Αποστολέας Θέμα: 1/72 Italeri F-16C (Block 52+) ΤΕΛΟΣ!  (Αναγνώστηκε 8802 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
1/72 Italeri F-16C (Block 52+) ΤΕΛΟΣ!
« στις: Οκτωβρίου 03, 2014, 08:25:23 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!
Νέο κιτάκι στον πάγκο με ένα ακόμη 72άρι, ότι πρέπει για ένα διάλειμμα από τα miragάκια και τη "ξηρασία" στην 1/48!  :mrgreen: 
Αγοράστηκε από τοπικό κατάστημα με φιγούρες fantasy κυρίως, αλλά και ελάχιστα κιτ Italeri διαφόρων κατηγοριών και από τα 2-3 πετούμενα πού είχε, τσίμπησα το μοντέλο της φωτογραφίας. Δυστυχώς δεν είχε κάτι σε μεγαλύτερη κλίμακα αλλά η διαδρομή ράφι-ταμείο-σπίτι, με γύρισε σε άλλα χρόνια όταν το νησί είχε μοντελιστικό κατάστημα.  :(

Το κιτ είναι αυτό, με τα κατάλληλα κομμάτια πού δίνει γίνεται μονοθέσιο ή διθέσιο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιο από τα δύο θα κάνω, θα το βάψω όμως με τη ghost παραλλαγή για εξάσκηση ενώ θα προσπαθήσω να τυπώσω χαλκομανίες. Αν δεν πετύχουν, θα το κάνω what-if με τα αμερικλάνικα σήματα.   

Μερικές φώτο από τα πλαίσια και επανέρχομαι όταν υπάρξει πρόοδος!

::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
Απ: 1/72 Italeri F-16C/D
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 03, 2014, 08:47:33 μμ »
Πάνο καλησπέρα και καλή αρχή.Το συγκεκριμένο κιτ νομίζω πως δεν γίνεται ελληνικό.Για περισσότερες λεπτομέρειες θα σου πουν οι πιο έμπειροι F-16άρηδες του φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 03, 2014, 09:34:21 μμ »
Αν μπορέσεις, να φτιάξεις την προέκταση του αλεξιπτώτου στο κάθετο σταθερό, τότε νομίζω οτι θα μπορέσει να δείξει ελληνικό. :D

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2014, 11:14:04 μμ »
Καλησπέρα Πάνο.

Εκτός από την προέκταση αλεξιπτώτου που θα χρειαστείς για Ελληνικό, από το κουτί δεν μπορείς να το κάνεις Block 30 γιατί το κιτ δίνει τον κινητήρα και την εισαγωγή που φοράνε τα Block 52+ / Adv. Επίσης απ'όσο θυμάμαι η καλύπτρα όπως την δίνει η Italeri δεν έχει σωστό σχήμα αν σκοπεύεις να την κάνεις ανοικτή αφού φαίνεται σαν να την κόβει ακριβώς στο όριο του διάφανου μέρους.

Αποψή μου είναι να μη μπεις σε διαδικασία μεγάλων αλλαγών σε αυτό το κιτ αφού μπορείς να βρεις το Revell που είναι κλάσεις ανώτερο και δίνει και τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τα δικά μας F-16.

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 04, 2014, 07:57:47 πμ »
Καλημέρα Παναγιώτη φίλε ,πράγματι το κιτ είναι απλοικό όπως επισημαίνει και ο Ανδρέας ,με σίγουρα λάθος καλύπτρες  που κατά τη γνώμη μου είναι αδύνατον να  τις κάνεις ανοιχτές....Θα πρότεινα να το πας κατευθείαν για αμερικάνικο με τα συγκεκριμένα σήματα και χρώματα ....μπορείς να έχεις ένα αξιοπρεπές μοντέλο χωρίς να επενδύσεις πολύ χρόνο και χρήμα .
Ευχομαι καλή κατασκευή! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 04, 2014, 11:02:02 πμ »
Καλημέρα παιδιά και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις επισημάνσεις σας.

Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω 2-3 βασικά πράγματα για τις διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις F-16 και όπως έγραψα παραπάνω, θα το βάψω με τη ghost για εξάσκηση. Δεν θα δώσω πολύ βάρος στο κατασκευαστικό και στις εξωτερικές λεπτομέρειες, οτιδήποτε επιπλέον πού ίσως χρειαστεί, θα το παραλείψω (άλλα ίσως το προσπαθήσω όσο επιτρέπει η κλίμακα και η διάθεση!) και με τα κομμάτια του κιτ θα φτιάξω ότι πιο κοντινό σε Ελληνικό.

Δίνει την προέκταση του αλεξιπτώτου και όπως επεσήμανε ο Ανδρέας, και τη μικρή εισαγωγή. Έχω την εντύπωση ότι εκτός από τα blk 30, και τα blk 50 έχουν τη μεγάλη εισαγωγή με κινητήρα general electric. Την εξαγωγή δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι pratt & whitney αλλά θα βάλω αυτή με τα κλειστά πέταλα. Οπότε, πάω για μονοθέσιο block 52+ μιας και σύμμορφες δεξαμενές δεν υπάρχουν, να πειραματιστώ και με τη have glass.
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 04, 2014, 03:21:28 μμ »
Αν ειναι για ghost παραλλαγη να προτεινω F-16N Aggressor;
Ειναι βεβαια θεμα του κινητηρα τα Ν ηταν Block30 κι ειχαν GE κινητηρα (σαν τa δικα μας Blk30) αλλα ειχαν τη ΜΙΚΡΗ εισαγωγη αερα!!!!

Στο κιτ της Italeri  τα πτερυγια υψους-βαθους της ουρας δεν κανουν "σκαλοπατι" οπως πρεπει στο πραγματικο α/φος !
Κολλα τα πιο...πισω και εισαι ΟΚ.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 04, 2014, 06:43:49 μμ »
Καλή αρχή.  ::salut::
<<να πειραματιστώ και με τη have glass>> τι είναι αυτό ...;
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 04, 2014, 10:17:49 μμ »
Σ'ευχαριστώ ʼκη για την επισήμανση για τα πτερύγια, το παρατήρησα ότι έρχονται πρόσωπο με τα αερόφρενα και θα τα κολλήσω κατάλληλα.

Ευχαριστώ Ηλία.
H have glass II είναι η επίστρωση αντιρανταρ πού έχουν τα block 52, από φωτογραφίες φαίνεται ότι η παραλλαγή έχει ένα μεταλλικό ίχνος.
Περισσότερα εδώ  ::arrowred:: http://www.aviationlive.org/2013/10/have-glass.html
Αυτό το εφέ σκέφτομαι να το κάνω με λίγες σταγόνες μεταλλικού χρώματος, ασημί ή αλουμινιουμ, στο τελικό βερνίκι.

Πρώτες εργασίες σήμερα, βελτίωσα λίγο το κοκπιτ στις πλαϊνές κονσόλες και το κάθισμα ενώ έτριψα περιμετρικά το προσκέφαλο καθώς ήταν λίγο εκτός πραγματικότητας. Δεν θα κάνω κάτι άλλο, εκτός από βάψιμο και το παρακάτω.
Πίσω από το κάθισμα το απόλυτο χάος, θα χρειαστεί φύλλο πλαστικού να κλείσει αυτή η ομορφιά!

Έπιασα και την εισαγωγή, τοποθετώντας το μπροστινό κομμάτι και κοιτάζοντας εσωτερικά, το βλέμμα πέφτει σε ..τοίχο τον οποίο αποφάσισα να κατεδαφίσω ώστε να αποκτήσει περισσότερο βάθος.
Τρύπησα και έκοψα στην περιοχή πού μάρκαρα με μολύβι, στην πορεία αναγκάστηκα να ξεκολλήσω το κομμάτι για να το δουλέψω με περισσότερη ευκολία και έχει ξεκινήσει τρίψιμο με χοντρό ντουκόχαρτο.   

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 05:27:07 μμ »
Δεν ξέρω αν φταίει ο βροχερός καιρός ή η κλίμακα, αλλά το κιτάκι προχωράει σχετικά γρήγορα για τα δικά μου δεδομένα.   :mrgreen:

Συνέχεια με την εισαγωγή, αρκετό τρίψιμο εσωτερικά ενώ αφαίρεσα την μπροστινή φωλεά καθώς θα το κάνω με κλειστό σ/π και πρόσθεσα κομμάτι από φύλλο πλαστικού πάχους 0,40mm, το οποίο πρώτα ζεμάτισα σε καυτό νερό για να του δώσω μια κυρτή κλίση. Το κομμάτι πού φαίνεται να προεξέχει στις δύο πρώτες φώτο θα κολληθεί αργότερα στο μπροστινό τμήμα της εισαγωγής ώστε να ακολουθήσει το στοκοτρίψιμο.   

Το κάθετο σταθερό, δίνει την προέκταση αλλά δεν έχει το αλεξίπτωτο το οποίο και έκανα με λίγο milliput.
Στα πλαίσια του κιτ έχει δύο μακρουλά (με το συμπάθειο :D) κομμάτια πού δεν φαίνεται να είναι χρήσιμα και δεν αναφέρονται στις οδηγίες, οπότε έκοψα το ένα και λιμάροντας το κομμένο τμήμα, έκανα την κεραία στη δεξιά πλευρά (ECM;).

Ετοιμάζω και τον οπλισμό, εκτός των δεξαμενών θα μπουν και οι aim-9. Έχουν ένα σημάδι από το καλούπι σε δύσκολο σημείο και δοκίμασα το liquid green stuff της citadel, στο κουτάκι φαίνεται σαν ξεραμένο χρώμα, αλλά με λίγο νερό για αραίωση και μικρό πινέλακι, εφαρμόζεται εύκολα. Θα χρειαστεί κι άλλη εφαρμογή καθώς μετά από λίγο "μάζεψε".

Αυτά για τώρα, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας! ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 05:45:10 μμ »
Καλησπέρα,

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά χρησιμοποίησες τη λάθος βάση από το κάθετο σταθερό. Αυτή που έβαλες είναι για F-16A/B και έχει τριγωνική διατομή. Πάρε την άλλη και με λίγο κόψε ράψε και στόκο θα επιτύχεις το σωστό αποτέλεσμα.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 06:27:13 μμ »
Καλησπέρα,

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά χρησιμοποίησες τη λάθος βάση από το κάθετο σταθερό. Αυτή που έβαλες είναι για F-16A/B και έχει τριγωνική διατομή. Πάρε την άλλη και με λίγο κόψε ράψε και στόκο θα επιτύχεις το σωστό αποτέλεσμα.

Μαθιός

:oops:  ::eusa_wall::
Σ'ευχαριστώ για την παρατήρηση.
Η προέκταση σε αυτό το κάθετο ήταν ξεχωριστό κομμάτι γι' αυτό το έβαλα.  Στο άλλο πρέπει να πέσει πριονάκι και θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω, αλλιώς το αφήνω ως έχει.  ::salut:: 
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 09, 2014, 08:36:00 μμ »
Nα σε προλαβω, πριν πεσει "σφαξιμο". Η βαση αλεξιπτωτου του Α/Β δεν πολυταιριαζει στο παχος στην ουρα του C/D  :evil: :evil: :evil:

Εχει καει η γουνα μου κι εμενα για ενα C Ελληνικο κι ενα D Αμερικανικο τα ειχα αρχισει και κατεληξα με ενα Βελγικο Α κι ενα Δανεζικο Β  :oops: :oops:
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 08:26:01 πμ »
Nα σε προλαβω, πριν πεσει "σφαξιμο". Η βαση αλεξιπτωτου του Α/Β δεν πολυταιριαζει στο παχος στην ουρα του C/D  :evil: :evil: :evil:

Λύνεται με ένα κατάλληλο μήκος από φύλλο πλαστικού. Το έχω κάνει και δούλεψε μια χαρά.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 06:41:09 μμ »
Τελικά αφαίρεσα με πριονάκι την προέκταση και την κόλλησα στο σωστό κάθετο. Στο σημείο ένωσης όμως, το πάχος ήταν διαφορετικό ανάμεσα στα δύο κομμάτια, όπως ανέφερε και ο checkyour6, ειδικά στο επάνω μέρος δεξιά-αριστερά και από κάτω.
Έτριψα όπου είχε σκαλοπάτια, η βάση ήταν λίγο μεγαλύτερη και την έφερα κοντά στη προέκταση. Έχει ήδη πέσει στόκος και περιμένω να στεγνώσει, ώστε να τρίψω ξανά και να δω τι άλλο θα χρειαστεί.
 ʼκη και Μαθιέ, σας ευχαριστώ.     

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 12:57:25 πμ »
Δοκίμασα πειραματικά και για πρώτη φορά την τεχνική με το ακρυλικό χρώμα τοίχου στην εισαγωγή του κιτ, έβγαλα φώτο και μερικά συμπεράσματα και αμέσως καθάρισα το χρώμα.

"Τάπωσα" με ταινία την εισαγωγή και έριξα μέσα το χρώμα μέχρι να καλύψει όλο το εσωτερικό (σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να μην υπάρχει εσωτερικά κάποιο κενό για να μην φύγει το χρώμα). Το άφησα 2-3 λεπτά να καθίσει και στη συνέχεια αφαίρεσα το περισσευούμενο χρώμα, έβγαλα την ταινία και για άλλα 2-3 λεπτά στριφογύριζα την εισαγωγή για να στρωθεί ομοιόμορφα παντού. ʼλλα 5-10 λεπτά να στραγγίξει και αυτό ήταν. Όλα αυτά πάνω από ένα μεγάλο δοχείο για μην γεμίσει το σύμπαν με χρώμα, ενώ δίπλα μου είχα λίγο νερό και χαρτί για παν ενδεχόμενο.

Το αποτέλεσμα, ένα τέλειο λευκό από την πρώτη κιόλας εφαρμογή και κάποια μικροκενά φάνηκε να τα καλύπτει, σίγουρα όμως θα χρειαζόταν άλλο ένα χέρι εφ'όσον το προηγούμενο θα είχε στεγνώσει.

Αν και λίγο μπελαλίδικος αυτός ο τρόπος, πιστεύω είναι πιο αποτελεσματικός από το να βάψω το εσωτερικό με πινέλο και σκέφτομαι να το εφαρμόσω ξανά, πριν όμως θα ήθελα γνώμες και προτάσεις εάν κάποιος το έχει δοκιμάσει.
Χρειάζεται να τρίψω με ψιλό ντουκόχαρτο και μπορώ να περάσω άφοβα κάποιο βερνίκι ή παρκετίνη; Και κυρίως, το λεπτό γκρι χείλος στο εσωτερικό πως να το βάψω;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!   
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
Απ: 1/72 Italeri F-16C (Block 52+)
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 27, 2014, 10:24:40 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Λίγη ακόμη πρόοδος, έκλεισα το κενό πίσω από το κάθισμα με φύλλο πλαστικού και έβαψα όλο κοκπιτ.

Βασικό χρώμα Hu127, μαύρο ματ και κάνα-δυο χρωματιστά κουμπάκια, χαλκομανία για τον πίνακα οργάνων.
Βερνίκι ματ και κλείσιμο τα δύο μισά της ατράκτου προτού προχωρήσω στα υπόλοιπα κομμάτια και σε μερικές διορθώσεις στο μαύρο πριν κολληθεί η καλύπτρα.

Παράλληλα κάνω και την εξαγωγή, το πίσω κομμάτι αν και λίγο θα φαίνεται, το έβαψα με Hu53 και έκανα στεγνά πινέλα με ασημί και μαύρο. Τα πέταλα με μίξη Hu33 και Hu201 (μαύρο ματ και μεταλλικό αντίστοιχα), το εσωτερικό Hu28 και το δακτυλίδι Hu191, ενώ εξωτερικά έχει περαστεί με ακρυλικό βερνίκι ώστε να μασκαριστεί και κολληθεί το κομμάτι στο μοντέλο.

Δεύτερη απόπειρα στο βάψιμο της εισαγωγής με χρώμα τοίχου.
Πρώτα έβαψα το λεπτό χείλος μέσα-έξω, πέρασα παρκετίνη, μάσκαρα και πέρασα βερνίκι σμάλτου πάνω από την ταινία και αφού κάλυψα όλο το κομμάτι με χαρτοταινία και "τάπωσα" τη μια άκρη, έριξα το χρώμα. Μετά από 5 λεπτά πού το άφησα, αναποδογύρισα την εισαγωγή έως ότου φύγει το περίσσιο χρώμα και το άφησα να στραγγίξει. Τώρα αναμονή!

Αυτά προς το παρόν!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 12:36:28 μμ »
Συνέχεια με το κιτάκι.

