Αποστολέας Θέμα: U.S. Naval Aviation Project  (Αναγνώστηκε 176612 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: U.S. Naval Aviation Project
« Απάντηση #350 στις: Μαΐου 10, 2015, 09:34:09 πμ »
Νώντα πολύ καλή δουλειά. Έχεις .............βρωμόχερο ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #351 στις: Μαΐου 10, 2015, 02:09:13 μμ »
Ευτυχώς ποιυ σε ξενέρωσε!!!
Και εφτιαξες αυτο το  ''χρέπι'' Πανέμορφο και το βάψιμο all the Money Mate!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #352 στις: Μαΐου 10, 2015, 11:26:14 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Η συναρμολόγηση έχει ολοκληρωθεί, μένουν λεπτομέρειες μόνο και φύγαμε για φωτογράφιση. Σκέφτομαι μήπως φτιάξω και κάποια βάση αεροπλανοφόρου. Θα δούμε.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #353 στις: Μαΐου 11, 2015, 10:10:38 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Η συναρμολόγηση έχει ολοκληρωθεί, μένουν λεπτομέρειες μόνο και φύγαμε για φωτογράφιση. Σκέφτομαι μήπως φτιάξω και κάποια βάση αεροπλανοφόρου. Θα δούμε.  ::salut::
Kαλημέρα Νώντα και καλή εβδομάδα. Με τόσο καλή δουλειά που έχεις κανει στο κάτω μέρος του μοντέλου μήπως θα ήταν προτιμότερη μια βάση-καθρέπτης για να φαίνεται?? Στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου όλη αυτή η δουλειά θα χανότανε

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #354 στις: Μαΐου 11, 2015, 12:01:36 μμ »
Πάρα πολύ ωραίο Νώντα, μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #355 στις: Μαΐου 12, 2015, 09:11:25 πμ »
Γιάννο και Σάκη σας ευχαριστώ πολύ!!  ::salut::

::arrowred:: Γιάννο να πω την αλήθεια δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου να βάλω καθρέπτη σε μοντέλο μου. Δεν είναι κακή ιδέα!! Το αρχικό σκεπτικό μου ήταν να φτιάξω μια βάση που θα χρησιμεύει και για άλλα ναυτικά μοντέλα. Θα δούμε.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #356 στις: Μαΐου 12, 2015, 01:59:22 μμ »
Αλυσόδεσέ το σε μια βάση καταστρώματος και φωτογράφισε το με φόντο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα όπως εδώ... Τα σέβη μου για τη δουλειά σου και το αποτέλεσμα που έβγαλες σε κιτ παρελθόντων γενεών...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #357 στις: Μαΐου 12, 2015, 09:23:59 μμ »
Φτιάξε τη βάση αλλά μόνο για τις φωτογραφήσεις σου.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #358 στις: Μαΐου 13, 2015, 09:39:44 πμ »
Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου φτιάχνοντας τον ένα από τους 2 δεξιούς ανελκυστήρες του Coral Sea, δηλαδί ένα μικρό κομμάτι αυτού, αλλά αυτό προϋποθέτει το μοντέλο να κολληθεί στη βάση και να μπουν αλυσίδες κτλ. Θα δούμε.  ::salut::

Κώστα η βάση θέλω να χρησιμεύσει για φωτογράφιση, καμιά έκθεση, αλλά και για άλλες κατασκευές του μέλλοντος, διότι χώρος δεν υπάρχει και τα ράφια μου είναι ήδη σαν κατάστρωμα αεροπλανοφόρου και μάλιστα φούλ γεμάτο. Αν αρχίζω και προσθέτω και βάσεις εκεί ανάμεσα την βάψαμε.  :mrgreen: Προσπαθώ να τα συνδιάσω όλα τα παραπάνω και βλέπουμε τι θα βγεί. Το πλησιέστερο σκεπτικό πάντως είναι αυτό που λες, μόνο για παρουσίαση και όχι μόνιμη. ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #359 στις: Μαΐου 13, 2015, 06:21:51 μμ »
Εμένα θα μου άρεσε περισσότερο η βαση με αεροπλανοφόρο σκέτη ως πιο ρεαλιστικη..φτιαξε ξεχωριστά καθρεφτη αν θες.Επισης πες μας πως θα φτιάξεις τη βαση :mrgreen:

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #360 στις: Μαΐου 17, 2015, 07:26:40 μμ »
Χαίρεστε!!!
Με τα πολλά περάστηκαν χαλκομανίες στο πετούμενο (θα το ονόμαζα και Phantom της εποχής λόγω stencil  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: )
Πολύ ωραίες χαλκομανίες ποιοτικά με πολύ λεπτό film και με το βελτιωτικό ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά τους.

Κάτι το οποίο δεν μου πήγε καθόλου στο μυαλό και την πάτησα επειδή το λευκο είναι σχετικα διάφανο όταν τοποθετήθηκε στο φτερό (λόγω γκρί)
φαίνεται πολύ πιο σκούρο (Εσπασε σε ένα σημείο και θα διορθωθεί)

Παραθέτω και τις φώτο κάτω για να ξεκινήσουν μετά απο ένα ακόμα χέρι βερνίκι και οι φθορές.

Αναμένω σχόλια και παρατηρήσεις!!!!
Ευχαριστώ!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #361 στις: Μαΐου 20, 2015, 08:48:43 μμ »
Τώρα το είδα την πρόοδο του Avenger!! Γιώργο πολύ όμορφο βγαίνει!! Οι χαλκομανίες μια χαρά έχουν κάτσει. Τσέκαρε μόνο τις μεγάλες χαλκομανίες στην άτρακτο με τους κωδικούς του αεροπλάνου, φαίνονται σαν να ''ματάρουν''.
Αν δεν το έχεις προχωρήσει πέρασε παρκετίνη με ψιλό πινελάκι πάνω από την χαλκομανία και επέμεινε μέχρι να περάσει από κάτω μέσω κάποιου πόρου, μέχρι να γυαλίσει ολόκληρη η χαλκομανία και να είναι ένα με το υπόλοιπο αεροπλάνο.  ::salut::
Νώντας

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #362 στις: Μαΐου 28, 2015, 11:50:37 μμ »
Thanks Νώντα.
Πάλεψε με το βελτιωτικό να την καθαρίσω (εριξα και ένα βερνικι ακόμα)
Το έτριψα και λίγο αλλα πάλι έχει ματάρισμα. ... .. (Θα το επιχειρήσω ξανά με βερνίκι μόνο τοπικά όπως έιπες)

Και λίγο συνέχεια στο Πτηνό. .
Αποφάσισα αν πετύχει να κάνω το εξής .. .
Καταρχήν με λίγο λευκό και το βασικό FS36231 άνοιξα λίγο τα πάνελ ακανόνιστα. Και με λεπτό πινέλο έκανα ένα αρχικο chipping σε διάφοα σημέια

Μετέπειτα ξεκίνησα wash μόνο σε όρισμένα σημεία του Α/Φ τα οποία στην ουσία βρωμίζουν  δεν τονίζω δλδ τις υπολοιπες γραμμώσεις καθόλου
*Αν δεν πετύχει θα κάνω την κλασσικη πεπατημένη μέθοδο* Προς το παρών καλούλι δείχνει

Παρακάτω φωτό

Και αυτος που βρήκε τα χαμένα Avenger  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #363 στις: Μαΐου 29, 2015, 09:58:40 μμ »
Το Hornet έλαβε τέλος. Μερικές πρόχειρες φωτογραφίες μέχρι να αξιωθώ να βγάλω καλύτερες.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σχόλια θετικά-αρνητικά, υποδείξεις και ότι άλλο θέλετε, όλα καλοδεχούμενα.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #364 στις: Μαΐου 29, 2015, 11:02:33 μμ »
Νώντα από τις λίγες φωτό που έβαλες φαίνεται πολύ καλό. Το μόνο που λίγο με ξενίζει σε όλο το σύνολο είναι το ότι η περιοχή στη ράχη γύρω από το VFA-131 είναι ξανοιγμένη - καθαρή σε σχέση με το υπόλοιπο αεροσκάφος.

::good_job_smilie:: ::101::

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #365 στις: Μαΐου 29, 2015, 11:08:04 μμ »
Σ Ε Ξερετικό Νώντα! Πολύ ενδιαφέρων το όλο σύνολο! Μας έχεις αφήσει πίσω μου φαίνεται ήρθε η ώρα να πιάσω κάνα μιγκακι να θυμηθώ λίγο τη τέχνη  ::glossa::

Για αρνητικό θα πω το έντονο wash στη καμπουρα που δε μου κολλάει τόσο με τη "ξεθοργίλα" του άφους.  ::arrowred:: edit με πρόλαβε ο Μάθιος!  :mrgreen:

ΗΑRTMANN δεν γνωρίζω απο προπέλες αλλά δείχνει πολύ ωραίο σαν βάψιμο!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #366 στις: Μαΐου 30, 2015, 11:12:35 πμ »
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τα σχόλιά σας.  ::salut::

Όντως κάτω από το λογότυπο VFA-131 είναι πιο έντονα ξανοιγμένο το χρώμα, το οποίο έχει γίνει επίτηδες, όπως και σε αρκετά άλλα σημεία πάνω στο αεροσκάφος. Υποδηλώνει το φρέσκο χρώμα που έχουν ρίξει οι τεχνικοί για να ξαναβάψουν το λογότυπο VFA-131.
Το wash έγινε με λάδι payness gray για να μην είναι τόσο έντονο όσο το μαύρο. Η αντίθεση που κάνει πάντως δεν είναι τόσο έντονη με γυμνό μάτι. Ο φακός πάντα υπερτονίζει τις λεπτομέρειες. Θα προσπαθήσω να βγάλω και με φυσικό φως φωτογραφιες.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #367 στις: Μαΐου 30, 2015, 01:59:24 μμ »
Νώντα πολύ ωραίο βγήκε...εξαιρετικό για την ακρίβεια..βάλε περισσότερες φωτό και λίγο πιο κοντινές αν γίνεται, και σε φυσικό φως κιόλας για να το εξετάσουμε καλυτερα..γιατι και εγώ συμφωνώ οτι ο φακός υπερτονίζει τις λεπτομέρειες ..
Την καλύπτρα εσωτερικά πως την έβαψες?μάσκαρες? ::salut::
Γιώργο αφού δεν το παράτησες πάλι καλά.... :mrgreen: :mrgreen:ωραίο βάψιμο, έχω περιέργεια να το δώ όταν θα το ματάρεις πως θα είναι!
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #368 στις: Μαΐου 30, 2015, 02:46:05 μμ »
Νώντα τα ρέστα μου, τη να πω για το κατασκευαστικό μέρος,το βάψιμο, το φινίρισμα, όλα είναι υπέροχα,
το ζηλεύω πραγματικά. ::glossa:: Έτσι θέλω να μοντελάρω και εγώ, για έμενα αυτό το μοντέλο είναι σταθμός. ::thumbleft::
Μας έχεις αφήσει πίσω μου φαίνεται ήρθε η ώρα να πιάσω κάνα μιγκακι να θυμηθώ λίγο τη τέχνη  ::glossa::
Spoiler (hover to show)

Χάρης

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #369 στις: Μαΐου 30, 2015, 10:34:04 μμ »
Μπράβο ρε Νώντα τρελο μανάρι το πετούμενο!!!!

Παίδες σχεδόν όλα τα Ναυτικά στα σημεία που ειναι το σήμα της μοίρας πάντα το τονίζουν και γενικά το προσέχουν οπότε σε πάρα πολλές φώτο
θα το δείτε σχετικά και καθαρο!!!

::arrowred:: Αλέξ το το πέρασα βερνίκι πρίν λίγο  . . . (και σατινάρει λίγο  :mrgreen: )
Αλλα΄μάταρε αρκετα το λευκό !

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #370 στις: Μαΐου 31, 2015, 12:19:34 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια.  ::salut::

Περισσότερες φωτογραφίες στις συμμετοχές  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,30066.msg624706.html#msg624706

ʼλεξ τράβηξα μερικές φωτογραφίες, δυστυχώς λόγω ισογείου, το φως δεν είναι άπλετο. Ελπίζω να φαίνονται οι λεπτομέρειες καλύτερα στις νέες φωτό. Την καλύπτρα εσωτερικά την είχα μασκάρει από την πρώτη στιγμή της κατασκευής, πριν ακόμα προσθέσω λεπτομέρεια με φύλλο πλαστικού, για να μην την λερώσω με κόλλες κτλ.  ::salut::

Χάρη πίστεψέ με το μοντέλο έχει ατέλειες, άλλες είναι εμφανείς, άλλες όχι και τόσο. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι σχετικά ευχαριστημένος με το πως κατέληξε και τελείωσε γιατί συνήθως τα μοντέλα μου καταλήγουν σε χρονοντούλαπα.  ::salut::

Γιώργο οι χαλκομανίες με τους κωδικούς στρώσανε τέλεια με την έξτρα περιποίηση. Μαναράκι θα βγει. Στο λευκό από κάτω μπορείς να παίξεις πολύ με το wash και φθορές.  ::salut::

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #371 στις: Μαΐου 31, 2015, 12:35:52 μμ »
Νώντα είσαι άπαιχτος φίλε, τρομερή η αλλαγή στο πολύ μέτριο μοντέλο της Hasegawa. Το ζήλεψα φίλε, μπράβο σου! Μου αρέσει πολύ το όλο βάψιμο και θέλω να το τολμίσω και γω. Έχω σήματα για F-18C που πήρε μέρος στον Κόλπο το '91 και έχει και killmark πάνω αλλά δεν έχω κιτ. :mrgreen: Μάλλον θα πάρω το Academy να γλυτώσω τον πολύ κόπο.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #372 στις: Μαΐου 31, 2015, 02:15:44 μμ »
Ωραίο αποτέλεσμα Νώντα!

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #373 στις: Μαΐου 31, 2015, 05:35:07 μμ »
Νωντα ότι και να πείς για το F-18 σου είναι λίγο , Ατέλειες ξεατέλειες εγω (και όχι μόνο ) βλέπουμε ένα τρομερό αποτέλεσμα!!
Και το θαυμάζουμε πραγματικά!

Τι έχει το μενού τώρα?? Για πές.. ..

Και το προτελευταίο update για το TBM...
Ματ βερνίκι αλλα να μην γίνει matt-matt κράτησα λίγο όσο μπορούσα τον satin τόνο και δεν ήθελα να το κάνω πολύ χάλι αλλά και το οτι είδαν περίπου μάχημο χρόνο 11 περίπου μήνες καθώς Το αεροπλανοφόρο Βυθίστηκε τον Μάιο του 44 στις Κανάριες Νήσους.

Καλή δουλειά και ευκολία οι μάσκες τις Eduard , και τα 3 πράγματα που απομένουν ειναι να βαφτούν οι απολήξεις να τοποθετηθεί το Ringing,
και να γίνουν μερικές λαδιές ακόμα για να φαίνονται πιο έντονες.
Αλλά το τελικό γενικό αποτέλεσμα φαίνεται ήδη.

Σχόλια και παρατηρήσεις ευπροσδεκτες !
Ευχαριστώ!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #374 στις: Μαΐου 31, 2015, 06:26:49 μμ »
Πολύ όμορφο Γιώργη!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::