Αποστολέας Θέμα: Τα έκανα θάλασσα με wash της Vallejo....βοήθεια!!!  (Αναγνώστηκε 3045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pasxalis1987

• Scale 1/144
  • *
Τα έκανα θάλασσα με wash της Vallejo....βοήθεια!!!
« στις: Ιουνίου 23, 2014, 08:18:00 μμ »
Παιδιά χαιρετώ!
Έβλαψε σε κάποια σημεία πολύ wash της Vallejo και μου λασπωσε όπως λέμε....
Διορθώνεται;αν ναι σας παρακαλώ πείτε μου......
Δεν έχω βάλει gloss απο κάτω γιατί κάποια βίντεο που είδα πομπού δουλεύουν τα vallejo δεν χρησιμοποιούν βερνίκι,το περνάνε κατευθείαν.....
Εμένα δεν μου βγήκε όμως.....
.....βοήθεια;;;;;

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Τα έκανα θάλασσα με wash της Vallejo....βοήθεια!!!
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 23, 2014, 08:25:13 μμ »
Δεν θα έβλαπτε καμία φώτο, για να καταλάβπυμε και εμείς.
Πιθανότατα πας για ξέβαμα και ξαναβάψιμο, αυτή τη φορά "κλείνωντας" με βερνίκι.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 23, 2014, 08:40:51 μμ »
αν ειναι υδατοδιαλυτα δεν δοκιμαζεις με μπατονετα και νερο να τριψεις εκει που σου μπουκωσε τη γραμμωση? αλλιως με κανενα airbrush cleaner της vallejo ?

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 23, 2014, 10:55:26 μμ »
To πιθανότερο είναι ότι πας για καινούργιο βάψιμο. Το Airbrush Cleaner της Vallejo, ναι μεν θα καθαρίσει το wash, αλλά θα ξεβάψει και ότι έχεις βάψει από κάτω (αν είναι ακρυλικά - οποιασδήποτε εταιρίας - με enamel υπόστρωμα, δεν το έχω δοκιμάσει). Το νερό απλώς δεν θα κάνει τίποτα (εκτός βέβαια από το να εξατμιστεί  :mrgreen:)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 24, 2014, 01:35:13 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 24, 2014, 02:38:40 πμ »
Spoiler (hover to show)

Διαφωνω. Μια χαρα ειναι τα προιοντα της, απλα θελουν αλλη τεχνικη οπως ολα τα ακρυλικα χρωματα. Κι οταν λεμε ακρυλικα εννοουμε ακρυλικα οχι απο αυτα που κανεις το σπιτι θαλαμο αεριων για να τα δουλεψεις  ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 24, 2014, 02:45:43 πμ »
Παιδιά χαιρετώ!
Έβλαψε σε κάποια σημεία πολύ wash της Vallejo και μου λασπωσε όπως λέμε....
Διορθώνεται;αν ναι σας παρακαλώ πείτε μου......
Δεν έχω βάλει gloss απο κάτω γιατί κάποια βίντεο που είδα πομπού δουλεύουν τα vallejo δεν χρησιμοποιούν βερνίκι,το περνάνε κατευθείαν.....
Εμένα δεν μου βγήκε όμως.....
.....βοήθεια;;;;;

Oταν λες σου λασπωσε, εννοεις οτι σου βγηκε πολυ εντονο και ψιλοεχτισε? Αν συνεβη αυτο τοτε εριξες παρα πολυ. Ειναι ευκολο να την πατησεις γιατι τα wash δεν ειναι τιποτα αλλο απο ακρυλικο πολυ διαλυμμενο + flow improver. Οποτε εχουν ολες τις υπολοιπες ιδιοτητες των ακρυλικων με πρωτη και κυρια οτι σκουραινουν αφου στεγνωσουν. Περνας λοιπον το wash, νομιζεις οτι δεν κανει τιποτα, ξαναπερνας χ 10 και στο τελος καταληγεις με μοντελο μπαρμπα-Θωμα. Γιαυτο πρεπει να το περνας αραιωμενο 1/1 ή 2/1 με νερο, να το αφηνεις λιγα λεπτα να στεγνωσει και μετα παλι οπου νομιζεις.
Τωρα δεν ξερω τι εχει γινει και σε τι σημειο. Να το σηκωσεις δεν γινεται χωρις να σηκωσεις και το υποστρωμα. Μπορεις να δοκιμασεις να το τριψεις με μια μπατονετα με νερο, ελπιζοντας οτι θα αποξεστει. Αλλιως βαψιμο ξανα απο πανω ή ολικη επαναφορα με dettol

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 24, 2014, 02:46:10 μμ »
Παιδια ευχαριστω για την αμεση βοηθεια....!!!!!
Το τι εκανα ειναι ενα περασα με λιγο airbrush thinner (oxi airbrush clinner) της vallejo και μεσα σκουπισμα με χαρτομαντιλο να φυγουν τα πολλα πολλα.....
Μπορω να πω οτι ειχε αποτελεσμα....Χωρις μαλιστα να μου σηκωσει το χρωμα απο κατω......

Αρχισα και αναπολω τις μερες που ψεκαζα σμαλτα..... Απο την μερα που εμπλεξα με τα vallejo τα ισια αναποδα μου βγηκαν!!!!

Και παλι σας ευχαριστω!!!!!
 ::salut::

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 24, 2014, 03:19:18 μμ »
Εννοείς ότι ψέκασες το μοντέλο με airbush thinner της Vallejo και μετά σου λάσπωσε?

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 24, 2014, 03:21:14 μμ »
Διαφωνω. Μια χαρα ειναι τα προιοντα της, απλα θελουν αλλη τεχνικη οπως ολα τα ακρυλικα χρωματα. Κι οταν λεμε ακρυλικα εννοουμε ακρυλικα οχι απο αυτα που κανεις το σπιτι θαλαμο αεριων για να τα δουλεψεις  ::glossa::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 24, 2014, 03:52:43 μμ »
Spoiler (hover to show)

x2  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 24, 2014, 04:47:54 μμ »
Spoiler (hover to show)

Οπως ειπα πριν ειναι θεμα διαφορετικης τεχνικης η οποια προσαρμοΕται στα διαφορετικα χαρακτηριστικα των υλικων. Αν καποιος θελει να χειριστει τα ακρυλικα σαν εναμελ, θα παθει νηλες, επισης οταν καποιος παει να χειριστει τα ακρυλικα σαν εναμελ.  Το ακρυλικο ποτε δεν θα εχει την προσφυση της solvent based μπογιας επανω σε πλαστικο, εκτος και αν γινει καποια νεα ανακαλυψη. Πχ ο στοκος της vallejo δεν τριβεται τον δουλευεις με μια νοτισμενη μπατονετα, ο μονος ακρυλικος στοκος που λενε οτι τριβεται ειναι ο perfect plastic putty. Τα wash μια χαρα τρεχουν στις εσοχες, αν δεν ετρεχαν δεν θα τα χρησιμοποιουσαν τοσοι φιγουραδες, λογω της επιφανιακης τασης του νερου ομως δεν προκειται ποτε να γινουν το ιδιο ρευστα με τα λαδια και τα εναμελ. Μπορουν ομως να βελτιωθουν με υγρο πιατων ή flow improver.

Σε τελικη ενα παρε δωσε ειναι. Κερδιζεις κατι σε καποιο τομεα και χανεις σε καποιον αλλο.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 24, 2014, 04:52:05 μμ »
Να μην ξεχναμε ομως οτι ειναι διαφορετικος ο τροπος που θα δουλεψει το υλικο καποιος που βαφει φιγουρες απο καποιο που για παραδειγμα φτιαχνει αεροπλανα. Στον ενα μπορει να ειναι μια χαρα και στον αλλο αχρηστο!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 24, 2014, 06:05:04 μμ »
Να μην ξεχναμε ομως οτι ειναι διαφορετικος ο τροπος που θα δουλεψει το υλικο καποιος που βαφει φιγουρες απο καποιο που για παραδειγμα φτιαχνει αεροπλανα. Στον ενα μπορει να ειναι μια χαρα και στον αλλο αχρηστο!

Δεν νομιζω οτι υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στις αναγκες, πχ ενας αλυσιδωτος θωρακας ή μια πανοπλια στα 28χιλ ειναι λιγοτερο απαιτητικος απο μια γραμμωση αρματος μαχης ή αεροπλανου? Κι ομως τοσες δεκαετιες χιλιαδες μοντελιστες βαφουν με ακρυλικα και κανουν wash με μελανια ή αραιωμενο χρωμα. Και μαλιστα οχι μονο φιγουρες αλλα και οχηματα. Μπορει κανεις να δει οχηματα πχ 40k τα οποια εχουν επανω τους ολες τις τεχνικες που θα χρησιμοποιουσαμε σε ενα ιστορικο οχημα και εχουν βαφτει αποκλειστικα με ακρυλικα citadel/vallejo/foundry κτλ

Απλα εχουν αλλες προδιαγραφες και θελουν αναλογη μεταχειριση. Εγω εχω παρατηρησει οτι για καποιο περιεργο λογο υπαρχουν δυο παραλληλοι μοντελιστικοι κοσμοι που τρεχουν μαζι ολα αυτα τα χρονια με συνεπεια οι μεν να αγνοουν τεχνικες που οι δε χρησιμοποιουν 30 χρονια και τουμπαλιν.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 24, 2014, 08:41:07 μμ »
Εννοείς ότι ψέκασες το μοντέλο με airbush thinner της Vallejo και μετά σου λάσπωσε?

Όχι,το πέρασα wash,δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα και μετά (2-3) λεπτά μετά, το πέρασα με airbrush thinner,όχι μεγάλη ποσότητα, με πινέλο. Αράιωνε το wash και το δούλευα τοπικά με το πινέλο.

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 24, 2014, 08:53:41 μμ »
Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος ή ξερόλας, αλλά θα ήθελα να προσπαθήσεις να μας πεις ποιό πιστεύεις ότι ήταν το λάθος σε αυτό που από πάνω περιέγραψες ότι έκανες. Το ξαναγράφω:

Έβαψες ακρυλικά,και έπειτα χωρίς να περάσεις αντίθετο βερνίκι, χρησιμοποίησες ακρυλικό wash, και όταν αυτό δεν δουλευόταν σωστά, ψέκασες διαλύτη για ακρυλικά...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 24, 2014, 09:30:08 μμ »
Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος ή ξερόλας, αλλά θα ήθελα να προσπαθήσεις να μας πεις ποιό πιστεύεις ότι ήταν το λάθος σε αυτό που από πάνω περιέγραψες ότι έκανες. Το ξαναγράφω:

Έβαψες ακρυλικά,και έπειτα χωρίς να περάσεις αντίθετο βερνίκι, χρησιμοποίησες ακρυλικό wash, και όταν αυτό δεν δουλευόταν σωστά, ψέκασες διαλύτη για ακρυλικά...

Βεβαίως!
Ψέκασα με ακρυλικά vallejo, ΔΕΝ ψέκασα gloss βερνίκι, και στην συνέχεια έκανα pin wash (κανένα πρόβλημα εδω), μετά πέρασα ακρυλικά wash vallejo το οποίο εξυπηρετούσε σαν φίλτρο.
Σε κάποια σημεία μου έπεσε πολύ, και είχε το ανάλογο αποτέλεσμα.
Για να το διορθώσω, 2-3  λεπτά μετά όταν είχα τελειώσει όλο το μοντέλο με το πέρασμα του φίλτρου/wash, βούτηξα λίγο το πινέλο Σύρο airbrush thinner της vallejo και το πέρασα στα σημεία όπου είχε λάθος, και με απαλά απαλά περάσματα το φίλτρο Αράιωνε και άπλωνε.σε σημεία όπου ήταν πολύ, το σκούπισα ελαφρά με χαρτομάντιλα.
......αυτά......
Γενικά το λάθος ήταν ότι μου έπεσε πολύ το φίλτρο/wash......

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 25, 2014, 02:26:33 πμ »
Το λαθος ειναι οτι περασες φιλτρο με το wash.  :wink:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 25, 2014, 11:49:34 πμ »
Το λαθος ειναι οτι περασες φιλτρο με το wash.  :wink:

........τα wash της vallejo νομιζω εξυπηρετουν και για τα δυο.....
.....οχι?????  :?

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 25, 2014, 12:21:08 μμ »
H Vallejo λεει οτι κανει,αλλα ακρυλικο για φιλτρο...χμμμ... ::dontknow::

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 25, 2014, 01:24:30 μμ »
Και να ψεκάσεις και διαλυτικό μετά από πάνω για να στρώσουν καλύτερα, χωρίς να έχεις σφραγίσει πριν με κάποιο βερνίκι enammel, έπαιζες με την τύχη σου...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 25, 2014, 01:32:35 μμ »
Και να ψεκάσεις και διαλυτικό μετά από πάνω για να στρώσουν καλύτερα, χωρίς να έχεις σφραγίσει πριν με κάποιο βερνίκι enammel, έπαιζες με την τύχη σου...

Πραγματικα....κινησεις απελπισιας!!!!
Δεν ειχα αλλη εμπειρια με την vallejo!
Παλια χρησιμοποοιουσα σμαλτα αλλα λογο μετακομισης αναγκαστικα να το γυρισω στα ακρυλικα.....Βρηκα ενα μαγαζι στην Λευκωσια (Κυπριος ειμαι) και βασικα ειπα να πηραματιστω με τα vallejo....τι να κανω!?

Επισης, απο καποια βιντεο που ειδα οπου χρησιμοποιουν τα vallejo, ΔΕΝ κανουν drybrush.Βαφουν τις λεπτομεριες με πιο ανοιχτες αποχρωσεις της παραλλαγης......Ομολογω οτι και αυτο μου εκανε εντυπωση!
Αλλα ενταξει τι να κανουμε....vallejo ειναι αυτη....

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 26, 2014, 03:57:52 πμ »

Το ΜΟΝΟ πραγμα που ειναι ριζικα διαφορετικο με τα ακρυλικα, ειναι το οτι δεν μπορεις να κανεις reset σε παλαιωση οπως με τα εναμελ και τα λαδια. Απο εκει και περα αν αφαιρεσουμε την ιδιοτητα ολων των ακρυλικων να σκουραινουν απο μισο εως ενα τονο οταν στεγνωσουν σε σχεση με αυτον που εχουν οταν ειναι υγρα, δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στο τι μπορεις να κανεις. Και φιλτρα κανεις και wash κανεις και τα παντα ολα.
Απλα θελει να εισαι λιγο πιο προσεκτικος και να ανεβαινεις σιγα σιγα με αραιωση 1/1 με νερο (αμα θες σως για να γλυστραει ριξε και flow improver) για να μην σου βγει αραψ το μοντελο, ειδικα με τα vallejo που ειναι λιγο πιο βαρια απο αποψη περιεκτικοτητας χρωστικης. Ποιος ειπε οτι δεν κανουν στεγνο πινελο. Κανε ενα search σε youtube να δεις να παιρνουν φωτια τα στεγνα πινελα. Μην τρελαθουμε δηλαδη λες και ειναι κανενα εξωτικο υλικο ή φυσει προβληματικο. Αν εχουν προβλημα τα vallejo κατι πολυχρωμοι ασβεστες της Humbrol, που την φερνουν και ολοι στο τριγωνο μην και την χασουμε απο πελατη, τι ειναι?

Tags: wash vallejo