Αποστολέας Θέμα: Η μακέτα ενός αρχάριου  (Αναγνώστηκε 3207 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alfaromeo156

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΝΟΙΞΗ
  • modelclub.gr
Η μακέτα ενός αρχάριου
« στις: Οκτωβρίου 04, 2014, 10:33:08 μμ »
Παιδιά καλησπέρα.Μετα απο χρόνια που είχα όνειρο να φτιάξω μακέτα,πήρα τελικά την απόφαση και την ξεκίνησα.Η αρχική μου επιλογή ήταν να φτιάξω μακέτα στην κλίμακα N λόγω χώρου αλλά μετά απο πολύ αγώνα(με την γυναίκα μου) ξεκίνησα στην HO.
Οι διαστάσεις είναι 1,80*1.05 και δυστηχώς δεν είχα το περιθώριο για διπλή γραμμή αλλά δεν πειράζει

Το βουνό έγινε με κόντρα πλακέ 8mm και σίτα αλουμινίου,ενώ απο πάνω έχει πέσει γυψόγαζα

Εδώ έχω φτιάξει κάποια δέντρα δοκιμαστικά με φίλτρο αποροφητήρα και κλαδιά απο αφάνες

και εδώ κάποιοι βράχοι από γύψο καλλιτεχνίας και καλουπια woodland

και τέλος το μπαλάστρο

Oποιαδήποτε συμβουλη για διόρθωση καλοδεχούμενη
Κάτι τελευταίο,τους βράχους πώς θα τους κολλήσω πανω στην γυψογάζα και στο κόντρα πλακέ?Με μπιστόλι σιλικόνης δεν πιάνει καθόλου

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Η μακέτα ενός αρχάριου
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 04, 2014, 11:43:08 μμ »
Με ατλακόλ. Τα δέντρα θέλουν λίγο τάισμα στον κορμό.

Αποσυνδεδεμένος alfaromeo156

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΝΟΙΞΗ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 11, 2014, 11:01:20 πμ »
Παιδιά καλημέρα.Να κάνω μια ερώτηση,το ανάγλυφο των βράχων πώς μπορώ να το κάνω στο βουνό?Υπάρχει ένα υλικό της noch(rock compound),κάνει δουλειά αυτό ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο όπως για παράδειγμα στόκος που μπορω να το φτιάξω?Διότι άν κολήσω σε όλο το βουνό βράχους γύψινους με τα καλούπια θα βαρύνει πολύ πιστεύω.Επειδή πρώτη φορά φτιάχνω μακέτα παρακαλώ βοηθήστε με

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 05:47:20 μμ »
Απ` όσα βλέπω, έχεις φτιάξει το βουνό ήδη με σήτα και γυψόγαζα. Εγώ θα έβαζα στα σημεία που με ενδιαφέρουν πολυουρεθάνη, θα την άφηνα να στεγνώσει, θα τη σκάλιζα στο σχήμα των βράχων και θα την επικάλυπτα πάλι με γυψόγαζα. Από κει και πάνω ελαφριές στρώσεις γύψου με χαρακιές.

Tags: