Αποστολέας Θέμα: ITALERI F-14A TOMCAT PLUS 1/48  (Αναγνώστηκε 9891 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: ITALERI F-14A TOMCAT PLUS 1/48
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 22, 2014, 03:21:19 πμ »
Πολυ ωραια δουλεια! Καλα τελειωματα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 22, 2014, 08:24:22 πμ »
Ανδρέα σ'ευχαριστώ, αλλά ποιό σκούρο γκρί προτείνεις;
Πολύ καλό μέχρι στιγμής.Το χρωμα είναι το Η 75 της Gunze.Αν χρησιμοποιείς άλλα χρωματα βρες την ανάλογη αντιστοιχία. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 22, 2014, 09:41:07 πμ »
Μιχάλη έχεις δίκιο τώρα το πρόσεξα. Δεν ξέρω αν γίνεται γιατί έχω περάσει βερνίκι.
Βγάλε τό σήμα μέ ...ζελοτειπ καί  ξανά πέρασε τό βερνίκι. Περίμενε πρώτα καί άλλες γνώμες.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 22, 2014, 10:47:30 πμ »
Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο αλλά θα δοκίμαζα με FS 36231 (Hu 140 - Gunze H317) σε συνδυασμό με κάποιο σκούρο olive drab. Πολύ ωραίο χρώμα είναι το US Army Helo Drab της Model Master 4723.

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 22, 2014, 10:59:02 πμ »
Ανδρέα σ' ευχαριστώ για την απάντηση αλλά τους είχα ψεκάσει εν τω μεταξύ με το gunze H-69(rlm75 gray) που μου φάνηκε σωστό. Θα ανεβάσω φωτογραφίες και αν δεν είναι σωστό το διωρθώνω με  helo drab. Μιχάλη το βερνίκι είναι περασμένο και πάνω από το σήμα, βγαίνει κι' έτσι; ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 22, 2014, 11:16:05 πμ »
Δεν υπάρχει σωστό σε αυτά  :mrgreen:... ούτως ή άλλως ξεφτισμένα ήταν πάντα, είναι ένα γκρι-χακί πολύ βρώμικο.

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 22, 2014, 11:57:11 πμ »
Ελπίζω να σε βοηθήσει (όσο γίνεται)... ::salut::

IPMS 1188

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 22, 2014, 01:11:51 μμ »
Ψέκασμα στους αερόσακους με h-69 και αναπαράσταση στις φθορές από το ανοιγοκλείσιμο των πτερύγων. Φθορές στους αερόσακους όταν στεγνώσουν.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 04:11:55 μμ »
Τοποθέτηση σκελών, τροχών, θυρίδων, κλπ μένουν να βαφτούν καλύπτρα, διάφορα εξαρτήματα, διωρθώσεις. Το τελικό βερνίκι να είναι σατινέ ή ματ;

Photos deleted by admin. Την επόμενη φορά θα σβήσω όλο το μήνυμα.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 08:23:16 μμ »
Θα έλεγα ματ

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 10:28:13 μμ »
Προς admin: Εχω ξαναγράψει ότι επειδή είμαι στο εξοχικό στέλνω εδώ και δύο μήνες τα μυνήματα - φωτογραφίες μέσω κινητού και αν και προσπάθησα πολλές φορές δεν κατάφερα στοίχιση. Αυτό μου θυμίζει τιμωρία μικρού παιδιού(δες την ηληκία μου στο προφίλ). Από Δευτέρα επιστρέφω στο σπίτι και στον υπολογιστή μου όπου δεν έχω πρόβλημα στοίχισης.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 11:27:10 μμ »
Μόνο δύο φωτό λόγω αδυναμίας στοίχισης εξαιτείας κινητού.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 09:35:32 πμ »
Προς admin: Εχω ξαναγράψει ότι επειδή είμαι στο εξοχικό στέλνω εδώ και δύο μήνες τα μυνήματα - φωτογραφίες μέσω κινητού και αν και προσπάθησα πολλές φορές δεν κατάφερα στοίχιση.
Αυτή την διευκρίνηση μπορούσατε να την κάνετε κάθε φορά που ανεβάζετε φωτογραφίες. Οι Διαχειριστές δεν έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν από που ανεβάζετε τις φωτογραφίες.
Στόχος και σκοπός μας δεν είναι το μοίρασμα τιμωριών, αλλά η βελτίωση της εικόνας των θεμάτων και του ευκολοδιάβαστου. Εάν για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατόν η στοίχιση, δεν υπάρχει κανένα θέμα να τις διορθώνουμε εμείς. Αλλά το συνεχόμενο «αδικαιολόγητο» ανέβασμα φωτογραφιών με «λάθος» τρόπο, δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 09:45:51 πμ »
Προς admin: Εχω ξαναγράψει ότι επειδή είμαι στο εξοχικό στέλνω εδώ και δύο μήνες τα μυνήματα - φωτογραφίες μέσω κινητού και αν και προσπάθησα πολλές φορές δεν κατάφερα στοίχιση. Αυτό μου θυμίζει τιμωρία μικρού παιδιού(δες την ηληκία μου στο προφίλ). Από Δευτέρα επιστρέφω στο σπίτι και στον υπολογιστή μου όπου δεν έχω πρόβλημα στοίχισης.

Συμπληρωματικά στον Στρατάρχη, το ότι γράφεις από κινητό δε μου αρκεί! Όποιο κινητό και να έχεις, σίγουρα έχει backspace και enter...
ʼλλος συνάδελφος προς τιμήν του, για να ακολουθήσει τον κανόνα που λέει ότι δε γράφουμε Greeklish, επειδή δεν έχει Ελληνικό πληκτρολόγιο, γράφει στα Αγγλικά.
Οι κανόνες, είναι κανόνες. Αν δε μπορεί κάποιος να τους ακολουθήσει, δε φταίνε οι κανόνες, ούτε αυτός που τους έφτιαξε.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 02:25:23 πμ »
Ενα τελευταίο σχόλιο και δεν θα ξαναμιλήσω γι αυτό το θέμα. Ακόμα και στο στρατό που είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε βάση κανόνα, υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Ι4 δεν φέρει όπλο λόγω μεγάλης μυωπίας, υπερβολικού πάχους κ.α.αλλά συμετέχει κανονικά στην εκπαίδευση και στην θητεία γενικά. Δεν μου άρεσε που τιμωρήθηκα για κάτι που προσπάθησα επανειλημένες φορές και για αρκετή ώρα να κάνω και δεν τα κατάφερα. Εν κατακλείδι εγώ θέλω να μείνω στην γνώση και την βοήθεια αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους με το ίδιο πάθος για το χόμπυ που μου δίνει αυτό το φόρουμ μετά από 25 χρόνια αποχής από το "αθλημα"και γι αυτό σας ευχαριστώ τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Φίλε Κώστα αγγλικά ξέρω να γράφω κι εγώ, στοίχιση φωτό από κινητό δεν κατάφερα να μάθω.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 12:50:31 πμ »
Σήμερα έκανα στεγνό πινέλο στο κόκπιτ και περάστηκε με ματ βερνίκι και ακόμα βάφτηκε η καλύπτρα. Πιστεύω ότι το στεγνό πινέλο ήταν έντονο(συμβουλές για το πως διορθώνεται?). Ακολουθούν φωτό του κόκπιτ και αύριο της καλύπτρας. Ευχαριστώ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 01:16:40 πμ »
Σήμερα έκανα στεγνό πινέλο στο κόκπιτ και περάστηκε με ματ βερνίκι και ακόμα βάφτηκε η καλύπτρα. Πιστεύω ότι το στεγνό πινέλο ήταν έντονο(συμβουλές για το πως διορθώνεται?). Ακολουθούν φωτό του κόκπιτ και αύριο της καλύπτρας. Ευχαριστώ ::salut::

Στις κονσόλες έχεις εφαρμόσει την τεχνική του στεγνου πινελου; Μήπως δεν είναι ακριβώς αυτή η τεχνική που χρησιμοποιήσεις; Το YouTube έχει ωραία video  με το στεγνό. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα δεν ειναι προϊόν της τεχνικής αν πάντα μιλάμε για τις κονσόλες. Πως διορθώνεται δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω... Σίγουρα παντός αν βάσεις το μαύρο ξανά. Αλλα μπορεί να υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 01:59:24 πμ »
Κάνε ένα στεγνό πινέλο πάλι αλλά με το βασικό χρώμα αυτή την φορά και χωρίς υπερβολές....κάτι σαν το περνάς,σκουπίζεις τελείωσες  :mrgreen:

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 02:02:04 πμ »
Στις κονσόλες έχεις εφαρμόσει την τεχνική του στεγνου πινελου; Μήπως δεν είναι ακριβώς αυτή η τεχνική που χρησιμοποιήσεις; Το YouTube έχει ωραία video  με το στεγνό. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα δεν ειναι προϊόν της τεχνικής αν πάντα μιλάμε για τις κονσόλες. Πως διορθώνεται δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω... Σίγουρα παντός αν βάσεις το μαύρο ξανά. Αλλα μπορεί να υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος.
Το στεγνό πινέλο έγινε στα καθίσματα και στις πάνω επιφάνειες του κόκπιτ. Το κόκπιτ έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό μέσα στην άτρακτο βαμένο και δεν έχει γίνει καλή δουλειά στο βάψιμο των πλαϊνών κονσολών(επιφυλάσομαι για το επόμενο). Σταύρο σ' ευχαριστώ αυτό σκέφτηκα κι εγώ αλλά ήθελα την γνώμη σας για να σιγουρευτώ.                             

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2014, 01:10:22 μμ »
φιλε μου κανε μια προσπαθεια  εχεις κανει τοσο καλη δουλεια και ειναι κριμα να χαλαει το συνολο το κοκ πιτ χειροτερο δεν θα γινει καλυτερο σιγουρα και με μικρο πινελακι βαλε και καποιο αλλο χρώμα στα κουμπιά να ζωντανεψει λιγο φιλικα Δημητρης !!!

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2014, 03:04:04 πμ »

φιλε μου κανε μια προσπαθεια  εχεις κανει τοσο καλη δουλεια και ειναι κριμα να χαλαει το συνολο το κοκ πιτ χειροτερο δεν θα γινει καλυτερο σιγουρα και με μικρο πινελακι βαλε και καποιο αλλο χρώμα στα κουμπιά να ζωντανεψει λιγο φιλικα Δημητρης !!!

Δημήτρη σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά το κόκπιτ είναι δύσκολο να το διορθώσω μέσα στην καλύπτρα. Επιφυλάσομαι στον επόμενο γάτο που υπάρχει στο στοκ(hasegawa f-14+aires cockpit+decals vf 84 jolly rogers). Το συγκεκριμένο που φτιάχνω τώρα δεν ήταν και το καλύτερο κιτ αλλά με βοήθησε να επανέλθω και να μάθω καινούργια πράγματα. Στην κατασκευή βάφτηκε και κολήθηκε η καλύπτρα κλειστή και περάστηκε το σύνολο με ματ βερνίκι. Επονται διωρθώσεις και στεγνά πινέλα, περιμένω τις υποδείξεις σας, ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2014, 10:15:32 πμ »
Πολυ ωραιο αποτελεσμα εχεις κανει υπεροχη δουλεια σε φθορες και γενικα στο βαψιμο  του.
Μοναδικο μελανο σημειο το κοκπιτ που εχει θεματακι εκει..αλλα κατα τα αλλα ειναι χαρμα οφθαλμων.
Τι ματ βερνικι εβαλες?
Μπραβο και παλι  ::salut:: ::salut::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2014, 12:20:22 μμ »
Πολυ ωραιο αποτελεσμα εχεις κανει υπεροχη δουλεια σε φθορες και γενικα στο βαψιμο  του.
Μοναδικο μελανο σημειο το κοκπιτ που εχει θεματακι εκει..αλλα κατα τα αλλα ειναι χαρμα οφθαλμων.
Τι ματ βερνικι εβαλες?
Μπραβο και παλι  ::salut:: ::salut::
Σ' ευχαριστώ τα βερνίκια είναι winsor and newton και το ματ αλλά και το γυαλιστερό αραιωμένα με azax και είναι πολύ καλά. Η καλύπτρα είναι βουτηγμένη σε παρκετίνη. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2014, 12:46:55 μμ »
Μού ''αρέσεις'' ΠΟΛΥ ...... ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2014, 07:49:29 μμ »
Πολύ ωραίο, μ'αρέσουν ιδιαίτερα οι φθορές.

2-3 πραγματάκια:

-Καλό θα είναι να μην αφήνεις την καλύπτρα και να την βάφεις ξεχωριστά γιατί έτσι δεν θα έχει φθαρεί με το υπόλοιπο σύνολο και όπως και εδώ, θα φαίνεται η διαφορά. Αν είχες gloss θα σου έλεγα να περάσεις σιγά σιγά με ένα λεπτό πινέλο την καλύπτρα με αραιωμένο λάδι για να εξισορροπηθεί η διαφορά αλλά τώρα με το matt θα είναι λίγο παρακινδυνευμένο.

-ʼνοιγε με ένα τρυπανάκι/x-acto το ακροφύσιο των βλημάτων.

-Τρίβε λίγο τους τροχούς για ένδειξη βάρους.

Μικρές λεπτομέρειες για το F-14:

-Δίορθωσε με ψιλό πινελάκι το position light στο chin pod γιατί σου έχει ξεφύγει το κόκκινο.

-Βάψε με ένα κιτρινο-καφε χρώμα τους αισθητήρες ηλεκτρικών αντιμέτρων (ECM blisters) στην βάση των αεραγωγών και στο chin pod. Κοίτα και το παρακάτω για τα ακριβή σημεία:

http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234910566-tomcats-101-article/

-Βάψε με ένα σχετικά σκούρο μεταλλικό (πχ από metallizer της Μodel Master τα Stainless Steel/Magnesium/Titanium είναι ωραία χρώματα) τις κεραίες και στις δύο μεριές του cockpit, τα χείλη στους αεραγωγούς, το εμπρόσθιο μέρος του καλύμματος του πυροβόλου και τις σχάρες εξαερισμού.

http://www.anft.net/f-14/f14-detail-sensorprobe.htm
http://www.clubhyper.com/reference/images/f14dkittybg_12.JPG
http://www.clubhyper.com/reference/images/f14dkittyirsttvbg_26.JPG
http://www.williammaloney.com/Aviation/WingsOfEaglesMuseum/GrummanF14Tomcat/images/15GrummanF14TomcatWing.jpg

-Μην ξεχάσεις τα navigation/position/anti-collision lights:

http://www.anft.net/f-14/f14-detail-light.htm
http://www.anft.net/f-14/f14-detail-light-05.htm

::salut::

Anytime Baby....!!

Tags: