Καλησπέρα σε όλους!
Σιγά σιγά έρχεται η ώρα να ολοκληρωθεί το Τ-45 έχοντας γλιτώσει από 2-3 περιπτώσεις επ'αόριστης αναβολής ή και καταστροφής

Το μοντέλο ασταρώθηκε με το 1000άρι λευκό Mr Surfacer της Gunze και στη συνέχεια βάφτηκε με το λάκερ λευκό gloss (1) της, σειράς Mr Color. Το κόκκινο - πορτοκαλί χρώμα είναι το FS 12197 International Orange στα πραγματικά και το βγάζει έτοιμο (?) η Model Master. Στην περίπτωσή μου χρησιμοποίησα το Red Madder (H86) της Gunze με λίγες σταγόνες από το πορτοκαλί της (H14) αν και οι οδηγίες έλεγαν αναλογία πορτοκαλί κόκκινου 9/1 το οποίο μου φάνηκε υπερβολικό.
Σε κάθε περίπτωση βγήκε πιο σκούρο απ'ότι θα ήθελα και έχει ξεφύγει στην αριστερή μεριά του cockpit αλλά λόγω των μασκαρισμάτων τα οποία είχαν αφαιρεθεί δεν μπήκα στην διαδικασία διορθώσεων.
Για τα μασκαρίσματα χρησιμοποιήθηκε η
λευκή ταινία της Tamiya (thanks Νασο

) η οποία όντως είναι απλά εξαιρετική: Απολύτως ευκαμπτη ακολουθώντας και τις πιο απότομες καμπύλες χωρίς κανενα πρόβλημα ενώ η κολλητικότητά της δεν φαίνεται να δημιουργεί κανένα θέμα χωρίς να αφήνει να περάσει το χρώμα ακόμη και σε πολύ λεπτό πάχος.

Το μοντέλο επίσης ψεκάστηκε 3 χέρια με το λακερ gloss βερνίκι της Gunze, Super Clear III GX 100 (thanks Nosdio

) ώστε να προετοιμαστεί η επιφάνεια για τα σήματα.
Τα σήματα είναι του κιτ δίνοντας 2 επιλογές, ένα για αεροσκάφος των Πεζοναυτών (T-45A) και ένα για αεροσκάφος του Ναυτικού (T-45C) ενώ είναι σχεδιασμένα από την Two Bobs οπότε δεν υπήρξε κανένα θέμα στην εφαρμογή τους. Ίσως είναι τα καλύτερα decals τα οποία έχω δοκιμάσει ποτέ και εντάσσονται στα πολύ θετικά του κιτ.

Συνεχίζεται μπας και τελειώσει κάποια στιγμή

...