Αποστολέας Θέμα: F4U Corsair Tamiya 1/32  (Αναγνώστηκε 3365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Προπελαρίων

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
F4U Corsair Tamiya 1/32
« στις: Σεπτεμβρίου 29, 2014, 06:12:37 μμ »
Σαν "ανώνμος corsaiομανής" που είμαι απο τότε που το είδα δεν μπορούσα να το βγάλω απο το μυαλό μου.. Δεν έχασα λοιπόν την ευκαιρία και φόρτωσα την πεθερούλα μου με το μεγαλούτσικο κουτί όταν πήγε στην αδελφή της στην αλλη μεριά του ατλαντικού.. Και τώρα που έπιασαν οι πρώτες δροσιές είπα να το ξεκινήσω.. Τώρα τελειώνω το κόκπιτ ολόκληρο κίτ απο μόνο του.. Η λεπτομέρεια στα επίπεδα των κίτ αρμάτων της εταιρίας στην 1/35.. Είναι το πρώτο μου ταμίγια παρότι έχω κάποια φεγγάρια που σχολούμαι με το άθλημα (οκ με ένα μεγάλο διάλειμα ανάμεσα..) και έχω μείνει άφωνος με το πόσο εύκολα φτιάχνεταί..

Αρχικά σε τρομάζει ανοίγοντας το κουτί.. Όμως πραγματικά διασκεδάζω φτιάχνοντας το όχι βεβαίως οτι θα ήταν το πιό κατάλληλο δώρο στο δεκατριάχρονο ανίψι σας για τα γεννέθλια του αλλα με ήρεμία και χωρίς βιασύνη και λίγη προσοχή όλα πάνε νεράκι, τουλάχιστον ως τώρα..

Θα ακολουθήσουν σύντομα και φωτό απο την πρόοδο μου..

Σας ευχαριστώ, Καλό φθινόπωρο!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: F4U Corsair Tamiya 1/32
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2014, 06:58:54 μμ »
Νά και μερικές φωτό, συγνώμη για την μέτρια ποιότητα υπόσχομαι οταν θα τελειώσει θα ανεβάσω καλύτερες προς το παρόν θέλει βάψιμο σε λίγες λεπτομέρειες ακόμα και ζώνες και βλέπουμε..

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2014, 07:12:07 μμ »
Και αυτό είναι μαμίσιο χωρίς βελτιώσεις? :o :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2014, 08:13:34 μμ »
θελει δουλιτσα σου εχει ξεφυγει το μαυρο- θελει καλυτερο στεγνο πινελο και οι φθορες με αλουμινιο σε αλλα σημεια και ποιο διακριτικα( σε σημεια που υπαρχει ανθρωπινη παρεμβαση  σου ευχομαι καλη συνεχεια
 ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2014, 08:23:33 μμ »
Φίλε δημήτρη ναι χωρίς βελτιώσεις, Φίλε Ήφαιστε ευχαριστώ για τις ποδείξεις θα επανέλθω πόταν θα υπάρχει πρόοδος!..

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 22, 2014, 10:50:04 μμ »
Kαι λίγη πρόοδος.

Μέχρι τώρα όλα είναι χωρίς καμία βελτίωση, η δέ κατασκευή πάει νεράκι με κυριολεκτικά απόλυτη εφαρμογή και σούπερ κατανοητες οδηγίες συναρμολόγησης που κάνουν το "θηρίο" να προχωράει σαν 72άρι airfix με μόνη προυπόθεση την επιμελή μελέτη των οδηγιών, test fit πρίν την κόλλα και το αυτονόητο όχι βισύνες. Πάντως το έχω καταδιασκεδάσει εώς εδώ.

Ακολουθούν φωτό.

Admin Edit. Παρακαλώ οι φώτο να στοιχίζονται οριζόντια.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 22, 2014, 10:51:50 μμ »
Η άτρακτος τώρα έχει κλείσει και ετοιμάζομαι για το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της κατασκευής και φετίχ μου. Τον κινητήρα εε ρε γλέντια.. Την επόμενη φορά υπόσχομαι να είναι πιό εντυπωσιακές οι φωτό..

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 12:13:32 μμ »
 την φωλια του τροχου που την ειδες και την εβαψες καφε?

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 04:10:23 μμ »
Φίλε ήφαιστε δεν είναι καφέ αλλα μια ρόζ απόχρωση του μίνιου το χρώμμα που βλέπεις με το οποίο σύμφωνα με τις οδηγίες αλλα και κάποιες φωτό απο άλλες κατασκευές του ίδιου κίτ και πραγματικών corsair βαφόταν όλο το εσωτερικό του αεροσκάφους πλήν του κόκπιτ.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 04:48:21 μμ »
σε ρωτησα γιατι ειχα την εντυπωση οτι βαφοτανε yellow zinc chromate  :roll:

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 06:42:00 μμ »
καλησπερα φιλε μου πολυ ωραιο το πετουμενο μεχρι εδω ::salut::αν μου επιτρεπεις ομως οσον αφορα το χρωμα στο ουραιο σκελος μηπως το χρησιμοποιουσαν σαν ασταρι?γιατι εχει δικιο νομιζω ο ηφαιστος γιατι το φτιαχνω και εγω στην  1/48 της tamiya

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 07:34:30 μμ »
Παίδες σε όλες τις περιπτώσεις δεν ήταν χρωμα ήταν ασταρι... Και το yellow green της Tamiya και το zync chromate και ένα καφετί κοκκινο ουσιαστικά τότε ήταν ασταρι... Τώρα ανάλογα το αεροσκάφος επιλέγεις... ʼλλοι βάφουν και τα cockpit yellow green και ακόμα και αυτό μπορεί να ειναι σωστό...

Αρχικά τα βάφανε yellow green και μετα είδαν οτι δεν εξυπηρετεί το πλήρωμα και πάνω απο το yellow green (χρωμα του ασταριου) πέρναγαν interior green...

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2004/05/stuff_eng_interior_colours_us_part3.htm

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 06:22:04 πμ »
Eγω κεραμιδι ασταρι δεν εχω δει ποτε ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 07:34:22 πμ »
Και όμως ήταν αυτό το ροζουλοκαφέ (salmon) για τα early F-4U1 και ιδιαίτερα για τα birdcage. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δειτε φωτό από ένα τέτοιο που ανασύρθηκε από την λίμνη Michigan το 2011
Παρατηρήστε ότι οι φωλιές ήταν βαμμένες, πάνω από το primer, με το από κάτω χρώμα light grey. Γενικά αν ρίξετε μια ματιά στα ξένα φόρα πολύ κουβέντα έχει γίνει για αυτό το θέμα καθώς και για το θέμα του χρώματος του κοκπιτ. Γενικά και αυτό ισχύει για όλα τα αφη της περιόδου του πολέμου, θέλει λίγο ψάξιμο με τα χρώματα καθόσον έγιναν αρκετές αλλαγές από τα προιστάμενα κλιμάκια, στα σηματα, στην παραλλαγη, στα αστάρια, στα εσωτερικά χρώματα κ.λ.π. με αποτελεσμα αλλού να εφαρμόζονται από το εργοστάσιο, αλλού στο πεδίο με ότι χρώμα παραπλήσιο είχαν και κάποιες φορές καθόλου λόγω ελλείψεων. Υπάρχουν για κάθε αφος οι οδηγίες του κατασκευαστή erection and maintenance (E&M) manual οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν κάποιο μπούσουλα αλλά πολλές φορές γινόνταν διαφορετικά, πόλεμος ήταν!
Γι αυτό θέλει λίγο ψάξιμο μόλις καταλήξουμε στο προφίλ, και στην περίοδο που θέλουμε να τοποθετήσουμε το μοντέλο που φτιάχνουμε.

http://warbirdinformationexchange.org/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=41132

Αυτά τα ολίγα από μένα

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 09:43:33 πμ »
Οι φωτογραφίες αυτές είναι θησαυρός για δημιουργία λεπτομερειών, κυρίως στο σύστημα προσγείωσης!
Ευχαριστούμε!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 11:11:56 πμ »
Το συγκεκριμένο site είναι που είναι θυσαυρός, μπορείς να βρεις τα πάντα, φωτό εποχής απίστευτες, απλά θέλει ψάξιμο!!

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 01:35:04 πμ »
   δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι αυτό το "salmon primer" υπήρξε ποτέ αυτούσιο σαν χρώμα.
στο τεύχος Οκτωβρίου 1997 του  Fine scale modeler υπήρχε ένα άρθρο με τίτλο "The inside story on WWII U.S. aircraft interior colors", στο τέλος αυτού του άρθρου αναφέρονται τα εξής :

"Red oxide. Ferrous oxide primer was specified by the AAF as an optional protective coating for iron alloys; zinc chromate was the other option. The Navy also used ferrous oxide as a coating between zinc chromate (yellow) and gray surfacing primer.

Gray primer. The Navy often  used a gray primer as a final coat before camouflage. The initial coating of zinc chromate (yellow) was followed by ferrous oxide primer.

Fifty years later, on many surviving examples, the red ferrous oxide coating has migrated through the gray primer to yield a "salmon" hue. The origins and uses of both red and gray primer require further research.
"

ενώ σύμφωνα με το σαϊτ της ipmsstockholm :
"Salmon
Salmon was a pale pink-coloured chromate primer used by Vought in production of the F4U Corsair. It was produced by mixing Indian Red pigment with raw Zinc Chromate primer.
The actual tone was reddish orange.
"

δεν ξέρω που βρήκαν τα στοιχεία περί ύπαρξής του οι της ipmsstockholm αλλά η ερμηνεία του FSM μου ταιριάζει περισσότερο

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 09:52:36 πμ »
Καλημέρα και απο εμένα. . .
Ιδιαίτερα στο σύστημα προσγείωσης τα Birdcage ήταν με Salmon pink βαμμένα. .  .
Τις 2 κύριες φωλιές τις περνούσαν με το χρώμα της ατράκτου μετά και η πίσω σε αρκετές περιπτώσεις παρέμενε Salmon pink. .

2 φωτο απο εμπρος ...

Επίσης το πιλοτήριο δεν έμενε Zinc  .σπάνια να γίνει αυτό. Βαφόταν ή Interion Green ή σε μερικές περιπτώσεις που έχουν βρεθεί μαύρο.. .

Το site που έχει ανεβάσει ο Γιάννης aka Zaxos345 ψάξτε το και θα βρείτε απίστευτες φωτό ιδιαίτερα όποιος θέλει το μέτωπο του Ειρηνικού!!!!!

Καλή συνέχεια!! :wink:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 09, 2014, 09:21:36 μμ »
Καιρός για λίγη πρόοδο.. Κατ αρχάς κλείστηκε η άτρακτος, σε γενικές γραμές όλα πήγαν ¨μέλι¨ με ελάχιστα θέματα εφαρμογής (μέχρι τώρα μόνο milliput έχω χρησιμοποιήσει) και το αποτέλεσμα όπως θα δείτε χωρίς πολύ ..ιδρώτα.. βγήκε λίαν ικανοποιητικό. Ευτυχώς δηλαδή γιατι όπως θα διαβάσετε στην συνέχεια σειρά είχε ο ...κινητήρας με το cowling ...

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 09, 2014, 09:37:55 μμ »
Στο τεύχος 403 του military illustrated οπου είχε παρουσιαστεί και η κατασκευή που μου άνοιξε και εμένα την όρεξη ο μοντελιστής που έγραφε το άρθρο ανέφερε οτι ξεκίνησε με τον κινητήρα για να ξεμπερδεύει με το πιό δύσκολο κομμάτι της κατασκευής ωστε να έχει πιό πολύ κέφι με την συνέχεια. Εγώ έχω να πώ οτι ευτυχώς που είχα ξεκινήσει by the book αφου η πρότερη ωραία εμπειρία μου με την κατασκευή μου έδωσε θάρρος με την δοκιμασία που με περίμενε.. Μετά απο προετοιμασία κάποιων εβδομάδων αποφάσισα αυτό το τριήμερο να το κάνω το βήμα το οποίο αν και ξεκινησε βελούδινα στην πορεία δοκίμασε την υπομονή του μυαλού και τις αντοχές των ματιών μου βάζοντας με μια δυό φορές στον πειρασμό να το αφήσω στην άκρη.. Τελικά πετά απο μεγάλα διαστήματα ξεκούρασης κατάφερα να φτάσω στο αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτό το οποίο ακόμα θέλει λίγη δουλειά στο φινίρισμα αλλα τουλάχιστον με ικανοποίησε αρκετά ωστε να συνεχίσω αν και βγήκε πιό τασπατσούλικο απο ότι θα ήθελα ιδανικά..

Προσαρμόζοντας το κομμάτι του κινητήρα στην άτρακτο πρόχειρα πραγματικά ένιωσα αγαλίαση και ευχαρίστησα τον εαυτό μου που βρήκε το κουράγιο να συνεχίσει τις δύσκολες ώρες.. το αποτέλεσμα προβλέπεται τουλάχιστον μεγαλειώδες..

τι πιό μεγάλο θέμα ήταν με το οτι ηόλη κατασκευή με όλα αυτά τα σωληνάκια αποδείχτηκε μεγάλη σπαζοκεφαλιά με αποτέλεσμα να ξεκολλήσω νια δυό δφορές κάποια τμήματα και ενώ δέχτηκα με κάποια πίκρα τις φθορές στο ωραίο φινίρισμα λόγω του υπερβολικού πασπατέματος όταν πήγα να δοκιμάσω τα καπάκια του cowling τα οποία είναι αφαιρούμενα και δεν κουμπώναν με τίποτα πήγα να βάλω τα κλάμματα.. τελικά τα παράτησα  και σήμερα το πρωί με ψυχραιμία τρόχισα κάποια επίμαχα σημεία για τα οποία επιφυλλάσομαι για φωτο και περιγραφή και με περρίσια ανακούφιση είδα τον ταλαιπωρημένο Pratt & Whitney να παίρνει την μορφή που επιθυμούσα με αποδεκτό τουλάχιστον για εμένα αποτέλεσμα..

Ελπίζω στην ενθάρρυνσή σας για την συνέχεια γιατι παιδιά αν και πεισματάρης τα χρειάστηκα λιγάκι.. Θα ακολουθήσει διάλειμα ολίγων ημερών απο την κατασκευή και μετά πάμε για ολοκλήρωση του κινητήρα (ψιλο φαναρτζοδουλειά και πέντε κομμάρια κόλλημα ) και πάμε για άτρακτο!..

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 09, 2014, 10:23:10 μμ »
Ωραία δουλειά! Νομίζω...
Spoiler (hover to show)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Μανούσος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 09, 2014, 10:49:03 μμ »
Αν αυτή την αποθέωση της λεπτομέρειας την θεωρείς τσαπατσούλικη .... ::icon_antegeia::

::salut::
Μέτρον Άριστον

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 09, 2014, 11:04:25 μμ »
Σας ευχαριστώ φίλοι Μανούσο και Γιώργο για την ενθάρρυνση, μου δίνετε κουράγιο για την συνέχεια!..

Παιδιά τις φωτό τις μικραίνω εγώ στο photoshop γιατι φοβάμαι οτι στην ανάλυση που τις βγάζω δεν θα μπορούν να ανέβουν. Υπάρχει περιορισμός όσον αφορά την ανάλυση των φωτό; Aν όχι τότε γλυτώνω απο μια έξτρα διαδικασία!..
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 09, 2014, 11:31:46 μμ »
Παιδιά τις φωτό τις μικραίνω εγώ στο photoshop γιατι φοβάμαι οτι στην ανάλυση που τις βγάζω δεν θα μπορούν να ανέβουν. Υπάρχει περιορισμός όσον αφορά την ανάλυση των φωτό; Aν όχι τότε γλυτώνω απο μια έξτρα διαδικασία!..
 :wink:
Κι' εγώ μικραίνω τις φωτογραφίες μου από 6Mpixels κατά 50% οπότε τα 1.9-2.1Mb ανά φωτογραφία γίνονται 300-400Kb και μετά τις ανεβάζω στο photobucket απ' όπου τις δείχνω με την χρήση του thumb.
Μάλλον τις μικραίνεις υπερβολικά.
Και αντί για το βαρύ και χρονοβόρο photoshop, κοίτα το FastStone Photo Resizer. Μικρό, εύχρηστο και δωρεάν.

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 10, 2014, 11:16:23 μμ »
Συγχαρητήρια!
Δεν έχω κάτι άλλο να πώ...

Tags: