Αποστολέας Θέμα: Η Πολωνέζα Δασκάλα (PZL TS-11 Iskra), Mastercraft, 1/72  (Αναγνώστηκε 8903 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
Η Πολωνέζα Δασκάλα (PZL TS-11 Iskra), Mastercraft, 1/72
« στις: Μαΐου 20, 2014, 02:23:39 μμ »
Γεια σας παιδιά,

Έχω τέσσερα project ανοιχτά σε διάφορα στάδια, είπα να ξεκινήσω ένα ακόμη.

Κάποτε εν έτει 1960 η Σοβιετική Ένωση προκήρυξε έναν διαγωνισμό για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος των χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Ο νικητής ανακοινώθηκε το 1961 και ήταν η (τότε) Τσεχοσλοβάκικη Aero με αυτό:

Υπήρχαν και δύο άλλοι συμμετέχοντες, η Yakovlev με το Yak-30 (που παραδόξως ήταν η μοναδική σοβιετική συμμετοχή, κρίνοντας από το πλήθος των σχεδιαστικών γραφείων της εποχής, που βέβαια δικαιολογείται από το γεγονός ότι ήταν το σχεδιαστικό γραφείο που έφτιαξε τον κύριο όγκο εκπαιδευτικών αεροσκαφών της ΕΣΣΔ μετά το τέλος του Β' ΠΠ):

και η πολωνική PZL με το TS-11:

Η τότε κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε (ορθώς κατ' εμέ) να χρησιμοποιήσει την εγχώρια σχεδίαση για να καλύψει τις ανάγκες της πολεμικής της αεροπορίας. Το αεροσκάφος παρά το ότι υπηρέτησε μόνο σε δύο χώρες (η άλλη ήταν η Ινδία) παρήχθηκε στο θαυμαστό νούμερο των 419 μονάδων και 54 χρόνια μετά την πτήση του πρωτοτύπου συνεχίζει να υπηρετεί, ενώ παράλληλα πολλά αεροσκάφη που αποσύρονται καταλήγουν σε ιδιώτες, καθώς το αεροσκάφος έχει ευχάριστα πτητικά χαρακτηριστικά.

Όμως, το μέλλον της Σπίθας (Iskra στα πολωνικά) έχει προδιαγραφεί καθώς υπογράφηκε πολύ πρόσφατα η συμφωνία για προμήθεια 8 (με προαίρεση για άλλα 4) Μ-346 Master (εξέλιξη του Yak-130 από την Alenia-Aermacchi, όταν οι δρόμοι της Yakovlev και της Aermacchi χώρισαν και η κάθε εταιρεία συνέχισε την εξέλιξη του αεροσκάφους με τις δικές της προτεραιότητες). Έτσι μπορούμε να πούμε ότι εν μέρει, μετά από 53 χρόνια, η Yakovlev κέρδισε την Πολωνία, ενώ το Yak-130 ήδη υπηρετεί στην αεροπορία της Ρωσίας.

Και επειδή χρέπια φτιάχνω, το μοντέλο, που μου δωρίστηκε περίπου ένα χρόνο πριν, είναι το παρακάτω:

Το κουτί είναι της πολωνικής Mastercraft αλλά μπορεί κανείς να βρει το μοντέλο και από την KoPro αλλά και την Aeroplast (που είναι και μάλλον ο κατασκευαστής του καλουπιού). Δεν θα κάνω παρουσίαση των περιεχομένων (την έχει κάνει εδώ ο gkontog) απλά θα σας πω ότι έχω τρίψει όλο (μα ΟΛΟ) το μοντέλο με 2000αρο ντουκόχαρτο. Η επιφάνεια του πλαστικού είναι, όπως το έθεσε επιεικώς ο Γιώργος παραπάνω, σαν 200άρι σμυριδόχαρτο! Η καλύπτρα είναι τόσο χοντρή που αν ήταν έτσι στην πραγματικότητα θα άντεχε απευθείας χτύπημα από γερμανικό 88άρι του Β΄ ΠΠ. ʼσε που ήταν θολή και είχε ανώμαλη επιφάνεια. Μετά από τρίψιμο πάλι με 2000αρο (που ήταν και το πρώτο πράγμα που έκανα στο μοντέλο ώστε να δω αν θα το προχωρήσω ή όχι) και βούτηγμα στο Humbrol Clear πήρε την παρακάτω μορφή (δίπλα η καλύπτρα για το μονοθέσιο):

Click to see the original size.

Εξαρχής ήθελα να φτιάξω το διθέσιο μιας και το κιτ το προσφέρει και όχι το μονοθέσιο που ήταν και το μοναδικό πρωτότυπο και δεν μπήκε ποτέ σε παραγωγή. Θεωρητικά το μοντελάκι θα βαφεί με απόχρωση αλουμινίου.

Οι εργασίες που παρουσιάζω παρακάτω έχουν γίνει σε κάτι δίωρα κάποια σαββατοκύριακα και γιορτές.

Αρχικά ασχολήθηκα με το ανύπαρκτο κοκπιτ που ήταν και το μόνο σημείο του κιτ χωρίς σαγρέ επιφάνεια. Προστέθηκαν υποτυπώδεις πλαϊνές κονσόλες, βάφτηκε ο πίσω πίνακας οργάνων ενώ ο μπροστά είναι χαλκομανία του κιτ και το κοκπιτ βάφτηκε με Neutral Grey και Black αμφότερα της Lifecolor. Προστέθηκε και πίσω τοίχωμα και ένα μικρό βάρος για να μην κάνει σούζες. Μπορεί να φαίνεται κάπως χοντροκομμένη δουλειά, αλλά κάτω από την κλειστή καλύπτρα θα φαίνεται τέλειο!

Το μέγεθος του μοντέλου για να πάρετε μια ιδέα:

Μετά την κόλληση της ατράκτου κολλήθηκαν οι αεραγωγοί στην πτέρυγα και μετά από dry fit διαπιστώθηκαν τα δύο σοβαρά προβλήματα (για το τρίτο αναμείνατε παρακάτω) που φαίνονται στην εικόνα:

Τα παιδιά εκεί στην Πολωνία έκαναν λίιιιιιγη οικονομία στο πλαστικό και έτσι κοιτώντας μέσα από τους αεραγωγούς βλέπεις λίγο από άτρακτο. Αλλά τι οικονομία, το πλαστικό που λείπει από τα τοιχώματα των αεραγωγών πήγε στο ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ που κάνει ο αεραγωγός με τη ρίζα της πτέρυγας.  :roll:

Οπότε με τη βοήθεια του φίλου μας στο κάτω μέρος της εικόνας έπεσα εις το έργον:

(επίσης στην εικόνα υπάρχει ένα hint για ένα από τα άλλα 4 τρέχοντα project, ακούω μαντεψιές)

Με φύλλο πλαστικού έκλεισαν και τα πλαινά των αεραγωγών αλλά και το πίσω (που έβγαινε κατευθείαν στις φωλεές του συστήματος προσγείωσης-ενδιαφέρουσα μηχανολογική λύση, ίσως για να κρυώνουν τα φρένα! :mrgreen: ):

Η σειρά για το τελικό dry fit (15 εκατοστά όλα κι όλα) για να γίνει αξιολόγηση του τρίτου προβλήματος :

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Το φαράγγι του Βίκου ωχριά μπροστά στα κενά, κυρίως στους αεραγωγούς, που ακόμη και με φύλλο πλαστικού δεν έρχονται και στα ίσα τους. Οπότε επιστρατεύτηκε η εξής λύση: το εξωτερικό μέρος του αεραγωγού που θα έπρεπε να εφάπτεται στην άτρακτο καλύφθηκε με διαφανή μεμβράνη. Στη συνέχεια περάστηκε λίγη κόλλα στη μεριά της ατράκτου που θα ακουμπήσει ο αεραγωγός και αμέσως μπήκε μικρή ποσότητα στόκου που απλώθηκε στην επιφάνεια χωρίς προσοχή. Ο λόγος για τα παραπάνω; Πήρα την πτέρυγα και την έβαλα στη θέση της, πατήθηκε και απλώθηκε ο στόκος και όταν τράβηξα την πτέρυγα είχα την απαραίτητη ποσότητα στόκου στην επιθυμητή θέση:

Η μεμβράνη είχε μπει για να μην κολλήσει ο στόκος στην πτέρυγα. Η πτέρυγα σε αυτή τη φάση της κατασκευής δεν κολλήθηκε γιατί δεν είχε στεγνώσει ο στόκος. 

Δεν έχω πρόχειρες τις φωτό από την τωρινή κατάσταση του μοντέλου, αλλά έχει γίνει ένα ψιλοwash στα καθίσματα και έχουν κολληθεί οι πτέρυγες στη θέση τους και έχει πέσει ο στόκος και το τρίψιμο της αρκούδας.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και για ότι παρατηρήσεις-προτάσεις έχετε (και έχω τις ικανότητες να τις εφαρμόσω) ελεύθερα.  ::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Η Πολωνέζα Δασκάλα (PZL TS-11 Iskra), Mastercraft, 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 20, 2014, 02:33:15 μμ »
Μπλε καδους εχετε στην Καρδιτσα? :mrgreen:

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 20, 2014, 02:39:00 μμ »
Έχουμε  :mrgreen:  :lol:

Αλλά δεν το πετάω, είναι πολωνικό!

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 20, 2014, 02:44:04 μμ »
Είναι κρίμα τόσο ωραία θέματα να μην τα προσέχουν οι εταιρίες και να βλέπουμε συνέχεια καινούργια F-14/16/18.Θέλω να το φτιάξω πολύ το συγκεκριμένο αλλά ο λόγος που δεν το έχω πάρει είναι προφανης!Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο,ωραία το πας μέχρι τώρα. :wink: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 20, 2014, 03:20:08 μμ »
Μαθιε ,
Απο τι βλεπω  ετσι οπως το πας (πολυ καλα και μεθοδικα)  :wink: η δασκαλα σου θα βγει.....μανουλι  .
Καλη συνεχεια στο εργο σου !  ::salut::
FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 21, 2014, 08:26:05 πμ »
Είναι κρίμα τόσο ωραία θέματα να μην τα προσέχουν οι εταιρίες και να βλέπουμε συνέχεια καινούργια F-14/16/18.Θέλω να το φτιάξω πολύ το συγκεκριμένο αλλά ο λόγος που δεν το έχω πάρει είναι προφανης!Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο,ωραία το πας μέχρι τώρα. :wink: ::thumbleft::

Ευχαριστώ Λάμπρο. Ναι υπάρχουν πολλά ωραία θέματα, ειδικά ανατολικής προέλευσης, αλλά και δυτικής, που δεν τους δίνεται η προσοχή και τα βρίσκεις σε άθλια καλούπια πχ από την KoPro. Οπότε... ρίξε την ψήφο σου εδώ μπας και δεήσει η Revell:
http://ideas.revell.de/ideas/item/411/

Μαθιε ,
Απο τι βλεπω  ετσι οπως το πας (πολυ καλα και μεθοδικα)  :wink: η δασκαλα σου θα βγει.....μανουλι  .
Καλη συνεχεια στο εργο σου !  ::salut::

Είναι μανούλια οι πολωνέζες  :wink:

Ευχαριστώ!

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 21, 2014, 09:01:35 πμ »
Πολύ ωραίο και πρωτότυπο θέμα!

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 21, 2014, 09:25:07 πμ »
Αγνωστο κ σπάνιο θέμα... καλή συνέχεια...
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 23, 2014, 11:26:40 μμ »
ʼσε τους κάδους στην ησυχία τους και συνέχισε...μια χαρά το πας το χρέπι  :wink:

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 27, 2014, 09:17:53 πμ »
ʼσε τους κάδους στην ησυχία τους και συνέχισε...μια χαρά το πας το χρέπι  :wink:

Τους άφησα, άλλωστε με τόσο στόκο που έχει φάει το μοντελάκι δεν κάνει για ανακύκλωση!!!!

Ευχαριστώ  :)

Η τωρινή κατάσταση του χρεπιού όπως διαμορφώθηκε το πρώτο σκ των εκλογών (το δεύτερο αφιερώθηκε για δύο από τα άλλα 4 project, τα οποία για την ώρα δεν δικαιολογούν νέο θέμα).

Αφού έφτιαξα μια αυτοσχέδια καλύμπρα, μπήκε το μοντελάκι πάνω και με την τεχνική του στοκαρίσματος on the go (ΤΜ) (με κόλλα στις δύο ενώσεις και ημιπαχύρευστο υγρό στόκο Mr Hobby ανάμεσα) κολλήθηκαν οι ημιπτέρυγες:

Με τη βοήθεια της καλύμπρας φαίνεται να κόλλησαν συμμετρικά οι πτέρυγες, γιατί είπαμε το μοντέλο είναι κάπως...  :mrgreen:

Ίσως όμως να το παράκανα με τον στόκο όπως φαίνεται παρακάτω:

Click to see the original size.Click to see the original size.

αλλά με τη βοήθεια του φίλου μας (λίμα) συνήρθε κάπως:

Στη συνέχεια περάστηκε και Mr Surfacer 500, ο οποίος αργεί να στεγνώσει και όταν στεγνώσει είναι σχετικά σκληρός και γυαλίζει και αφέθηκε για το τελευταίο τρίψιμο.

Στο ενδιάμεσο μασκαρίστηκε η καλύπτρα με βοήθεια φωτογραφιών καθώς δεν είχε απολύτως καμία γραμμή στη μέση (μπορεί να χάθηκε από το τρίψιμο) και έγινε προσπάθεια wash και στεγνού πινέλου ώστε να φανούν κάπως τα καθίσματα:

Μένει να μπουν ζώνες (πρώτη φορά γαρ, οπότε από τι υλικό να τις φτιάξω :?:) και να ξεκινήσει η διαδικασία του κλεισίματος της καλύπτρας και του απαραίτητου στοκαρίσματος, καθώς φαίνεται να θέλει αρκετή δουλειά.

Μετά από αυτό "φούρνος"...

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 27, 2014, 11:47:22 πμ »
Μια χαρά σε βρίσκω Μαθιέ!Για ζώνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταινία μασκαρίσματος κομμένη σε λεπτές λωρίδες ή αλουμινόφυλλο από συσκευασία νες καφέ.Το δεύτερο το προτιμώ μιας και τσαλακώνει και μπορείς να τις τοποθετήσεις όπος θες.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 01, 2014, 05:35:34 μμ »
Δεν ξέρω περί χρεπιού ή όχι...
Πάντως τόσο στόκο εχει το Prowler μόνο σε ένα σημείο της ατράκτου!!!!!!  ::glossa:: ::glossa::
Μαθιέ μια χαρά είναι και πολύ προτότυπο!!!

Αντε συνέχισε τώρα και μην ανοίξεις και 6ο χάνεις την μπάλα μετά......
True Story!!  :mrgreen: :mrgreen:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 03, 2014, 10:21:08 πμ »
Δεν ξέρω περί χρεπιού ή όχι...
Πάντως τόσο στόκο εχει το Prowler μόνο σε ένα σημείο της ατράκτου!!!!!!  ::glossa:: ::glossa::
Μαθιέ μια χαρά είναι και πολύ προτότυπο!!!

Αντε συνέχισε τώρα και μην ανοίξεις και 6ο χάνεις την μπάλα μετά......
True Story!!  :mrgreen: :mrgreen:

Α, κοίτα, αν το έβγαζε σε 48άρι η Mastercraft θα σου έλεγα εγώ... Θα αγόραζα στόκο με τον κουβά  :mrgreen:

Βασικά υπάρχουν και 6ο και 7ο αλλά επειδή θα χανόταν η μπάλα είναι σε μακρά αποθήκευση. Μόλις κλείσουν 2, θα προχωρήσει σίγουρα το ένα από τα δύο (το άλλο θα συνεχίσει να είναι σε μακρά αποθήκευση, θέλω να ξεκινήσω ένα που μου έχει γυαλίσει πολύ τον τελευταίο καιρό και δεν είναι ο Αετός).

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 07, 2014, 10:48:32 μμ »
Μαθιε, σε βλεπω το πας μια χαρα φιλε μου.

Ενταξει δε λεω , ειναι λιγο παιδεμα με τοσο στοκο και εξτρα δουλεια για να ερθει στα ισια του το μοντελο  :wink:
αλλα πιστευω οτι το τελικο αποτελεσμα ειναι αυτο που θα αξιζει γιατι εισαι μερακλης και το δειχνεις ,

Καλη συνεχεια Μαθιε !  ::salut::
FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 10, 2014, 11:27:21 πμ »
Μαθιε, σε βλεπω το πας μια χαρα φιλε μου.

Ενταξει δε λεω , ειναι λιγο παιδεμα με τοσο στοκο και εξτρα δουλεια για να ερθει στα ισια του το μοντελο  :wink:
αλλα πιστευω οτι το τελικο αποτελεσμα ειναι αυτο που θα αξιζει γιατι εισαι μερακλης και το δειχνεις ,

Καλη συνεχεια Μαθιε !  ::salut::

Γιάννη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το μερακλίκι ίσως το έχω στα κατασκευαστικά, στο βάψιμο χάνω πόντους αλλά πιστεύω ότι έχω αρχίσει να βελτιώνομαι και σε αυτόν τον τομέα με τη βοήθεια όλων σας.

Μια μικρή πρόοδος στη σπίθα. Φτιάχτηκαν από φύλλο nescafe (thanks Λάμπρο, καλό υλικό) οι ζώνες στο πίσω κάθισμα. Για πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο καλές μου φαίνονται (μου πήρε μία ώρα και βάλε για να τα καταφέρω). Δεν ξέρω κατά πόσο πλησιάζουν στο αληθινό αλλά δεν βρήκα καλή φωτό καθίσματος, οπότε έχουν φτιαχτεί ποιητική αδεία:

Καλημέρα!  ::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 10, 2014, 01:33:18 μμ »
Μια χαρά βγήκαν! :D :wink: ::salut::

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 20, 2014, 09:57:19 πμ »
Καλημέρα σε όλους!

Αργών εργασιών συνέχεια... Χαράχτηκε η γράμμωση στην ένωση πτέρυγας ατράκτου που είχε εννοείται χαθεί από το στοκάρισμα.

Φτιάχτηκαν οι ζώνες για το εμπρός κάθισμα και ο τυπάς μπορεί πια να πετάει με ασφάλεια ενώ προστέθηκε από ζελατίνα ένα διάφανο χώρισμα μεταξύ των δύο θέσεων:

Και ξεκίνησε η δουλειά με την καλύπτρα και το αλεξίνεμο. Dry fit   ::sterb025:: :

Για την κόλληση έβαλα Micro Kristal Klear, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και για στοκάρισμα:

Αφέθηκε να στεγνώσει και θα δούμε αν χρειαστεί καλωπίσματα.

Μένουν ουριαία, το mind the gap μπροστά από το αλεξίνεμο και οι αεροφράκτες πάνω στην πτέρυγα οι οποίοι μάλλον θα φτιαχτούν από φύλλο πλαστικού γιατί οι original είναι χοντροί και περισσότερο ως αερόφρενα θα τους χαρακτήριζε κανείς.

Αυτά και μετά φούρνο  ::eusa_pray::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 25, 2014, 02:55:04 πμ »
Θέλει αγάπη και προδερμ το κιτακι βλέπω. Όμορφο βγαίνει όμως, το έχεις φέρει σε καλό επίπεδο. Μονάχα οι εισαγωγές με χαλάνε λίγο στο πάχος. Αλλά τι να κάνεις.... απλά το παραβλέπεις  ::glossa::

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 25, 2014, 09:18:05 πμ »
Να ήταν μόνο οι εισαγωγές... Λείπουν κάτι εξογκώματα από εδώ και από εκεί αλλά όπως είπες, τα παραβλέπεις.  :mrgreen:

Πάντως το ευχαριστιέμαι, κυρίως γιατί μου βγαίνουν πραγματάκια που δοκιμάζω πρώτη φορά.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 04, 2017, 12:48:39 πμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Ως συνήθως μου τα πρότζεκτ μου προχωράνε με ρυθμούς χελώνας που έχει πάρει λεξοτανίλ.

Το μοντέλο από την τελευταία φορά βάφτηκε με λευκό, περάστηκε ένα στρώμα γυαλιστερού βερνικιού W & N και αφού έπεσε το μασκάρισμα της αρκούδας (πολλές ώρες) έφτασε εδώ:

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Να δω τώρα πότε θα το βάψω...

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 04, 2017, 01:18:07 πμ »
Εγώ θα έλεγα σύντομα.  Μην αφήνεις πολύ καιρό τις μάσκες μην γίνει κανα ατύχημα. Δεν έβαλες ΄φωτο απο αυτο που πας να κάνεις. Μονο στο scalemates βλέπω έχεις. Ανυπομονώ για το αποτέλεσμα.

Το ασπρο πάντως σου κάτσει πολύ καλά. Η δουλεια σου με τις μασκες δείχνει οτι πιάνουν τα χέρια σου. Το νουμερο 2 το έκανες 7 για να βγει με τις μασκες; Εξυπνο!

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 04, 2017, 07:29:25 πμ »
Το μαρκάρισμα είναι φανταστικό πάντως. Το δύσκολο έγινε... Ένα βάψιμο είναι  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 04, 2017, 10:30:54 πμ »
Μαθιέ καλά σου λέει ο Σταύρος, τον έφαγες τον γαίδαρο (του μασκαρίσματος). Βάψτο σύντομα, η ουρά έμεινε :mrgreen:
Κούκλα θα γίνει :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 04, 2017, 01:53:38 μμ »
Οσκαρ μασκαρισματος. Με πολυ ενδιαφερον αναμενω τα κοκκινα!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 04, 2017, 03:39:39 μμ »
Έκανες όοοολο αυτό το μασκάρισμα και δεν θα βρεις 10 λεπτά να ψεκάσεις το χρώμα;;;
Αργείς!!! ::mastigio:: ::mastigio:: ::mastigio:: :mrgreen:

Tags: