Αποστολέας Θέμα: Jaguar e-type  (Αναγνώστηκε 1810 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος billaras

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Jaguar e-type
« στις: Αυγούστου 05, 2014, 09:50:00 μμ »
Καλησπέρα στους συμφορουμητες! Όπως πολλοί από εσάς θα ξέρετε σήμερα παρέλαβα το παραπάνω μοντέλο και αρχίζω την κατασκευή του, σαν νέος όμως στο άθλημα θα χρειαστώ τις συμβουλές σας.

Ας αρχίσω λοιπόν τις ερωτήσεις :)
Όπως μου είπε ένας φίλος στο άλλο θέμα, τα χρώματα είναι ακρυλικά humbrol και δεν βάφονται εύκολα. Σκέφτομαι λοιπόν τουλάχιστον για το κόκκινο να αγοράσω άλλο σε σπρέι. Το πρόβλημα είναι ότι μαγαζί μοντελισμού δεν υπάρχει στην Πάτρα. Τα κοινά χρωματοπωλεια θα έχουν τέτοιες μάρκες? Αν δεν βρω να πάρω κάποιο κόκκινο αυτοκινήτου? Σε βίντεο του φόρουμ όμως που είδα αναφέρεται ότι τα χρώματα αυτοκινήτου έχουν ως βάση το νίτρο, δεν επηρεάζει αυτό την εφαρμογή τους σε πλαστικό? Η πρέπει να περάσω κάποιο αστάρι πρώτα?

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Κωνσταντίνος
Απ: Jaguar e-type
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 06, 2014, 08:17:17 μμ »
φίλε billaras θα σου προτείνω να μην χρησιμοποιεισης χρώματα αυτοκίνητου στο μοντελο σου γιατί ειναι χονδροκοκκα.

καλύτερά να πάρεις ένα αστάρι γκρι .
 Στα μοντελαδικα εχουν σπρέι  humbrol ψάξε λίγο στα μαγαζιά της Αθήνας. ::salut:: ::salut:: ::salut::

http://www.angliamodelcentre.co.uk/107-150ml-humbrol-spray-paint
Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 06, 2014, 08:30:14 μμ »
Εαν το χρωμα ειναι το 19 τοτε ισως αυτο να σου κανει, θα προτεινα να επικοινωνησεις με το καταστημα.
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=2_22_82&products_id=1768

και το ασταρι αυτο
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=2_22_82&products_id=1761

Προσεξε το ασταρι δεν ειναι ενα κοινο γκρι χρωμα, εχει αλλες ιδιοτητες σε σχεση με ενα χρωμα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 06, 2014, 11:40:47 μμ »
Kαλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum μας. Χρειάζεσαι απαραίτητα ένα αστάρι, κατά προτίμηση σε σπρέυ. Υπάρχουν καλά αυτοκινητιστικά π.χ της motip ή της body που μπορείς να τα προμηθευτείς από αυτοκινητιστικό χρωματοπωλείο.
Υπάρχει κατάστημα "πλαίσιο" στην πόλη σου. Από εκει θα αγοράσεις κόκκινο χρώμα σε σπρέυ, λίγο πιό χονδρόκοκκο από τα humbrol αλλά κάνει την δουλειά του. Από το ίδιο κατάστημα θα αγοράσεις και ένα πινέλο πιό πλατύ από αυτά που σωστά έχεις προμηθευτεί. Αυτό που σου λείπει και θα χρειαστείς είναι μοντελιστικός στόκος και ντουκόχαρτα διαφόρων μεγεθών. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε 340, 600, 1200 και 2000 βαθμών. Εαν επιλέξεις ακρυλικό στόκο χρωματοπωλείου αντί για μοντελιστικό, όλα τα παραπάνω κοστίζουν γύρω στο 20 EUR. Εαν σου περισσεύουν χρήματα, αγόρασε από το Πλαίσιο το παρακάτω υλικό. Πίστεψέ με, θα σε γλυτώσει από πολλά  :arrow: http://www.plaisio.gr/stylo-molivia/promitheies/psalidi/Q-Connect-Cutting-Mat-Green-45X60Cm-KF01137.htm

Αποσυνδεδεμένος billaras

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 07, 2014, 12:29:12 πμ »
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!
Επειδή είναι το πρώτο μου μοντέλο και, κυρίως, λόγω περιορισμένου budget αποφάσισα να μην χρησιμοποιησω αστάρι αυτή τη φορά. Εξάλλου τα χρώματα εκτός του κόκκινου είναι υπέρ αρκετά οπότε περνάω και δεύτερο χέρι αν χρειαστεί. Το κόκκινο σπρέι όμως από το πλαίσιο μάλλον θα το τιμήσω. Δυστυχώς δεν γίνεται να πάρω από την Αθήνα σπρέι αφού τα μεταφορικά στοιχίζουν περισσότερο από το προϊόν :p Την επόμενη φορά όμως θα τα παραγγείλω όλα μαζί. Πινέλο πιο πλατύ πήρα ήδη σήμερα το πρωί για τις μεγάλες επιφάνειες. Είναι επίπεδο και νούμερο 21 αν θυμάμαι καλά. Ντουκοχαρτα δεν έχω θέμα να πάρω αφού είναι φθηνά αλλά δε με βολεύουν ρε παιδιά ενώ με το νιστερι και την διαμαβτολιμα κάνω καλή δουλειά.
Με ένα μπουκάλι αστάρι πόσα μοντέλα βγάζετε?
Μια επιφάνεια κοπής πάντως χρειάζεται αφού αναγκαστικα να μετακομίσω στο τραπέζι της βεράντας μαζί με εφημερίδα :p

Οι εργασίες έχουν αρχίσει ήδη. Έκανα όμως ένα λάθος, αφού παρά τις συμβουλές σας δοκίμασα να βάψω πρώτα τα κομμάτια με αποτέλεσμα με τα πολλά πιασίματα στην συνέχεια να ταλαιπωρειται το χρώμα ενώ και οι τρύπες των ενώσεων είχαν καλυφθεί. Κατά τα άλλα είδα τεράστια διαφορά με το αραίωμα. Τώρα κατάλαβα ότι το προηγούμενο μοντέλο δεν κατάφερα να το βάψω γιατί δεν είχα αραιωσει το χρώμα :p Ίσως όμως πρέπει να αλλάξω διαλυτη αφού το οινόπνευμα δεν αντιδρούσε κατευθείαν με το χρώμα και μετά από λίγο διαχωριζονταν. Ακόμα κι έτσι όμως έγινε σαφώς καλύτερη δουλειά και κατάφερα πιστεύω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα για πρώτη φορά. Αύριο θα ανεβάσω και φωτογραφίες.
Υπήρξε βέβαια και ένα ατυχηματακι. Η κόλα της συσκευασιας ρίχνει την κόλα με το κιλό. Έτσι και πολύ κόλα έπεφτε και γυαλιζουν οι ενώσεις, και μου έσταξε στην εφημερίδα με αποτέλεσμα να λερωθει το κάτω μέρος από το αμαξάκι :( Στην προσπάθεια μου να την βγάλω ξεβαψε λίγο αλλά αυτό πιστεύω διορθώνεται

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 07, 2014, 12:52:19 πμ »
Αν δεν κάνω λάθος η humbrol προτείνει νερο η το δικό της δυαλυτικο. Ψάξε στο YouTube το κανάλι της humbrol και δες το σχετικό video. Επίσης στο κανάλι του modelclub τα video του crow για τα δυαλυτικα.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 07, 2014, 12:34:36 μμ »
Δεν ακούς όμως!!! Υποχρεωτικά θα ασταρώνεις οποιαδήποτε πλαστική επιφάνεια πριν την βάψεις. Αστάρι θα αγοράσεις από την γειτονιά σου με 5-6 ευρώ και θα σου κρατήσει για πολλά μοντέλα. Ντουκόχαρτα επίσης θα αγοράσεις. Την κόλλα δεν την ρίχνουμε κατευθείαν πάνω στο μοντέλο. Παίρνεις ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο, στάζεις πανω του λιγη κόλλα και μετά με μια οδοντογλιφίδα μεταφέρεις την κόλλα από το αλουμινόχαρτο στο μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος billaras