Εφ' όσον η εισαγωγή ξεβάφτηκε σε χλωρίνη και καθαρίστηκε καθώς μετά από δικές μου αλλεπάλληλες χαζομάρες, το χρώμα επηρεαζόταν όσο ακόμα ήταν νωπό με αποτέλεσμα να χρειάζεται συμπλήρωμα, κόλλησα το μικρό κομμάτι στο εσωτερικό και τη θυρίδα, και επανέλαβα τη διαδικασία.
Μετά από περίπου 20 ώρες σκεπασμένο και ένα χέρι, το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω, το χρώμα φαίνεται να έχει πάρει μια υπόλευκη ματ υφή. Το αφήνω να στεγνώσει κι άλλο για να καθαριστεί όπου χρειάζεται, να βάψω κάνα-δυο σημεία και να το περάσω εσωτερικά βερνίκι σμάλτου.

Παράλληλα, συναρμολόγησα τα βασικά κομμάτια εκτός της εισαγωγής που δεν έχει ολοκληρωθεί και μερικά μικρά κομμάτια.

Πρώτα έτριψα σε κάποια σημεία πού είχε σκαλοπάτια, κυρίως στην εξαγωγή και τον κώνο του ραντάρ, ενώ στο κάθετο είχε σχετικά μεγάλο κενό το οποίο έκλεισα με ζτπ και λίγη υγρή κόλλα (η κεραία στη βάση έχει σπάσει και θα κολληθεί αργότερα). Στη συνέχεια στοκαρίστηκε και για αρχή τρίφτηκε με ντουκόχαρτα μικρών βαθμών, θέλει κι άλλο τρίψιμο και πλύσιμο με σαπουνόνερο ώστε να δοκιμάσω τη τύχη μου και με την επαναχάραξη!   

Τα πηδάλια ύψους-βάθους τα κόλλησα κατάλληλα σε αντίθεση με τους οδηγούς του κίτ και σε πρώτη φάση, πέρασα τις ενώσεις με χαρακτικό και η εισαγωγή επίσης αφήνει ένα μικρό κενό ανάμεσα στην άτρακτο, οπότε κόλλησα κομμάτια από φύλλο πλαστικού.

Αυτά για την ώρα, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 01:01:03 μμ »
Τόσο χρέπι ήταν όταν το έφτιαξα και εγώ;  :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Μία παρατήρηση: η ιταλερι έχει κάνει του κεφαλιού της και έχει βάλει ένα διαφανές (σαν προβολέας) πίσω ακριβώς από το πιλοτήριο. Στα δικά μας δεν έχω δει κάτι τέτοιο οπότε στόκαρέ το!

Καλή συνέχεια!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 04, 2014, 04:14:19 μμ »
Σ'ευχαριστώ Μαθιέ!

Μία παρατήρηση: η ιταλερι έχει κάνει του κεφαλιού της και έχει βάλει ένα διαφανές (σαν προβολέας) πίσω ακριβώς από το πιλοτήριο. Στα δικά μας δεν έχω δει κάτι τέτοιο οπότε στόκαρέ το!
Ναι, έχεις δίκιο, στη θέση του φαίνεται να υπάρχει ένα εξόγκωμα σαν εξαγωγή αέρα (μαζί με κάτι άλλα βέβαια)
http://www.haf.gr/media/photos/planes/fighters/F-16/f_16_52+_01.jpg 
http://epanellinismos.com/images/fbfiles/images/F16ieraksL.JPG

Τέτοια ψιλά θα τα παραλείψω, μόνο με λωρίδες πλαστικού θα κάνω κάτι σαν κεραίες IFF στο ρύγχος.
Όταν τελειώσει αυτό και προχωρήσουν τα 2 Mirage, ξεκινάω κι αυτό  :mrgreen: 

Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 05, 2014, 08:31:55 πμ »
Τέτοια ψιλά θα τα παραλείψω, μόνο με λωρίδες πλαστικού θα κάνω κάτι σαν κεραίες IFF στο ρύγχος.
Όταν τελειώσει αυτό και προχωρήσουν τα 2 Mirage, ξεκινάω κι αυτό  :mrgreen: 

Σωστός! Φυσικά ελληνικό ε;

Καλά τελειώματα με τα τρια προτζεκτ λοιπόν, ώστε να ξεκινήσεις σύντομα το 16άρι.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 05, 2014, 01:13:41 μμ »
Παιδεύεσαι με χρεπάκι αλλά πάει πολύ όμορφα μέχρι τώρα! ::thumbleft:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 05, 2014, 08:14:26 μμ »
Σ' ευχαριστώ Μαθιέ για τις ευχές! Ελληνικό θα γίνει.  ::salut::

Ευχαριστώ Λάμπρο! Έχει τα θεματάκια του αλλά διορθώνονται πιστεύω.  ::salut::

Μπορώ να πω ότι τελείωσα με την εισαγωγή εσωτερικά.
Προτού αφαιρέσω τις ταμιγιοταινίες, έβαψα εξωτερικά ένα μικρό τμήμα με το σκούρο γκρι της παραλλαγής Hu140 (το χείλος με Hu128) και πέρασα παρκετίνη και στο εσωτερικό με μαύρο το κάθετο κομμάτι. Ξεμάσκαρα, όπου χρειαζόταν στα όρια, έτριψα χωρίς επιμονή και δύναμη με ντουκόχαρτο 2000 βαθμών και τέλος πέρασα βερνίκι ματ σμάλτου, απομένει να καθαριστούν οι ενώσεις για να κολληθεί και να συνεχίσω με τη θυρίδα  :?

Ικανοποιητικό το αποτέλεσμα πιστεύω, στα υπόψιν και για επόμενα F-16. Δεν ξέρω βέβαια σε βάθος χρόνου τι θα γίνει κι αν αντέξει..

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 01:24:40 μμ »
Τελευταίο update πριν τα βαψίματα.

Έγινε προσπάθεια επαναχάραξης γραμμώσεων με το χαρακτικό της trumpeter και ταινία dymo, κυρίως στην άτρακτο, πρώτη φορά σε τέτοιο εκτεταμένο βαθμό! Σε κάποια σημεία πήγε καλά πιστεύω, σε άλλα όχι και τόσο γιατί χρειάστηκε να στοκάρω από 2 και 3 φορές με κυανοακρυλική και να επαναλάβω εκ νέου, ώσπου στο τέλος με κούρασε και άφησα μερικές γραμμώσεις στοκαρισμένες ή στραβές.  :oops:
Ήταν πάντως μια ευκαιρία να δοκιμάσω τη τεχνική, ότι έγινε, έγινε.

Τελευταία βαψίματα στο κόκπιτ, βερνίκι και κάθισμα στη θέση του για κολληθεί η καλύπτρα και να μασκαριστεί.
Πρόσθεσα και λίγες λεπτομέρειες, τις κεραίες IFF πίσω από τον κώνο και τα φώτα ναυτιλίας (βασικά γιατί έχασα το ένα κομμάτι  :mrgreen:) εκατέρωθεν της εισαγωγής με φύλλο πλαστικού και τον σωλήνα πιτοτ από βελόνα και ταινία μασκαρίσματος με λίγες σταγόνες Κ/Α κόλλας. 

Απομένει να σχεδιάσω την παραλλαγή με μολύβι και σιγά σιγά θα πέσουν τα πρώτα χρώματα για την πρώτη μου ghost!
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 10:16:07 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Η πρώτη μου ghost είναι γεγονός!  ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::music-smiley-010:: ::danseuse::
Όλα τα χρώματα είναι humbrol και συγκεκριμένα τα 129, 140 και 145 ενώ θα ακολουθήσει ένα χέρι παρκετίνη για τις απαραίτητες διορθώσεις και λεπτομέρειες. Νομίζω το γκρι βγήκε πολύ σκούρο κοιτάζοντας και φώτο από τα καθαρά advanced, πιστεύω ήθελε πιο ανοιχτό, ίσως το 64.  ::dontknow::

Τα πίσω πτερύγια τα ξεκόλλησα και αφού έτριψα τυχόν υπολείμματα πλαστικού, άνοιξα τρύπες με τρυπανάκι 0,7mm στα σημεία ένωσης και κόλλησα κομμάτια από βελόνα ώστε να κολληθούν αργότερα στην άτρακτο.

Στη συνέχεια σκέφτομαι να περάσω κι ένα φίλτρο με μαύρο για να σκουρύνουν λίγο τα χρώματα και να δώσω μια αίσθηση βρωμιάς σε διακριτικό βαθμό.

Αυτά για την ώρα, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Tags: