Τι διαφορές έχει το Μ48Α2CG από το απλό Μ48Α2C;
Ψάχνοντας λίγο στο net, στο καταπληκτικό βιβλίο "το Μ48 PATTON στον Ελληνικό Στρατό" του κ. Μετσοβίτη και στο βιβλίο Der Kampfpanzer M 48 in der Bundeswehr - Tankograd-Militärfahrzeug Spezial Nr. 5011, οι εμφανέστερες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο τύπων είναι: τοποθέτηση 4 καπνογόνων σε κάθε πλευρά του πύργου, η ύπαρξη ενός μεγάλου κουτιού για την αποθήκευση του προβολέα που κόβει το καλάθι στο πίσω μέρος του πύργου, στήριγμα για τον προβολέα στο ασπίδιο του πυροβόλου, φωτάκια στα φτερά εμπρός και διαφορετικά φώτα πίσω, σταυρός γερμανικού τύπου για την πορεία φάλαγγας στο πίσω μέρος του άρματος, νέοι καθρέπτες για πίσω, κόκκινοι ανακλαστήρες στα πίσω φτερά με φλας
Έτσι όπως το βλέπω, προτιμότερο για ελληνικό Μ48Α2 είναι να πάρει κάποιος το κιτ που φτιάχνω τώρα, να κοτσάρει τη θυρίδα από ένα academy, ρητινένιο manlet, κάνη από Dragon και είναι κομπλέ. Βέβαια δεν ξέρω και πολλούς που να έχουν μετατρέψει το academy σε molf, έχουν κάνει το dragon A5 για να τους περισσεύει η κάνη και έχουν και καβάτζα manlet αλλά εγώ τα έχω...

Για το ελληνικό Μ48Α2CG χρειάζεται ένα από τα παρακάτω
α) το νεο μοντέλο M48 A2 / A2C με κωδικό 03206 μαζί με τα πλαίσια F (καπνογόνα, φωτα, προβολέας κ.α) και Ι (καλώδιο προβολέα) από το δικό σου μοντέλο 03236 ή
β) το δικό σου μοντέλο 03236 με το πλαίσιο G (πυροβόλο, βάση πυροβόλου, πυργίσκος κ.α) του μοντέλου 03206 (το επιπλέον πλαίσιο Η που έχει το 03206 δεν χρειάζεται για περιέχει τα κομμάτια για τον τεμπέλη τροχό δίπλα στον κινητήριο).
Θεωρώ οπότε ότι η REVELL γρήγορα θα βγάλει το μοντέλο Μ48Α2CG μιας και έχει έτοιμα όλα τα πλαίσια
Για 100% ελληνικό θα χρειαστεί και ο αμερικάνικος προβολέας γιατί οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν αυτόν της AEG