Αποστολέας Θέμα: Leopard 1A5 (Italeri) + Eduard P.E + LM decals + κάνη +.......?  (Αναγνώστηκε 6474 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
Leopard 1A5 (Italeri) + Eduard P.E + LM decals + κάνη +.......?
« στις: Ιουλίου 18, 2014, 07:25:01 μμ »
Καλησπέρα αγαπητοί συνφορουμίτες  ::peiratiko::.μιας και τα υπόλοιπα προτζεκτ μου σχεδόν ολοκληρώνονται..... ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Αποφάσισα να φτιάξω και εγώ ένα leo 1A5, έχω διαβάσει αρκετές φορές τα θέματα όσων έφτιαξαν το κιτ της italeri για να ξέρω πού θα προβληματιστώ και τι να προσέξω καθώς και τι extra χρειάζεται για να γίνει Ελληνικό ::flag-greece::.
Έξτρα θα χρησιμοποιηθούν φωτοέτσια της eduard,κάνη  και σήματα από lm decals....υπαρχουν και σκέψεις για μια after market ερπυστρια αλλά βλέπουμε στο μέλλον.....

και θα προσπαθήσω να γίνει με nato παραλλαγή κάπως έτσι....

(η φώτο είναι απο το forum ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που την ξανα βάζω)
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει απο προχτές και μεχρι τώρα ουδέν πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: Leopard 1A5 (italeri) + eduard p.e. + lm decals + lef productions κάνη +.......?
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 18, 2014, 08:01:10 μμ »
Προσεχε γιατι οι εδαφικοι τροχοι που δινει η εταιρεια ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας και ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικοτητα

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
Απ: Leopard 1A5 (italeri) + eduard p.e. + lm decals + lef productions κάνη +.......?
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 18, 2014, 08:20:02 μμ »
Έχουν κάτι χαρακιές και οι δικοί μας δεν εχουν σωστά?
Με τρίψιμο πιστεύω θα έρθουν..... :(

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 18, 2014, 08:24:34 μμ »
Στοκαρισμα θες πρωτα.Ιδανικη λυση η αλλαγη με ρητινενιους
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 18, 2014, 08:30:15 μμ »
Έχουν κάτι χαρακιές και οι δικοί μας δεν εχουν σωστά?
Με τρίψιμο πιστεύω θα έρθουν..... :(
Σωστα
Θελουν στοκαρισμα , ή αγορα ρητινενιων

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 18, 2014, 10:18:28 μμ »
καλη συνεχεια και απο εμενα και οτι βοηθεια απο φωτο χρειαστεις απλα το λες ::salut::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 22, 2014, 01:00:39 πμ »
Κολληθηκαν μικρά μήκη Ζ.Τ.Π. στις χαρακιές των τροχών με κόλλα μοντελισμού με σκοπό να λιώσει το πλαστικό μέσα στην χαρακιά και μετα τρίφτηκαν με ντουκοχαρτα. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό ήδη έχουν γίνει σχεδόν οι μισοί τροχοί και συνεχιζουμε ακάθεκτοι για τους υπόλοιπους ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 22, 2014, 08:14:54 πμ »
Ωραία πατέντα.
Καλή συνέχεια.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 27, 2014, 02:01:12 μμ »
Αν και προχωρούσε πολύ καλά το project με το τρίψιμο των τροχών....σε μια συζήτηση στην δουλειά με έναν συνάδελφο που του αρεσει να ακούει (γιατί έφτιαχνε μικρός και ακόμα τον μαγεύει ο μοντελισμος) μου είπε οτι έχει ένα leopard tamiya που το είχε φτιάξει το '95 -'96  και με ρώτησε αν το θέλω και ας το κάνω οτι να ναι.
Τελοσπαντων το φέρε και διαπίστωσα αυτο που μου λεγε  και ο Νίκος οτι οι tamiyoτροχοι είναι και σωστοί για Ελληνικά leo και καλύτερης ποιότητας.
Οπότε το τρίψιμο τέλος. ...ειχαν μείνει οι μισοί....και τώρα ξεβαμα!!!!
Χλωρίνη καναδυο μέρες και κομπλέ μου είπε ενα πουλάκι :mrgreen:

Το leo του φίλου ηταν πραγματικά φτιαγμένο.....σε παιδική ηλικία και ηταν σχεδόν κατεστράμενο μονο οι τροχοί διασώνονταν αρκετα καλά και σε σχετικά καλή κατάσταση ο πύργος το πήγμα ειχε ήδη σχεδόν καταστραφεί. ...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 27, 2014, 03:21:50 μμ »
Χρήστο, μην παιδεύεσαι με τη χλωρίνη. Mr.Muscle (ή Fornet) για φούρνους, 2-3 ώρες και είναι έτοιμοι οι εδαφικοί :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 28, 2014, 07:10:10 μμ »
Ερώτηση παίδες εχει κανεις φωτο απο την άκρη της κάνης του λεο??? είδα κάτι φώτο και έχω μπεί σε σκέψεις ο λόγος είναι οτι στην ακρη της κάνης έχει κατι σαν μεταλλικές λωρίδες

που ενώ η ιταλερι τα δίνει απο πάνω και όλοι οσοι το εφτιαξαν τα έβαλαν απο πάνω στις φώτο απο παρελάσεις που είδα και διάφορες αλλες νομίζω είναι απο κάτω....ιδού κιόλας:

η εγώ είμαι υπερβολικός ή κάτι δεν βλέπω καλά...
απο εκει και πέρα κολλήθηκαν τα δύο καλύματα στα περισκόπια που δίνει η italeri στα extra κομμάτια και έγινε λίγη δουλίτσα ακόμα....(τροχοί tamiya σχεδόν έτοιμοι)

(ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα απο τις φώτο που χρησιμοποιώ από άλλους ιστότοπους......???)

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 28, 2014, 07:25:31 μμ »
η λύση δώθηκε τηλεφωνικά....δεν ήξερα αλλά έμαθα..... ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 28, 2014, 07:34:26 μμ »
Η κάνη είναι πάντως σωστή.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 28, 2014, 08:01:12 μμ »
Έβλεπα και του tamiya που ηταν αναποδα απο της italeri και με ζωναν τα φίδια....

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 28, 2014, 08:46:41 μμ »
Εμ βέβαια... Που να πάει το μυαλό του κακόμοιρου άμυαλου καταστρωματαίου αμπαλίδη ότι το θερμικό κάλυμα μπαίνει και βγαίνει και ίσως μπαίνει και από την άλλη. ΝΑ πω ότι είναι κυλινδρική η κάνη και συμμετρική.. Μπααα..

Γατάκι!!  ::punch:: ::punch:: ::punch:: ::haushalt_001:: ::haushalt_001:: ::haushalt_001:: ::sterb025:: ::sterb025::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 28, 2014, 08:55:03 μμ »
Δεν ξέρω εγώ από τέτοια πες μου για κάνα ραντάρι και κομπλέ :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2014, 12:54:19 πμ »
Καλησπέρα μετά απο αρκετό καιρό μιας και λόγω ζέστης και επαγγελματικών υποχρεώσεων πήγε λίγο πίσω το project....αλλά εξελίξεις υπάρχουν!!
Μπήκαν οι τροχοί της tamiya αφού ξεβάφτηκαν και μετααααα μπήκε και η ερπύστρια της meng η οποία είναι καταπληκτική κατα την γνώμη μου!!!  ::thumbleft:: ::thumbleft::εύκολη να συναρμολογηθεί,ευκολη να αρμοστεί στο κιτ,ειναι πλήρως λειτουργική ....ολα υπερ της μεχρι τώρα και η meng δίνει και χιονοπεδιλα μιας και της italeri ειναι αρκετα χάλια με πολλα pin marks και ειναι απο το ιδιο μαλακο πλαστικο οπως και οι ερπυστριες της italeri.

οι φωτο πιστεύω δείχνουν τις διαφορές και φαινεται και οτι η meng ειναι πληρως λειτουργική....
μετα τις ερπυστριες ξεκίνησαν να μπαίνουν κάποια ...φωτοετσια και τα χιονοπέδιλα τα οποία πρέπει να τροποποιηθόυν λιγο μιας και η italeri δίνει  διαφορετικά απο της meng.Tα πίσω φτερά η eduard δινει επιλογή για αναδιπλωμένα και εγιναν έτσι,μιας και πιστεύω οτι θα φαίνεται πιο ωραία....(και δεν θα χρειαστεί να φτιαχτεί και ο ανακλαστήρας που υπήρχε σε αυτά..... ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::)

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2014, 11:24:17 μμ »
Σήμερα μπήκαν τα χιονοπέδιλα της meng με τα στηρίγματα που έδινε η italeri τα οποία είχαν αρκετά  pin marks....επίσης φτιάχτηκαν τα μπροστινά φτερά με τα φωτοέτσια κομμάτια της eduard απλά πανέμορφα..... 8)

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 01:35:44 πμ »
Καλησπέρα ξέρω ότι πάει αργά  :roll: αλλά αφού ετοιμάσαμε τα υπόλοιπα για την έκθεση μερικές φωτογραφίες από την πρόοδο...... :D....και dry fit από τα καινούργια μου καλούδια 8) 8) :oops:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 02:01:48 πμ »
Εξελίσεσαι σε μια χαρά αρματάς... μπράβο παιδί μου :!: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 09:13:37 πμ »
 ::fahr09:: ::fahr09::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 08, 2014, 04:56:27 μμ »
Μετά απο αρκετό καιρό το ξαναπιασα.....και τώρα προσπαθώ απο φύλλο πλαστικού να φτιάξω το έξτρα περισκόπιο.......

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 12:42:06 μμ »
Αφού με έπιασε η προκοπή....συναρμολογηθηκε το λεο, αλλάχτηκε το MG3 της ιταλευρι με αλλο απο περισσεύματα της αφβ(απλα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους)και μετά ασταρωθηκε επιτέλους!!! Κάποιες μικρόδιορθώσεις οπου χρειάζεται και ξεκιναμε βάψιμο!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 02:06:38 μμ »
Φιλαράκι βγάλε φωτογραφίες που να μας δείχνουν τι έκανες και το μοντέλο γιατί μας έβγαλες τα μάτια. Βάλε ένα φόντο και βγάλε το φλας. Ποιος περιμένεις να σου γράψει άμα δεν καταλαβαίνει τι έκανες;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 11, 2014, 01:48:29 πμ »
Χρηστάρα, μη τον ακούς τον αποπάνου, τον γεροπαράξενο... Προχώρα ακάθεκτος στις βαφές, μια χαρά φαίνεται και είναι το μοντέλο :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

Tags: