Αποστολέας Θέμα: MK IV "ΘΗΛΥ" 1/72 EMHAR  (Αναγνώστηκε 4722 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
MK IV "ΘΗΛΥ" 1/72 EMHAR
« στις: Ιουνίου 03, 2014, 12:07:03 μμ »
Καλημέρα σας!!

Το εν λόγω κιτ πήγαινε για το British Steel αλλά δεν......., έτσι έχει την ευκαιρία του σε αυτό το GB. Το κίτ της Emhar έχει πολύ καλή λεπτομέρεια και εφαρμογή. Τα περιεχόμενα του κουτιού

Click to see the original size.

και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα...

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τα πολυβόλα και η εξάτμιση τρυπήθηκαν με ψιλό τρυπανάκι, αλλά είχα αστοχία στην εξάτμιση στο να βρω το κέντρο της με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει στο πλαϊ όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτό....

Τί να κάνω?? Να κόψω και να κάνω καινουργια απο ΖΤΠ??
Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω κομμάτι σύριγγας, αλλά τόσο χοντρή σύριγγα δε νομίζω να βρω  :roll: Σχετικά με το βάψιμο σκέφτομαι να το κάνω ένα απο αυτά που είχαν αρπάξει οι Γερμανοι, αλλά θα χρειαστώ την βοήθεια σας σχετικά με τις φθορες  :roll:, γενικά κάθε βοήθεια είναι δεκτή  :o.
Για την ώρα θέλει σε κάποια σημεία, στοκοτριψίματα, καθαρισμός απο τις κόλλες και γενικά καθαρισμός με οινόπνευμα να φύγουν οι σκόνες και γενικά ότι άλλο μου προτείνετε εσείς οι αρματάδες, που κόβει το μάτι σας  :wink: ::salut:: Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια - παρατηρήσεις σας. ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: MK IV "ΘΗΛΥ" 1/72 EMHAR
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 03, 2014, 04:20:14 μμ »
Xοντρό αλάτι, ατλακολ και κατάλληλο βάψιμο να φαίνεται σκουριασμένη η εξάτμιση.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 03, 2014, 04:28:20 μμ »
Τί να κάνω?? Να κόψω και να κάνω καινουργια απο ΖΤΠ??
Πιστεύεις λοιπόν πως μετά από μία επίθεση όπου τα άρματα δεχόντουσαν χιλιάδες σφαίρες και ήταν ο πρωτεύοντας στόχος του πυροβολικού, οι εξατμίσεις έμεναν καινούργιες, όμορφες και χωρίς έξτρα τρύπες... Για εμένα μην κάνεις τίποτα, άστη έτσι.

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 23, 2014, 04:42:24 μμ »
Για εμένα μην κάνεις τίποτα, άστη έτσι.
Βολική η απάντηση δεν λέεω, θα την αφήσω έτσι  :mrgreen: όσο για αλάτια και λακ είναι τεχνικές που δεν έχω κάνει χρήση, επομένως ήρθε και η ώρα τους...ή η δικιά μου...θα δείξει.
Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τα χρώματα, καθότι στις οδηγίες για τα captured απο τους Γερμανούς, δίνει τους FS κωδικούς 16118, 10118 και 10219 τα οποία εαν δεν έχω κάνει λάθος στις αναζητήσεις μου αντιστοιχούν στα Humbrol 125, 142 και 118(119) αντίστοιχα. Μπορείτε παρακαλώ να επιβεβαιώσετε πριν κάνω καμμιά πατάτα??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 23, 2014, 05:15:40 μμ »
Βλέποντας τις φωτο νομίζω οτι το κουτι στο πισω μερος πρέπει να εχει το άνοιγμα στο πανω μερος, έλεγξε και τα reference σου..

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 24, 2014, 10:45:34 πμ »
Κατόπιν της σωστής παρατήρησής σου, έχω την εντύπωση πως έχεις δίκιο  ::eusa_wall::. Στις οδηγίες όμως αναφέρει να τοποθετηθεί έτσι το κομμάτι, καθ'ότι η μια πλευρά είναι η κούφια και είναι αυτή η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στο μοντέλο Click to see the original size... :roll: Τί να κάνω τώρα....θα δοκιμάσω να το ξεκολλήσω αλλά το βλέπω χλωμό γιατί θυμάμαι πως ήμουν γεναιόδορος με την κόλλα εκεί... :evil:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 24, 2014, 10:51:06 πμ »
Κατόπιν της σωστής παρατήρησής σου, έχω την εντύπωση πως έχεις δίκιο  ::eusa_wall::. Στις οδηγίες όμως αναφέρει να τοποθετηθεί έτσι το κομμάτι, καθ'ότι η μια πλευρά είναι η κούφια και είναι αυτή η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στο μοντέλο...

σε καταλαβαίνω απολύτως .. παλεύω με το το 35ρι της Emhar και οι οδηγίες ειναι λιγο (εως πολυ) για τον ....  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 24, 2014, 12:44:00 μμ »
Μήπως να τρίψεις την θυρίδα,να φτιάξεις μια άλλη από πλαστικό και να ρίξεις μπόλικη λάσπη?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 24, 2014, 12:47:43 μμ »
Αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα και σχετικά εύκολα υλοποιήσιμη, αλλά θα χάσω και τα πριτσίνια και γμτ δεν έχω Putch'n'Die για να τα  ξαναφτιάξω... :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 24, 2014, 01:01:08 μμ »
Λάσπη φίλε μου, η απόλυτη λύση. Ρίξε μπόλικη και μόνο εσύ θα ξέρεις πως είναι ανάποδα!

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 26, 2014, 11:14:37 πμ »
Με τα πολλά κατάφερα και το ξεκόλλησα....βάζοντας κόντρα τη λεπίδα και κάνοντας μοχλό το "πέταξε έξω" αρκετά εύκολα έτσι, σφράγισα το κούφιο τμήμα με φύλλο πλαστικού, τρίφτηκε να έρθει στα ίσια του, έβαλα και χειρολαβές στις θυρίδες και με δεήσεις κατάφερα κομμάτι - κομμάτι να βάλω και τις ράγες τις οροφής...κατά προσέγγιση και βάση φωτογραφιών και μαντείας, γιατί οι οδηγίες δεν δείχνουν ακριβώς που τοποθετούνται... :roll: ελπίζω να έχω πέσει μέσα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στοκοτρίψιμο και καθαρισμό απο τις κόλλες που πιστεύω να γίνει μέχρι το Σάββατο, επομένως Κυριακή ίσως πέσουν και τα αστάρια - preshade και ίσως χρώματα εαν τελικά καταλήξω στις τελικές αποχρώσεις.
Η παραλλαγή που θέλω να κάνω είναι αυτή

και διάβασα πως οι αντιστοιχίες σε Humbrol είναι τα 111 - 160 & 93, βέβαια το 111, είναι πίο σκούρο απο το γαλαζωπό της φωτογραφίας, θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια - παρατηρήσεις  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 26, 2014, 11:22:25 πμ »
Αντι για το 111 μπορείς να δοκιμάσεις και το 87.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 26, 2014, 11:22:47 πμ »
ωραιος ... μια χαρα το καταφέρεις ... ειδες  .. δεν ηταν και τοσο δύσκολο ...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 26, 2014, 11:28:38 πμ »
Παράθεση από: arcadios link= ::salut::topic=29378.msg597484#msg597484 date=1403770967
ωραιος ... μια χαρα το καταφέρεις ... ειδες  .. δεν ηταν και τοσο δύσκολο ...  :wink:
Ο καύσωνας κάνει θαύματα...ιδίως αν μένεις στα Πατήσια..αφήνεις το μοντέλο υπο σκιάν στο μπαλκόνι και πέρα απο τον εκμηδενισμό του χρόνου στεγνώματος κάνει και την διαδικασία της αποκόλλησης πιό εύκολη  :mrgreen:  ::salut::
Αντι για το 111 μπορείς να δοκιμάσεις και το 87.
ΩΩΩΩ ναι ταιριάζει πολύ καλύτερα, ευχαριστώ!!!! Τα υπόλοιπα να φανταστώ είναι ΟΚ σαν κωδικοί χρωμάτων?  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 26, 2014, 11:52:50 πμ »
ΩΩΩΩ ναι ταιριάζει πολύ καλύτερα, ευχαριστώ!!!! Τα υπόλοιπα να φανταστώ είναι ΟΚ σαν κωδικοί χρωμάτων?  ::salut::
Ναι, δείχνουν σωστά αν και δεν πρέπει να πολυσκάς με το θέμα, ότι έβρισκαν έβαζαν! Να θυμάσαι πως πιθανότατα ήταν βαμένα με πινέλο οπότε η διαχωριστική γραμμή πρέπει να είναι κοφτή.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 26, 2014, 12:36:14 μμ »
Θα ήθελα να παίξω με τον αερογράφο με τις αποχρώσεις και το σβήσιμο ανάμεσα στα χρώματα..θα ήθελα να αποφύγω το πινέλο, μπορεί με αερογράφο και ίσως με blue tac..πάντως εδώ μου φαίνεται σαν να μην είναι πολύ κοφτό

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 26, 2014, 12:55:41 μμ »
Θα ήθελα να παίξω με τον αερογράφο με τις αποχρώσεις και το σβήσιμο ανάμεσα στα χρώματα..θα ήθελα να αποφύγω το πινέλο, μπορεί με αερογράφο και ίσως με blue tac..πάντως εδώ μου φαίνεται σαν να μην είναι πολύ κοφτό
Πρόσεξε, είπα πιθανότατα, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τα άρματα αυτά τα ετοίμαζαν οι γερμανοί υπό πίεση χρόνου, μόλις κατάλαβαν πως το άρμα μάχης μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο, κατάλαβαν επίσης πως ήταν ΠΟΛΥ πίσω στην εξέλιξη των δικών τους τύπων. Ετσι ότι έπεφτε στα χέρια τους, επισκευαζόταν, βαφόνταν (όχι πάντα) και έφευγε για το μέτωπο όπου από τις αρχές 1918 τα μυνήματα δεν ήταν καθόλου καλά...

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 02, 2014, 02:37:08 μμ »
Συνέχεια με το ξύλο το οποίο χρησιμοποιούσαν για να περνάνε τα ζόρικα χαρακώματα, ή όταν "μάγκωνε" σε μαλακό έδαφος. Χρησιμοποιήθηκε πλαίσιο απο το κιτ, το οποίο ήταν τετράγωνο και έτσι η μια πλευρά τρίφτηκε ώστε να γίνει επικλινής, όπως το πραγματικό. Δεξια και αριστερά κολλήθηκαν δυο λωρίδες αλουμινοταινία, στην οποία θα "πατηθούν" κάποια πριτσίνια και θα γίνει αναζήτηση στο spare box, για να βρω δυο θηλιές, μέσα απο τις οποίες περνούσαν οι αλυσίδες για να δεθούν στις ερπύστριες.  Επίσης πριν γίνουν όιλα αυτά το κομμάτι τρίφτηκε ελαφρα με ντουκόχαρτο στεγνό 220 βαθμών, ώστε να γίνουν κάποια νερά ξύλου, δεν ξέρω αν θα πετύχουν θα δείξει μετά τα washh.

Η χρήση του "μαδεριού" φαίνεται σε αυτό στο video στο 04:34 http://www.britishpathe.com/video/ypres-reel-7/query/Corporation.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 04, 2014, 03:34:20 μμ »
Το μοντέλο καθαρίστηκε με οινόπνευμα και με μαρκαδόρο έγινε το πάττερν της παραλλαγής. Ψεκάστηκε με λευκό Humbrol και με μαύρο έγινε preshade. Επίσης με μαύρο περάστηκαν οι ερπύστριες και μετά ψεκάστηκαν με αραιωμένο Nato Brown της Tamiya. Wash και στεγνά πινέλα θα ακολουθήσουν στις ερπύστριες με ότι αποχρώσεις του κοκκινο-καφέ έγω και ο Θεός μαζί μου για το αποτέλεσμα.....Λογικά σήμερα θα πέσουν τα πρώτα χρώματα  ::salut::

Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 17, 2014, 11:54:25 πμ »
Συνέχεια και απο εμένα με βάψιμο στο θηλυκό, το οποίο ολοκληρώθηκε χρησιμοποιώντας σαν οδηγό αυτό το πάττερν

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το 87 για το γκρί, το 93 για το Sand και το 160 για το καφέ όλα της Humbrol. Επίσης με 160 και ανοιχτότερους τόνους (χρησιμοποιώντας λίγο Humbrol 93) και σκουρότερους (χρησιμοποιώντας Humbrol 67) και με την βοήθεια σφουγγαριού, περάστηκαν οι ερπύστριες για να αποκτήσουν διαφορετικές τονικότητες. Σήμερα θα περαστούν παρκετίνη και θα ακολουθήσει wash και στεγνά πινέλα για να "μεταλοποιηθούν"
Η εξάτμιση περάστηκε και αυτή με Humbrol 160 και με λίγες σταγόνες 67 και σφουγγαράκι, δόθηκε μια διαφορετική τονικότητα σε κάποια σημεία. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να περαστεί λάκ η εξάτμιση, να βαφτεί με ανοιχτότερο τόνο του Humbrol 160 και μετά γδέρνοντας να φανουν οι διαφορετικές τονικότητες απο κάτω.
Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τους χρόνους στεγνώματος της Λακ. Μόλις την περάσεις πόση ώρα την αφήνεις, ώστε να περάσεις μετά το χρώμα και επίσης το χρώμα που θα περαστεί απο πάνω, μετά απο πόση ώρα ξεκινάς το "γδάρσιμο"??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια - παρατηρήσεις  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 12:56:57 μμ »
Συνέχεια με το θηλυκό. Περάστηκε ένα χέρι παρκετίνη και μπήκαν τα σήματα. Απο την καρτέλλα απέφυγα να βάλω την νεκροκεφαλή και το παραλληλόγραμμο με την ονομασία του τάγματος των freikorps, καθ'ότι αυτό δημιουργήθηκε απο εθελοντές μετά το τέλος του πολέμου στο Βερολίνο, με σκοπό να καταπνίγουν τις επαναστάσεις των Κομμουνιστών. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%AC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%80%CF%82

Μερικές φωτογραφίες απο MK IV με τις νεκροκεφαλές Click to see the original size. Click to see the original size.

και μερικές απο το μοντέλο

Οι Γερμανοί συνήθιζαν να δίνουν στα Female άρματα γυναικεία ονόματα, έτσι τοποθέτησα την χαλκομανία με το όνομα Hanni, θεωρώ πως εαν είδε μάχη πριν πάει στους Freicorps, θα είχε το ίδιο όνομα  ::dontknow::

Εχθές περάστηκε ένα φίλτρο με χρώμα ανοιχτότερο του βασικού γκρί και σήμερα θα σφραγιστεί με παρκετίνη ώστε να συνεχίσω με το επόμενο wash, μάλλον με raw umber.

Κατόπιν εορτής είδα πως οι ράγες στην οροφή έχουν μπει ανάποδα, παρ'ολο που ακολουθήθηκαν κατα γραμμα οι οδηγίες συναρμολόγησης. Δηλαδη η γωνία κατα μήκος της ράγας έπρεπε να ήταν εσωτερικά και οχι εξωτερικά. :twisted: Επίσης παρ'όλο που οι οδηγίες λένε να τοποθετηθούν και οι δύο σταυροί στην πίσω πλευρά του οχήματος, έχω την εντύπωση πως ο ένας θα έπρεπε να ήταν στην οροφή του οχήματος μπροστά απο την εξάτμιση....δεν έβρισκα πουθενά όμως φωτογραφίες που να το επιβεβαιώνουν και έτσι ακολούθησα τις οδηγίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια - παρατηρήσεις σας.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 03:56:57 μμ »
Το θηλυκό περιποιήθηκε, όπως όλα τα θηλυκά.....μεταμεσονύκτιες ώρες, ώστε να ετοιμαστεί για την έκθεση, λησμονώντας τις φωτογραφίες. :oops:
Μετά το φίλτρο με το ανοιχτότερο του βασικού γκρι, περάστηκε παρκετίνη, μετά έγινε wash με raw umber, ξαναπεράστηκε παρκετίνη και τελείωσε με pin wash με μαύρο. Κατόπιν προχώρησε η κατασκευή αλυσίδων απο σκουλαρίκι της συζήγου (τότε που ήταν ροκού στο τέλος των 90s. Παραμένει ροκού βέβαια, απλά έχει αλλάξει αμφίεση  :mrgreen:  ::moshi44x42::  :mrgreen:)

Φτιάχτηκε και μια βαση, στο πολύ γρήγορο δυστυχώς, διότι ήθελα να αναπαραστήσω την δοκό κατα την χρήση της και όχι απλά τοποθετημένη στην οροφή. Έτσι σκέφτηκα πως η απόδοση έντονης και νωπής λάσπης θα αιτιολογεί το "κόλλημα" στο έδαφος ενός τόσο βαρεού οχήματος.

Κόπηκε λοιπόν ένα κομμάτι σκληρού αφρολέξ, το οποίο το πήρα απο συσκευασία ενός server απο την δουλειά, το οποίο περάστηκε στις τέσσερις πλευρές του και στο έδαφος με γύψο. Στις τέσσερις πλευρές προσπάθησα να τις λειάνω όσο το επέτρεπε ο χρόνος και το έδαφος μορφοποιήθηκε ώστε να δοθεί ελαφρά μια ανηφορική κλίση στο σημείο όπου θα "κόλλαγε" το άρμα.

Για να κάνω τις "γραμμές" που το άρμα άφηνε πίσω του και εφόσον μιλάμε για νωπή λάσπη, δεν έδωσα σημασία στο αποτύπωμα της ερπύστριας, έτσι τύλιξα την κάτω πλευρά του άρματος με μεμβράνη φαγητού και το πίεσα στην βάση όσο ο γύψος ήταν ακόμα νωπός.
Το όλο σύνολο της βάσης αφέθηκε να στεγνώσει για μισή μέρα περίπου και μετά κατέβηκα στην αυλή, κοσκίνισα με τούλι χώμα με τετοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσω δυο διαφορετικούς τύπους λάσπης σε συνδυασμό με αραιωμένη atlacol. Χοντρά κομμάτια τα οποία έπεσαν στο έδαφος και λεπτότερα κομμάτια λάσης με τα οποιά θα κόλλαγαν επάνω στις ερπύστριες και εκατέρωθεν αυτής. Ακολούθησε στεγνό πινέλο με καφέ enamel σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Μόλις τελείωσε η φάση αυτή, ψεκάστηκε όλη η βάση περιμετρικά με μαύρο γυαλιστερό χρώμα και όταν αυτό στέγνωσε με βερνίκι αυτοκινήτου. Επίσης με βερνίκι αυτοκινήτου περάστηκε και το χώμα ώστε να δείξει υγρό και με σύριγγα έσταξα βερνίκι μέσα στις λακούβες του εδάφους, οι οποίες είναι πιο υγρές λόγω τις κατακράτησης του νερού. Όταν στέγνωσε όλο, τοποθετήθηκε το μοντέλο ακι με το λεπτό κοσκινισμένο χρώμα, ξαναέγινε η "μαρινάδα" και περάστηκε περιμετρικά της επαφής του μοντέλου με το χώμα ώστε να δέσει σαν σύνολο.

Τοποθετήθηκε και η δοκός και λασπώθηκε αναλόγως, εφόσον προηγουμένως είχε βαφτεί με διάφορους τόνους σκούρου καφέ, περιποιήθηκα και τις αλυσίδες και αφέθηκε να στεγνωσει και αυτό και πάλι με βερνίκι αυτοκινήτου ψεκάστηκαν οι ερπύστριες και γενικά όλα τα σημεία στα οποία υπήρχε λάσπη επάνω στο άρμα. Κατόπιν με ματ βερνίκι έσπασα λίγο τη γυαλάδα σε μερικά σημεία του εδάφους και γενικά όπου μου είχε ξεφύγει το γυαλιστερό ψέκασμα και πέρασα πυροβόλα και ακμές του άρματος με μολύβι.
Αυτό ήταν, το μοντέλο κατηφόρησε την έκθεση την Παρασκευή.

Φωτογραφίες για τις συμμετοχές αισιώς θα ανεβάσω αύριο για την ώρα έχω μόνο την φωτογραφία που έβγαλα στην έκθεση.

Είναι μόλις το δεύτερο άρμα που κατασκευάζω και το forum με έχει βοηθήσει πολύ με τις τεχνικές. Το πρώτο είναι ένα Chiftain που το έφτιαξα για το Airfix GB.

Ευχαριστώ πολύ τους κριτές που με τίμησαν με αργυρό μετάλλιο και όλους όσους σχολίασαν δίνοντάς μου συμβουλές για να βελτιωθώ. Οι συμβουλές για βελτίωση είναι και για εμένα ο σημαντικότερος σκοπός του διαγωνισμού!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 04:01:11 μμ »
πολύ όμορφο μοντέλο και στο σύνολο
αλλά ...
σε ΛΑΘΟΣ κλίμακα
εύχομαι να πάρεις το σωστό δρόμο (της 1/35 ...)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 10:16:48 μμ »
Η βάση έγινε στο γρήγορο εεε. Καλά εντάξει  ::good_job_smilie:: ::101::

Tags: