Στα τέλη του 1979 βρέθηκα για 2 ημέρες στο Μόναχο και βλέποντας στη βιτρίνα ενός μοντελάδικου τον Αετό της Airfix από την επιτυχημένη (και πρόσφατη τότε) σειρά Space 1999, αντέδρασα ακαριαία. Το κιτ αγοράσθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί στη Δ. Μακεδονία που έμενα τότε ήταν άγνωστο.....
Επιστρέφοντας το κατασκεύασα τα Χριστούγεννα 1979/80, με πενιχρά μέσα. Το ασημί χρώμα ήταν αυτό που βάφαμε κάθε χρόνο τα διακοσμητικά της ξυλόσόμπας..... Θα δείτε ότι πολλά σημεία είναι λάθος βαμένα, ή οι χαλκομανίες δεν είναι οπωσδήποτε στη σωστή θέση κλπ. ΟΜΩΣ λάβετε υπόψη, ότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν βιβλογραφικές παραπομπές (στην επαρχία ιδίως), ούτε φυσικά internet, οι δε τηλεοράσεις ήταν ασπρόμαυρες........ Θυμάμαι, όταν για πρώτη φορά κάπου στα τέλη της 10ετίας του '80 είδα έγχρωμη τη σειρά, είχα πάθει σοκ... Δύσκολο να καταλάβει κάποιος σήμερα τα τότε ισχύοντα....
Σκέφθηκα να το "περιποιηθώ" με τα σημερινά μέσα, όμως αποφάσισα να το κρατήσω όπως είναι, σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα της συγκεκριμένης εποχής (όπως πολύ σωστά επεσήμανε και ο φίλος Δημήτρης [dtg]σε άλλο μου θέμα για την παλιά "αθώα" εποχή του μοντελισμού). Παραθέτω λοιπόν τις φωτογραφίες από τα μοντελιστικά μου δρώμενα του απώτερου παρελθόντος.....
ΥΓ: Το κουτί το έχω ακόμα...