Αποστολέας Θέμα: Sturmpanzer IV Brummbar (Tamiya 1/35)  (Αναγνώστηκε 6030 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
Sturmpanzer IV Brummbar (Tamiya 1/35)
« στις: Μαΐου 22, 2014, 03:25:19 πμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Μια καινούργια κατασκευή ξεκινάει! (παράλληλα με τις άλλες) . Για την κατασκευή θα χρησιμοποιηθούν τα κάτωθι:

- Sturmpanzer IV Brummbar (Tamiya - 35077)
- Μεταλλικό πυροβόλο (ABER 35L123)
- Σετ ΡΕ για Brummbar (EDUARD 35418)
- Σετ ΡΕ Ζιμμεριτ (EDUARD 35420)
- Σετ ΡΕ Schurtzen - ποδιές (EDUARD 35429)
- Σετ μασκαρίσματος τροχών (EDUARD XT071)
- Πλαστικές πλήρως λειτουργικές ερπύστριες (ΑFV 35179)

Η κατασκευή αυτή θα κυλήσει αργά. Την αρχίζω κυρίως γιατί θέλω να φτιάξω τους εδαφικούς τροχούς και να τους βάψω μαζί με αυτούς του γεφυροφόρου που είναι ασταρωμένοι και περιμένουν! Το κιτ της ΤΑΜΙΥΑ είναι παλιό, αλλά ευελπιστώ με όλα τα ΡΕ, αλλά και με προσωπικές παρεμβάσεις να το μεταμορφώσω σε μια όμορφη δουλειά!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Sturmpanzer IV Brummbar (Tamiya 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 22, 2014, 02:42:04 μμ »
Καλή αρχή, το Brummbär το έχω και εγώ, αλλά αυτό της Tristar. Κάποια στιγμή θα το πιάσω.
Θέλω εντυπώσεις για τις μάσκες των τροχών, σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ για τα Tiger και τα Pz III/IV και καλό θα ήταν να έχουμε μια γνώμη από πρώτο χέρι.

υ.γ.  η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, Brummbär το ονόμασαν οι Σύμμαχοι, οι Γερμανοί το έλεγαν απλά StuPA.

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 22, 2014, 03:22:21 μμ »
Καλή αρχή, το Brummbär το έχω και εγώ, αλλά αυτό της Tristar. Κάποια στιγμή θα το πιάσω.
Θέλω εντυπώσεις για τις μάσκες των τροχών, σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ για τα Tiger και τα Pz III/IV και καλό θα ήταν να έχουμε μια γνώμη από πρώτο χέρι.

υ.γ.  η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, Brummbär το ονόμασαν οι Σύμμαχοι, οι Γερμανοί το έλεγαν απλά StuPA.

Καλημέρα Χρήστο και ευχαριστώ! Οι συγκεκριμένες μάσκες είναι αυτοκόλλητες. Στο ΦΑΜΟ χρησιμοποίησα μάσκα τροχών της Quickwheels και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος! Ελπίζω να αποκομίσω την ίδια εμπειρία και από αυτές!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 22, 2014, 03:49:52 μμ »
αυτοκόλλητες? μια και έξω δλδ?

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 22, 2014, 04:25:37 μμ »
αυτοκόλλητες? μια και έξω δλδ?

Αν τις προσέξεις, αφού κάνεις τη δουλειά σου μπορείς να τις κολλήσεις στο πλαίσιό τους και να τις επαναχρησιμοποιήσεις αργότερα! Αυτό θα κάνω εγώ!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 22, 2014, 06:29:48 μμ »
Καλη αρχή Κοσμά :!:
Αγαπημένο θέμα το Brummbar (αρκουδάκι), οπότε θα σε παρακολουθώ στενά :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 22, 2014, 08:57:59 μμ »
Καλη αρχή Κοσμά :!:
Αγαπημένο θέμα το Brummbar (αρκουδάκι), οπότε θα σε παρακολουθώ στενά :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

Σε ευχαριστώ Μάνο! Έχω αρχίσει με τις ερπύστριες!  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 22, 2014, 10:02:12 μμ »
Τα σεβη μου δον και καλη αρχη...
Με τοσες υπερπαραγωγες στο παγκο σου ετσι και μπερδευτεις εχει να γινει...γεφυροφορο με ολμο,φορτηγο να σερνει αρμα,και αρματοφορεα με γεφυρα...
Καλη δυναμη φιλε μου !!! 

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 23, 2014, 12:04:43 πμ »
Τα σεβη μου δον και καλη αρχη...
Με τοσες υπερπαραγωγες στο παγκο σου ετσι και μπερδευτεις εχει να γινει...γεφυροφορο με ολμο,φορτηγο να σερνει αρμα,και αρματοφορεα με γεφυρα...
Καλη δυναμη φιλε μου !!!

Καλησπέρα Αντώνη και σε ευχαριστώ! Πλάκα πλάκα ο πάγκος έχει γεμίσει με μοντέλα, φωτοχαραγμένα, χρώματα, σκόνες, ζουμιά...Ξέχασες τον Λεοπόλδο, την τορπιλάκατο S100 (είναι στο κουτί ακόμα, ευτυχώς)..και πολλά μοντέλα στα κουτιά τους! Το επόμενο που θα ανεβεί είναι το Panzertragerwagen της Trumpeter. Είναι σχεδόν τελειωμένο. Τέλος πάντων. Η αρκούδα έχει σειρά!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 01, 2014, 03:22:22 πμ »
Καλησπέρα σε όλους! Η κατασκευή των ερπυστριών της AFV τελείωσε και οφείλω να πω ότι μου αρέσουν πολύ!Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του συστήματος αναρτήσεως - εδαφικών - κινητήριων - ρυθμιστικών και τροχών υποστηρίξεως και τοποθετήθηκαν τα ΡΕ Ζίμμεριτ της ΕDUARD στο σκάφος! Οι τροχοί έχουν τοποθετηθεί dry fit για τις ανάγκες της φωτογράφησης!

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 01, 2014, 04:05:14 πμ »
Καλημέρα Κοσμά ( Ξύπνιος στις 3 και μισή ; Ξενύχτης και συ μου φαίνεσαι !).
Ωραίες κατασκευές και μπράβο ! Εγώ έκανα ένα διάλειμμα λόγω εκδηλώσεων της Μάχης της Κρήτης, αλλά από σήμερα μπήκα πάλι γερά.
Καλή συνέχεια και φιλιά στην κόρη.

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 01, 2014, 01:00:05 μμ »
Καλημέρα Κοσμά ( Ξύπνιος στις 3 και μισή ; Ξενύχτης και συ μου φαίνεσαι !).
Ωραίες κατασκευές και μπράβο ! Εγώ έκανα ένα διάλειμμα λόγω εκδηλώσεων της Μάχης της Κρήτης, αλλά από σήμερα μπήκα πάλι γερά.
Καλή συνέχεια και φιλιά στην κόρη.

Καλημέρα Λευτέρη! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όσο για την ώρα ήταν δύο και μισή (η ισπανία είναι μία ώρα πίσω!χεχεχεχε). Η μόνη ώρα που έχω για να ασχοληθώ είναι αφού κοιμηθεί η μικρή! Καλή συνέχεια με το LG3000 και το Flak 18! Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια!!!!!!!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 03, 2014, 01:30:02 πμ »
Καλησπέρα σε όλους! Η κατασκευή συνεχίστηκε με κόψιμο διάφορων εξοχών της υπερκατασκευής και τοποθέτησης των ΡΕ Ζίμμεριτ και του μεταλλικού πυροβόλου της ΑΜΠΕΡ. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες έχω ανοίξει τρύπα στις θυρίδες βολής ελαφρών όπλων, τις οποίες θα έχω ανοικτές με τις τάπες να κρέμονται με λεπτή αλυσίδα!Αυτά και συνεχίζω!!!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 04, 2014, 03:49:50 μμ »
Καλημέρα σε όλους! Πρόοδος εργασιών στην αρκούδα! Έχει τοποθετηθεί το σύνολο Ζίμμεριτ (μένει μόνο να τοποθετηθεί στις οπίσθιες θυρίδες πρόσβασης και ήδη έχω αρχίσει να τοποθετώ ΡΕ από το σετ! Η κατασκευή πάει αρκετά γρήγορα και όπως βλέπετε το μέταλλο κυριαρχεί! Γενικά χρησιμοποιώ περισσότερο την κυανοακριλική παρά την κλασσική κόλλα!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 04, 2014, 04:12:25 μμ »
Ωραίο φαίνεται το ζιμμεριτ, καλή συνέχεια!

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 04, 2014, 04:29:51 μμ »
Τα σεβη μου δον,αν και μαλλον λιγο αργα το λεω νομιζω επρεπε να τροχισεις σε μερικα σημεια το ζιμμεριτ ωστε να προσωμοιασεις τα "ξεφλουδισματα" που εκανε..
Κατα τα αλλα οπως παντα στις κατασκευες σου πολυ καθαρος και νοικοκυρεμενος !!!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 04, 2014, 04:51:59 μμ »
Ωραίο φαίνεται το ζιμμεριτ, καλή συνέχεια!

Καλημέρα Χρήστο και σε ευχαριστώ! Πιστεύω ότι θα σου αρέσει η συνέχεια μιας και θα μπει ακόμα περισσότερο μέταλλο!!!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 04, 2014, 06:02:54 μμ »
Τα σεβη μου δον,αν και μαλλον λιγο αργα το λεω νομιζω επρεπε να τροχισεις σε μερικα σημεια το ζιμμεριτ ωστε να προσωμοιασεις τα "ξεφλουδισματα" που εκανε..
Κατα τα αλλα οπως παντα στις κατασκευες σου πολυ καθαρος και νοικοκυρεμενος !!!

Καλησπερα Αντωνη και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Οσο για τα ξεφτισματα του ζιμμεριτ θα τα κανω με τον ταχυτροχο!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 23, 2014, 08:06:06 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από ένα μικρό διάλειμμα επιστροφή στη δουλειά! Συνέχισα την τοποθέτηση ΡΕ κυρίως στο οπίσθιο τμήμα του σκάφους! Παραθέτω και σχετική φωτογραφία. Μέχρι το βράδυ θα έχω τελειώσει και με τις δέστρες των εργαλείων, οπότε θα επικαιροποιήσω το άρθρο!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 25, 2014, 06:44:10 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Προχώρησε η κατασκευή με την τοποθέτηση αρκετών ΡΕ. Τοποθετήθηκαν οι δέστρες των εργαλείων αφού κλείστηκαν οι τρύπες του σκάφους με υγρό στόκο. Τοποθετήθηκαν τα εμπρόσθια και οπίσθια αλεξιβόρβορα, καθώς και τα άγκιστρα της υπερκατασκευής. Έχουν μείνει ακόμα αρκετά κομμάτια ΡΕ για να τοποθετηθούν. Σήμερα θα αρχίσω με τις ποδιές και με τα στηρίγματά των στην υπερκατασκευή! παραθέτω φωτογραφίες! Σχόλια - προτάσεις ελεύθερα!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 25, 2014, 06:58:23 μμ »
Κοσμά, αν και δεν είναι του γούστου μου τα PE zimmerit, καθώς μου φαίνονται πολύ crispy και... απόλυτα στην υφή τους και στην όψη, δε μπορώ να μην παρατηρήσω πως η τοποθέτηση είναι άψογη, όπως και στα υπόλοιπα άλλωστε PE :wink:

Ερώτηση: Τις ακμές του zimmerit με τι τις έχεις στοκάρει (κυανοκρυλική ή υγρό στόκο) :?:

Καλή συνέχεια :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 25, 2014, 07:16:02 μμ »
Εντυπωσιακό φαίνεται το εργαλείο και μου φαίνεται πρέπει σιγά-σιγά να πιάνω και εγώ το δικό μου (έχω αυτό της tristar)

Για τα ΡΕ θα συμφωνήσω και εγώ, εξαιρετική δουλειά! ::salut::

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 25, 2014, 08:20:41 μμ »
Καλησπέρα Χρήστο και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όντως τα ΡΕ απογειώνουν το μοντέλο και στη συγκεκριμένη περίπτωση από μέτριο έως κάκιστο που είναι λόγω παλαιότητας και ανακρίβειας, τα ΡΕ το απογείωσαν! Καλή κατασκευή με το δικό σου της Τρισταρ!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 26, 2014, 01:41:27 μμ »
Κοσμά, αν και δεν είναι του γούστου μου τα PE zimmerit, καθώς μου φαίνονται πολύ crispy και... απόλυτα στην υφή τους και στην όψη, δε μπορώ να μην παρατηρήσω πως η τοποθέτηση είναι άψογη, όπως και στα υπόλοιπα άλλωστε PE :wink:

Ερώτηση: Τις ακμές του zimmerit με τι τις έχεις στοκάρει (κυανοκρυλική ή υγρό στόκο) :?:

Καλή συνέχεια :!:

ΜΦΧ

Καλημέρα Μάνο και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! έχω στοκάρει μόνο μια πλευρά από τις ακμές του ζίμμεριτ με υγρό στόκο (μίστερ σέρφεισερ 500). Ευχαριστώ και πάλι!!!!!!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 12, 2014, 07:50:29 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα διακοπών επιστροφή και πάλι στη συνέχεια των κατασκευών! Κατασκευής συνέχεια για το Brummbar λοιπόν με την προσθήκη των ραγών στερέωσης της ποδιάς του άρματος και της ποδιάς, η οποία δίνεται σε 5 κομμάτια για την κάθε πλευρά και με 3 υποδοχές για το κάθε κομμάτι. Τοποθετήθηκαν όλες οι δέστρες των εργαλείων. Οι ακμές του ζίμμεριτ περάστηκαν με υγρό στόκο  (Mr Surfacer 500) για να επιτευχθεί ομογενοποίηση με το υπόλοιπο σκάφος. Το πλαστικό χερούλι στο κάλυμμα του κινητήρα θα αντικατασταθεί από συρμάτινο και θα τριφτούν οι μεντεσέδες του καλύμματος κινητήρα και ψυγείου γιατί είναι εκτός κλίμακας ( ευχαριστώ Θανάση!)

Στην παραπάνω φωτογραφία γενική άποψη της κατασκευής από το πλάι!

ʼποψη του οπίσθιου μέρους με όλες τις λεπτομέρειες του!

Κομμάτια που περιμένουν υπομονετικά βάψιμο, πλήρωση των εσοχών του καλουπιού και τοποθέτηση!

Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνονται στη στεφάνη του πυροβόλου χερούλια (έχω τοποθετήσει 2 μέχρι στιγμής, άλλα 4 μένουν), τα οποία τα φτιάχνω από πλαίσια ΡΕ. κόβω τα πλαίσια και στη συνέχεια τα λυγίζω 4 φορές έτσι ώστε να πάρουν το επιθυμητό σχήμα και στη συνέχεια τα τοποθετώ. τα συγκεκριμένα χρησίμευαν στην ασφάλιση του καννάβινου καλύμματος του πυροβόλου.

Στην τελευταία φωτογραφία άποψη από τις ποδιές του άρματος! Σχόλια, προτάσεις, συμβουλές ελεύθερα!