Αποστολέας Θέμα: German Pz.Kpfm KV-2 754(r) - Trumpeter 00367 1/35  (Αναγνώστηκε 10233 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
Απ: German Pz.Kpfm KV-2 754(r) - Trumpeter 00367 1/35
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2014, 07:21:38 μμ »
Ο death ( μπρρρρ !!!) με πρόλαβε. ΄Οντως οι εντατήρες είναι τα κομμάτια που έδειξες. Στο ύψος του πύργου και εκατέρωθεν υπήρχαν μικρες προεξοχές σε σχήμα Γ, όπου έπιαναν.
Ποτέ, μα ποτέ δεν άφηναν το συρματόσχοινο να " παίζει" ελέυθερο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ' το προσπαθείς να φύγεις και οι τροχοί να μπλοκάρουν απ' το συρματόσχοινο , που έπεσε.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2014, 07:46:35 μμ »
@Hraklis
O γερμανός που είναι σταυροπόδι, ακουμπάει στον πύργο για αυτό και έχει αυτή την πόζα. Όπως και να έχει, το είπα από μόνος μου, δεν μου αρέσουν οι φιγούρες όπως τους έχω τοποθετήσει. Και φυσικά, έχουν πολύ δουλειά ακόμα, όπως πχ να κλείσουν τα κενά στα χέρια και τα λοιπά κομμάτια που απαρτίζουν τις φιγούρες. Η κάνη του πυροβόλου δεν είναι κλειστή, απλά η λήψη της φωτογραφίας δεν δείχνει σωστά το βάθος της (δεν είναι όμως διαμπερής).
Δεν έχω τρέξει κανένα θέμα ταυτόχρονα, εκτός από το Μ3 με τον Τίγρη, τα οποία ήταν απλά βάψιμο και όχι κατασκεύες. Εκτός από τα Pz IV, δεν έχω τρέξει καμμιά κατασκευή παράλληλα. Το είπα και πιο πάνω, δεν βιάζομαι, δουλεύω κάθε μέρα από 4 ώρες τουλάχιστον και είναι ένα κιτ με λίγα σχετικά κομμάτια, με εξαιρετική εφαρμογή και ξεκάθαρες οδηγίες, δεν ξέρω πόσο καιρό θα έπρεπε να μου πάρει για να το τελειώσω. Παρόλα ταύτα, σε κάθε βήμα ζητάω τη γνώμη όλων και είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις και προχωράω σε αλλαγές και επεμβάσεις, όπου μπορώ τελός πάντων.
Τώρα, σχετικά με τις επιμέρους κατασκευές και τις παρεμβάσεις/επεμβάσεις σε ένα κιτ. Είμαι άνθρωπος που θέλω να ευχαριστιέμαι το χόμπι και όχι να αφιερώνω ώρες ατελειώτες για να κάνω πράγματα, τα οποία θα ξέρω μόνο εγώ ότι είναι εκεί. Ναι, θέλω να είμαι ιστορικά ακριβής, θέλω οι κατασκευές μου να είναι καθαρές και το βάψιμο ρεαλιστικό, αλλά έχω πάντα στο μυαλό μου ότι είναι ένα χόμπι και ο υπέρτατος σκοπός είναι η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση από όλα τα στάδια της κατασκευής ενός κιτ. Σέβομαι αυτούς που αγαπούν το superdetailing και θαυμάζω την υπομονή και την ικανότητα τους να το βγάλουν εις πέρας. Εγώ ακόμα δεν αισθάνομαι αυτή την ανάγκη, αφού ακόμα μαθαίνω τα βασικά και φυσικά δεν τρελαίνομαι κιόλας.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Δεν έχω κάτι άλλο να πώ, πίστευα ότι μετά από τόσες κατασκευές δεν θα χρειαζόταν να εξηγώ τα αυτονόητα και τον τρόπο που δουλεύω.

@gtdeath
Μου διέφυγε τελείως αυτό που έγραψες, αλλά φαίνεται να ισχύει στα ρωσικά KV-2 (είδα τις οδηγίες του 00312) και χρησιμοποιεί και τους εντατήρες και περνάει τους κρίκους μέσα από τα στηρίγματα των φτερών. Στις οδηγίες του δικού μου όμως, δεν τους χρησιμοποιεί καθόλου και δείχνει τα συρματόσχοινα απλά να τοποθετηθούν πάνω στα φτερά και πριν τα στηρίγματα

Click to see the original size.

Επίσης, στις παρακάτω φωτογραφίες, δεν φαίνεται να υπάρχει εντατήρας ή καν χώρος για εντατήρα (λόγω του 3ου κουτιού)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.

Μπορώ να βάλω τον εντατήρα στη δεξιά πλευρά, στην αριστερή όμως που είναι οι εφεδρικές ερπύστριες, το πολύ-πολύ να περάσω τον κρίκο μέσα από κανά δόντι.

Αυτά προς το παρόν.

υ.γ. Αλίμονο αν αρχίσουμε να βάζουμε φρένο στην όρεξη και τον ενθουσιασμό μας στις αγαπημένες ασχολίες μας.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2014, 07:56:10 μμ »
Η κλασική trumpeter. Όταν δεν ξέρει που πάει κάτι, απλά το τοποθετεί. Κατά πάσα πιθανότητα Χρήστο ο εντατήρας είναι πιο μπροστά στην αριστερή πλευρά. Δίπλα από την εφεδρικη ερπύστρια. Δες αν μπορείς να τον βάλεις, αν και θα σε δυσκολέψει το συρματόσχοινο με το μήκος του.

Νίκος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 12:22:19 μμ »
Δεν είμαι γνώστης στο συγκεκριμένο αντικείμενο, εγώ όμως βλέπω μια καλή - καθαρή και σίγουρα όχι βιαστική κατασκευή! Σχετικά με τα ΡΕ κουτιά με τι μέθοδο τα κόλλησες;

Καλή συνέχεια
ΤΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 05:25:59 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.  ::salut::
Τα κουτιά τα κόλλησα με κυανοακρυλική, χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο τζελ, αλλά άμα θέλω πιο άμεση κόλληση, χρησιμοποιώ την κλασσική.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 06:49:59 μμ »
Χρηστο,το αρμα 99% δεν εφερε τριχρωμη παραλλαγη οπως στο box art ή τις οδηγιες βαφης αλλα διχρωμη.Ο Νeil Stokes γραφει οτι ολα τα αρματα της abt.66 συγκεντρωθηκαν και βαφτηκαν στα μετοπισθεν τον Απριλιο του 42 με διχρωμη παραλλαγη, dark green πανω απο dark yellow.για να πανε για Μαλτα.Μετα την ακυρωση της αφοδου στη Μαλτα σταλθηκαν βαμμενα ως ειχαν στο ανατολικο μετωπο. Με βαση αυτα 1ον το dark green που λεει ειναι μαλλον το προπολεμικο σκουρο πρασινο των γερμανων και οχι το κλασσικο olive green.Αυτο το σκουρο πρασινο επαιζε πολυ στο Κουρσκ απο οτι εχω διαβασει.2ον το dark yellow που λεει ο Stokes χλωμο να ηταν το κλασσικο dunkelgelb που ξερουμε.η χρηση του τελευταιου ξεκινα περιπου το Φεβρουαριο του 43 οποτε τοσο νωρις οσο τον Απριλιο του 42 που λεει οτι βαφτηκε το kv-2 σου μαλλον πρεπει να ηταν το βασικο gelbraun που ξεκινουσε να χρησιμοποιει  η dak εκεινη την περιοδο 8020. ή ισως κ το προγενεστερο 8000?αν βρεις τιποτε αλλο πανω σ αυτο η καποιος συναδελφος εχει περισσοτερες γνωσεις ,προσωπικα θα ελεγα οτι αξιζει να το βαψεις ετσι γιατι ειναι κ καρασπανιο.
αλλιως αν σου αρεσει στο ματι η τριχρωμη κλασσικη ,αγνοεις τα παραπανω ολα και συνεχιζεις

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 07:18:41 μμ »
Χωρις να γνωριζω το θεμα ιστορικα σχετικα με τα χρωματα που επρεπε να εχει το αιχμαλωτισμενο KV,αλλα πανω στη γραμμη του Παναγιωτη,αποκλειεται να βαφτηκε με το gelbraun πανω απο το 4ΒΟ,οποτε εχουμε παλι διχρωμια,αλλα με οικονομια χρονου και πορων στο βαφειο. :roll: :?:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 07:30:38 μμ »
Νομίζω πως η απάντηση για το χρώμα των KV-2 της 66ης βρίσκεται εδώ: http://beutepanzer.ru/Beutepanzer/su/color/KV/KV-2.htm

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 07:39:07 μμ »
Νομίζω πως η απάντηση για το χρώμα των KV-2 της 66ης βρίσκεται εδώ: http://beutepanzer.ru/Beutepanzer/su/color/KV/KV-2.htm
Τοτε ψηφιζω τη διχρωμη τροπικη ! ΚV με τροπικα χρωματα,αυτο και αν ειναι σπανιο !!!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 08:19:21 μμ »
Πάντως, από τις φωτογραφίες που βλέπω, οι τονικότητες δείχνουν τριχρωμία στο μοτίβο που απεικονίζεται στο box art

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Η τροπική παραλλαγή είναι σίγουρα ελκυστική, απλά έχω ένα μικρό θέμα, δεν νομίζω να έχω τα κατάλληλα χρώματα. Νομίζω πώς τα μόνα κοντινά από αυτά που έχω είναι τα Gunze Sand, Khakibraun & Grunbraun και το Tamiya Desert Yellow

υ.γ. έβαλα τον ένα εντατήρα, ο άλλος δεν χωράει ούτε για πλάκα, θα κάνω καμμια αχλημεία με τις εφεδρικές ερπύστριες.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2014, 10:50:15 μμ »
Καλησπέρα Χρήστο.
Ο Παναγιώτης τονίζει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Τα άρματα αυτά έφτασαν από την Ιταλία προτού εφαρμοστεί η διαταγή για την γνωστή τρίχρωμη παραλλαγή ( 18/2/1943). Από τις 28  Μαρτίου του '42 τα οχήματα για την Αφρική βάφονταν με RAL 8020 Braun σαν βασικό και το RAL 7027 Grau στο 1/3. Κατά πάσαν πιθανότητα τα άρματα αυτά ήταν βαμμένα σε αυτή την διχρωμία. Δεν ήταν πρωτοφανές φαινόμενο για το ανατολικό μέτωπο. Τον Σεπτέμβριο του '41 η 5η αρμάτων ετοιμαζόταν για την Αφρική, όταν διετάχθη να μετακινηθεί επειγόντως στο ανατολικό μέτωπο. Η 5η πολέμησε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του '41 στην Μάχη της Μόσχας με τα οχήματά της βαμμένα κιτρινοκαφέ!
Το σκούρο χρώμα στις φώτο φαίνεται να είναι το πράσινο του προπολεμικού κάμο του γερμ. στρατού. Αυτό ήταν πολύ σκουρότερο του γνωστού μας απ' το τρίχρωμο κάμο και θύμιζε το 91 της hUMBROL.
Κατά την γνώμη μου τα άρματα έφτασαν στο ανατολικό μέτωπο βαμμένα με RAL 8020 και 7027. Η τριχρωμία που φαίνεται σε ορισμένες φώτο πρέπει να είναι συμπληρώσεις πεδίου μάχης με ό,τι χρώμα υπήρχε πρόχειρο.
Ωραίο για τον ένα εντατήρα. Αν δεν μπορείς να βάλεις τον αριστερό, δέσε το συρματόσχοινο με ένα σχοινάκι κάπου. Μην το αφήσεις πάντως ελεύθερο. Θα είναι λάθος.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 09:16:10 πμ »
To λοιπόν. Θα βαφτεί στην τροπική παραλλαγή, θα αγοράσω κάποια χρώματα, αν και έχω ήδη το βασικό. Σύμφωνα με τους πίνακες μετατροπής χρωμάτων, το Η402 είναι το RAL 8000, δηλαδή αυτό που θέλω για το gelbbraun και ας το δίνει η Gunze ως grunbraun. Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2014, 08:53:42 μμ »
Ήμουν ήσυχος, αλλά όχι άπραγος  :twisted:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ασταρώθηκε με το ακρυλικό αστάρι Dunkelgelb της Vallejo, έγινε προσκίαση με το Matt Black της Lifecolor και περάστηκε το βασικό με το Grunbraun της Gunze. Οι φιγούρες βάφτηκαν ολόκληρες με το Matt Black και οι ερπύστριες (ξέχασα να της βγάλω φωτό) με το Tire Black της AeroMaster

Θα μελετήσω τώρα την παραλλαγή και αύριο ή μεθαύριο, θα περάσω το δεύτερο χρώμα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2014, 11:54:48 μμ »
Kαλησπέρα Χρήστο!!! Πολύ μου αρέσει!!!!!!!!!!!  Το έχω κι εγώ το KV II (754r), όπως και το KVI (φτιαγμένο). Περιμένω για τη συνέχεια!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 02:49:50 πμ »
Hola Don! Muchas gracias! Η συνέχεια αναμένεται να αργήσει λίγο γιατί περιμένω να μου έρθει το δεύτερο χρώμα της παραλλαγής. Όσο περιμένω, θα δουλέψω τις φιγούρες και τις ερπύστριες.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 07:42:19 μμ »
Αφού έκανα τον κόπο και έβγαλα νέες φωτογραφίες, ορίστε. Η διαφορά στο χρώμα είναι εμφανής και αυτό είναι το χρώμα και όχι αυτό που φαίνεται στις προηγούμενες.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 01, 2014, 08:35:29 μμ »
Ήρθαν τα χρώματα και έτσι μπήκα στο βαφείο και πέρασα το RAL 7008. Οφείλω να ομολογήσω ότι η επιλογή του χρώματος είναι πολύ περίεργη, φαντάζομαι μετά από μερικές μέρες στον ήλιο και σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη και τις αμμοθύελλες, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσεις τα χρώματα της παραλλαγής. Εμένα μου αρέσει όπως βγήκε, αλλά φυσικά και θέλω να ακούσω τη γνώμη σας

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σχόλια και παρατηρήσεις, όλα ευπρόσδεκτα

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 01, 2014, 08:45:07 μμ »
Μπραβο ( ρε ) Χρηστο ! Εκανες και homework !  :wink:
Νομιζω πρεπει ομως να τα ψησεις τα χρωματα με καποιο burnt amber πχ. :roll:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 01, 2014, 09:06:01 μμ »
Έλα ρε Αντώνη!  :mrgreen:
Τι εννοείς να το ψήσω? Έχω σκοπό να το κάνω, κατά την πάγια τακτική μου, γενικό πλύσιμο με burnt umber, εννοούμε το ίδιο?

Όσον αφορά το homework, δεν μπορώ παρά να σε ευχαριστήσω για την πρότροπή για την δίχρωμη παραλλαγή και φυσικά για τον κόπο που έκανες και συγκέντρωσες σε ένα θέμα τα χρώματα του DAK. Και φυσικά, ευχαριστώ και όλους όσοι αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να με συμβουλεύσουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της προόδου μέχρι εδώ!

Από αύριο αναμένεται η συνέχεια

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 01, 2014, 09:42:33 μμ »
tropicana Κv2 ! πολυ ωραιο βγαινει με το 7008 πανω, και καρασπανιο. δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αλλα μπορεις ισως να κανεις διαφορετικα φιλτρα σε καθε ενα απ τα 2 χρωματα. ενα σκουρο πχ για το 7008 και ενα πιο ελαφρυ για το κιτρινο.και μετα ενα τελευταιο και στα 2 μαζι.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 07:10:19 μμ »
Έγινε postshading με μια μιξη schwarzgrau/gelbbraun και μετά έγινε chipping σε όλο το άρμα, βάφτηκαν τα εργαλεία και τα συρματόσχοινα και έγινε μια προεργασία στις εξατμίσεις. Μπήκαν και τα σήματα και μετά όλα σφραγίστηκαν με παρκετίνη.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και μια μικρή πρόοδος στις φιγούρες

Click to see the original size.

Πώς σας φαίνεται μέχρι εδώ? Αναμένω σχόλια και προτάσεις ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 08:11:11 μμ »
Υπέροχη δουλειά και όμορφο αποτέλεσμα. Με κατάλληλο ντεκόρ θα μπορούσε να μοιάζει για πραγματικό  ::salut:: ::salut:: ::101:: ::101::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 08:24:27 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!  ::salut::  Ίσως του κάνω μια απλή βάση, να δοκιμάσω κάτι καινούριο!  :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 10:34:39 μμ »
Χρήστο η κούραση δεν μου επιτρέπει να δω και να καταλάβω πολλά πολλά. Νομίζω ότι οι σκιές σου είναι πολύ έντονες κι έχασες το ωραίο καμουφλάζ που είχες κάνει.

Προσωπική άποψη κι επιλογή είναι σε καμουφλάζ να μην κάνω έντονες αντιθέσεις στα χρώματα, όπως στο modulation μονόχρωμων αρμάτων, αλλά dot fading και paneling με λάδια και τρεξίματα και βρωμιές.

Η έντονη σκίαση απαιτεί και καλά φίλτρα για να δέσει το σύνολο.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 03, 2014, 02:21:54 πμ »
Εκεί καταλήγω και εγώ Νίκο, η προσκίαση, έτσι όπως την κάνω, ταιριάζει σε μονόχρωμα άρματα και όχι σε παραλλαγές. Δεν θέλω να το πειράξω πιο πολύ γιατί θα το καταστρέψω. Θα προχωρήσω σε λάδια για να δέσω κάπως τα χρώματα. Ήθελα πάντως να είναι έντονες οι σκιές, δεν ήταν αστοχία, δεν θα ησύχαζα όμως αν δεν το έκανα και να δώ πως είναι. Νομίζω είναι καλό και έτσι, αλλα φυσικά θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο!

Χρήστος

Tags: 754(r) KV-2