Αποστολέας Θέμα: The Harrier Quintet 1/72  (Αναγνώστηκε 7434 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
Απ: The Harrier Quartet 1/72
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 11, 2014, 07:13:43 μμ »
Χαράς το κουράγιο σου να κάνεις τέτοια δουλειά σε αυτή τη κλίμακα! Πραγματικά υπέροχη!
Πολύ καλό κόλπο το τρύπημα και ο ..βελονισμός στις κονσόλες!!
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 11, 2014, 09:35:06 μμ »
Nωντα εχεις κανει πολύ μεθοδική και πολύ καλή δουλεια!Προβλεπω συναρπαστική συνεχεία! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 12, 2014, 09:36:12 πμ »
Χαράς το κουράγιο σου να κάνεις τέτοια δουλειά σε αυτή τη κλίμακα! Πραγματικά υπέροχη!
Πολύ καλό κόλπο το τρύπημα και ο ..βελονισμός στις κονσόλες!!

Πανο σε ευχαριστω πολυ, να σαι καλα!!
Το κολπακι με το τρυπημα και τον βελονισμο  :lol: στις κονσολες οντως ειναι φοβερο, αν πετυχεις σωστη διαμετρο στο ΖΤΠ και εχεις κι ενα καλο λεπτο κοπιδι για να κοβεις σωστα μετα. Εγω εκανα πρωτη προσπαθεια σε αυτο το project, αλλα ψαχνω για ενα καλυτερο κοπιδι με πιο λεπτη μυτη.  ::salut::

Nωντα εχεις κανει πολύ μεθοδική και πολύ καλή δουλεια!Προβλεπω συναρπαστική συνεχεία! ::salut:: ::salut::

Γιωργο σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια, να σαι καλα!! Η συνεχεια ελπιζω να ειναι συναρπαστικη, αν ξεπερασω γρηγορα τα στοκαρισματα και πανε ολα καλα, πιστευω θα ανεβει η ψυχολογια για το βαψιμο.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 12, 2014, 09:53:22 πμ »
(Το κολπακι με το τρυπημα και τον βελονισμο  :lol: στις κονσολες οντως ειναι φοβερο, αν πετυχεις σωστη διαμετρο στο ΖΤΠ και εχεις κι ενα καλο λεπτο κοπιδι για να κοβεις σωστα μετα. Εγω εκανα πρωτη προσπαθεια σε αυτο το project, αλλα ψαχνω για ενα καλυτερο κοπιδι με πιο λεπτη μυτη.  ::salut::)

Αντί για κοπίδι με νυχοκόπτη δοκίμασες ;
Επίσης δεν ξέρω τι παραλλαγές έχεις σκεφτεί να κάνεις αλλά αυτή εδώ την έχεις δει ;

Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 12, 2014, 10:04:07 μμ »
Ηλια με νυχοκοπτη δεν δοκιμασα, αλλα μου φαινεται ότι δεν θα βοηθησει. Μου φαινεται να εχει αρκετο πλατος για να χωθεί αναμεσα στα ΖΤΠ και να κοψει με ακριβεια. Κατι σε μυτοτσιμπηδέ κοπιδι ψαχνω.

Ωραια και η χειμερινη παραλλαγη για το GR.7, αλλα εχω αποφασισει να είναι η κλασικη μαχιμη Εγγλεζικη της σύγχρονης εποχης και αφου την τιμησε η RAF, την τιμησε και η Airfix στις χαλκομανιες, θα την τιμησω κι εγω στο μοντελο μου!! Το GR.7a θα γινει Lucy Pinder  :lol: :wink:

Click to see the original size. Click to see the original size.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 12, 2014, 10:13:00 μμ »
Lucy ρε...το εχω και εγω το κιτακι(μαλιστα το εχω ξεκινησει). Ωραιο κιτακι και τα bombmarks με τη lucy ειναι πολυ καλος συνδυασμος!!

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 12, 2014, 11:18:50 μμ »
Ηλια με νυχοκοπτη δεν δοκιμασα, αλλα μου φαινεται ότι δεν θα βοηθησει. Μου φαινεται να εχει αρκετο πλατος για να χωθεί αναμεσα στα ΖΤΠ και να κοψει με ακριβεια. Κατι σε μυτοτσιμπηδέ κοπιδι ψαχνω.

Ωραια και η χειμερινη παραλλαγη για το GR.7, αλλα εχω αποφασισει να είναι η κλασικη μαχιμη Εγγλεζικη της σύγχρονης εποχης και αφου την τιμησε η RAF, την τιμησε και η Airfix στις χαλκομανιες, θα την τιμησω κι εγω στο μοντελο μου!! Το GR.7a θα γινει Lucy Pinder  :lol: :wink:

Εμ βέβαια τέτοια κανόνια να μην τα τιμήσεις !!!
Πάντως υπάρχει και νυχοκόπτης με μύτη όπως τα μυτοτσίμπιδα.
Καλή συνέχεια
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 13, 2014, 09:17:39 πμ »
Lucy ρε...το εχω και εγω το κιτακι(μαλιστα το εχω ξεκινησει). Ωραιο κιτακι και τα bombmarks με τη lucy ειναι πολυ καλος συνδυασμος!!

Εεεεεεετσιιιι!!  Αυτα τα bombmarks της Lucy...!!  :mrgreen:
Ποσταρε το να το θαυμασουμε βρε Γιαννη  ::salut::

Εμ βέβαια τέτοια κανόνια να μην τα τιμήσεις !!!
Πάντως υπάρχει και νυχοκόπτης με μύτη όπως τα μυτοτσίμπιδα.
Καλή συνέχεια

Για δωσε λεπτομερειες για τον νυχοκοπτη αυτον γιατι δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι αντιστοιχο. Αυτο οντως μπορει να βοηθαει.   ::salut::

Οσο για τα κανονια της Lucy, οι συντηρητικοι του ''νησιου'' ζητησαν εν τελει να καλυφθει το noseart μετα απο λιγο καιρο αφου βαφτηκε, κι ετσι αλλαξανε το συγκεκριμενο πανελ, αφηνοντας ομως ενα πολυ μικρο κομματι που ηταν εκτος πανελ.
...Εγγλεζαρες...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 13, 2014, 11:55:28 πμ »
Δεν τον έχω αυτή την στιγμή για να σου τον δείξω αλλά θυμάμαι ότι ζητούσες από το μαγαζί νυχοκόπτη γωνιακό για τα πόδια.
Τώρα για τους Εγγλέζους τι να πεις εδώ είχαν << άντρες >> στο μπάσκετ για μαζορέτες και μην ξεχνάμε και ένα γκάλοπ που είχε γίνει και στις 100 νοικοκυρές που τις ρώτησαν τι προτιμούν να κάνουν το πρωί sex με τον άντρα τους ή δουλειές στο σπίτι, έ φαντάζεστε τι απάντησαν οι 80  ...
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 13, 2014, 04:42:08 μμ »
Δεν τον έχω αυτή την στιγμή για να σου τον δείξω αλλά θυμάμαι ότι ζητούσες από το μαγαζί νυχοκόπτη γωνιακό για τα πόδια.

Σε ευχαριστω για την πληροφορια. Θα τον ψαξω τον νυχοκοπτη γιατι μπορει να εχει ενδιαφερον (οχι μονο μοντελιστικα  :mrgreen:::salut::

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 13, 2014, 08:58:43 μμ »
Και Michelle Marsh  :wink:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2007/06_01/marshL0506_468x327.jpg

Το σπυρωτό σύρμα αριστερά στο κάθισμα του Gr7a πως το στερέωσες, γιατί σκέφτομαι να κάνω κάτι ανάλογο.
Spoiler (hover to show)
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 13, 2014, 11:41:12 μμ »
Μπράβο ρε Νώντα, ωραία και μεθοδική δουλειά (αν και σε λάθος κλίμακα ::glossa::) :!:

...
αλλα ψαχνω για ενα καλυτερο κοπιδι με πιο λεπτη μυτη
...
Αυτό θα σου έλυνε τα χέρια για αυτή τη δουλειά, αλλά και για τη δουλειά που προορίζεται κανονικά. Το έχω 3-4 χρόνια και είναι πραγματικά ανεκτίμητο :!:

Αααα... και πού 'σαι? Αν και γριά γκρινιάρα, ο κόρακας έχει (φτού ρε γαμώτο... πάλι ::glossa::) δίκιο: το FRS.1 είναι όντως το ωραιότερο :wink: :mrgreen:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 16, 2014, 09:37:22 πμ »
Και Michelle Marsh  :wink:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2007/06_01/marshL0506_468x327.jpg

Το σπυρωτό σύρμα αριστερά στο κάθισμα του Gr7a πως το στερέωσες, γιατί σκέφτομαι να κάνω κάτι ανάλογο.
Spoiler (hover to show)

Πανο το συρμα το στερεωσα με απλη κυανοακρυλικη και υπομονη γιατι για καποιον λογο δεν κολλαγε με τιποτα.

Spoiler (hover to show)

Μπράβο ρε Νώντα, ωραία και μεθοδική δουλειά (αν και σε λάθος κλίμακα ::glossa::) :!:
Αυτό θα σου έλυνε τα χέρια για αυτή τη δουλειά, αλλά και για τη δουλειά που προορίζεται κανονικά. Το έχω 3-4 χρόνια και είναι πραγματικά ανεκτίμητο :!:

Αααα... και πού 'σαι? Αν και γριά γκρινιάρα, ο κόρακας έχει (φτού ρε γαμώτο... πάλι ::glossa::) δίκιο: το FRS.1 είναι όντως το ωραιότερο :wink: :mrgreen:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Μανο σε ευχαριστω πολυ, να σαι καλα!!
Το κοπιδακι αυτο φαινεται φοβερο!! Εχει σχημα μυτης ακριβως για τετοιες δουλειες. Μονο απο το sait αυτο το βρισκεις? Αξιοπστο? Στο Ελλαντα φανταζομαι οχι ε?

Οσο για το FRS.1, που εχετε κανει κομμα με τον κορακα  ::glossa:: , ειναι αυτο που μου αρεσει λιγοτερο απο τα 4  ::glossa::. Το FA (σαν τα σαπουνια) με την πλαστικη στην μυτη του μου φαινεται πιο ενδιαφερον απο τα ναυτικα χαριερ. Δεχεται και περισσοτερες φθορες :mrgreen:  ::salut::

Το project, αλλα και γενικοτερα οι μοντελιστικες εργασιες, δυστυχως σταματανε προς το παρον, λογω μιας εκτακτης ανακατασκευης στο σπιτι. Ελπιζω σε κανενα μηνα να εχω προοδο στις κατασκευες.
...Τουλαχιστον θα απολαυσω οσο μπορω το μουντιαλ  ::glossa:: :mrgreen: ::salut::

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 21, 2014, 01:14:19 μμ »
Ωραιος φιλε πολυ ομορφα ....... αν εφτιαχνες και το Gr.1 και το T.2 τοτε θα ηταν πραγματικη φαμιλια  ::glossa:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 21, 2014, 05:54:31 μμ »
Δημητρη σε ευχαριστω πολύ, να σαι καλα!!  ::salut::
Το Gr.1 το σκεφτηκα να το παρω, αλλα είναι ολοιδιο σχεδιαστικα κιτ με το Gr.3 με διαφορές στις λεπτομέρειες μονο των δυο εκδοσεων. Το Τ.2 ή γενικοτερα διθεσιο δυστυχως θελει δουλεια με βαση τα κιτ που υπαρχουν...οποτε... ::glossa:: ::glossa::
....Ασε που είναι και κακασχημο... ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 22, 2014, 11:27:52 πμ »
Το Τ.2 ή γενικοτερα διθεσιο δυστυχως θελει δουλεια με βαση τα κιτ που υπαρχουν...οποτε... ::glossa:: ::glossa::
....Ασε που είναι και κακασχημο... ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Το έχει βγάλει η sword αν σε ενδιαφέρει. :wink:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 22, 2014, 01:33:09 μμ »
Το έχει βγάλει η sword αν σε ενδιαφέρει. :wink:

Το ξερω...αλλα και η sword θελει την προσοχη της, παρολο που είναι καινουριο καλουπι. Ισως στο μελλον, προς το παρον δεν θελω και δεν μπορω να μπλέξω με ένα ακομη harrier.  :mrgreen:

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 22, 2014, 02:11:29 μμ »
Το ξερω...αλλα και η sword θελει την προσοχη της, παρολο που είναι καινουριο καλουπι. Ισως στο μελλον, προς το παρον δεν θελω και δεν μπορω να μπλέξω με ένα ακομη harrier.  :mrgreen:
Μαζί σου!Στο μέλλον πάντως δες το θα συμληρωθεί ωραία η παρέα. :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
Απ: The Harrier Quintet 1/72
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 12:18:29 πμ »
Το κουαρτέτο των Harrier το καλοκαίρι έγινε κουιντέτο, καθώς προστέθηκε άλλο ένα στον πάγκο. Το κιτ αγοράστηκε στα μέσα Ιουλίου σε μια προσπάθεια να φτιαχτεί κάτι σχετικά απλό, χωρίς πολλά πολλά για να το απολαύσω σαν κατασκευή αλλά και με σκοπό να τελειώσει γρήγορα. Εν τέλει ολοκληρώθηκε μέσα σε περίπου 1,5 μήνα με ένα διάλειμμα για τις καλοκαιρινές διακοπές και με ενταντικότερο μοντελάρισμα αργότερα προκειμένου να προλάβω και την έκθεση της IPMS. Επίσης είναι και το πρώτο από τα harrier που ολοκληρώνω. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε διάφορες φάσεις κατασκευής, ενώ αναμένουν άλλα 3 να ξεκινήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το κιτ είναι η τελευταία κυκλοφορία της Airfix όσον αφορά τα harrier. Ουσιαστικά είναι ίδιο με το κιτ του GR.1 της εταιρείας με το extra sprue του kit του GR.3 με τους φορείς των sidewinder και το σωλήνα ανεφοδιασμού κι ένα sprue επιπλέον για την έκδοση του AV-8A (κάθισμα Stencel SIIIA, αντένα στη ράχη, AIM-9D και κάλαθος ρουκετών LAU-10)

Click to see the original size.

Sprues  ::arrowred:: http://www.model-making.eu/products/Hawker-Siddeley-Harrier-AV-8A.html

Να πω την αλήθεια παρόλο που δεν μου άρεσε ποτέ το AV-8A - γιατί μου φαινόταν ''κοντόχοντρο'' σε σχέση με το μετέπειτα αδελφό-μανάρι AV-8B+, αγοράστηκε εν μέσω credit controls λόγω εικονογράφησης εξωφύλλου. Μου έκανε το κλικ αμέσως!! Φυσικά το πήρα με σκοπό να το κάνω Αμερικάνικο πεζοναυτέικο, ακριβώς όπως το δίνει η Airfix στις χαλκονανίες της. Ωραίο και το Ισπανικό...αλλά καθαρό...!!

Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για το αεροπλάνου που αναπαρίσταται στο εξώφυλλο του κιτ έπεσα πάνω στην παρακάτω φωτογραφία η οποία είναι και η αυτή που βασίστηκε η airfix. AV-8A VMA-513, Οκτώβριος 1976 Misawa AB, Japan. Όταν είδα τις φθορές ξετρελάθηκα!! Επίσης το συγκεκριμένο αεροπλάνο φοράει το κάθισμα Martin Baker MK9 και όχι το Stencel SIIIA το οποίο τοποθετήθηκε αργότερα στις αρχικές παρτίδες AV-8A. Οι μετέπειτα παρτίδες παραδόθηκαν με τα Stencel.

(Copyright of the photo http://nabe3saviation.web.fc2.com/aAV8un.html)

Ξεκίνημα λοιπόν της κατασκευής με το κόκπιτ. Ελάχιστες προσθήκες στις πλαϊνές κονσόλες και τοποθέτηση χαλκομανιών στον πίνακα.

Συναρμολογήθηκε πολύ γρήγορα το μοντέλο (λόγω και της εμπειρίας μου με τα υπόλοιπα harrier). Ελάχιστος στόκος απαιτήθηκε, κυρίως για να εξαφανιστούν οι ενώσεις. Κατά τ'άλλα το κίτ είναι εξαιρετικό από εφαρμογή. Το μόνο σημείο που θέλει προσοχή είναι οι εισαγωγές αέρα εσωτερικά, αρκετό τρίψιμο για να κάτσουν σωστά χωρίς να αφήνουν κενά. Προετοιμάστηκαν και όλα τα κομμάτια για βάψιμο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τα Αμερικανικά AV-8A ως προς το βάψιμο είχαν την ίδια παραλλαγή και χρώματα με τα Βρετανικά. Αργότερα κατά την υπηρεσία τους στις ΗΠΑ βάφτηκαν με τις αμερικάνικες αντιστοιχίες των χρωμάτων αυτών. Τα χρώματα κανονικά είναι τα FS 36118 (Gunze H305), FS 34079 (Gunze  H309) και από κάτω FS 26440, (Gunze H325). Η airfix στις οδηγίες δίνει τις βρετανικές αντιστοιχίες στα χρώματα.

Ψεκάζοντας το H305 μου έβγαινε πολύ σκούρο σαν απόχρωση, έτσι μετά από δοκιμές και χάζεμα πολλών φωτογραφιών κατέληξα σε μια μίξη του H305 με το H56 και μια-δυο σταγόνες του H25. Το αποτέλεσμα παρακάτω.. :evil:

Προχώρησα σε φθορές.. :evil:

Μάσκαρα και έβαψα με το H309 :evil:

Έγιναν και φθορές στο πράσινο και ξεμάσκαρα να δω το αποτέλεσμα... :evil: :evil: :evil:

Το γκρί επειδή ήταν ''μπλεδίζον'' στην πραγματικότητα, ήθελα η απόχρωση να μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας, αλλά στην προσπάθεια το παραέκανα... :evil: Ήταν κάτι ανάμεσα σε μπλέ του Αιγαίου και αμερικάνικου Wildcat κατά το 1942  ::glossa::
Έτσι επιστρατεύτηκε το H337 για να φτιάξει λίγο την απόχρωση και γίνανε και πάλι οι ανάλογες φθορές. Από κάτω βάφτηκε με το H325 και ξάνοιγμα του χρώματος με λευκό.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνέχεια gloss βερνίκι Gunze και σήματα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ξανά gloss βερνίκι και wash με λάδι payness gray. Επίσης τα σήματα περάστηκαν με πολύ αραιωμένα τα χρώματα της παραλλαγής προκειμένου να φαίνονται φθαρμένα και ελαφρώς ξεβαμμένα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και τέλος περάστηκε το μοντέλο με σατινέ ακρυλικό βερνίκι Winsor & Newton (8 μέρη mat-2 μέρη Gloss) και κολλήθηκαν τα σκέλη και ο οπλισμός και πρόλαβε την έκθεση στο τσακ. 

Περισσότερες φώτος στο show room.  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,31556.msg631785.html#msg631785

Σχόλια πάντα καλοδεχούμενα  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 03:40:20 πμ »
Felix η φωτογραφία που βρήκες όλα τα λεφτά και αν συγκρίνω με άλλες φώτος πχ αυτες που αναρτώ παρακάτω πρέπει να ήταν πολύ ξεθαριασμένο και λίγο βρεγμένο κιολας! Αν δεις στο πάτωμα έχει νερα αλλά και ο διαδρομως ειναι νωπός. Βάζω και τη δικιά σου γιατι δεν μου ανοιγει στο post σου.

AV-8A VMA-513, October 1976 Misawa AB, Japan

AV-8A Harrier - 1976

USS Tarawa in June 1981

Σχετικά με το μπλε, κρινοντας απο την οθονη του λαπτοπ μου η αρχική σου προσπάθεια πιστεύω τέροιαζε περισσότερο στο αληθινο,
τώρα ειναι ποιο πετρολ το γκρι ενω το κανονικό είναι ποιο μπλε γκρι.

Το μοντέλο σα δουλειά μου άρεσε πάρα πολύ σε σημειο να έχω συμπαθήσει και εγώ αυτο το variant του harrier και να θέλω να φτιάξω ένα! Ειναι ωραια αυτα short run project και όταν το κιτ το επιτρέπει!

Πολλά μπράβο και από μένα και ευχαριστουμε για το θεαμα!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 11:00:51 πμ »
Καλημέρα ʼρη, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όντως κι εμένα δεν μου άρεσε αυτό το πρώιμο harrier αλλά το λάτρεψα κυριολεκτικά χάρη στο καλό marketing της Airfix.  :mrgreen:  Πιάσε κι εσύ ένα, μάλιστα εσένα που σου αρέσουν οι αναπαραστάσεις σε πτήση, μπορείς να φτιάξεις ακριβώς το εξώφυλλο της Airfix.  :wink:

Τώρα για το γκρι-μπλε σηκώνει συζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψε πολύ η απόχρωση και στις δοκιμές με τον αερογράφο αλλά και στις φωτογραφίες που έβλεπα στο ίντερνετ. Μετά από πολύ χάζεμα - σε σημείο καψίματος - κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η πραγματική απόχρωση είναι αυτή της δεύτερης φωτογραφίας στο post σου. Αυτή η απόχρωση είναι το FS 36118 - Gunze Η305, το οποίο όμως μου φαινόταν πολύ πιο σκούρο και πιο μωβ σε δοκιμές (τουλάχιστον στο μάτι μου) παρά γκρι-μπλέ. Γι αυτό κι έπαιξα με τις προσθήκες μπλέ.
Το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες μετά το ξεμασκάρισμα είναι πιο πολύ καλλιτεχνική απεικόνιση παρά ρεαλισμός. Παρόλο που ο φακός έχει αποτυπώσει πολύ καλά το πραγματικό χρώμα στις φωτογραφίες μου, από κοντά ήταν ακόμα πιο έντονο, σου έδινε μια αρτίστικη αίσθηση που με το wash θα γινόταν ακόμη χειρότερη. Έτσι συνέχισα το ψάξιμο φωτογραφιών στο ίντερνετ των πραγματικών αεροσκαφών αλλά και μοντέλων υπό κλίμακα. Σε κάποια κατασκευή ο μοντελιστής είχε ψεκάσει το H337 αντί του Η305 και σαν αποτέλεσμα μου άρεσε αν και φαινόταν σαν ξεθωριασμένο. Έτσι ξεκίνησα κι εγώ τις δοκιμές και δεδομένου και του scale effect μου ταίριαζε καλύτερα σαν απόχρωση. Το τελικό χρώμα είναι κάπου ανάμεσα στην πιο σκούρα απόχρωση του ρύγχους στη φωτογραφία του αεροπλάνου που πόσταρα και στην εντελώς ξεθωριασμένη ράχη του.

Επίσης συμβουλεύτηκα την παρακάτω φωτογραφία η οποία δείχνει harrier της ίδιας μοίρας (βέβαια το 1982) και το γκριζομπλέ είναι αρκετά πιο ανοιχτό από ότι συνήθως.

Spoiler (hover to show)

::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 11:33:10 πμ »
Καλημέρα Νώντα. Ωραία κατασκευή και πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Φαντάζομαι και ξεκουραστικό... αυτή σειρά των νέων κιτ της Airfix πρέπει αν είναι έτσι.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 10:57:08 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά Νώντα και το είδα και απο κοντά, άλλωστε στα είπα και στην έκθεση! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 11:43:36 μμ »
Δυστυχώς τα FS πολλές φορές αποκλίνουν από μάρκα σε μάρκα και μας βάζουν σε ψάξιμο.

Αυτό με τα ξεθωριάσματα είναι άλλο θέμα,  συνήθως κυνηγάμε ένα ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα υπερβάλλοντας λίγο στις στο paneling - postshading. Φαίνεται ποιο ωραίο και απο το αληθινό το μοντέλο αλλά δυστυχώς τα αεροσκάφη σπάνια είναι έτσι. Ισως μια ισορροπία μεταξύ των 2 να είναι το σωστό βάψιμο για ένα μοντέλο.

Ναι έπαιζε και η ποιο ανοιχτή απόχρωση που πόσταρες, βρήκα και εγώ μια ανάλογη φώτο χτες που έψαχνα.

Τι να πουνε και οι προπελάδες που δεν έχουνε έγχρωμες φώτο για reference, εμείς καλά είμαστε!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 16, 2015, 11:15:59 πμ »
Πολύ ωραία όλα Νώντα. ʼντε να τα δούμε και τελειωμένα σε οικογενιακή φώτο.

Tags: