Αποστολέας Θέμα: Επετειακό F-4 για τα 40 χρόνια υπηρεσίας στην Π.Α.  (Αναγνώστηκε 4369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Επετειακό F-4 για τα 40 χρόνια υπηρεσίας στην Π.Α.
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 02:14:30 μμ »
Έχεις ένα δίκιο αλλά μην το ισοπεδώσουμε. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη με καθαρή αεροπορική παιδεία και όραμα. Το κακό είναι πως υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ατόμων που δεν έχουν αεροπορικό όραμα αλλά βρίσκονται στις τάξεις της Π.Α. για βιοποριστικούς και μόνο λόγους. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό για θέσεις που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο και ούτε σημαίνει πως αυτοί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Όταν όμως αυτοί κατέχουν θέσεις κλειδιά τότε υπάρχει πρόβλημα. Γενικότερα πιστεύω πως το λάθος ξεκινά από τον τρόπο που η Π.Α. δέχεται το προσωπικό (Ιπτάμενο και Τεχνικό). Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι εντελώς λάθος τρόπος να λάβεις κόσμο σε κάτι που απαιτεί τόσο ψυχή και αγάπη. Όλες οι σοβαρές αεροπορίες του κόσμου έχουν πολλούς τρόπους να κάνουν recruit και γιαυτό έχουν άλλη άποψη για θέματα προβολής, γιορτών και εκδηλώσεων.

Πολύ σωστή ανάλυση Γιάννη!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 03:50:55 μμ »
 ::nospam::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 05:24:17 μμ »
Αν και σε καμια περιπτωση δεν ειναι το πιο ομορφο απο τις προτασεις. :roll:

Τώρα που βλέπω και τις υπόλοιπες προτάσεις συμφωνώ μαζί σου.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 05:51:21 μμ »
::nospam::
Spoiler (hover to show)

Κι όμως Σταύρο εδώ κάνεις λάθος! 

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 06:01:13 μμ »
Αγαπητοί κύριοι γειά σας, παρακαλώ ηρεμήστε (ειδικά οι νεώτεροι) και ακούστε, στην Π.Α. δεν πηγαίνουν για βιοπορισμό (μην κρίνεται τα τελευταία χρόνια της κρίσεως), ειδικά οι προερχόμενοι από τις Παραγωγικές της Σχολές, όσοι δε επιλέγονται κάθε χρόνο από τους υποψήφιους είναι οι καλύτεροι βιολογικά και πνευματικά.
Οι υπόλοιποι παράμετροι που συνθέτουν τον καλό Αεροπόρο (αγάπη ιδεαλισμό κλπ. για την Π.Α.) αποκτώνται μέσα στις Σχολές και μετά στην πορεία του στην Π.Α., βέβαια παντού και πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, βέβαια τα πάντα έχουν να κάνουν με τις εκάστοτε συνθήκες που έζησε ο καθένας  μέσα στην Π.Α., ευτυχώς ακόμη και σήμερα οι περιπτώσεις αυτές κακών Αεροπόρων είναι ελάχιστες, αυτά για το ΠΡΣ της Π.Α..
Τώρα σχετικά με την προβολή της Π.Α. θα σας πώ αυτό, στην εποχή μου για να πάρης μια φωτό μέσα στην μονάδα έπρεπε να πάρης άδεια από τον Θεό, τώρα ο κάθε ένας ξέρη μέχρι και που παρκάρη το κάθε Αφος, και επί του θέματος, σε κάποια ανταλλαγή Μοιρών με τους Τούρκους (4 Αφη F-84F θα πήγαιναν Σμύρνη και αντίστοιχα Τουρκικά θα ερχόταν Σούδα), είπα στον Μοίραρχο να βάψω το Μοιρόσημο στα κάθετα σταθερά, ΟΧΙ μου είπε;;;  γιατί απάντησα αφελέστατα εγώ, γιατί δεν πρέπη οι Τούρκοι να γνωρίζουν από ποιά Μοίρα είναι τα Αφη.........::: αυτά πίστευε, αυτά μου είπε, έτσι ήταν η εποχή τότε δεν νομίζω να ήταν κακός Αεροπόρος ή κακός ηγέτης.
Τελειώνοντας επειδή σήμερα βλέπω ότι αντιδικήται για το άν είναι βαμμένο ή αυτοκόλλητο ή εάν έγινε μια τελετή ή όχι, ή ήταν λίγα ή πολλά, μάθε τε και αυτό στα 47 χρόνια που ασχολούμαι με την Π.Α., για 40 χρόνια δεν θυμάμαι καμμιά Επετειακή ή Αποσύρσεως Τελετή (πλήν την Εορτή υης Π.Α.), τα 7 τελευταία έτη έχουμε 30 Επετειακές & Αποσύρσεις Τελετές για Αφη της Π.Α.
ʼρα νέα μυαλά νέες ιδέες, μακάρι να είναι έτσι και τα επόμενα Χρόνια, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε και πάλι καλά αυτά μπρός στο τίποτα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας με εκτίμηση,

Σμχος (ε.α.) Γιάννης Ε. Τριπολιτάκης  ::salut::

IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 10:01:01 μμ »
Αγαπητοί κύριοι γειά σας, παρακαλώ ηρεμήστε (ειδικά οι νεώτεροι) και ακούστε, στην Π.Α. δεν πηγαίνουν για βιοπορισμό (μην κρίνεται τα τελευταία χρόνια της κρίσεως), ειδικά οι προερχόμενοι από τις Παραγωγικές της Σχολές, όσοι δε επιλέγονται κάθε χρόνο από τους υποψήφιους είναι οι καλύτεροι βιολογικά και πνευματικά.
Οι υπόλοιποι παράμετροι που συνθέτουν τον καλό Αεροπόρο (αγάπη ιδεαλισμό κλπ. για την Π.Α.) αποκτώνται μέσα στις Σχολές και μετά στην πορεία του στην Π.Α., βέβαια παντού και πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, βέβαια τα πάντα έχουν να κάνουν με τις εκάστοτε συνθήκες που έζησε ο καθένας  μέσα στην Π.Α., ευτυχώς ακόμη και σήμερα οι περιπτώσεις αυτές κακών Αεροπόρων είναι ελάχιστες, αυτά για το ΠΡΣ της Π.Α..
Τώρα σχετικά με την προβολή της Π.Α. θα σας πώ αυτό, στην εποχή μου για να πάρης μια φωτό μέσα στην μονάδα έπρεπε να πάρης άδεια από τον Θεό, τώρα ο κάθε ένας ξέρη μέχρι και που παρκάρη το κάθε Αφος, και επί του θέματος, σε κάποια ανταλλαγή Μοιρών με τους Τούρκους (4 Αφη F-84F θα πήγαιναν Σμύρνη και αντίστοιχα Τουρκικά θα ερχόταν Σούδα), είπα στον Μοίραρχο να βάψω το Μοιρόσημο στα κάθετα σταθερά, ΟΧΙ μου είπε;;;  γιατί απάντησα αφελέστατα εγώ, γιατί δεν πρέπη οι Τούρκοι να γνωρίζουν από ποιά Μοίρα είναι τα Αφη.........::: αυτά πίστευε, αυτά μου είπε, έτσι ήταν η εποχή τότε δεν νομίζω να ήταν κακός Αεροπόρος ή κακός ηγέτης.
Τελειώνοντας επειδή σήμερα βλέπω ότι αντιδικήται για το άν είναι βαμμένο ή αυτοκόλλητο ή εάν έγινε μια τελετή ή όχι, ή ήταν λίγα ή πολλά, μάθε τε και αυτό στα 47 χρόνια που ασχολούμαι με την Π.Α., για 40 χρόνια δεν θυμάμαι καμμιά Επετειακή ή Αποσύρσεως Τελετή (πλήν την Εορτή υης Π.Α.), τα 7 τελευταία έτη έχουμε 30 Επετειακές & Αποσύρσεις Τελετές για Αφη της Π.Α.
ʼρα νέα μυαλά νέες ιδέες, μακάρι να είναι έτσι και τα επόμενα Χρόνια, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε και πάλι καλά αυτά μπρός στο τίποτα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας με εκτίμηση,

Σμχος (ε.α.) Γιάννης Ε. Τριπολιτάκης  ::salut::

Ευχαριστούμε πολύ για τις σκέψεις σου ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 12:51:52 πμ »
Αγαπητοί κύριοι, εγώ σας ευχαριστώ.
Και να μην ξεχνάμαι όλοι ότι ο σκοπός του μοντελισμού είναι άλλος μια και εγώ είμαι μέλος αυτής της εξαίρετης ομάδας επί 53 χρόνια
και μεγάλο μέρος από εμάς ασχολείται και καλά κάνη με ιστορικά και νεώτερα μέσα  αυτών έστω υπό κλίμακα, για να μαθαίνουν οι
νεώτεροι που δεν τα έζησαν και όχι η κριτική των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κλείνοντας αυτή την παρένθεση σας ενημερώνω από πρώτο χέρι ότι, αυτοί που είναι μέσα ή δίπλα στα μέσα των Ε.Δ. το μόνο που
δεν σκέπτονται είναι το βιοποριστικό, έχουν πολλά άλλα ποιό σοβαρά να σκεφθούν....!!!, αλήθεια, πόσοι άλλοι άσχετοι έμμεσα βιοπορούν
από τις Ε.Δ.;;; :wink:
Φιλικά Γιάννης ::salut::
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Tags: