Αποστολέας Θέμα: Beute FT-17 - Meng TS-2011 1/35  (Αναγνώστηκε 6798 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Beute FT-17 - Meng TS-2011 1/35
« στις: Ιουλίου 16, 2014, 05:25:58 μμ »
Ξεκινάω και εγώ τη συμμετοχή μου σε ένα ακόμα GB κατεβάζω στον αγώνα το FT-17 της Meng. Πρόκειται για την έκδοση με τον πριτσινωτό πύργο, οποίος ήταν μεγαλύτερος και μπορούσε να δεχτεί το κανόνι των 37mm. Θα αναπαραστήσω το 66260, ένα εφεδρικό FT-17 που αιχμαλωτίστηκε την 31η Μαΐου 1918 λίγο έξω από το Chaudun.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μικρή η πρόοδος γιατί παράλληλα δουλεύω το schwimmwagen και δεν έχω και πολλά κουράγια αυτή την περίοδο για να κάτσω πολύ ώρα στον πάγκο. Μέχρι στιγμής πάντως, μου θυμίζει εφαρμογή ταμιγια και λεπτομέρεια ντραγκον, πολύ θετικές εντυπώσεις από το λίγο που έχω δει.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Beute FT-17 - Meng TS-2011 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 21, 2014, 10:38:33 μμ »
Μικρή πρόοδος σήμερα

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αν και η Μενγκ έδινε τα ελατήρια, προτίμησα να κάνω δικά μου γιατί αυτά του κιτ ήταν πολύ ντελικάτα και με βάση φωτογραφίες όπως πχ την παρακάτω:

Click to see the original size.

τα ελατήρια ήταν πιο χοντροκομμένα, οπότε και προχώρησα στην δική μου κατασκευή. Δυστυχώς το ένα μου βγήκε πιο καλό από το άλλο, υπόσχομαι την επόμενη φορά να είμαι πιο προσέκτικος!  :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 24, 2014, 09:59:13 μμ »
Έκανα λίγη δουλειά σήμερα και έκλεισα το πήγμα μέχρι ένα σημείο

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Είχα κάποια θέματα με τα πλαινά κομμάτια γιατί είχαν πάρει και τα δύο και ήθελαν λίγη "στοργή" για να έρθουν στα ίσια τους. Έχω ακόμα θέμα με την οροφή, αφού τα πλαινά κλείνουν και προς τα μέσα, αλλά θα στρώσουν και αυτά, ξέρω τον τρόπο  8)

Έχει κάτι σημάδια στα τοιχώματα, αλλά δεν θα ασχοληθώ αφού εκτός από την μπροστινή θυρίδα, όλες οι άλλες θα είναι κλειστές. Συνέχεια με το βάψιμο του εσωτερικού, ώστε να μπορέσω να κλείσω τελείως το πήγμα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 26, 2014, 07:37:56 μμ »
Ολοκλήρωσα όλα τα απαραίτητα κομμάτια ώστε να προχωρήσω στο αστάρωμα και το βάψιμο του εσωτερικού.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σχόλια, προτάσεις και παρατηρήσεις, όλα ευπρόσδεκτα!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 27, 2014, 08:43:19 πμ »
Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι! Το κομμάτι στο ποίο πατάει ο πύργος δείχνει να έχει αρκετά προβλήματα εφαρμογής με τα υπόλοιπα, αν δε με ξεγελά η φωτογραφία. Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 27, 2014, 03:46:30 μμ »
Καλημέρα Γιώργο!

Η οροφή είναι πρόχειρα τοποθετημένη για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Δεν κάθεται καλά γιατί τα πλαϊνά ήταν στραβωμένα και ακόμα έχουν μια ελαφριά κλίση προς τα μέσα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η οροφή δεν εφαρμόζει σχεδόν πουθενά καλά από τη μέση και πίσω! Ευτυχώς το πλαστικό είναι μαλακό και με λίγη "αγάπη" έρχεται στη θέση του.

Η συνέχεια σε λίγο!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 31, 2014, 09:18:55 μμ »
To "σε λίγο" κράτησε 4 μέρες μόνο  :mrgreen:

Πέρασα το εσωτερικό με το αστάρι της ταμιγια και μετά έβαψα με το flat white της ιτάλερι (μυρίζει και μοιάζει σαν βαγιέχο)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Έβαψα και όλες τις θυρίδες ώστε να είναι πιο εύκολο το βάψιμο όταν ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό και γιατί ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα έχω ανοιχτές τις θυρίδες του οδηγού και του πύργου. Από τη μια θέλω να τις έχω ανοιχτές, από την άλλη, η βάση που δίνει το κιτ είναι σουπερ και θέλω να την χρησιμοποιήσω. Θα φανεί στην πορεία!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 01, 2014, 11:34:56 πμ »
..... έβαψα με το flat white της ιτάλερι (μυρίζει και μοιάζει σαν βαγιέχο)

Είναι Vallejo, με άλλη συσκευασία!!!!  :wink:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 01, 2014, 03:04:16 μμ »
Καλά το μυρίστηκα!  :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 04, 2014, 10:16:16 μμ »
Κολλήθηκε η οροφή και συναρμολογήθηκαν οι αναρτήσεις με το όλο σύστημα κίνησης. Ομολογώ ότι πιο περίπλοκο έχω κάνει μέχρι στιγμής, αλλά τα κατάφερα και είναι όλα κινούμενα, που το ήθελα γιατί θα μπορέσω να το τοποθετήσω εύκολα στη βάση του.

Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται και το κομμάτι που έβαλα για να κάτσουν στην θέση τους τα τοιχώματα και να μπορέσω να κολλήσω σωστά και πιο εύκολα την οροφή.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 05, 2014, 09:13:04 μμ »
Αφαιρέθηκαν οι πλάκες γιατί και λάθος είχαν κάτσει, αλλά και γιατί το πραγματικό που θέλω να αναπαραστήσω δεν τις είχε.
Συγγνώμη για την κακή ποιότητα, είναι από το iPod.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 05, 2014, 09:28:54 μμ »
Τελικά στη βγάζει την ψυχή το ρημάδι... εδώ και τάκο του έβαλες για να κάτσει σωστά! Τι να πω, υπομονή και καλή συνέχεια, ελπίζω στο βάψιμο να ανταμοιφθείς για τον κόπο σου.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 05, 2014, 10:01:51 μμ »
Ντάξει, δεν είναι τόσο τραγικό, απλά δεν είναι και σουπερ. Έχει πάρα πολλά σημάδια από το καλούπι, ευτυχώς είναι σε σημεία που δεν φαίνονται. Τα μικρότερα κομμάτια έχουν αρκετό φλας και τα κομμάτια πάνω στα πλαίσια είναι κάπως περίεργα και θέλουν πολύ προσεκτικό κόψιμο και ακόμα πιο επίπονο καθάρισμα για να μην χαλάσουν τα κομμάτια. Γενικώς νομίζω ότι η μενγκ ακόμα δεν έχει βρεί τον τρόπο να βρει την συνταγή για να βγάζει "καθαρά" τα κομμάτια της

Παρόλα ταύτα, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό κιτ, με εξαιρετική λεπτομέρεια, δίνει αρκετά ΡΕ και φυσικά πλήρως λειτουργικές αναρτήσεις και ερπύστριες. Και σε τιμή αξεπέραστη, 16 ευρώ για αυτό το κιτ, που δίνει μαζί και βάση, είναι καταπληκτική τιμή!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 14, 2014, 06:18:53 μμ »
Από τη μια ζέστη, από την άλλη κούραση, οπότε προχωράει αργά και σταθερά

Οι άλλες φωτογραφίες φανερώνουν ένα σωρό ατέλειες και είναι ντροπής πράματα, ακόμα και για μένα! Θα διορθωθούν και θα ανέβουν, άλλες και καλύτερες φωτογραφίες.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 18, 2014, 06:07:28 μμ »
Δούλεψα λίγο παραπάνω το εσωτερικό

Ολοκλήρωσα κατά μεγάλο ποσοστό και το κατασκευαστικό

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αρχίζει και παίρνει την τελική του μορφή, καθάρισα και τα πέδιλα από τις ερπύστριες, είχαν ένα μικρό σημάδια από το καλούπι, το οποίο έφυγε πολύ εύκολα. Τα πέδιλα κουμπώνουν μεταξύ τους και έτσι οι ερπύστριες είναι πλήρως λειτουργικές. Σύντομα η συνέχεια!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 18, 2014, 07:04:48 μμ »
Μια χαρά ως εδώ!!! Χορταστική κατασκευή και καλή δουλειά!
Κάτι όμως δεν μου κάθεται καλά: Μήπως την πλάτη του καθίσματος του οδηγού (δεν ξέρω αν είναι ξύλινη τάβλα ή δερμάτινη ταινία), να την έβαφες ολόκληρη (από την μία άκρη στην άλλη) «καφέ» και όχι μόνο το μεσαίο τμήμα της?

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 18, 2014, 09:57:36 μμ »
Σε ευχαριςτώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δεν φαίνεται καλά, αλλά υποτίθεται ότι είναι η πλάτη δερμάτινη και δένει πάνω στο διαχωριστικό και εκεί που είναι άσπρο είναι μέρος του διαχωριστικού και όχι της δερμάτινης πλάτης. Θα δώ αν μπορώ να βγάλω πιο καλές φωτό για να φανεί καλύτερα αυτό που λέω.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:07:09 μμ »
Το πάτωμα θα μείνει έτσι; Θα το περίμενα βρώμικο και χάλια, ίσως βαμμένο και γδαρμένο μέχρι αηδίας.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 19, 2014, 06:19:32 πμ »
Πιο βρώμικο μπορεί να γίνει, γδαρμένο δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει όμως έτσι όπως είναι η υφή του, ίσως στεγνό με steel και rust? Θα παίξω μπάλα με σκόνες και στεγνό, να δώ μήπως μπορέσω να το ταλαιπωρήσω λίγο παραπάνω
Από την άλλη, το άρμα που θέλω να αναπαραστήσω αιχμαλωτίστηκε στην πρώτη του αποστολή (αν όχι στην πρώτη, σε κάποια από τις πρώτες) και δεν ήταν καν πρώτης γραμμής, ήταν manouvre, δηλαδή εφεδρικό.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 19, 2014, 04:33:44 μμ »
τέλος το κατασκευαστικό!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Η βάση έχει λίγη δουλίτσα ακόμα, έχουν στοκαριστεί οι ενώσεις, θα τριφτούν όταν στεγνώσει ο στόκος και μετά θα περαστεί όλο με mr surfacer 500 για να αποκτήσει μια πιο άγρια υφή η βάση.

υ.γ. Να δώ πως θα κουμπώσω μετά τις ερπύστριες  ::glossa::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 24, 2014, 07:35:15 μμ »
Λαμβάνοντας τα εξής δεδομένα υπόψη:

Παράθεση
Scheme A: Overall Dark Green
Overall Dark Green were used during the whole war, but it was not a standard scheme, but the normal coating that the AFV:s were given at the factory. Sometimes, when the vehicles were badly needed at the front, there were not time to camouflage them, so they were then used in this Factory Scheme.

Και το γεγονός ότι το άρμα που θέλω να κάνω φαίνεται να είναι μονόχρωμο:

Κατέληξα εδώ:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Θα ψεκαστεί με παρκετίνη για να περαστούν τα σήματα και μετά θα το περιποιηθώ αναλόγως. Αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες, θέλω να αναπαραστήσω το άρμα κατά την διάρκεια των δοκιμών του στην Γερμανία. Εν ολίγοις, στα πρωτότυπα χρώματα του με την προσθήκη γερμανικών σταυρών.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 24, 2014, 07:42:48 μμ »
με την προσθήκη γερμανικών σταυρών.
Πρόσχομεν...  ::pop:: ::pop:: ::glossa:: ::glossa::

Ωραίο Χρήστο και το χρώμα και το βάψιμο και η μελέτη, αλλά πολύ τενεκές βρε φίλε... Κουβάς με στρακαστρούκες κυριολεκτικά.  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 24, 2014, 07:47:07 μμ »
Ομορφο. Και σπάνιο σα θέμα, συνήθως τα Renault τα φιάχνουν με την τετράχρωμη παραλλαγή η οποία όμως αποδείχτηκε αποτυχημένη στο περιβάλλον των χαρακωμάτων. Καλή συνέχεια!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 24, 2014, 08:07:10 μμ »
Μου ειχε ξεφυγει τελειως το θεμα σου Χρηστο.
Vintage τενεκες,ομορφη δουλεια ομως και καθαρη. :wink:
Η γνωμη μου ( και μονο ) ειναι να μη το λερωσεις πολυ,και να φτιαξεις τη βαση απο το μηδεν με "διοραματαδικα" υλικα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 24, 2014, 08:17:31 μμ »
Νίκο και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τα καλά σας λόγια.
Θα συμφωνήσω ότι συνήθως τα FT-17 είχαν τρίχρωμη ή και τετράχρωμη παραλλαγή, απλά όσες φωτογραφίες έχω από το 66260, φαίνεται να είναι μονόχρωμο και πολύ, πολύ βρώμικο!

Και σύμφωνα με το βιβλίο της Tankograd, το συγκεκριμένο FT-17 ήταν εφεδρικό της AS (artilerie speciale), οπότε είναι πολύ πιθανόν να ήταν μονόχρωμο

Με αυτά και με αυτά, νομίζω είναι ασφαλής επιλογή το μονόχρωμο 66260. Φυσικά, δεν αποκλείω τίποτα και απλά να κάνω λάθος!

Αντώνη, σε ευχαριστώ και σένα για τα καλά λόγια!
Η αλήθεια είναι, ότι αν δεν έδινε έτοιμη τη βάση, δεν θα έφτιαχνα καν, οπότε πάλι καλά να λες!  :mrgreen:

Να προσθέσω σε αυτό το σημείο ότι οι θυρίδες του οδηγού και του πύργου δεν είναι κολλημένες γιατί ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα τις έχω ανοιχτές ή όχι. Θα είναι πάντως πολύ σουρεάλ πάνω σε αυτή τη βάση να είναι ανοιχτές οι θυρίδες και επειδή μου αρέσει πολύ η βάση του κιτ, μάλλον θα παραμείνουν κλειστές.

Χρήστος

Tags: FT-17