:58:59 πμ »
ʼσχετη-σχετική ερώτηση: τι μπορώ να βάλω σε ένα βερνίκι (πχ W & N) για να μπορέσω να αποδώσω φιμέ καλύπτρα όπως στα δικά μας 16άρια; Δεν έχω διαθέσιμο το smoke για να κάνω τη δουλειά και ψάχνω εναλλακτικές.

Ευχαριστώ!

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 09:19:06 πμ »
Καλύτερα ψέκασμα με πολύ αραιωμένο χρώμα ανάλογα την απόχρωση που θέλεις και πολύ ελαφριά περάσματα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 10:08:19 πμ »
''Η γυαλιστερή καλύπτρα είναι μια αφαίρετη πεπατημένη που στην ουσία του πράγματος είναι λάθος...κανένα έν ενεργεία αεροσκάφος δεν έχει γυαλιστερή καλύπτρα.'' ΛΑΘΟΣ
''Το πόσο γυαλιστερή πρεπει να ειναι μια καλύπτρα , εξαρτάται και απο το μοντέλο που φτιάχνεις αλλά και απο την χρονική περίοδο που έχεις αποφασίσει να το αναπαραστήσεις.'' ΛΑΘΟΣ
''Οτι δεν μπορει να έχουμε ένα ταλαιπωρημένο αφος και η καλύπτρα να λαμποκοπάει.''  ΛΑΘΟΣ
Και όχι ʼκη δεν έχεις κάνει λάθος, λάθος έκανε αυτός που σου έκανε αυτή την παρατήρηση.

Δεν θέλω να προσβάλω κανένα με το ποστ μου αλλά δεν μπορώ ρε παιδιά να διαβάζω πράγματα τα οποία είναι τελείως εκτός πραγματικότητας και δεν με νοιάζει και ποιος το λέει. Αν μεταδίδουμε τέτοιου είδους ''γνώση'' σε λίγο θα βλέπουμε στα μοντέλα φθαρμένες και θολές καλύπτρες και τότε είναι που θα μας ''παίζουνε ζάρπες'' !!
Η καλύπτρα είναι τα ''μάτια'' του ιπταμένου στον αέρα και είναι must να είναι πεντακάθαρη. Δεν έχει καμμιά σχέση η χρονική περιοδος ή η υπόλοιπη φθορά του αφους με την κατάσταση της καλύπτρας. Δηλαδή αν θέλω να φτιάξω ένα ταλαιπωρημένο P-51D ή F-4U ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, θα φθείρω και την καλύπτρα?? Ποιος το λέει αυτό?? Εδώ και στα Α-7 που τα αφη από εξω ήταν μπ@#$%λο η καλύπτρα πάντα ηταν πεντακάθαρη, ναι είχε τις γρατσουνιές της και τις μικροφθορούλες της αλλά ήταν καθαρή. Λίγες φορές εχετε δει τα νομιστεράκια στα αεροπλανοφόρα να γυαλίζουν τις καλύπτρες των καταταλαιπωρημένων F-14??
Καλύπτρα θολωμένη ή φθαρμένη πετιέται, αντικαθίσταται. Τώρα αν μπορείς και θέλεις να αναπαραστήσεις τις γρατσουνιές στην κλίμακα, πιστέυω ότι δεν θα κάνεις καλά μιας και σίγουρα θα βγεις εκτός.
ʼρα ερώτηση: ''Πρέπει ή είναι σωστό η καλύπτρα σε ένα μοντέλο υπο κλίμακα να γυαλίζει?''
Απάντηση (δικιά μου εκτίμηση και όποιος θέλει τον προκαλώ να με διαψεύσει με φωτό): ΝΑΙ και επιβάλεται!!
Παρακάτω παραθετω κάποιες φωτό, μπορείτε να βρείτε άπειρες στο internet, παρατηρείστε στο λινκ που παραθέτω (το οποίο και διάλεξα επίτηδες) το πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα αφη και πόσο καθαρές οι καλύπτρες (μην μου πείτε για καμμιά που μπορεί να φαίνεται λίγο γρατσουνισμένη)
Αυτά τα ολίγα από μένα, για να βάζουμε και κάποια πράγματα στην θέση τους

Γιάννης

http://www.asisbiz.com/il2/P-51D-Mustang/P-51D-Mustang/images/USAAF-sn-44-15459-P-51-Mustang-Wartime-BW.jpg
http://acepilots.com/eto/cripes-a-mighty.png
http://www.militaryimages.net/photopost/data/523/A-7H_Corsair_-_Hellenic_Air_Force_8.jpg
http://www.network54.com/Forum/149674/thread/1396640406/VMF+Island+hopping+.

Καλή μελέτη!

Υ.Γ. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα, έχουν αναφερθεί (αποτελέσματα από διερευνήσεις) ακόμα και περιπτώσεις απώλειας προσανατολισμού από θολωμένη καλύπτρα. Προσωπική εμπειρία? Μια φορά έκανα τακτικές αντιδράσεις σε στόχο-απειλή που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ''σκουπιδάκι'' που είχε καλλήσει στην καλύπτρα (όσο και αν σας φαίνεται παράξενο αυτό).
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 10:11:44 πμ »
ʼσχετη-σχετική ερώτηση: τι μπορώ να βάλω σε ένα βερνίκι (πχ W & N) για να μπορέσω να αποδώσω φιμέ καλύπτρα όπως στα δικά μας 16άρια; Δεν έχω διαθέσιμο το smoke για να κάνω τη δουλειά και ψάχνω εναλλακτικές.

Ευχαριστώ!

Μαθιός

Να μην βάλεις τίποτα, άστην όπως είναι. Ο λόγος? Είναι δύσκολο στην κλίμακα να φτιάξεις αυτό που βλέπεις στην πραγματικότητα και τις περισσότερες φορές μπορεί να υπερβάλεις με αποτέλεσμα να περάσεις στην άλλη πλευρά. Αν είχες το smoke θα σου έλεγα να το κάνεις με μια σταλιά από αυτό ίσα για να σπάσεις την καθαρότητα.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 11:02:08 πμ »
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αγοράσω ένα από τα προϊόντα που κάνουν για μπανιάρισμα για τις καλύπτρες .
Το θέμα είναι όμως με βάση το πινέλο που χρησιμοποιώ ή πιο ενδεδειγμένη λύση είναι το βούτηγμα της καλύπτρας σε αυτό .
Τι θα προτιμούσατε το CLEAR της humbrol, το FUTURE (από το serresmodels) ή το AQUA GLOSS CLEAR της Alclad ;
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 11:10:07 πμ »
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αγοράσω ένα από τα προϊόντα που κάνουν για μπανιάρισμα για τις καλύπτρες .
Το θέμα είναι όμως με βάση το πινέλο που χρησιμοποιώ ή πιο ενδεδειγμένη λύση είναι το βούτηγμα της καλύπτρας σε αυτό .
Τι θα προτιμούσατε το CLEAR της humbrol, το FUTURE (από το serresmodels) ή το AQUA GLOSS CLEAR της Alclad ;

Τα δύο τελευταία κάνουν καλή δουλειά και προστατέυουν και από τυχόν θολώματα λόγω κυανοκρυλικής. Κάποιοι επίσης χρησιμοποιούν και τις αλοιφές της ταμίγια (οι οποίες θα σου χρησιμεψουν για τυχόν γρατσουνιές, αφαίρεση της κλασσικής γραμμής που συνήθως έχουν από το καλούπι κ.λ.π.) course, fine και finish. Πολύ καλά προιόντα και από τα must have. Κάνουν την καλύπτρα γυαλιστερή και πιθανώς πιο ρεαλιστική για την κλίμακα από ότι τα ζουμιά. Απλά δεν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε τύπου birdcage καλύπτρες π.χ. helldiver μιας και με τις αλοιφές θα ''φας'' και την εξωτερική λεπτομέρεια που έχουν, εκεί πας με τα ζουμιά.
Ελπίζω να σε κάλυψα,

Γιάννης

Υ.Γ. Καλύπτρα φτιαγμένη με τις αλοιφές, άψογη!

http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=250499&st=660

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 11:19:43 πμ »
Yπόψη οτι όσο χρησιμοποιείς πινέλο, δεν σου κάνουν τα προϊοντα της Alclad.Την ιδέα να βουτήξεις την καλύπτρα σto aqua gloss, απλά ξέχνα την

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 11:24:27 πμ »
Την ιδέα να βουτήξεις την καλύπτρα σto aqua gloss, απλά ξέχνα την

Νομίζω ότι κάνεις λάθος

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 11:35:38 πμ »
"Ουκ εν τω πολλώ το ευ"

Οσο πιο πολλά ζουμιά και μαντζούνια χρησιμοποιεί κανείς τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να τα κάνει θάλασσα, ειδικά αν είναι άπειρος. Μήν κάνετε τη μοντελιστική ζωή σας δύσκολη.

Αφήστε τις καλύπτρες ήσυχες ούτε γυάλισμα θέλουν ούτε "φθορές" μια χαρά φαίνονται. Τα διάφορα "βελτιωτικά" χρησιμεύουν μόνο σε περίπτωση που έχει γίνει ζημιά (θάμπωμα-γρατζουνιές κλπ) -και αν δεν ξέρετε να τα χρησιμοποιείτε καλύτερα να παραγγείλετε καινούργια.

Το αυτό ισχύει για οποιαδήποτε τεχνική και "μαγικό ζωμό" ακόμα και για τα βερνίκια. Τα χρησιμοποιούμε μόνο όταν και όπου χρειάζεται.

Πασαλείβοντας τα μοντέλα με οτι κυκλοφοράει στα μοντελάδικα και στα σούπερ μάρκετ κανει τα μοντέλλα χειρότερα!

EDIT:Να προσθέσω επίσης οτι άλλο διαφάνεια (που είναι ζητούμενο στις πραγματικές και στις υπο κλίμακα καλύπτρες) και άλλο γυαλάδα. ʼλλη γυαλάδα έχει το πλεξιγκλάς και άλλη το κρύσταλλο ...Βοημίας ;)

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 11:44:18 πμ »
Πάντως με το Humbrol Clear που έχω δεν είχα κάποιο πρόβλημα, απλά θέλει προσοχή μετά το βούτηγμα να μείνει όσο το δυνατόν λιγότερο μαντζούνι στην καλύπτρα.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 11:57:12 πμ »
Μερικά παραδείγματα από σύγχρονα μαχητικά:

F-4
Ελληνικά F-16 Block 50
F-14
F-18

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 12:40:42 μμ »
Να καταθέσω κι εγώ την προσωπική μου εμπειρία στο θέμα. Στο γυάλισμα μετά την αφαίρεση της γραμμής χρησιμοποιώ αλοιφή γυαλίσματος διάφανων πλαστικών από προιόντα αυτοκινήτου με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στο θέμα βερνικώματος δοκίμασα(χωρίς αραίωση) το gloss βερνίκι της WN και το CLEAR της HUMBROL(με βούτηγμα της καλύπτρας) αλλά δεν μου έδωσε αρκετή διαφάνεια, ίσως λόγω τηςπυκνότητας του βερνικιού. Πολύ καλή διαφάνεια και γυαλάδα μου έδωσε η long shine αλλά δεν είμαι σίγουρος για την αντοχή της.

Αποσυνδεδεμένος elias62

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 12:55:38 μμ »
     Καλημέρα!
 Συμφωνώ απόλυτα με τον θείο Νώντα.
Παρότι κατα τη θητεία μου έβλεπα τους τεχνικούς να καθαρίζουν-γυαλίζουν σχολαστικά τα "τζαμιλίκια" καθημερινά
(μαλιστα στη ΜΣΒ ειχαμε και μιά ειδική αλοιφή γιά τις γρατζουνιές και θολούρες), πιστεύω πως εάν δεν έχουν τα διαφανή
κομμάτια πρόβλημα (γρατζουνιές κλπ.) τότε τα αφήνουμε 'οπως τα δινει η εταιρία.Κατ'εμέ εχουν την ιδανική "εντός κλίμακος"
γυαλάδα.
 Χρησιμοποιώ Future(η/και αλοιφές) μόνο όταν είναι απαραίτητο δλδ μετά από ατυχίες,στραβές η επεμβάσεις.
 Προσοχή στη χρήση Humbrol Maskol μετά το πέρασμα με Future.Το πρώτο μάλλον περιέχει αμμωνία που είναι
 διαλύτης του δεύτερου και όταν ξεμασκάρετε πιθανότατα θα στενοχωρηθείτε...(οπότε αφαίρεση του Future με Αζαξ
 και πάμε πάλι απ'την αρχή.....)
 Συνιστώ τα υγρά των Microscale,Gunze επάνω από Future, πάντα μετά από δοκιμή.
    Ευχαριστώ γιά τον χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 01:15:01 μμ »
Παιδιά η αρχική μου ερώτηση αφορά καλύπτρες που δεν έχουν πρόβλημα, είναι ωραίες γυαλιστερές από την μάνα τους και ψάχνω αν με κάποια από τα 3 υλικά που ανέφερα θα γίνουν καλύτερες, απλά πιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για μπάνιο της καλύπτρας.
Σχετικά με προβληματικές καλύπτρες έχω και γυαλόχαρτα πολλών χιλιάδων νούμερων αλλά και αλοιφές που για μένα καλύτερη είναι η polywash που φτιάχτηκε για τις γρατζουνιές του πλαστικού των γνωστών ρολογιών.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 01:25:27 μμ »
Προσοχή στη χρήση Humbrol Maskol μετά το πέρασμα με Future.Το πρώτο μάλλον περιέχει αμμωνία...
Διόρθωση:όχι μάλλον, περιέχει αμμωνία και ναι, ξεπατώνει Future, παρκετίνες, ακρυλικά και ότι άλλο αποδειχθεί ευαίσθητο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 06:37:26 μμ »
"Ουκ εν τω πολλώ το ευ"

Οσο πιο πολλά ζουμιά και μαντζούνια χρησιμοποιεί κανείς τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να τα κάνει θάλασσα, ειδικά αν είναι άπειρος. Μήν κάνετε τη μοντελιστική ζωή σας δύσκολη.

Αφήστε τις καλύπτρες ήσυχες ούτε γυάλισμα θέλουν ούτε "φθορές" μια χαρά φαίνονται. Τα διάφορα "βελτιωτικά" χρησιμεύουν μόνο σε περίπτωση που έχει γίνει ζημιά (θάμπωμα-γρατζουνιές κλπ) -και αν δεν ξέρετε να τα χρησιμοποιείτε καλύτερα να παραγγείλετε καινούργια.

Το αυτό ισχύει για οποιαδήποτε τεχνική και "μαγικό ζωμό" ακόμα και για τα βερνίκια. Τα χρησιμοποιούμε μόνο όταν και όπου χρειάζεται.

Πασαλείβοντας τα μοντέλα με οτι κυκλοφοράει στα μοντελάδικα και στα σούπερ μάρκετ κανει τα μοντέλλα χειρότερα!

EDIT:Να προσθέσω επίσης οτι άλλο διαφάνεια (που είναι ζητούμενο στις πραγματικές και στις υπο κλίμακα καλύπτρες) και άλλο γυαλάδα. ʼλλη γυαλάδα έχει το πλεξιγκλάς και άλλη το κρύσταλλο ...Βοημίας ;)
χ2

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 06:43:09 μμ »
Παιδιά η αρχική μου ερώτηση αφορά καλύπτρες που δεν έχουν πρόβλημα, είναι ωραίες γυαλιστερές από την μάνα τους και ψάχνω αν με κάποια από τα 3 υλικά που ανέφερα θα γίνουν καλύτερες, απλά πιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για μπάνιο της καλύπτρας.
Σχετικά με προβληματικές καλύπτρες έχω και γυαλόχαρτα πολλών χιλιάδων νούμερων αλλά και αλοιφές που για μένα καλύτερη είναι η polywash που φτιάχτηκε για τις γρατζουνιές του πλαστικού των γνωστών ρολογιών.
Η δικιά μου γνώμη, (καί πρακτική), ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΗΣΜΑ καί τό πολύ-πολύ βούτα την σέ παρκετήνη LONG SHINE.

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 07:49:58 μμ »
Η δικιά μου γνώμη, (καί πρακτική), ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΗΣΜΑ καί τό πολύ-πολύ βούτα την σέ παρκετήνη LONG SHINE.

χ100

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 11, 2014, 03:21:09 πμ »
  Καλησπέρα στην παρέα ,διάβασα από την αρχή το θέμα και διαπίστωσα οτι τα πράγματα είναι σχετικά μπερδεμένα στο θέμα αυτό που μας απασχολεί....στο οτι μια καλύπτρα πρέπει να είναι γυαλιστερή στο μοντέλο μας ,νομίζω οτι από τις φωτογραφίες που βλέπουμε σε επιχειρησιακά αεροσκάφη ,επιβεβαιώνεται , και από την άλλη είναι ωραίο να γυαλίζει στο μοντέλο μας.
  Βέβαια υπάρχουν και τα παρατημένα αεροσκάφη που εκεί επιβάλλεται ,θόλωμα ,σκόνισμα ,κιτρίνισμα και οτι άλλο μας δείξει η φωτογραφία που χρησιμοποιούμαι για την αναπαράσταση μας ....
   Αυτό που δε θίχτηκε από κανέναν όμως είναι το πάχος της καλύπτρας μας ,που στο  μοντέλο μας είναι πάντα over scale ....τι θέλουμε λοιπόν, να μειώσουμε οπτικά το πάχος της ,να δημιουργήσουμε μια έξτρα καθαρότητα που στα μάτια μας θα τη δείξει λεπτότερη .Υπάρχει και η λύση της Vac βέβαια καλύπτρας ,που ας πούμε οτι είναι άλλο κεφάλαιο που έχει να κάνει με τα βελτιωτικά after market .
  Ετσι λοιπόν για μένα η χρήση παρκετίνης για βάπτισμα ,επιβάλλεται και στην πιό καθαρή πλαστική καλύπτρα ,δεν πάμε λοιπόν για να την κάνουμε γυάλινη (ουτε στα πραγματικά είναι ,μάλιστα έχει περισσότερα κοινά με το πλαστικό που χρησιμοποιούμε παρά με το γυαλί),πάμε να την κάνουμε λεπτότερη ..οπτικά !!! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: