Αποστολέας Θέμα: CV 9040B  (Αναγνώστηκε 2056 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
CV 9040B
« στις: Αυγούστου 23, 2014, 02:31:38 μμ »
Ξεκίνησα σε πριν λίγους μήνες αυτό το κίτ της ACADEMY

Click to see the original size.

το οποίο αγοράστηκε απο μέλος του φόρουμ και σιγά σιγά ξεκίνησα να το φτιάχνω.
Το πρόβλημα είναι οτι σαν κλασικό ACADEMY στα χέρια μου, πάντα το κάτω μέρος του πήγματος είναι στραβό. Εχω επίσης ενα Μ2 Μπράντλευ, το οποίο έχει το ίδιο πρόβλημα. Φαίνεται το έχει η μοίρα μου με αυτή την εταιρεία.
 Ετσι σε μια έξαρση μοντελιστικού οίστρου έκοψα ξύλινο γλωσοπίεστρο, και το κόλλησα εσωτερικά για να φέρω το πήγμα στα ίσια του, αφού δεν πέτυχα τίποτα με ζεστό νερό.
Τελικά ίσιαξε και για να το σιγουρέψω κόλλησα και το επάνω μέρος του πήγματος και έτσι είμαστε εδώ

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
Απ: CV 9040B
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 23, 2014, 02:40:45 μμ »
Και εφόσον είχαμε και ένα κλασικό ατύχημα, έσπασα την μια απο τις δύο χειρολαβές της πόρτας

οπότε αναγκαστικά έπρεπε να τις αλλάξω με χάλκινες. Έτσι αποφάσισα και έκανα και την θήκη για τα χιονοπέδιλα ανοιχτή

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 03:09:29 μμ »
Κατασκευής συνέχεια τώρα που με έπιασε η προκοπή. Κατασκευάστηκε και ο πύργος και τοποθετήθηκε δοκιμαστικά στο σκάφος. Επίσης τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιπες θυρίδες,και έγινε μια προσπάθεια να ανοιγοκλείνουν αλλά δεν πέτυχε σε όλες. Τελικά έχει πολλά ψιλοκοκό τα οποία η ΤΑΜΙΥΑ θα τα είχα δώσει ενιαία χωρίς να χάσει σε λεπτομέρεια. παραθέτω μερικές φώτο.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Παρατηρήσεις σχολιανά δεκτά

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 03:20:07 μμ »
Ωραίο θέμα, το έχω στα προσεχώς κι εγώ. Πώς σου φαίνεται η ανάρτηση και η ερπύστρια;

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 03:46:18 μμ »
Ωραίο θέμα, το έχω στα προσεχώς κι εγώ. Πώς σου φαίνεται η ανάρτηση και η ερπύστρια;

Η ανάρτηση είναι εύκολη αν και χρειάστηκαν λίγο στόκο κάτι βαθουλώματα στα μπράτσα

Click to see the original size. Click to see the original size.

Η ερπύστρια τώρα υπάρχει και σε βινύλιο αλλά και σε πλαστικό σε κομμάτια (τρία πλαίσια). Η λεπτομέρεια για τα μάτια μου κρίνεται καλή έως άριστη αν και το θέμα δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα, και φυσικά για λόγους ευκολίας θα χρησιμοποιήσω την ολόκληρη απο βινύλιο

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 07:15:38 μμ »
΄Οχι φ'ιλε μου ! Σε παρακαλώ ! Μην χρησιμοποιήσεις τις του βινυλίου. Οι πλαστικές δεν φαίνονται δύσκολες στην συγκόλληση και προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη αληθοφάνεια.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 07:35:21 μμ »
Λές να κάνω δοκιμή? Ως τώρα σε μπράντλευ Μ106 και Μ60 μόνο βινυλίου έβαζα και στο τέλος φαινόταν καλές.
Εντάξει θα κάνω μια προσπάθεια να τις τοποθετήσω αν και θα καθυστερήση λίγο περισσότερο το μοντέλο να τελειώσει

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 05:49:26 μμ »
Παιδιά βοήθεια  ::eusa_pray::
Δοκίμασα να ασταρώσω το μοντέλο. Χρησιμοποίησα Gunze Mr Surfacer 1000. Σκέτος ήταν πηχτός και μπούκωνε ο αερογράφος παρ' όλο που χρησιμοποίησα την μεγαλύτερη πίεση που μπορούσα να πάρω απο το κομπρεσέρ. Δοκίμασα να τον αραιώσω με νερό και με οινόπνευμα, αλλά γινόταν σαν λάσπη ενα πράγμα. Καθάρισα τον αερογράφο με διαλυτικό νίτρου και πρόσθεσα και 4 σταγόνες στο κυπελλάκι του αερογράφου, και με πάντα υψηλή πίεση κατάφερα να ψεκάσω το σκάφος, αλλά μετά φόβου θεού  ::pop:: γιατί ξέρω οτι το νίτρο είναι για το πλαστικό  ::M249SAW::
Με τι μπορώ να αραιώσω τον υγρό στόκο για να τον δουλέψω σαν αστάρι χωρίς να κινδυνεύει το μοντέλο  ::dontknow::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 06:05:31 μμ »
Lacquer thinner νομιζω,με μια επιφυλαξη μηπως θελεις το leveling.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 06:35:39 μμ »
Lacquer thinner νομιζω,με μια επιφυλαξη μηπως θελεις το leveling.

Οκ ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 08:24:09 μμ »
Leveling thinner, Lacquer, γενικώς ό,τι από πολυουρεθάνη.... (και με το 740 της body μια χαρά είσαι....)

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 08:29:06 μμ »
Leveling thinner, Lacquer, γενικώς ό,τι από πολυουρεθάνη.... (και με το 740 της body μια χαρά είσαι....)

::salut:: ::salut::

Αυτο το αναθεματισμένο το 740 δεν μπόρεσα να το βρώ πουθενά σε Γιαννιτσά και Έδεσσα και να σκεφτείς πήγαινα όπου έγραφε χρώματα αυτοκινήτων  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 03:46:32 πμ »
αν δεν βρεις το body τελικα,παρηγγειλε κ αραιωσε τον  surfacer με το mr.Levelling λακερ της Gunze. εχει μεσα retarder και βοηθαει ωστε να μην μπουκωνει ο αερογραφος
Αν θες να γλειτωσεις τη φασαρια εναλλακτικα παιρνεις κ ψεκαζεις τον mr surfacer σε σπρευ

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 11:42:00 πμ »
θέλεις να ψεκάσεις οπωσδήποτε με surfacer για αστάρι ; γιατί δε βάζεις ένα άλλο κανονικό αστάρι που είναι πιο απλά και σίγουρα στη χρήση τους; Αν έχεις επηρεαστεί από τη μόδα της εποχής να σου πω ότι το αστάρωμα με surfacer (δηλαδή υγρό στόκο στην ουσία) αντί για αστάρι-χρώμα δεν σου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο εκτός από μερικές περιπτώσεις, πχ. αν έχεις πολλά ετερόκλητα υλικά ή πολλά φωτοχαραγμένα στην κατασκευή σου.

για τις ερπύστριες που ρωτάς παραπάνω, σίγουρα οι κομμάτι-κομμάτι είναι πιο ρεαλιστικές όμως στη δική αου περίπτωση α) αποτελούνται από πολλά κομμάτια και κάθε πέδιλο έχει δύο αρκετά βαθιά pin marks που χρειάζονται στοκάρισμα, β) οι βινυλικές φαίνονται αρκετά καλές και λεπτομερείς. Οπότε αν δεν έχεις πολύ χρόνο ή δεν είσαι "τελειομανής"  πιστεύω ότι αποτελούν καλή λύση.

καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 12:19:39 μμ »
GRmodeler έχεις δίκιο για τις ερπύστριες. Όσο για το αστάρι απλώς αυτό το διάστημα ο υγρός στόκος είναι ο μόνος που έχω. Δεν βρήκα ευκαιρία να κατέβω Θεσσαλονίκη για να αγοράσω.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 04, 2015, 07:09:15 μμ »
Μόλις πήγα να κάνω μια μικρούλα ενημέρωση, μου κοπανάει οτι έχω να ασχοληθώ 120 ημέρες  :( Δεν βαριέσαι κλασικά πράγματα για έναν κυνηγημένο μοντελιστή της κατηγορίας μου  ::glossa::

Λοιπόν ο λόγος που καθυστέρησα τόσο, πέρα απο την προσπάθεια να το βάψω είναι οι φωτογραφίες.
Βασικά και εφ' όσον προμηθεύτηκα διαλυτικό της mig εφ' όσον το βαψιμο έγινε με  green της lifecolor FS34127 ανοιγμένο κατά περίπου 10% με λευκό (είχα διαβάσει κάπου οτι λόγο κλίμακας πρέπει να ανοίγουμε με λίγο λευκό τα χρώματα επειδή δεν αντανακλούν την ποσότητα του φωτός που αντανακλά το κανονικό όχημα βαμμένο με το αντίστοιχο χρώμα)
Η προσπάθεια για τα μάτια μου πήγε αρκετά καλά αλλά οι φωτογραφίες βγήκαν επιεικώς ΓΤΠ. Να σκεφτείτε οτι το πράσινο βγήκε μπέζ.
Καινούργια προσπάθεια στην τραπεζαρία με φυσικό φωτισμό αλλά... οι πιο πολλές βγήκαν κουνημένες. Έτσι για να μην σχολιάζω λοιπόν μόνο σε αυτό το φόρουμ αποφάσισα να ανεβάσω τις λιγότερο κουνημένες. Τώρα για το πώς φαίνεται το χρώμα, μακάρι να φταίει η οθόνη μου αλλά το πράσινο βγήκε πιο ανοιχτό απο το χρώμα του μοντέλου

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 14, 2017, 04:48:37 μμ »
Μαζεύω το κουράγιο μου για να σας παρουσιάσω την πλήρη αποτυχία στην Σουηδική παραλλαγή  :(
Δεν κατάφερα να πετύχω με τίποτα τις ευθείες. Ούτε με πινέλο.

Τελικά θα το βάλω στο κουτί του με την προοπτική αργότερα να ξεβαφτεί και να ξαναπροσπαθήσω

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 15, 2017, 04:09:13 μμ »
Δε σου έκατσαν καλά τα μασκαρίσματα?

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *