Αφού τελείωσα τον Αστρομαχητή, βαρέθηκα τη σφήκα, μου την έδωσαν τα φαντασίας και διορθώνω αργά και βασανιστικά το 738 της Ολυμπιακής...
Μου την έδωσε και είπα να το γυρίσω ξανά στις προπέλες.
Έτσι, με αφορμή τα 70 χρόνια από την D-Day, και μιας και D-Day χωρίς Spitfire είναι σαν να λέμε χωριάτικη χωρίς φέτα... Επέλεξα αυτό:

Πηγή και review του κιτ
http://www.hyperscale.com/2013/reviews/kits/eduard8281reviewbg_1.htmΤο οποίο δίνει σήματα για τις εξής παραλλαγές:

Πηγή:
http://www.spruebrothers.com/sbmimages/edu08281c.jpg1. Spitfire LFMk.IXc, MH712, flown by W/O Henryk Dygala, No. 302 Squadron, Summer / Autumn, 1944
2. Spitfire HFMk.IXc, MJ296, flown by F/Lt Otto Smik, No. 312 Squadron, North Weald AB, Late August, 1944
3. Spitfire LFMk.IXc, MJ586, flown by Pierre Clostermann, No. 602 Squadron, Longues sur Mer airfield, July 7, 1944
4. Spitfire LFMk.IXc, MJ250, No. 601 Squadron, Italy, Summer, 1944
5. Spitfire LFMk.IXc, ML135, flown by Jerry Billing, No. 401 Squadron, Tangmere AB, June 7, 1944
6. Spitfire LFMk.IXc, ML135, flown by Jerry Billing, No. 401 Squadron, France, July 1, 1944
Από τις οποίες έχω αποφασίσει να φτιάξω την 5η.
Το κιτ της Eduard είναι καταπληκτικό. Υπάρχουν αρκετά reviews στο Internet οπότε δεν θα αναλύσω, απλά θα αναφέρω ότι το κιτ έχει ΠΟΛΛΑ ψιλολόγια...
Μόνο το κάθισμα αποτελείται από 6 κομμάτια!!! Μου βγήκαν τα μάτια...

Μερικές φορές νομίζω ότι οι εταιρείες κάπου το παρακάνουν με τον αριθμό των κομματιών...
Έτσι όπως πάνε σε λίγο θα αρχίσουν να μας δίνουν και τα πριτσίνια ένα-ένα σε πλαστικό!
Τέλος πάντων. Τα επιμέρους τμήματα του cockpit είναι ήδη στην άκρη να στεγνώσουν καλά γιατί είναι πολύ ευαίσθητα.

Ιδού το τελικό αποτέλεσμα του σάντουιτς (μμμ... πείνασα...) των φωτοχαραγμένων του πίνακα οργάνων.
Αυτή τη φορά πήγα πολύ αργά, κολλώντας κάθε επίπεδο με άσπρη κόλλα περασμένη με πινέλο και κάθε επόμενο επίπεδο μετά από ώρες.

Η κατασκευή συνεχίστηκε με το Gear bay το οποίο αποτελείται από 15 κομμάτια!!!

Η λεπτομέρεια ακόμα και στο εσωτερικό είναι καταπληκτική. Τώρα τι θα φαίνεται όταν κλείσει, είναι άλλο θέμα...

Ευτυχώς η εφαρμογή του κιτ μέχρι στιγμής είναι άψογη!
Το μόνο μου παράπονο είναι ότι υπάρχουν μερικά περίεργα sink marks σε μερικά σημεία. Διορθώνονται όμως εύκολα.