Φιλοι μου καλησπέρα σας,
Ψάχνοντας να βρω τροπους ξεβαψίματος μοντέλων, δοκίμασα το ACRYLIC REMOVER της Amsterdam.
H δοκιμη εγινε σε βαμενο φυλλο πλαστικου με αερογραφο και ακρυλικα της vallejo, στο οποιο ειχαν περαστει διαφορα ματζουνια οπως pigments παστέλ κλπ Αφου περασα την επιφανεια με το υλικο, το αφησα καμια ωρα και μετα με ενα πινελο παλιο προσπαθησα να αφαιρεσω τα χρωματα. Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με το αποτελεσμα. Τα χρωματα βγηκαν αλλα χρειαστηκε πολυ τριψιμο και πιεση το οποιο ειναι σχεδον αδυνατο να εφαρμοστει σε ενα μοντελο το οποιο μπορει να εχει δυκολα προσβασιμες επιφανεις αλλα και ευθραυστα μερη.
Χωρις να χασω το κουραγιο μου, το δοκιμασα και στο καθαρισμο των πινελων που συστηνεται απο τον κατασκευαστη του.
Εκει, το υλικο ειναι πραγματικα απαιχτο.
Πιο κατω παρουσιαζω μια απο τις δοκιμες που εκανα σε ενα συνθετικο φτηνο πινελο που εχω πανω απο 6 χρονια το οποιο ειχε υποστει ενα σωρο ταλαιπωριαες απο χρωματα και διαλυτικα σμαλου, λαδια λακερ, ακρυλικα κλπ.

Τα υλικα που χρησιμοποιησα: Ενα παλιο συνθετικο πινελο, ενα σταγονομετρο μερικες σταγονες απο το ACRILIC REMOVER και ενα πλαστικο δοχειο.

Ετριψα το πινελο στα τοιχοματα του δοχειου για καμποση ωρα.

Τα υπολειματα των χρωματων σκουριναν το διαφανες υγρο στο δοχειο.

Εντυπωσιακο το αποτελεσμα, το πινελο απεκτησε το αρχικο οβαλ σχημα του σε μεγαλο βαθμο.

Παρ ολο που ο κατασκευαστης αναφερει οτι το διαλυτικο καθαριζει τα ακρυλικα χρωματα, εντουτοις δουλεψε το ιδιο καλα και στα σμαλτα και στα λαδια σε μολις μερικα λεπτα.
Αν και δεν επανεφερε το σχημα των τριχων του πινελου στο 100 % Το αποτελεσμα της δοκιμης ηταν εντυπωσιακο, αφου αποκατεστησε το σχημα σε πολυ ικανοποιητικο βαθμο. Με αυτον τον τροπο μπορουμε να διατηρουμε τοσο τα συνθετικα οσο και τα πινελα με φυσικη τριχα μας λειτουργικα για πολυ καιρο, αυξανοντας την διαρκεια ζωης τους.
Επισης εκανα μια γρηγορη δοκιμη σε αερογραφο και το αποτελεσμα ηταν εξισου εντυπωσιακο.
Στα μειον του προοντος ειναι η εντονη και ασχημη μυρωδια του η οποια δεν μοιαζει ουτε με νεφτι ουτε με whte spirit ουτε με λακερ.
Το προιον διατιθεται στο καταστημα με ειδη ζωγραφικης
Arti Passatempo,
Θέμιδος 1, Μαρουσι.
Τηλ 210 6123580