Αποστολέας Θέμα: Κάθε αρχή και δύσκολη  (Αναγνώστηκε 1996 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jean Alessi

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κατερίνη
  • modelclub.gr
Κάθε αρχή και δύσκολη
« στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 11:35:30 μμ »
Γειά σε όλους και σε όλες.Είπα κι εγώ δειλά δειλά να ενσωματωθώ στο group ...Όμως θέλω λίγη βοήθεια
(όπως όλοι οι προηγούμενοι) όσον αφορά το set αερογράφου-κομπρεσέρ...1η φορά θα πιάσω αερογράφο
στα χέρια μου,αλλά,μ'αρέσει πολύ.Θα ασχοληθώ με auto-moto βαφές.Έχει κάποιος κάτι μεταχειρισμένο;;;
Μπορεί να με κατευθείνει κάποιος;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Αποσυνδεδεμένος peri

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Κάθε αρχή και δύσκολη
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 01:32:43 πμ »
Γειά σου φίλε μου και καλή αρχή. Αν σε ενδιαφέρει κάποιος μεταχειρισμενος αερογραφος μπορείς να δεις στο marketplace του forum. Στην κατηγορία tools υπάρχουν σχεδόν πάντα κάποια μοντέλα προς πώληση.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 08:47:31 πμ »
Για βαφες με χρωματα αυτοκινητου θα χρειαστεις καποιον αερογραφο που να εχει τσιμουχακια τεφλον και οχι απλα oring σιλικονης, τα χρωματα αυτα εχουν δυνατα διαλυτικα που τελικα καταστρεφουν τα απλα τσιμουχακια.

Για τον αερογραφο ειναι πολυ δυσκολη η επιλογη απο την στιγμη που δεν ξερεις τιποτα. Υπαρχουν κινεζικοι απο 25ευρω μεχρι πολυ καλους επωνυμους των 120 ευρω, μαλλον κοιτας για βελονα 0.5 και κυπελακι απο επανω. Για την ωρα δεν νομιζω οτι θες καποιο high end μοντελο. Λογικα θα πρεπει να κοιταξεις τον Revolution και τον Eclipse.
Επιμενω οτι μπορεις να δοκιμασεις και με καποιον κινεζικο BD183 με μπεκ σταγονας.

Για κομπρεσερ κοιτας το AS186. Απλο, φτηνο, κινεζικο αλλα κανεις μια χαρα την δουλεια σου.

Τι χρηματα εισαι διατεθιμενος να δωσεις;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 02:33:06 μμ »
Γειά σου φίλε μου και καλή αρχή. Αν σε ενδιαφέρει κάποιος μεταχειρισμενος αερογραφος μπορείς να δεις στο marketplace του forum. Στην κατηγορία tools υπάρχουν σχεδόν πάντα κάποια μοντέλα προς πώληση.

Eυχαριστώ φίλε Peri.....

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 02:45:21 μμ »
Για βαφες με χρωματα αυτοκινητου θα χρειαστεις καποιον αερογραφο που να εχει τσιμουχακια τεφλον και οχι απλα oring σιλικονης, τα χρωματα αυτα εχουν δυνατα διαλυτικα που τελικα καταστρεφουν τα απλα τσιμουχακια.

Για τον αερογραφο ειναι πολυ δυσκολη η επιλογη απο την στιγμη που δεν ξερεις τιποτα. Υπαρχουν κινεζικοι απο 25ευρω μεχρι πολυ καλους επωνυμους των 120 ευρω, μαλλον κοιτας για βελονα 0.5 και κυπελακι απο επανω. Για την ωρα δεν νομιζω οτι θες καποιο high end μοντελο. Λογικα θα πρεπει να κοιταξεις τον Revolution και τον Eclipse.
Επιμενω οτι μπορεις να δοκιμασεις και με καποιον κινεζικο BD183 με μπεκ σταγονας.

Για κομπρεσερ κοιτας το AS186. Απλο, φτηνο, κινεζικο αλλα κανεις μια χαρα την δουλεια σου.

Τι χρηματα εισαι διατεθιμενος να δωσεις;

Καλησπέρα φίλε safridia...επειδή δεν έχω ιδέα στο θέμα,να και κάτι που θα με φανεί πολύ χρήσιμο (για τα τσιμουχάκια).Όντως για αρχή θα αρκεστώ σε έναν απλό αερογράφο μέχρι να βρω το ''ρεύμα'' και να πάω μαζί του.Και πάλι ναι,βαρύτητας θέλω και απο κομπρεσέρ κι εγω στο μυαλό μου είχα το AS-186.Αν ξεμπερδέψω με 150 euro θα είμαι πανευτυχής!!!Θα κοιτάξω και στο marketplace του forum όπως προείπε και ο συμπολεμιστής peri.Eυχαριστώ για τη βοήθεια!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 03:25:02 μμ »
Μήπως έχει κάποιος το AS-196 και ξέρει κάτι παραπάνω..... ;
Tί γνώμη έχετε γι αυτό;

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 09:40:08 μμ »
Δύο κύλινδροι είναι πάντα καλύτεροι από έναν. Και με την σειρά του ένα μονοκύλινδρο κομπρεσέρ με δεξαμενή από κάτω του είναι καλύτερο από ένα μονοκύλινδρο χωρίς κομπρεσέρ. Μόνο που και με το απλό μονοκύλινδρο χωρίς δεξαμενή, μπορείς να βάψεις μια χαρά. Σημασία έχει πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις (και αν είσαι διαθετειμένος για αγορές τύπου "φθηνό γουρούνι στπ διαδικτυακό σακί)

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 11:14:28 μμ »
Ο καθενας διαλεγει τι θα παρει ζυγιζοντας τις διαθεσιμες επιλογες. Επελεξα πριν απο λιγο καιρο να αγορασω απο Αγγλια το AS186 μαζι με ενα κινεζικο αερογραφο για 100ευρω, ο αερογραφος ηδη πωληθηκε. Εχουμε λοιπον κοστος συμπιεστη 85ευρω, απο Ελλαδα θα εδινα 150ευρω.
Αλλα απο εδω εαν εβγαζε προβλημα ο πιεσοστατης θα το πηγαινα στο καταστημα και θα μου το επισκευαζαν η θα αντικαθιστουσαν, ενω τωρα περιμενω απο τον Αγγλο ενα μηνα να γυρισει απο διακοπες, να παραλαβει την παραγγελια του απο Κινα που εχει κολλησει στο τελωνειο κλπ
Νομιζω οτι εαν βαφεις εχοντας τον αερογραφο συνεχεια τερμα ανοιχτο και με μεγαλη πιεση αξιζει το διπλο πιστονι, αλλιως και με το ενα κανουν δουλεια πολλοι απο εδω μεσα.

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2014, 10:33:02 πμ »
Μια χαρα ειναι το κομπρεσσερακι εχω το ιδιο, πηγαινε παρτο απο τον Ελληνα να μπει κανα φραγκο και σε κανα ελληνικο μαγαζι να αλληλοβοηθηθουμε ως εθνος .Θα σου προτεινα για αερογραφο να κοιταξεις να εχει το δοχειο απο επανω , ειναι πιο ευκολο στον χειρισμο και στον καθαρισμο (ολα αυτα κατα την γνωμη μου ) καλη συνεχεια

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2014, 10:33:59 πμ »
Kαλημέρα φίλοι μου και ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας!!!!
 :mrgreen:

Tags: