Συνέχεια με την Κορβέτα.
Τα ελαστικά του κιτ ήταν πλαστικά, έτσι ο ramfighter, ευγενικά μου παραχώρησε ελαστικά τα οποία τσεκούρεψα στο κέντρο και ταίριαξα τις ζάντες

Βήμα 2ο οι πλαϊνές εξατμίσεις, όπου οι απολήξεις κόπηκαν και απο πλαίσια απο κιτ τα οποία προηγουμένως έκαναν μπάνιο σε βραστό νερό, ώστε να τους δοθεί η απαραίτητη κλίση, τρυπήθηκαν και κολλήθηκαν στο μοντέλο

Βήμα 3ο Το μοντέλο περάστηκε ένα χρώμα το οποίο υποτίθεται πως είναι πράσινο μεταλλικό, αλλά μάλλον ή λάθος μου είχαν κάνει στον κωδικό (το είχα αγοράσει πριν χρόνια) ή άλλαξε η απόχρωσή του με τα χρόνια...

. Όπως και να έχει το χρώμα φέρνει πιο πολύ προς πολύ σκούρο μπλέ μεταλλικό.

Βήμα 4ο Στη μηχανη αναζήτησης έγραψα car tribal decals και ξεκίνησε η αναζητηση της καγκουριάς. Επειδή η Κορβέτα έχει πολλές γωνίες δεν ήθελα τα πλαϊνα decals να επεκταθουν πολύ, αλλά να κρατήσουν ένα μακρόστενο στυλ. Επίσης στην αναζήτηση πέτυχα και ένα γκομενάκι το οποίο αποφάσισα να το "στήσω" στο καπώ. Έτσι λοιπόν κατέληξα στα τρια κάτωθι, τα οποία τα εκτύπωσα και αποτύπωσα το περίγραμμά τους με την βοήθεα καρμπόν, πάνω σε ταινία μασκαρίσματος και κατόπιν τα πέρασα στο μοντέλο

Βήμα 5ο το εσωτερικό,, το ποίο με αφορμή αυτή τη φωτό

αραίωσα κόκκινο με ελάχιστες σταγόνες μαύρου και ψέκασα τα κομμάτια, μάσκαρα και ψεκασα το μαύρο και με πινέλο και Humbrol Metalcote τα χρωμιομένα μέρη

Βήμα 6ο Ψεκάστηκε το γαλαζοαημί, δυο χέρια, αλλά θα γίνουν διορθώσεις σε κάποια σημεία, γιατί έχει σκουπιδάκια και λογικά σήμερα μόλις τελειώσει το βάψιμο θα βγουν και οι ταινίες.. Με παίζει λίγο άγχος να δω πως θα φαίνεται μετά την αφαίρεση των ταινιών.

Τα χρώματα αυτοκινήτου αραιώθηκαν με διαλυρικό αυτοκινήτου "γρήγορο" όπου πραγματικά με την θερμοκρασία που είχε το δωμάτιο (πλυσταριό στην ταράτσα = φούρνος βαφής) μέσα σε λίγα λεπτά μπορούσε να αγγίξεις το μοντέλο. Το χρώμα ήταν αρκετά αραιωμένο και ακολούθησα την συμβουλή φίλου βαφέα όπου μου είπε επι λέξη "Θα του ρίξεις δυο χέρια και μια άχνα για να βγουν τα μέταλλα πάνω"

.
Ερώτηση. Στο εσωτερικό να κάνω ένα διακριτικό wash και κανα στεγνό πινέλο για να τονιστούν οι λεπτομέρειες και οι ενδείξεις?? Δεν έχω ξαναφτιάξει τουτου και δεν ξέρω..

Ευχαριστώ για τα σχόλια - παρατηρήσεις σας