Καλημέρα σε όλους !!
Μετά από αρκετό καιρό απραξίας (καλλιτεχνικής βέβαια) ήρθε ο καιρός να επιστρέψω στα μοντελιστικά λημέρια!
Βλέπεις το να αποκτήσεις νέο μέλος στην οικογένεια και ειδικά κορίτσι σου αποσπά ολόκληρο τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο.
Τώρα όμως που η πριγκίπισσα μεγάλωσε και είναι ... σχετικά ανεξάρτητη αποφάσισα να διαθέσω λίγο χρόνο κυρίως τα βράδια
στο αγαπημένο μου χόμπι.
Δυστυχώς το project του Μεσαιωνικού Νερόμυλου δεν κατάφερα να το ολοκληρώσω και ο λόγος είναι αφενός το μεγάλο βάρος της κατασκευής σε
συνδυασμό με την έλλειψη χώρου πλέον στο σπίτι μιας και ο ερχομός της μικρούλας μας στρίμωξε χωροταξικά. Έτσι προσπαθώντας να βρω μια λύση σχετικά με το μέρος στο οποίο θα μπορούσα να βάλω τη μακέτα όταν τελειώσει αποφάσισα τελικά μιας και η κατασκευή από την αρχή είχε πολλά λάθη να την παροπλίσω.
Σκέφτηκα και το είχα ανακοινώσει πως θα ξανά ξεκινήσω τον νερόμυλο από την αρχή αλλά για να είμαι ειλικρινής έχασα λίγο το ενδιαφέρον μου. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια και τα επί μέρους στοιχεία τα έχω κρατήσει όπως τις μυλόπετρες το ξύλινο πάτωμα κλπ
Το βασικότερο είναι πως από την προηγούμενη και πρώτη δημόσια προσπάθεια έμαθα πολλά.
Τώρα λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ με μια κατασκευή που βρήκα τυχαία σε ένα ξένο site και συγκεκριμένα σε αυτή την κατασκευή:
http://ryan.skow.org/city/guardhouse/index.html και μου κέντρισε έντονα το ενδιαφέρον. Η κλίμακα στην οποία έχει δουλευτεί είναι πολύ μικρότερη αλλά εγώ επέλεξα και πάλι την 1/20 όπως και στον νερόμυλο, καθώς σε αυτή την κλίμακα μπορούν να αποδοθούν πολλές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Βέβαια το πάθημα με το υπερβολικό βάρος της προηγούμενης κατασκευής λόγο γύψου μου έγινε μάθημα και αυτή τη φορά
διαφοροποιήθηκα ως προς το βασικό υλικό που δεν είναι άλλο από την εξηλασμένη πολυστερίνη το σε όλους μας γνωστό "γαλάζιο φελιζόλ". Τα πλεονεκτήματα πολλά σε σχέση με τον γύψο, ελαφρύ υλικό, εύκολο στον χειρισμό όπως: κόψιμο, χάραξη, τρίψιμο, βάψιμο και πολύ βολικό σε τυχόν ατυχήματα πχ να πέσει κάτω κάτι που με τον γύψο θα σήμαινε ... από την αρχή.
Η κατασκευή έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα και θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες.
Χάρηκα που γύρισα και εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους !!
Μιχάλης