Γενικοτερα τα χρωματα που εκτυπωνεις σε διαφανο χαρτι βγαινουν κι αυτα λιγο διαφανα. Πρεπει να εχεις στο νου σου οτι για να φαινονται στο μοντελο οι χαλκομανιες, το χρωμα του μοντελου πρεπει να ειναι 2-3 τονους πιο ανοιχτο.
Με τα σκουρα εκτυπωμενα χρωματα δεν εχεις κανενα προβλημα. Στα ανοιχτοτερα κυριως χρωματα ισως παρατηρησεις κοκκους. Γι αυτο δεν ξερω αν φταιει ο εκτυπωτης που ειναι ψεκασμου ή η ποιοτητα του στην εκτυπωση. Εγω οσες χαλκομανιες εχω φτιαξει, εχω παρατηρησει κοκκους στα ανοιχτοτερα χρωματα. Στα σκουρα οχι και τοσο. Στο τελικο αποτελεσμα παντως δεν πολυφαινεται στο μοντελο.
Δες εδω μια παλια κατασκευη με εκτυπωμενες χαλκομανιες για να δεις πως φαινεται το κοκκινο πανω απο gull gray. Για να πετυχω την αποχρωση σκουρηνα λιγο το κοκκινο στην εκτυπωση, ετσι ωστε να φαινεται σωστο στο μοντελο λογω της διαφανειας.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,13157.msg272084.html#msg272084Επισης ενα σημειο που πρεπει να προσεξεις στο 212 ειναι τα εθνοσημα. Τα πλαινα και τα κατω ειναι σκουροτερα απο το χρωμα του ελικοπτερου, οποτε στις χαλκομανιες δεν εχεις προβλημα, τα εθνοσημα που ειναι στην πανω πλευρα των πτερυγιων ομως ειναι πιο ανοιχτα απο το χρωμα του ελικοπτερου. Εκει ψαχνω κι εγω τι θα κανω, αν και η λυση μαλλον ειναι LM Decals. Εκτος αν εκτυπωσεις τα συγκεκριμενα εθνοσημα μονο, σε λευκη χαλκομανια, ταιριαξεις το μεσαιο χρωμα του εθνοσημου με το γκρι του ελικοπτερου και εχεις καταλληλο τροπο να κοψεις απολυτο και αλανθαστο κυκλο στα ορια του εθνοσημου χωρις να συμπεριλαβεις και λευκο απο το χαρτι χαλκομανιας.