Αποστολέας Θέμα: 1/600 Iron Duke Airfix  (Αναγνώστηκε 1932 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
1/600 Iron Duke Airfix
« στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 06:11:46 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Λόγω τεχνικών προβλημάτων με την φωτογραφική μηχανή, το thread της κατασκευής κόπηκε λίγο απότομα, και στο μεταξύ τελείωσε και το πλοίο, το οποίο σας παρουσιάζω παρακάτω. Οι πιο διαβασμένοι θα βρείτε αρκετά λαθάκια όσον αφορά το πλοίο, άλλα επειδή δεν τα πρόσεξα, άλλα επειδή δεν είχα την ψυχική δύναμη να φτιάξω (βλ. κεραιές) και άλλα τα άφησα ηθελημένα επειδή μου άρεσαν. Γενικά ένα καλούπι του 1969 έχει πολλή δουλειά για να έρθει να δείχνει κάπως σωστά, και εγώ προσωπικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Και η θάλασσα, την οποία έκανα για πρώτη φορά με την τεχνική του Captain Nemo (Σταμάτη ευχαριστώ για τα αμέτρητα tutorials που έχω διαβάσει εδώ μέσα), βγήκε αρκετά ρεαλιστική.

Σχόλια και κριτικές φυσικά παραπάνω από ευπρόσδεκτα!

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: 1/600 Iron Duke Airfix
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 07:24:29 μμ »
Έχει γίνει πολύ καλό. Για τις λεπτομέρειες δεν γνωρίζω το θέμα
αλλά ίσως να χρειαζόταν λίγο περισσότερα φωτίσματα, λερώματα
για να δείξει περισσότερο 3D. Γενικά μου αρέσει.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 07:45:58 μμ »
Ευχαριστώ Κώστα. Μάλλον έχεις δίκιο για τα φωτίσματα. Δεν νομίζω να ασχοληθώ άλλο με το συγκεκριμένο, έχω άλλα που περιμένουν ::salut::
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 08:59:00 μμ »
Εμένα μου αρέσει!!! Έχει βεβαίως τα λάθη του (κυρίως λόγω της παλαιότητας του κιτ), αλλά σου έχουν κάτσει πολύ ωραία τα φωτοχαραγμένα, ενω και η θάλασσα είναι όμορφη.

Δύο ενστάσεις:
1) Το rigging είναι πολύ χοντρό (αλλά όμορφα τοποθετημένο). Θα έπρεπε ίσως να χρησιμοποιήσεις κλωστή πολυαμιδίου, ή λεπτή πετονιά
2) Οι σημαίες δείχνουν πολύ άκαμπτες

Σε κάθε περίπτωση εξαιρετική προσπάθεια  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 09:10:36 μμ »
Ευχαριστώ Δημήτρη

αλλά

το rigging χοντρό;;; :( είναι συρματάκι 0,1mm!!!! τρίχα κυριολεκτικά! Δεν έχω τίποτα λεπτότερο!! Μάλλον φταίει το ότι είναι γυαλιστερό και ίσως φαίνεται πιο χοντρό στην φωτογραφία. Συνήθως χρησιμοποιώ τρίχες από εξτένσιον του τζάμπο, αλλά αυτή τη φορά είπα να δοκιμάσω το συρματάκι.

οι σημαίες θέλουν λίγο ακόμα δουλίτσα το παραδέχομαι.

Και πάλι θενξ!
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 09:42:41 μμ »
Νικόλα πραγματικά αξιόλογο μοντέλο ,με τα λαθάκια του που είπε ο Δημήτρης και με όντως ένα χοντρό riging ...εντάξει το κιτ είναι χρέπι από τα λίγα και μεσύ το παρουσιάζεις άρτιο και σε θάλασσα ,πολύ γνώστες των Βρετανικών θα το είχα πετάξει.....
Πολύ καλή δουλειά λοιπόν ,έυχομαι το επόμενο να βγει ακόμα πιό καλό....για το riging βρες μια περούκα αποκριών να κάνεις τη δουλειά σου!!! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 09:51:50 μμ »
Σταμάτη ευχαριστώ, άλλωστε από εσένα ζήλεψα και το ξεκίνησα.

Μου κάνει εντύπωση που το βρίσκετε χοντρό το rigging, και μάλλον φταίει η φωτογράφιση. Το συρματάκι που χρησιμοποίησα είναι 0,1χιλ αλλά είναι γυαλιστερό το άτιμο και φαίνεται πολύ στις φωτογραφίες. Έχω και εχτενσιονς με ίσια τρίχα και δεν έχει διαφορά στο πάχος. Από 60εκ μακριά με το ζόρι διακρίνεται. Ίσως πάρω αύριο φωτογραφίες στο φως της μέρας και να φαίνεται λιγότερο έντονο.

Κανένα πλοίο από εσένα δεν θα δούμε; Σε φάγανε τα αεροπλάνα;
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 10:05:15 μμ »
Νικόλα έχω αρχίσει διάφορα πλοία ,και τα έχω παρατήσει σε διάφορα στάδια !Δεν ξέρω ,φτιάχνω και τελειώνω οτι δεν βαριέμαι !!!
.....ενα χιλιοστό για τρίχα δεν είναι και λεπτή!!Βέβαια μπορεί να είναι και οι φωτογραφίες ..για ρίξε μια ματιά σε πλοια και κάνε τις συγκρίσεις σου!!! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 10:17:47 μμ »
Οχι 1 χιλιοστο ρε Σταματη, 0,1χιλ
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 10:21:50 μμ »
λέω και εγώ τι λέει !!! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2014, 10:49:03 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2014, 12:39:34 πμ »
Επένδυσε το χρόνο σου και χάλασε τα λεφτά σου σε ένα καλό κιτ, με καλές κριτικές κι όχι το ανάποδο. Είναι κρίμα να χαραμίζεις χρόνο που δεν θα ξαναβρεις προσπαθώντας να αναδείξεις χρέπια. Είναι επίσης κρίμα να μην βλέπουμε απίστευτες δουλειές από τα χέρια σου ενώ μπορείς, επειδή ξεκινάς με σαθρά θεμέλια, δηλαδή χάλια κιτ.

Όσο για την κατασκευή, ίσως θέλει λίγους ξέμπαρκους αφρούς (ανεπαίσθητους, όχι κάτι χτυπητό,) στο κομμάτι της ήρεμης θάλασσας. Αν θες πληροφορίες σχετικά με ανακρίβειες στην κατασκευή (π.χ. τι είναι τα σχοινιά και οι μπαρούμες, από πού ξεκινάνε και που πάνε,κλπ) έτσι ώστε να τα έχεις υποτυπωμένα για την επόμενη κατασκευή ευχαρίστως να στα γράψω.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2014, 12:50:50 πμ »
Νικόλα πραγματικά αξιόλογο μοντέλο ,με τα λαθάκια του που είπε ο Δημήτρης και με όντως ένα χοντρό riging ...εντάξει το κιτ είναι χρέπι από τα λίγα και μεσύ το παρουσιάζεις άρτιο και σε θάλασσα ,πολύ γνώστες των Βρετανικών θα το είχα πετάξει.....
Πολύ καλή δουλειά λοιπόν ,έυχομαι το επόμενο να βγει ακόμα πιό καλό....για το riging βρες μια περούκα αποκριών να κάνεις τη δουλειά σου!!! ::salut::

Και το είχες ξαναπεί για την περουκα, το ξέχασα. Κοιτάζω τώρα την τρίχα από την κοτσίδα μου και φαίνεται μια χαρά στο πάχος για 1/700!!!  :lol: :lol:

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2014, 09:35:43 πμ »
Επένδυσε το χρόνο σου και χάλασε τα λεφτά σου σε ένα καλό κιτ, με καλές κριτικές κι όχι το ανάποδο. Είναι κρίμα να χαραμίζεις χρόνο που δεν θα ξαναβρεις προσπαθώντας να αναδείξεις χρέπια. Είναι επίσης κρίμα να μην βλέπουμε απίστευτες δουλειές από τα χέρια σου ενώ μπορείς, επειδή ξεκινάς με σαθρά θεμέλια, δηλαδή χάλια κιτ.
Καλημέρα Νίκο. Έχω και από τα πιο καλά κιτ και εχουν μπει στην σειρά, αλλά έχει και την φάση του να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι καλό από κάτι όχι τόσο κακό. Στην πορεία μαθαίνεις πολλά.
Όσο για την κατασκευή, ίσως θέλει λίγους ξέμπαρκους αφρούς (ανεπαίσθητους, όχι κάτι χτυπητό,) στο κομμάτι της ήρεμης θάλασσας. Αν θες πληροφορίες σχετικά με ανακρίβειες στην κατασκευή (π.χ. τι είναι τα σχοινιά και οι μπαρούμες, από πού ξεκινάνε και που πάνε,κλπ) έτσι ώστε να τα έχεις υποτυπωμένα για την επόμενη κατασκευή ευχαρίστως να στα γράψω.

Αν έχεις χρόνο και διάθεση ούτε να το συζητάς! Γράψε ότι νομίζεις εσύ πως είναι απαραίτητο.
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας.
Την καλημέρα μου και καλη εβδομάδα.
24 ώρες δεν φτάνουν...

Tags: