Αποστολέας Θέμα: City Tower Guard  (Αναγνώστηκε 15085 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ArchonMichail

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Medieval
Απ: City Tower Guard
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουαρίου 25, 2015, 11:50:43 μμ »
Καλησπέρα Κώστα έχεις δίκιο... Ολοκλήρωσα τις παρεμβάσεις στην τοιχοποιία, αρχικά στο κτίριο του μικρού κτίσματος (το οποίο ακόμα δεν έχει κολληθεί στη βάση συνεπώς μου ήταν πιο εύκολο). Πέρασα ένα παχύ στρώμα ακριλικού ώστε να καλύψω πλήρως την πολυστερίνη. Αύριο που θα έχει στεγνώσει καλά θα ξεκινήσω με τα φίλτρα - βερνίκι.

''Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα
στο αγιάζι των λειμώνων στη μόνη ακτή του κόσμου''  Οδ. Ελύτης.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #126 στις: Μαρτίου 11, 2015, 09:16:54 μμ »
Κανένα νέο;  :mrgreen:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #127 στις: Μαρτίου 12, 2015, 03:27:24 μμ »
Καλησπέρα σε όλους !!

Μικρή αποχή καθώς η καθημερινότητα είναι δυστυχώς αδυσώπητη και μου συμπιέζει συχνά τον ελεύθερο χρόνο με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ασχοληθώ όσο θέλω με την κατασκευή. Εκτός από την καθημερινότητα βέβαια όπως εξήγησα ήδη στον Κώστα έχω κολλήσει και στο θέμα της χρωματικής απόδοσης της πέτρας με αποτέλεσμα να μένω πίσω στην κατασκευή. Βέβαια όσο κι αν έχω μείνει πίσω κατασκευαστικά στο κτίσμα έχω φροντίσει στο διάστημα αυτό να ασχοληθώ λίγο με τα επιμέρους αντικείμενα τα οποία σε μία πρόχειρη καταγραφή είναι αρκετά οπότε είπα να ξεκινήσω να κατασκευάζω μερικά.
 Έτσι έφτιαξα ένα γνωστό από την εποχή του μεσαίωνα σωφρονιστικό (ο θεός να το κάνει) αντικείμενο τον κλοιό, δύο παράλληλες ξύλινες επιφάνειες που ασφάλιζαν τον λαιμό και τους καρπούς του ατόμου που είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα (ή απλά δεν άρεσε η φάτσα του σε κάποιον με εξουσία !!). Ο κλοιός θα τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο. Έφτιαξα και ένα ξύλινο κάρο το οποίο ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει καθώς οι ρόδες που έφτιαξα μου φαίνονται μικρές ...
Επιπλέον με την συμβολή του ηλεκτρικού κόφτη διαμόρφωσα από πολυστερίνη το "πέτρινο" κομμάτι του πηγαδιού που θέλω να κατασκευάσω. Το κομμάτι έχει χαραχθεί και σήμερα θα συνεχίσω με την χάραξη των λίθων στο εσωτερικό. Θα "φάω" λίγο από την επιφάνεια του εδάφους για να μπει χωστά το κομμάτι και θα σκάψω μέχρι το ξύλο του πάτου για το βάθος του. Ακολουθεί η κατασκευή του ξύλινου σκέπαστρου καθώς και τα παρελκόμενα του πχ κουβάς με σχοινί. Στο πρόγραμμα είναι και η κατασκευή ενός δέντρου από σύρμα με κάποια επένδυση. Αυτά στη συνέχεια... Ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #128 στις: Μαρτίου 12, 2015, 03:54:47 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #129 στις: Μαρτίου 12, 2015, 04:13:12 μμ »
Ευχαριστώ Κώστα  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #130 στις: Μαρτίου 16, 2015, 02:25:19 μμ »
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.

Το ΣΚ κύλησε με εργασίες εστιασμένες σε αντικείμενο του εξωτερικού χώρου και σε διόρθωση της τοιχοποιίας της καμινάδας.
 Έτσι λοιπόν βάφτηκε το επιφανειακό κομμάτι του πηγαδιού με βασικό χρώμα το οποίο είναι ένα μείγμα λευκού, sienna και raw umber. Στη συνέχεια και αφού στέγνωσε η βαφή επιλεκτικά κάποιες πέτρες βάφτηκαν μεμονωμένα και στη συνέχεια με φίλτρα είχα το αποτέλεσμα που βλέπετε. Στους αρμούς έβαλα κόλλα και στη συνέχεια τοποθέτησα άμμο. Το κομμάτι θα ξανά περαστεί με φίλτρο ώστε να ομογενοποιηθεί η διαφορά στα χρώματα. Με στεγνό πινέλο και σε τόνους λευκό "φώτισα" λίγο τις άκρες κυρίως στο χείλος του τοιχίου.
    Την ίδια τακτική, με την άμμο δηλαδή, εφάρμοσα και στο κομμάτι της καπνοδόχου, οι αρμοί της οποίας ήταν έντονοι όπως μου επισήμανε και ο Αντώνης και πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο. Κι εκεί θα περαστεί με φίλτρο στη συνέχεια. Στο εσωτερικό του πηγαδιού, επιλεκτικά έκανα στάμπες με σκούρο πράσινο και με φίλτρο δημιούργησα γλίτσα και μούχλα από την υγρασία που υπάρχει εκεί μέσα. Θα περαστεί στη συνέχεια ώστε να σκουρύνει περισσότερο.
     Στο σκέπαστρο τώρα είχα ένα κομμάτι από κλαδί και το χρησιμοποίησα ώστε να φτιάξω το οριζόντιο σύνδεσμο μεταξύ των δύο ορθοστατών. Στους ορθοστάτες έκανα μια παρατυπία καθώς αντί να τους κόψω μονοκόμματους τους χώρισα σε δύο κομμάτια και το έκανα αυτό προκειμένου να χρησιμοποιήσω ρετάλια μπάλσας από τα διάφορα κοψίματα. ʼλλωστε είναι κάτι που δεν θα φαίνεται καθώς θα καλυφθεί από τις σανίδες της κάλυψης. Κατά την γνωστή τακτική "έφαγα" με το κοπίδι τις ακμές στα δοκάρια και δημιούργησα κοψίματα στην επιφάνεια κάθε δοκού. Σήμερα πιστεύω πως θα το ολοκληρώσω κατασκευαστικά ώστε να μείνει η βαφή.
Ο πάτος του πηγαδιού βάφτηκε με μείγμα μαύρου με σκούρο πράσινο και λέω μια που έχω λίγη ρητίνη δύο συστατικών (κάτι σαν υγρό γυαλί) να ρίξω λίγο ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση επιφάνειας νερού (σε χαμηλή στάθμη όμως όχι πολύ ψηλά) ώστε να μη φαίνεται έτσι ένας ρηχός πάτος !!
Ακολουθεί το σχετικό υλικό.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #131 στις: Μαρτίου 17, 2015, 12:16:02 πμ »
Μου φαίνεται πολύ πορώδης η άμμος για τους αρμούς.
Έχεις κάποια υπόνοια ότι ήταν έτσι το υλικό; Μήπως θα
ηταν καλύτερος ο ακρυλικός στόκος ή έστω ο γύψος,
με κάποια απόχρωση είτε από pigments, είτε από σμάλτα;

Edit: Επίσης θα σου συνιστούσα για τα ξύλινα μέρη, να τα
έτριβες ώστε να είναι εντελώς γυμνά από χρώματα κλπ,
να τα πότιζες κατόπιν με μίξεις ακρυλικών σε γκρι, κοκκινοκαφέ
κλπ κλπ και να τα κόλλαγες μετά, ώστε να εμφανίζουν την
εικόνα του πραγματικά φθαρμένου ξύλου. Αλλιώς αυτό
και αλλιώς το βαμμένο με χρώματα ξύλο, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #132 στις: Μαρτίου 17, 2015, 01:01:56 μμ »
Καλημέρα Κώστα !!

Σίγουρα είναι πιο πορώδης η άμμος σε σχέση με τα υλικά που αναφέρεις αλλά την χρησιμοποίησα ακριβώς για το τελικό αποτέλεσμα.
Σε διάφορες φωτογραφίες όπως πχ αυτή το συνδετικό κονίαμα φαίνεται αρκετά τραχύ.
Φυσικά δεν είναι η τελική μορφή καθώς θα εφαρμοστούν πάνω στο κομμάτι κι άλλα φίλτρα ώστε χρωματικά τουλάχιστον να ομογενοποιηθεί το αποτέλεσμα και να μην είναι τόσο
έντονη η χρωματική αντίθεση με το φυσικό χρώμα της άμμου.

Για τα ξύλινα μέρη δεν έχω αντίρρηση, τα ήδη βαμμένα κομμάτια προέρχονται από διάφορα κομμάτια τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη κατασκευή πχ νερόμυλος.
Χτες που συνέχισα τις εργασίες στο σκέπαστρο του πηγαδιού έχω τρίψει αρκετές από αυτές. ʼλλωστε ολόκληρη η κατασκευή στα ξύλινα μέρη της έχει βαφτεί με ακρυλικά χρώματα και όπου υπήρχε το αρχικό χρώμα ξύλου το έχω τρίψει.

Εκτιμώ πάντα τις συμβουλές και επισημάνσεις σου !! Καλή συνέχεια       

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #133 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2015, 11:52:31 πμ »
Καλημέρα σε όλους !

Μετά από μακρά αποχή από την κατασκευή λόγω διαφόρων θεμάτων αποφάσισα να επανέλθω κατασκευαστικά. Έλλειψη ελεύθερου χρόνου, δουλειά, διακοπές συνέβαλαν στο πάγωμα της κατασκευής αλλά κάποια στιγμή στρώνουν κάπως τα πράγματα και ο απαιτούμενος χρόνος βρίσκεται. Στην κυριολεξία δεν ήταν λίγες οι φορές που κάθισα μπροστά από την κατασκευή για αρκετή ώρα χωρίς να μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα !!

Έβαλα λοιπόν τα δυνατά μου και σχεδόν ολοκλήρωσα τον δεύτερο όροφο του μεγάλου κτίσματος. Επιπλέον κατασκεύασα την ξύλινη σταθερή σκάλα που ενώνει τους δύο ορόφους.
Ψάχνοντας σε διάφορα sites σχετικά με βαφή ξύλου, μια και η χρωματική απόδοση των ξύλινων επιφανειών της κατασκευής μου δεν με ικανοποιεί, έπεσα πάνω σε μια τεχνοτροπία η οποία μετά την εφαρμογή της δίνει την αίσθηση ταλαιπωρημένου και παλιού ξύλου. Τα πολύτιμα νερά του ξύλου δεν καλύπτονται και τα υλικά είναι απίστευτα απλά και πανεύκολα να τα βρεις. Για την τεχνοτροπία θα μιλήσω παρακάτω ή θα ανοίξω σχετικό θέμα στις τεχνικές.

Όπως ανέφερα λοιπόν παραπάνω ο δεύτερος όροφος του μεγάλου κτίσματος είναι σχεδόν έτοιμος καθώς απομένουν τα ξύλινα υποστυλώματα εσωτερικά και εξωτερικά. Η σκάλα που συνδέει τους δύο ορόφους κατασκευάστηκε και αυτή και το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή της μεγάλης και μικρής στέγης. Μόλις ολοκληρωθούν αυτά στην ουσία το κτίσμα θα είναι έτοιμο και θα απομένουν πλέον τα αντικείμενα, έπιπλα, όπλα κλπ και ο περιβάλλον χώρος. Όσον αφορά στον φωτισμό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου διαπίστωσα πως οι επεμβάσεις θα είναι πάρα πολλές και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ανοίξω τρύπες σε τοίχους και ο κίνδυνος ζημιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Σκέφτομαι να περιοριστώ σε φωτισμό των τζακιών (εστίες) και ίσως κανέναν πυρσό εξωτερικά ... δεν ξέρω όμως ακόμα με απασχολεί αρκετά αλλά προς το παρόν θα το βάλω στην άκρη.

Αυτά για την ώρα ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #134 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2015, 12:46:03 μμ »
Πολυ ωραια ολη η κατασκευη!!

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #135 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2015, 12:57:25 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Τάσσο !!

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #136 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2015, 04:04:35 μμ »
Φίλε, κάθομαι και χαζεύω την κατασκευή σου με την γυναίκα μου και πραγματικά έχεις κάνει φοβερή δουλειά. Εντυπωσιακή!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #137 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2015, 07:49:38 μμ »
Να είσαι καλά φίλε μου με τιμάνε τα λόγια σου !!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #138 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2015, 12:28:08 πμ »
Για την σχετική τεχνοτροπία βαφής των ξύλινων επιφανειών δείτε το εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,31469.0.html

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #139 στις: Οκτωβρίου 16, 2015, 11:38:59 μμ »
πολυ όμορφα όλα αυτά!!!!

ʼλλα τώρα έλα, μπές στο ψητό....Πόσα χρόνια σου έμειναν ακόμα για να εκτείσεις την ποινή σου ;;;

και το παρακάτω emoticon εκφράζει πλήρως τα ατελείωτα συναισθήματα ζήλειας που νιώθω για την φανταστική δουλειά σου!!!

:evil: :evil: :evil:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #140 στις: Οκτωβρίου 17, 2015, 12:06:20 πμ »
Χαχαχαχα καλησπέρα Χρήστο να είσαι καλά , είχα μια δύσκολη εργασιακά μέρα και πραγματικά  μου έφτιαξες τη διάθεση !!
Δυστυχώς με αυτά και με τ αλλα έμεινα πίσω αλλά το έχω βάλει πείσμα να το ολοκληρώσω. Έχει αρκετές λεπτομέρειες και η κλίμακα του μου ανοίγει συνεχώς την όρεξη για περισσότερες...Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια με τιμούν ιδιαίτερα !!

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #141 στις: Οκτωβρίου 18, 2015, 11:32:45 πμ »
Για βαρυποινήτης δεν έχεις χάσει το χιούμορ σου πάντως!  :lol: :lol:

Αν μπορείς πες μας σε παρακαλώ πως εγχάραξες το dow (ταχυτροχός, κοπίδι, άλλο;) και επίσης αν υπάρχει κανα μυστικό ώς προς την πίτευξη του βάθους χάραξης ή αν είναι απλά προϊόν πίεσης και επιμονής.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #142 στις: Οκτωβρίου 20, 2015, 10:40:36 μμ »
Καλησπέρα Χρήστο συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση ...
ʼλλοι περνούν το χρόνο πετώντας τάπες και περιμένωντας να παλιώσει το ουίσκι κι άλλοι κατασκευάζουν μακέτες  :lol: :lol:

Την πολυστερίνη τη χάραξα αποκλειστικά με κοπίδι και όσον αφορά την επίτευξη βάθους σίγουρα είναι προιόν "πίεσης και επιμονής" όπως πολύ σωστά γράφεις και υπομονής θα προσθέσω, άλλωστε στο κελί ο χρόνος περνάει αργάαα !!

Για να δώσω ωστόσο την άγρια υφή της πέτρας "χτύπησα" ελαφρά με συρματόβουρτσα την χαραγμένη επιφάνεια δίνοντας της μια πιο τραχειά υφή και συμπλήρωσα με επιπρόσθετα χτυπήματα με ξύλινο καμπυλωτό κοντάρι σε επιλεγμένα σημεία και μέσα στην διάσταση κάθε λίθου ώστε να δημιουργηθούν βαθουλώματα. Στην πορεία της κατασκευής πειραματίστικα αρκετές φορές σε κομμάτια πολυστερίνης (καθώς όσο "χτίζω" μαθαίνω και ιδανική μέθοδος είναι η κατα τόπους εφαρμογή καμινέτου με λεπτό στόμιο και σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μην αρπάξει πολύ η πολυστερίνη αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να δημιουργηθούν βαθουλώματα. Στα αρχικά στάδια της κατασκευής φαίνεται καθαρά η διαφορά της επιφάνειας της πολυστερίνης μετά την "κακοποίηση" που υπέστει.

Το μόνο αρνητικό που έχω να παρατηρήσω είναι πως μετά την "κακοποίηση" η βαφή της επιφάνειας της πολυστερίνης δυσκολεύει καθώς τα βαθουλώματα που δημιουργούνται, κυρίως μετά την εφαρμογή της βούρτσας στο αφρώδες υλικό δεν αφήνουν την μπογιά να εισχωρήσει ικανοποιητικά και όταν στεγνώσει αποκαλύπτονται πολλά άβαφα σημεία. Λύση δίνει η σταδική βαφή αρχικά με νερωμένο χρώμα το οποίο στη συνέχεια γίνεται ολοένα πιο πηχτό. Μόλις στεγνώσε το χρώμα καλά το πέρασα και με σπρέι μια που η πολυστερίνη είχε σφραγιστεί καλά με το ακρυλικό και δεν είχε φόβο να λιώσει. Αυτά σε αφήνω να προαυλιστώ !!  :lol: :lol:

Καλό βράδυ

Tags: