Αποστολέας Θέμα: Dremel 3D Printer  (Αναγνώστηκε 3854 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Dremel 3D Printer
« στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 11:01:16 πμ »
Τι λετε για αυτο????

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Dremel 3D printer.
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 11:37:07 πμ »
Tιμή αρχικού προϊόντος ???
Αναλώσιμων???
Απαραίτητων προγραμμάτων για να συνεργαστεί???

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 11:40:16 πμ »
Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο Facebook από την Dremel.
Λέει για αρχική τιμή 999$.
Με το σκεπτικό ότι θα μπουν και άλλοι παίκτες στο παιχνίδι (LG, HP, Samsung κλπ), υπολογίζω ότι σε 3-4 χρόνια θα κοστίζει κάπου 300EUR και με καλύτερη ακρίβεια, ποιότητα κλπ.

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 02:17:43 μμ »
Τι ανάλυση έχει? Γιατί μπορεί να φαίνεται τέλειο στο να εκτυπώνει βατραχάκια και πιόνια σκακιού, αλλά όταν θα στείλεις για εκτύπωση ένα όπλο πχ στην 1/48, το αποτέλεσμα δεν θα είναι και ότι καλύτερο...
Μην ξεχνάτε επίσης ότι για να σχεδιάσει κανείς ένα έστω και όπλο στην 1/48 χρειάζεται τρομερά πολλές ώρες δουλειάς και φυσικά άριστη γνώση του αντικειμένου.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 02:35:48 μμ »
Καλή η ερώτηση...
Οι πρώτες πληροφορίες που βρήκα είναι αυτές:
http://www.cnet.com/news/dremel-gives-high-tech-tools-a-spin-with-999-3d-printer/
http://makezine.com/2014/09/17/dremel-3d-printer-idea-builder/
Μην ξεχνάμε βέβαια ότι και οι πρώτοι laser εκτυπωτές είχαν μια ανάλυση 150dpi και κόστιζαν πολλά!  Με τον καιρό όμως έχουμε φτάσει σε αναλύσεις 600-900dpi και μάλιστα σε οικιακούς εκτυπωτές που πλέον είναι πάμφθηνοι.  Είναι αρχή ακόμα. Από την στιγμή που θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες και αρχίσει πραγματικά μαζική παραγωγή και οι τιμές θα πέσουν και η ανάλυση θα βελτιωθεί.

Το θέμα σχεδίασης κλπ έχει γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης εδώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26536.0.html
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 02:37:13 μμ »
Τι ανάλυση έχει? Γιατί μπορεί να φαίνεται τέλειο στο να εκτυπώνει βατραχάκια και πιόνια σκακιού, αλλά όταν θα στείλεις για εκτύπωση ένα όπλο πχ στην 1/48, το αποτέλεσμα δεν θα είναι και ότι καλύτερο...
Μην ξεχνάτε επίσης ότι για να σχεδιάσει κανείς ένα έστω και όπλο στην 1/48 χρειάζεται τρομερά πολλές ώρες δουλειάς και φυσικά άριστη γνώση του αντικειμένου.

Βασικά χρειάζεται γνώσεις CAD και να μπορεί επίσης όπως είπες να σχεδιάσει και το αντικείμενο προς εκτύπωση. Για τον μέσο μοντελιστή (για να μην πω και παραπάνω) λίγο χλωμό το κόβω... :roll:

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 02:39:23 μμ »

Κάτσε ρε παλικάρι! Και γιατί να τυπώσεις όπλο στην 1/48?
Μπορείς κάλιστα να τυπώσεις το πήγμα ή τον πύργο ενός άρματος ή ακόμα την άτρακτο και τα φτερά ενός αεροπλάνου κλπ. ,που έχεις αποφασίσει να σκρατσάρεις, και στη συνέχεια να δουλέψεις απάνω τους.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 02:49:23 μμ »
Το θέμα μας παίδες δεν είναι τι θα σχεδιάσει και τι θα τυπώσει ο καθένας.
Η είδηση είναι ότι βγήκε σε παραγωγή και "προσιτή" τιμή κάτι που μέχρι τώρα ήταν υπερβολικά ακριβό για τον μέσο χρήστη.
Ναι, είναι ακόμα ακριβό. Ναι, η ανάλυση ακόμα και του 0.1mm μπορεί να φαίνεται πολύ χαμηλή...
ΑΛΛΑ, έγινε η αρχή!  Αυτό είναι που μετράει.
Σε 3-4 χρόνια (για να μην πω νωρίτερα) να δείτε που θα συζητάμε ποια μάρκα προτείνουμε κλπ κλπ...

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:00:54 μμ »
Για αρχή καλό μου φαίνεται. Σε λίγα χρόνια θα ξεχωρίζουν και οι μοντελιστές που ξέρουν να δουλεύουν προγράμματα CAD, όπως ξεχωρίζουν οι μοντελιστές που ξέρουν να σκρατσάρουν μοντέλα και να σκαλίζουν φιγούρες  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:10:11 μμ »

Δεν νομίζω.
Το να ξέρεις να δουλεύεις CAD δεν θα σε κάνει καλύτερο μοντελιστή.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:12:50 μμ »
Θα σου επιτρέψει να φτιάξεις στον υπολογιστή και να τυπώσεις κάποια πράγματα που ορισμένοι απο εδώ μέσα τα φτιάχνετε με σκέτο πλαστικό και οι υπόλοιποι τρέχουμε για υπογλώσσια. Φυσικά το θέμα του βαψίματος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και καλά είναι προς το παρών να μην τα μπερδεύουμε.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:14:00 μμ »
Κάτσε ρε παλικάρι! Και γιατί να τυπώσεις όπλο στην 1/48?
Μπορείς κάλιστα να τυπώσεις το πήγμα ή τον πύργο ενός άρματος ή ακόμα την άτρακτο και τα φτερά ενός αεροπλάνου κλπ. ,που έχεις αποφασίσει να σκρατσάρεις, και στη συνέχεια να δουλέψεις απάνω τους.

Ένα όπλο στην 1/48 είναι πολύ πιο απλό από ότι ένας πύργος άρματος, ή μία άτρακτος αεροπλάνου.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:26:21 μμ »
Θα σου επιτρέψει να φτιάξεις στον υπολογιστή και να τυπώσεις κάποια πράγματα που ορισμένοι απο εδώ μέσα τα φτιάχνετε με σκέτο πλαστικό και οι υπόλοιποι τρέχουμε για υπογλώσσια. Φυσικά το θέμα του βαψίματος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και καλά είναι προς το παρών να μην τα μπερδεύουμε.

Δεν είναι τόσο απλό.
Βλέπεις,το σκρατσάρισμα,η υπερλεπτομερής κατασκευή κομματιών από το μηδέν,η σωστή οργάνωση μιας κατασκευής κλπ,δεν πηγάζουν μόνο από την ικανότητα των χεριών κάποιου αλλά από την αντίληψή του,την ευφυία του,την παρατηρητικότητά του.Αυτά είναι απολύτως απαραίτητα και για τον σωστό σχεδιασμό ενός αντικειμένου στον υπολογιστή.
Οσοι πιστεύουν οτι ανοίγει ένας εύκολος δρόμος μπροστά τους για εύκολο μοντελάρισμα αξιώσεων,πλανώνται πλάνην οικτράν!

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:32:27 μμ »
Και τι νόημα θα έχει να πάρεις κάτι έτοιμο και να βάψεις απλά, θέλω να πιστεύω ότι όλη η χαρά στον μοντελισμό εκτός του να δεις τελειωμένο το μοντέλο σου είναι και οι όποιες μετατροπές μπορείς να κάνεις πάνω σε αυτό έστω και αν όλοι μας δεν είμαστε μάστορες στο θέμα (και ο εαυτός μέσα).
Όταν κόβω το αλουμινόφυλο για να φτιάξω ζώνες νοιώθω μετά ότι πραγματικά έκανα κάτι παραπάνω από το να συναρμολογήσω και να βάψω ένα κάθισμα.
Πιστεύω με την χρήση (όταν θα έρθει αυτή η ώρα) ενός τέτοιου εκτυπωτή ίσως χάσουμε πολύ από την μαγεία της δημιουργικότητας του μοντελισμού.
Στην τελική Έλληνες είμαστε και ποτέ δεν θα αγοράζαμε ένα έτοιμο αυτοκίνητο GTI και ας είχαμε τα χρήματα αλλά θα παίρναμε το απλό και θα το φορτώναμε στις μετατροπές !.
 ::keep_mod::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:38:29 μμ »
Deja Vue...
Την συζήτηση αυτή την ξανακάναμε και θα την ξανακάνουμε πολλές φορές.
Ας πάρουμε εμένα. Ο εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης υπό κλίμακα υπάρχει μόνο στο εξωτερικό και κοστίζει πανάκριβα.
Όσο και να θέλω να τα σκρατσάρω η όραση μου και οι δακτυλάρες μου δεν μου το επιτρέπουν.  Μπορώ όμως να σχεδιάσω τα βασικά τους μέρη σε ένα CAD.  Θα μπορώ λοιπόν να τα σχεδιάσω, να τα τυπώσω, κολλήσω, βάψω και νάτα...
Τώρα, αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι το κόστος για να τα κάνω όλα αυτά θα πρέπει να είναι λογικό και κατά πολύ μικρότερο από αυτό των έτοιμων, αν υπάρχουν.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:39:30 μμ »
Δεν είναι τόσο απλό.
Βλέπεις,το σκρατσάρισμα,η υπερλεπτομερής κατασκευή κομματιών από το μηδέν,η σωστή οργάνωση μιας κατασκευής κλπ,δεν πηγάζουν μόνο από την ικανότητα των χεριών κάποιου αλλά από την αντίληψή του,την ευφυία του,την παρατηρητικότητά του.Αυτά είναι απολύτως απαραίτητα και για τον σωστό σχεδιασμό ενός αντικειμένου στον υπολογιστή.
Οσοι πιστεύουν οτι ανοίγει ένας εύκολος δρόμος μπροστά τους για εύκολο μοντελάρισμα αξιώσεων,πλανώνται πλάνην οικτράν!

Μα και στον σχεδιασμό σε υπολογιστή απαιτούνται. Όλοι μπορούμε να πιάσουμε ένα πινέλο, δεν είμαστε όλοι ζωγράφοι,ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα ζωγραφικής με μερικές εκατοντάδες έτοιμες αποχρώσεις. Επειδή θα έχεις 3D εκτυπωτή δεν σημαίνει οτι θα κάνεις παπάδες αν δεν μπορείς να σχεδιάσεις αυτό που θες στον υπολογιστή

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 03:41:35 μμ »
Τουλάχιστον με την εμφάνιση και των 3D Scanners θα είναι εύκολη η αναπαρωγή-αντιγραφή κομματιών από υπάρχοντα κιτ, μια πτέρυγα, ένα κόκπιτ, ένα κάθισμα κλπ.. κάτι το οποίο τώρα γίνεται με τις ρητίνες με όχι καλό αποτέλεσμα πάντα, ειδικά αν δεν έχεις κενωτή αέρος..

Παράθεση
Deja Vue...
Την συζήτηση αυτή την ξανακάναμε και θα την ξανακάνουμε πολλές φορές.
Ας πάρουμε εμένα. Ο εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης υπό κλίμακα υπάρχει μόνο στο εξωτερικό και κοστίζει πανάκριβα.
Όσο και να θέλω να τα σκρατσάρω η όραση μου και οι δακτυλάρες μου δεν μου το επιτρέπουν.  Μπορώ όμως να σχεδιάσω τα βασικά τους μέρη σε ένα CAD.  Θα μπορώ λοιπόν να τα σχεδιάσω, να τα τυπώσω, κολλήσω, βάψω και νάτα...
Τώρα, αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι το κόστος για να τα κάνω όλα αυτά θα πρέπει να είναι λογικό και κατά πολύ μικρότερο από αυτό των έτοιμων, αν υπάρχουν.
ή μπορείς να τα αντιγράψεις!! :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 04:22:36 μμ »
Ένα όπλο στην 1/48 είναι πολύ πιο απλό από ότι ένας πύργος άρματος, ή μία άτρακτος αεροπλάνου.  :wink:

Πιστεύεις δηλαδή οτι ο συγκεκριμένος εκτυπωτής που συζητάμε θα τυπώσει πιο εύκολα ένα 48άρι MG3 πχ. από την άτρακτο ενός  πχ. Ρ-38 ή F-100 ??

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 04:34:48 μμ »
Πιστεύεις δηλαδή οτι ο συγκεκριμένος εκτυπωτής που συζητάμε θα τυπώσει πιο εύκολα ένα 48άρι MG3 πχ. από την άτρακτο ενός  πχ. Ρ-38 ή F-100 ??
Έχω την εντύπωση ότι αναφέρετε στην ευκολία σχεδίασης ενός πυραύλου στο CAD σε σύγκριση με μια άτρακτο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 05:01:23 μμ »
Εμένα γιατί μου θυμίζει την κουβέντα για τα "σπιτικά" βελτιωτικά και τους συναρμολογητές με τους μοντελιστές... Αφήστε να βγούνε και βλέπουμε, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους, μην ανησυχείτε. Και σίγουρα εγώ δεν θα γίνω ούτε Mastoras ούτε Τσώνος ακόμα και με τον καλύτερο 3D εκτυπωτή. Απλά θα κάνω την πλάκα μου κάπως πιο εύκολα και θα έχω και μία ευελιξία στο τι μπορώ να κάνω μοντελιστικά. Αν δε μου αρέσουν δεν θα τους χρησιμοποιήσω, αν μου αρέσουν θα τους ξεπατώσω.

Αλλά να λέτε πως θα χαθεί το χόμπυ, είναι κάπως ακραίο. Το χόμπυ θα υπάρχει. Ισως αλλάουν κάποια πράγματα, πχ να μην αγοράζεις μοντέλο αλλά αρχείο CAD και να αποφασίζεις την κλίμακα που θα το τυπώσεις, αλλά και πάλι χόμπυ θα είναι, μην ανησυχήτε!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 05:32:30 μμ »
Εμένα γιατί μου θυμίζει την κουβέντα για τα "σπιτικά" βελτιωτικά και τους συναρμολογητές με τους μοντελιστές... Αφήστε να βγούνε και βλέπουμε, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους, μην ανησυχείτε. Και σίγουρα εγώ δεν θα γίνω ούτε Mastoras ούτε Τσώνος ακόμα και με τον καλύτερο 3D εκτυπωτή. Απλά θα κάνω την πλάκα μου κάπως πιο εύκολα και θα έχω και μία ευελιξία στο τι μπορώ να κάνω μοντελιστικά. Αν δε μου αρέσουν δεν θα τους χρησιμοποιήσω, αν μου αρέσουν θα τους ξεπατώσω.

Αλλά να λέτε πως θα χαθεί το χόμπυ, είναι κάπως ακραίο. Το χόμπυ θα υπάρχει. Ισως αλλάουν κάποια πράγματα, πχ να μην αγοράζεις μοντέλο αλλά αρχείο CAD και να αποφασίζεις την κλίμακα που θα το τυπώσεις, αλλά και πάλι χόμπυ θα είναι, μην ανησυχήτε!

+1000

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 06:00:06 μμ »
Εμένα μου θυμίζει τις παρακάτω 7 σελίδες...

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26536.0.html

Μα ίδιες, όμως...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 06:09:49 μμ »
Ε δεν είναι και ίδιο...
Έχουμε 6 σελίδες ακόμη για να γίνει πανομοιότυπο!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 07:10:26 μμ »
Ε δεν είναι και ίδιο...
Έχουμε 6 σελίδες ακόμη για να γίνει πανομοιότυπο!

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2014, 07:46:57 μμ »
Εμένα μου θυμίζει τις παρακάτω 7 σελίδες...

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26536.0.html

Μα ίδιες, όμως...
εεε... νομίζω το είπα πάνω πάνω ήδη αυτό...  :mrgreen:

Tags: