Σπύρο ,αν το λες εσύ αυτό φίλε ,τότε θα έχει γίνει καλο.......respect φίλος!!!

Είχαμε μείνει στα λάδια ,αφου λοιπόν πέρασα τα λάδια ,σφράγισα με παρκετίνη ,έκανα το συνηθισμένο μου wash ,το πηχτό λάδι στις γραμμώσεις (raw umber + black ivory ) και σκούπισα πολύ πολύ καλά ,αμέσως....
.......πάμε στις φωτογραφίες και συνεχίζουμε παράλληλα την επεξηγησή τους......

Αφου μάσκαρα σχεδόν όλο το αεροσκάφος ,ψέκασα το μέταλο ....επέλεξα το Steel από την σειρά Air της Vallejo.
Eδώ ένα κολπάκι έδωσε ακόμα πιό μεταλική υφή ...οταν στέγνωσε το χρώμα ,περάστηκε με δυο χέρια future ,μονο το μέταλο .
Οταν στέγνωσε έγιναν τα ''καψίματα '' μέ λάδια .Για αυτά χρησιμοποίησα μείξεις των burn sienna,ivory black ,raw umber.....
για τα πλαίσια του σκελετού που είναι έντονα μπλε μεταλικά ,το Prusian Blue ήταν ιδανικό....
Εκτεταμένη ήταν και η χρήση σκόνης αγιογραφίας αυτή τη φορά ,ωστε να ταλαιπορηθεί κι άλλο η κατάσταση του αεροσκάφους ,το εφέ αυτό διακρίνεται πολύ στις δεξαμενές, στις ρίζες των πτερύγων και στο ρύγχος .
Τελος περιποιήθηκα την ουρά...οπου είχα οπή ,τόνισα με σκουρο καφέ και αλουμίνιο (ακρυλικα).
Επίσης με ασπρο ακρυλικό και πολύ ψιλό πινελάκι ....έκανα τις κουτσουλιές (να με συγχωρείτε έτσι) των πουλιών ...
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ,δε φέρει σωλήνα πιτό ,επιδή μου άρεσε αυτή η λεπτομέρεια είπα να το προσθέσω μια και ελάχιστα drones F-100 δεν είχαν.
Για τη βάση τα έχουμε πει .
Η φιγουρα βάφτηκε με citadel και είναι από το κιτ της Italeri Nato Pilots and Ground Grews.....
Λίγα πράγματα έχουν μείνει για να τελειώσει τελείως ,οπως το σήμα κάτω από την πτέρυγα ,κάποια σωληνάκια στις δεξαμενές και κάποιες μπουκάλες στο συστημα προσγείωσης.....και το 291 στο ρυγχος που είχα από διαφορες χαλκομανίες ,αλλά που τρίφτηκε...
Στις φωτογραφίες δεν επιασα το 100 % όπως πάντα άλλωστε ,νομίζω οτι στην πραγματικότητα είναι καλύτερο ,αλλά μια και είμαι υπέρ στο ''καλυτερα μοντέλα ,παρά φωτογραφίες αυτών ,δεν τις πειράζω καθόλου......
Αλλη μια περιπέτεια λοιπόν έφτασε στο τέλος της ,αναμένω για τα δικά σας σχόλια ,τυχόν απόριές σαςκαι προ πάντων για τις παρατηρίσεις σας που ,ως γνωστών είναι αυτές που μας κάνουν ΟΛΟΥΣ καλύτερους !!!
Ευχαριστώ το φίλο Αρη (Αmen) μετά από τη επισημανσή του ,διορθώθηκε το σβήσιμο τηξς παραλαγής και έγινε πιό κοφτό!!!