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 07, 2014, 01:16:22 μμ »
Είχα την εντύπωση ότι είναι προαιρετικό και όταν μου είπατε ότι είναι αναγκαίο είχα αρχίσει ήδη :(  βρήκα σε χρωματοπωλειο της γειτονιάς μου αστάρι σε σπρέι για πλαστικό με 7 EUR οπότε θα το πάρω.
Αυτό με την κόλλα δεν το ήξερα ρε γαμωτο, πολύ καλό κολπάκι :)

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 07, 2014, 02:05:34 μμ »
Mελέτησε τα παρακάτω:
1.
κατασκευή μοντέλου
2.
περί χρωμάτων

Αποσυνδεδεμένος billaras

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 07, 2014, 02:10:29 μμ »
Το πρώτο δε μπορώ να το ανοίξω από το κινητό και αυτές τις μέρες δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή, μήπως γίνεται να το βάλετε ορατό και σε υπολογιστή?

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Κωνσταντίνος
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 07, 2014, 04:19:45 μμ »
Είχα την εντύπωση ότι είναι προαιρετικό και όταν μου είπατε ότι είναι αναγκαίο είχα αρχίσει ήδη :(  βρήκα σε χρωματοπωλειο της γειτονιάς μου αστάρι σε σπρέι για πλαστικό με 7 EUR οπότε θα το πάρω.
Αυτό με την κόλλα δεν το ήξερα ρε γαμωτο, πολύ καλό κολπάκι :)

πρόσεξε με το αστάρι μην πάρεις όποιο δηποτε αστάρι για τη μπορη να σου λιώσει τα πλαστικά.
εγώ είχα πάρει ένα της βιβεχρωμ & μου έλιωσε της λεπτομερείς απο ένα πιλοτήριο.
βρες μέσα στο φόρου περί ασταριών κ μετά αγόρασε. πάρε μια ιδεα πρώτα κ κατή τελευταιο δοκιμασετο πρώτα σε ένα αλλο πλαστικό να δεις πως αντιδρά κ μετά στο μοντελο σου κ για τα χρώματα μιλάω όχι μόνο για το αστάρι... ::salut:: ::salut::

πρόσεξε ότι σου λένε η συναδελφοι ποιο πάνω νατο εφαρμόζεις σε ένα παλιό μοντελο ή ένα φθηνό και μετά στο μοντελο που κανίς....

Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος billaras

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 07, 2014, 10:04:01 μμ »
Εδώ είναι και η πρόοδος :)

Αποσυνδεδεμένος billaras

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 07, 2014, 11:14:31 μμ »
Εννοείται ότι οποιαδήποτε παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη! Φαντάζομαι θα βλέπετε αρκετές ατέλειες τις οποίες ίσως να μην βλέπω εγώ.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 07, 2014, 11:29:15 μμ »
Τα καθισματα θελουν πολυ καθαρισμα ακομη. Στην αρχη σερνω το κοπιδακι για να μαζεψω τα πολλα και μετα με μια χαρτολιμα το στογγυλευω, στο τελος λεπτο κοματι ντουκοχαρτο 1000 πανω στο μαλακο του δαχτυλου για φινιρισμα και τελος.

Αποσυνδεδεμένος billaras

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 10, 2014, 01:15:07 μμ »
Το αμάξωμα θέλει βάψιμο και από μέσα? Οι οδηγίες δεν είναι πολύ ξεκάθαρες σε αυτό

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 10, 2014, 02:12:17 μμ »
Εξαρτάται....για παραδειγμα το μερος κατω απο το καπο αφου δεν θα φαινεται τιποτα μπορεις να μην το βαψεις...αν φαινονται αβαφτα κομματια απο τα τζαμια στο εσωτερικο δεν θα ειναι κ οτι καλυτερο... :wink:
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος billaras

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 10, 2014, 02:20:59 μμ »
Κατάλαβα, οπότε πρέπει να κάνω ένα dry fit να δω ποια μέρη φαίνονται και βάφω αναλόγως

Tags: