Eχω να φτιαξω ιστορικο αρμα, απο το 1993. Αλλα σε ενα σεργιανι στο ebay, επεσαν πριν καιρο στα χερια μου 2 αρματακια της hobbyboss στην 1/48, σε τιμη πραγματικα ξεφτιλα. Ειπα λοιπον να ξεκινησω με το lada με ερπυστριες, για να καταληξω στο t-34/85 με πληρες εσωτερικο. Παραθετω 2 ομολογουμενως απαραδεκτες φωτο, αλλα τετοια ωρα, τετοιες εχω.

Ουσιαστικα εχει τελειωσει η συναρμολογηση. Εχουν προβαριστει οι τροχοι, οι οποιοι ειναι φτιαγμενοι και εχουν μονταριστει οι ερπυστριες, στις οποιες εχω αφησει μια ακρη απλα κουμπωμενη για να μπορεσω να τις περασω μετα το βαψιμο. Στον πυργο αντικατασταθηκαν 2 λαβες με μεταλλικες απο συρμα. Mπηκε μια πρωτη στρωση liquid green stuff της citadel με μετα με ενα σκληρο πινελο εγιναν σημαδια για να τονιστει η χυτευση. Προς το παρον ειναι διακριτικη η παρεμβαση και ειμαι σε σκεψη αν πρεπει να την αφησω εκει, λογω κλιμακας ή να υπερβαλλω λιγο καλλιτεχνικη αδεια. Το καλο ειναι οτι ακομα και αν τα κανω χαλια (διολου απιθανο), το υλικο ειναι ακρυλικο και μπορει να γινει reset με ενα απλο μπανακι σε dettol. Θα ηθελα να αντικαταστησω τις κανες των πολυβολων με κατι καλυτερο, αλλα δεν εχω αυτη την στιγμη διαθεσιμο. Αραγε υπαρχει τοσο λεπτη συριγγα? Ειναι περιπου 0,8 το πλαστικο, το οποιο μου εχει σπασει τα νευρα γιατι μου φαινεται οτι απο ωρα σε ωρα με καποια κινηση θα σπασει. Εκανα πατατα που κολλησα τον προβολεα χωρις να τον αδειασω και να βαλω κολλα για γυαλι. Ειμαι 50-50 να τον ξεκολλησω ή οχι. Απομενει να μπει η θυριδα του πυργου, οι εντατηρες με τα συρματοσχοινα και φτιαχνω απο εποξικο εναν κρικο ρυμουλκησης ο οποιος εκσφενδονιστηκε στο υπερπεραν κατα την συναρμολογηση.
Εχω τσαλακωσει λιγο τα φτερα στις ακρες και θελω να κανω μια μινι ερευνα για φορτωματα, τι και αν υπηρχε. Κατα τα αλλα παμε για βαψιμο και την επισημη πρεμιερα του iwata σε μοντελο!

Σε γενικες γραμμες το κιτ ειναι πολυ καλο και πανω απ' ολα τιμιο. Ακομα και σε νορμαλ τιμη, κοστιζει αρκετα λιγοτερο και δινει σχεδον την ιδια λεπτομερεια με ενα μεσο 35αρι με το επιπλεον συν του μικροτερου ογκου. Η εφαρμογη ειναι πολυ καλη και το μονο σημειο που επεσε περισκεψη ηταν σχετικα με το πως θα μπαινουν και βγαινουν οι ερπυστριες ωστε να διευκολυνθω στο βαψιμο. Οταν κολληθουν τα φτερα, ειναι λιγο δυσκολο. Υπαρχουν σημαδια απο pin marks αλλα ευτυχως οχι σε εμφανη σημεια. Το χειροτερο σημειο του κιτ ηταν η παρουσια φλας, το οποιο δεν ηταν κατι τρομερο, αλλα επειδη καποια κομματια ειναι πολυ λεπτα, ειναι θεμα το επιμελες καθαρισμα. Επισης δεν καταλαβαινω την λογικη που καποια μικρα εξαρτηματα (πχ εντατηρες) ενωθηκαν με το δεντρο του sprue ενω. Eχεις στην ουσια μια τριχα πιασμενη στο πλαισιο με μια κουμουτσα πλαστικου και μετα πρεπει να κανεις μικροχειρουργικη για να καθαρισεις. Βαλτο χριστιανουλη μου στο πιο χοντρο σημειο του κομματιου να μπορουμε να το αγγιξουμε χωρις να γινει 100 κομματια και να κολλαμε μετα το μικροκιτ του εντατηρα ή του συρματοσχοινου.