Αποστολέας Θέμα: Αερογραφος για βερνίκια & ασταρια  (Αναγνώστηκε 3961 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Αερογραφος για βερνίκια & ασταρια
« στις: Αυγούστου 05, 2014, 12:23:56 μμ »
Καλημέρα σε όλους,

Έχω ήδη έναν αερογραφο iwata revolution με μπεκ 0,3.

Ύστερα απο συζητήσεις εδω σκέφτομαι την αγορά ενός 2ου με μεγαλύτερο μπεκ για χρήση με βερνίκια και ασταρια και να κρατήσω τον iwata μονο για χρωμα. Θα ήθελα την άποψη σας και την εμπειρία σας σχετικά.

Σε περίπτωση που το κρίνεται ως καλή ιδέα θα μπορούσατε να μου προτείνεται και κάποιες λύσεις;

Εννοείτε πως ενδιαφέρομαι για κάτι οικονομικότερα του iwata.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Αερογραφος για βερνίκια & ασταρια
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 05, 2014, 12:31:10 μμ »
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 05, 2014, 01:53:41 μμ »
 ::arrowred:: http://www.chicagoairbrushsupply.com/pahsaiset.html  Aθάνατο και δέχεται οτι χρώμα φανταστείς

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 05, 2014, 02:28:31 μμ »
Παιδες απο το συγκεκριμενο αμερκανικο καταστημα εχει ψωνισει κανεις? Αν ναι, ποσο ερχονται οι δασμοι περιπου?

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 05, 2014, 02:33:41 μμ »
Ευχαριστώ για τις εώς τώρα απόψεις σας. Να θυμίσω ότι το βασικό ερώτημα είναι αν θεωρείτε ότι μια τέτοια αγορά συνίσταται. Αρχικά για να είναι ευκολότερη και καλύτερη η χρήση με βερνίκια και ασταρια και κατα δεύτερον για να μην φθείρεται ο ακριβότερος iwata.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα και την γνωμη σας για προϊόντα!!!

Και πάλι ευχαριστώ! :)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 05, 2014, 03:02:25 μμ »
Ψαξε για διπλης λειτουργειας,αναροφησης και με μπεκ τυπου σταγωνας. Και οχι κινεζικο! Μοντελα εχουν και η Ιwata (σειρα  Eclipse) και η Badger (Patriot,Anthem,Cresendo) και η Paschee (Millenium,VL).Tιμες εξωτερικου απο 40 ευρω (Μillenium). Σε καμια περιπτωση μην παρεις εξωτερικης μιξης οπως αυτον που εχει βαλει παραπανω ο ramfighter. Ειδικα με ακρυλικα ειναι για κλωτσιες!

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 05, 2014, 03:29:17 μμ »

Έχω τον Iwata Eclipse BCS με το κυπελάκι από κάτω ακριβώς γι'αυτές τις δουλειές. Μπέκ 0,5 . Τα βερνίκια τα έχει για πλάκα αλλά βάφεις άνετα και μονόχρωμες-δίχρωμες παραλλαγές. Γενικά πολύ καλό εργαλείο all around  και ιδιαίτερα ανεκτικός στην αραίωση
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:00:34 μμ »
Γιωργο (giwrgosd) απο Κινα με τα μεταφορικα ειναι 42,4$, δηλαδη 31,7EUR.
Υπαρχουν και αλλες επιλογες απο Κινα, εκτος απο τον 183 ειδικα σε 0,5 βελονα.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42980__Pro_Series_Gravity_Feed_Airbrush_Kit_With_Double_Action_Trigger.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42591__Double_Action_Professional_Airbrush_Kit.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42981__4_in_1_Color_Selection_Model_Airbrush_Kit.html

Δημητρη (crow) γιατι αναροφησης και μπεκ τυπου σταγονας;

Αποσυνδεδεμένος Thunderbolt

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:05:22 μμ »
Εγώ σκεφτόμουν σοβαρά αυτόν παρόλο που έχω και εγώ Iwata Revolution 0.5 ήδη.
http://www.modellingnews.gr/el/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-grapho-tech-kyoto-bd-183k-double-action

Θα συμφωνήσω με την πρόταση του Γιώργου, καθώς συνδυάζει τρία σετ μπέκ-βελόνες, ευελιξία χρήσεων, ποιότητα κατασκευής και χαμηλή τιμή.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:09:38 μμ »
Ποιοτητα κατασκευης συγκριτικα με τι? Αν ψεκασω δηλαδη με τον 183 ενα ασταρι της Alcad που καθαριζει μονο με νιτρο δεν θα παθει τιποτα ο κινεζος? Γιατι η εμπειρια αλλα εχει δειξει. :wink:
Αναρωφησης και με μπεκ σταγωνα γιατι δουλευουν καλυτερα με υλικα οπως ασταρια,δερνικια,alclad.Ειναι και πιο ευκολοι στο καθαρισμα.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:17:46 μμ »
Στον 183 βαζεις teflon οποτε δεν εχεις προβλημα, η οχι;
Παντως οσοι τον εχουν μαλλον δεν ειναι οι απολυτοι μοντελιστες που κυνηγανε την υπερτατη παγκοσμια διακριση, ποσο μαλλον να ψεκαζουν ολοι μονο alclad που ειναι συμφωνα με τα λεγομενα σας δυσκολα χρωματα. Θελω να πω οτι ψεξαζει και Vallejo και Mr Hobby ο κοσμος.

Αποσυνδεδεμένος Thunderbolt

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:18:26 μμ »
Δεν χρειάζεται νίτρο για να καθαρίσεις μετά από βάψιμο με Alclad. Eκτός κι αν έχεις αφήσει να ξεραθεί το χρώμα από αμέλεια μέσα στον αερογράφο. Το νίτρο είναι τόσο δραστικό που μπορεί να κάνει ζημιά και στο καλύτερο/ακριβότερο εργαλείο. Ολα τα μπέκ του 183 είναι "σταγόνα". Το κυπελάκι βαρύτητας είναι σαφώς πιο εύκολο/γρήγορο στο καθάρισμα διότι δεν έχεις διαδρομές με πλαστικά σωληνάκια κλπ.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:20:36 μμ »
Badger.απ εξω για οικονομια.service και ανταλλακτικα πολυ πιο ευκολα θα βρεις εδω απ οτι για καποιον κινεζικο και αρκετα φθηνοτερα απ οτι για εναν iwata. και ψεκαζε μετα μεχρι και πυρηνικα αποβλητα αν θες μ αυτον
ολα αυτα σε περιπτωση που μπορεις να βρεις εναν badger με μεγαλο μπεκ ,σε παραπλησια τιμη με καποιον κινεζικο.
κοιτα και για μεταχειρισμενο επισης. :wink: :wink:
αν η τιμη ειναι το μονο θεμα αυστηρα,τοτε.. βουρ china  :?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:22:27 μμ »
Επειδή έχω έναν Fengda BD-183K να σας πω τη γνώμη μου. ΠΡΟΣΕΞΤΕ, μιλάω για το μοντέλο της Fengda, υπάρχουν και άλλες ενσαρκώσεις του BD-183K πχ της Veda και διαφόρων άλλων που μερικούς δεν τους φέρει ούτε η μαμά τους.

Λοιπόν η ποιότητα κατασκευής σίγουρα δεν φτάνει αυτή των πχ Iwata ή Badger αλλά την θεωρώ ως καλή. Λόγω μπεκ τύπου σταγόνας ευτυχώς δεν έχει αυτό το σπαστικό λιλιπούτιο oring που έχουν άλλοι κινεζικής προέλευσης αερογράφοι (και κάποιοι Iwata για να μην ξεχνιόμαστε). Επίσης η ευθυγράμμιση μπεκ - βελόνας είναι πολύ πιο καλή από αυτή των μοντέλων με το oring. Ψεκάζει καλά και με λίγο πειραματισμό πετυχαίνεις λεπτές δέσμες ακόμα και με enamel της Humbrol που είναι πιο χορντρόκοκα από τα ακρυλικά πχ των Gunze ή Tamiya. Το oring της βελόνας είναι teflon (από όσα μπορώ να καταλάβω φυσικά) και κάποια άλλα orings που έχει είναι εύκολο να βρεθούν σε teflon με πρακτικά μηδενικό κόστος οπότε αν θες να βάψεις και να καθαρίσεις με νίτρο, πολυουρεθάνης ή αίμα από alien πρέπει να τα αλλάξεις και δεν θα έχεις προβλήματα.

Για την τιμή του πιστεύω πως είναι καλή αγορά, ειδικά με τον έξτρα εξοπλισμό που δίνει. Φυσικά όντας κινέζικος μην περιμένεις να κρατήσει όσο κάποιο επώνυμο μοντέλο αν όμως τον συντηρείς σωστά και τον καθαρίζεις όπως πρέπει τότε έχει πολύ ζωή μπροστά του. Παράδειγμα βαφής με τον BD-183K είναι το παρακάτω:

Click to see the original size.

Enamel Humbrol 64 από κάτω, ακρυλικό Gunze 52 από πάνω. Με το μπεκ των 0.5mm όπως βλέπεις μπορεί και κάνει φωτίσματα στην 1/72 αλλά δεν είναι Infinity που βάζεις χρώμα και βάφεις, εδώ θέλει δοκιμές και ρυθμίσεις. Πάντως δεν εμφανίζει μπουκώματα ή/και φτυσίματα ΑΛΛΑ πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βγάλεις το προστατευικό της βελόνας για να βάψει σωστά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:27:08 μμ »
Φιλε safridia,δεν εχει να κανει με το αν κυνηγας την διακριση ουτε με το αν εισαι σουπερ μοντελιστης. Εχει να κανει με την ποιοτητα ενος εργαλειου αρκετα ακριβου που δεν το αλλαζεις καθε μερα. Αμα  εσυ πιστευεις οτι ο κινεζος σου κανει και οτι τα Vallejo ειναι ευκολα στο καθαρισμα ποιος ειμαι εγω που θα διαφωνησω? Αλωστε δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια εκτος απο τους 16 αερογραφους που εχουν περασει ως τωρα απο τα χερια μου. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 05, 2014, 04:29:49 μμ »
Να προσθέσω πως ένα μειονέκτημα του συγκεκριμένου αερογράφου είναι πως η βαλβίδα του αέρα είναι βιδωμένη μέσα σε μία προέκταση του σώματός του και για να βγεί απαιτεί ειδικό εργαλείο. Δεν είναι τίποτα το τρομερό αλλά αν δεν το έχετε και πρέπει να τη βγάλετε θα εκνευριστείτε...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 05, 2014, 06:57:45 μμ »
Και να τι εννοώ για τη βαλβίδα του αέρα η οποία είναι μέσα στο σώμα του αερογράφου και χρειάζεται ειδικό κατσαβίδι που ούτε ξέρω πως το λένε :oops:

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 06, 2014, 12:20:14 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση σχετικα με την βαλβιδα αερα. Επειδη περιμενω τον συγκεκριμενο η βαλβιδα αερα ειναι κατι που θελει τακτικη συντηρηση; Δεν θυμαμαι να εχω διαβασει ποτε ξανα για αυτο το τμημα του αερογραφου. Λογικα εαν εχω καταλαβει καλα μιλαμε για το σημειο που πιεζει η σκανδαλη στην κατω κινηση για να ανοιξει τον αερα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 06, 2014, 12:40:05 μμ »
Υποψην οτι σε οσους αερογραφους εχουν τετοια βαλβιδα μπορουμε να ρυθμισουμε την διαδρομη της σκανδαλης απλα περιστρεφοντας την με μια απλη μοντελιστικη λαβιδα. Συντηρηση σπανια θελει μια και ουσιαστικα ειναι ενα κλειστο κομματι και δεν περναει χρωμα η σκονη μεσα.

Tags: