Αποστολέας Θέμα: HMS Queen Mary (Kombrig 1/700)  (Αναγνώστηκε 3490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
HMS Queen Mary (Kombrig 1/700)
« στις: Μαΐου 11, 2014, 02:21:38 μμ »
H δική μου συμμετοχή (όπως είχα ...δεσμευτεί), είναι το καταδρομικό μάχης HMS Queen Mary.

To πλοίο καθελκύστηκε στις 20/3/1912, και ήταν το προτελευταίο από τα καταδρομικά μάχης που ναυπηγήθηκαν από την Αγγλία, πριν από την έναρξη του ΑΠΠ. Συχνά αναφέρεται σαν το τρίτο πλοίο της κλάσης "Lion", αλλά είχε αρκετές διαφορές από τα άλλα πλοία (Lion και Princess Royal), με πιο εμφανή αυτή του μεσαίου φουγάρου. Στη διάρκεια της (σύντομης) καρριέρας του πήρε μέρος στη ναυμαχία της Ελιγολάνδης και στη ναυμαχία της Γιουτλάνδης. Εκεί, παρότι οι πυροβολητές του κατάφεραν αρκετά πλήγματα στα γερμανικά καταδρομικά μάχης Seydlitz και Derfflinger, μια εύστοχη βολή από το Derfflinger, πέτυχε τον πύργο "Β" και έβαλε φωτιά στα πυρομαχικά. Το αποτέλεσμα ήταν το Queen Mary να ανατιναχτεί και από το πλήρωμά του να διασωθούν μόλις οκτώ άτομα (κάποιες πηγές αναφέρουν εννέα και κάποιες άλλες μιλούν για  είκοσι επιζώντες ::dontknow::).

Το μοντέλο είναι από ρητίνη και είναι πολύ ακριβές. Μέχρι τώρα έχουν μπει μόνο τα βασικά κομμάτια (και μάλιστα όχι όλα). Θα πρέπει ωστόσο να μπουν πολλά ψιλολοείδια που μάλλον θα δυσκολέψουν αρκετά την κατασκευή, καθώς με την αναγκαία χρήση CA, φοβάμαι ότι δεν θα είναι και πολύ εύκολη δουλειά. Τέλος πάντων έφτιαξα και τους ιστούς (από μπρούτζο - δεν είναι κολλημένοι ακόμα) και τώρα πρέπει να μαζέψω τα κουράγια μου να το συνεχίσω. Επίσης ψάχνω έναν καλό τρόπο (όταν έρθει η ώρα), να στερεώσω τα ιστία στο (μασιφ) σκάφος.

Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι τώρα. Σχόλια, υπόδείξεις, σχολιανά κλπ. καλοδεχούμενα  ::salut::

ΥΓ: Μόλις τέσσερεις φωτογραφίες!!! Οι υπόλοιπες παραήταν.....καλλιτεχνικές, ακόμα και για τα δικά μου δεδομένα  :oops: :oops: :oops:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: HMS Queen Mary (Kombrig 1/700)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 11, 2014, 02:43:46 μμ »
Αν έχεις warping στο σκάφος κόλλα το στη βάση γιατί ό,τι έχεις κολλήσει-τεντώσει-ισιώσει θα πάει βόλτα μόλις το τοποθετήσεις τελειωμένο.  :wink:

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 11, 2014, 08:44:24 μμ »
Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, αν και το έχω κιόλας κολλήσει στη βάση του (θα είναι... ελλιμενισμένο). Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισα, ήταν ένα μικρό σπάσιμο στο "μαχαίρι" της πλώρης, που με ανάγκασε να κάνω ...γλυπτική με εποξικό στόκο για να το αναδομήσω. Κατά τα άλλα το κιτ είναι πολύ καλό, αν και μάλλον θα χρειαστεί να αντικαταστήσω αρκετά από τα κομμάτια του με άλλα από πλαστικό (ήδη άρχισα από τις σωληνώσεις στις τσιμινιέρες)

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 11, 2014, 09:27:45 μμ »
Ένα κόλπο που μπορείς να κάνεις για να «μπαλώνεις» την ρητίνη που έχει σπάσει ή τυχόν φυσαλίδες από το καλούπι ή ατέλειες, είναι να ανακατεύεις τα τρίματα της ρητίνης από το τρίψιμο με αραιωμένη ατλακόλ και να φτιάχνεις κάτι σαν στόκο από ρητίνη. Τρίβεται πιο εύκολα και δένει καλύτερα. Μπορείς στο τέλος να το σκεπάζεις και με λίγη zap λεπτόρευστη και να γίνεται τσιμέντο.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 11, 2014, 11:01:32 μμ »
Αψογος, ειδικά το κατάστρωμα μου αρέσει πάρα πολύ. Πολύ αγαπημένο θέμα και πολύ όμορφο πλοίο, καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 11, 2014, 11:21:17 μμ »
Ελα... προχώρα να δούμε πρόοδο... έστω και με καλλιτεχνικές φωτό  :wink:

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)
Είχες λόξυγγα το Σάββατο;

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 12, 2014, 12:31:20 πμ »
Για δικό σου καλό είναι... Οι φωτογραφίες σου εξακολουθούν και είναι διασταύρωση πίνακα του Νταλί και ιμπρεσιονιστικού αγάλματος. Και επίσης είναι στραβό!
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 12, 2014, 10:52:54 πμ »
Καπετάνιε: Ε, άμα είναι τόσο καλός ο λόγος - δικαιολογείσαι απολύτως!!!!

George: Σ' ευχαριστώ. Αυτά τα Battlecruisers του ΑΠΠ, είναι όντως από τα ομορφότερα πολεμικά που φτιάχτηκαν ποτέ

Μαυρογένη (Ex-Nickemi): είναι σίγουρο ότι δεν θέλεις να δεις (???) τις...καλλιτεχνικές φωτογραφίες μου :mrgreen:

Καμμένε: Παπαγαλίζεις επικινδύνως. Επίσης δεν περίμενα από ένα βλαμμένο σαν και του λόγου σου, να μπορεί να αναγνωρίσει την καλλιτεχνική αξία μιας τέτοιας φωτογραφίας. Αλλάδεν πειράζει: η αξία τους θα αναγνωριστεί μετά θάνατον (των φωτογραφιών)  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 15, 2014, 10:00:36 μμ »
Έτοιμη η πανέμορφη αλλά άτυχη Βασίλισσα:

Αφού βάφτηκε (με Gunze), μπήκαν οι επιμέρους λεπτομέρειες. Το σπαστικότερο ήταν ότι έπρεπε να κολληθούν κάπου 70 δισκάκια που κόπηκαν στο punch-n-die για να αναπαραστάθούν οι (αμέτρητες) θυρίδες για το κάρβουνο. Στη συνέχεια, έγινε ο γερανός με τα συρματόσκοινά του και προστέθηκαν τα δευτερεύοντα πυροβόλα. Μετά την τοποθέτηση των ρελιών και των ιστίων (από λεπτή πετονιά) καθώς και κάτι άλλων φωτοχαραγμένων, το παποράκι ήταν έτοιμο. Η θάλασσα έγινε με τη συνηθισμένη (για μένα) μέθοδο του χαρτιού ακουαρέλλας. Όπου χρειάστηκαν διορθώσεις στο βάψιμο, αυτές έγιναν με πινέλο και χρώμα Vallejo (και γι' αυτό σε μερικά σημεία υπάρχει διαφορά τονικότητας, η οποία όμως είναι μικρή  - τουλάχιστον δια γυμνού οφθαλμού).

Το πρόβλημα που είχα με το μασίφ σκάφος και το πως θα στερεώνονταν τα ιστία, λύθηκε με ancor points για διπλάνα στην 1/48, που παράγει η Gaspatch Models, του Κώστα Πατσαρού (aka Neptune).

Μεγάλη βοήθεια πήρα από το βιβλίο της Shipcraft, "Battlecruisers of the Grand Fleet", που μου δάνεισε ο αγαπητός Gtdeath 13  ::salut::

Γενικά ήταν μια κατασκευή που την ευχαριστήθηκα πολύ, σε σημείο που να με χαλάει που δεν θα καταφέρω (λόγω χρόνου) να έχω και άλλη μια παπορίσια συμμετοχή σε αυτό το GB.

Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα, τα σχόλια καλοδεχούμενα  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 15, 2014, 10:07:55 μμ »
Ωραία η Βασίλισσα. Και το νερό.

Απέφευγε το καθαρό άσπρο στην divine scale γιατί «χτυπάει» πολύ. Καλύτερα ivory ή άσπρο σπασμένο με λίγο γκρι μπεζ.

Τα καταστρώματα με linoleum παίρνουν κάνα στεγνό να δείξει τίποτις ανάγλυφο ή είναι τελείως flatαδούρα;

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 15, 2014, 11:16:21 μμ »
Αυτό το άσπρο μου χτυπάει κι εμένα λίγο άσχημα... από την άλλη πάλι μπορεί να φταίει η οθόνη μου  ::glossa::
Τες πα...  πολύ ωραία η βασίλισσα...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 15, 2014, 11:29:03 μμ »
Ωραίο το βαπόρι και η θάλασσα.  ::salut:: ::salut::
Κόλλησε και τα ρέλια στην πλώρη που ξεκόλλησαν και είσαι μια χαρά.  :wink:

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 16, 2014, 10:06:38 πμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια gents  ::salut::

::arrowred:: Νίκοι (sic) (Gtdeath 13 και Blackbeard): Είχα βάψει με ένα ανοικτό γκρι (silvergray) τη ρίγα γύρω από το πρώτο φουγάρο και ψιλοχανότανε. Στη συνέχεια την έβαψα με λευκό. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου, έβαψα και τις βάρκες με άσπρο, αλλά προφανώς λόγω του κοντράστ με το "ξυλί", το άσπρο όντως βγάζει μάτι. Όμως, λόγω των πολλών ιστίων στην περιοχή, μάλλον δεν μπορώ να επανορθώσω τώρα. Ίσως αν περάσω με κάποιο μπεζ φίλτρο τις βάρκες να διορθωθεί κάπως η κατάσταση  ::dontknow::.

::arrowred:: Μάκη: Έχεις δίκιο για τα ρέλια - θα μεριμνήσω άμεσα!!! Πάντως για κάποιο λόγο η Kombrig δεν δίνει ρέλια (ενώ δίνει κάμποσες βλακείες σε ΦΧ) και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω ρέλια από generic σετ της Eduard. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές βλαστήμιες καθώς:
α) είναι από ατσάλι  :evil: :evil: :evil:
β) είναι πολύ πυκνά (οι σειρές τους) με αποτέλεσμα να έχουν πολύ μεγάλη δυσκολία στο κόψιμό τους  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Και πάλι σας ευχαριστώ για τα σχόλια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 16, 2014, 11:10:51 πμ »
Ελπίζω να σας αρέσει...
Λοιπόν, εμένα μου αρέσει πάρα-πάρα πολύ! Το οτι το άσπρο δείχνει πολύ έντονο έχει να κάνει και με τη φωτογραφική μηχανή η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει την έκθεση για να "δείξει" σωστά το σκούρο γκρι που κυριαρχεί, είμαι σίγουρος πως με το μάτι δε δείχνει τόσο έντονο.

Κάποια στιγμή πρέπει να πιάσουμε και μία κουβέντα για τα πλοία αυτά τα οποία έμειναν στην ιστορία ως γκαζοντενεκέδες αν και όποτε χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που σχεδιάστηκαν απέδωσαν εξαιρετικά. Μπορεί 3 από αυτά να χάθηκαν σε μία μέρα με τον ίδιο τρόπο αλλά όπως αποδείχθηκε από το HMS Lion που τη γλύτωσε παρά τρίχα, ο κύριος λόγος ήταν οι κάκιστες πρακτικές χειρισμού πυρομαχικών και προωθητικών γεμισμάτων. Τώρα, 25 χρόνια αργότερα, όταν στέλνεις ένα battlecruiser να τα βάλει με το Bismarck και μάλιστα χωρίς να έχει πια το πλεονέκτημα της ταχύτητας (πλεονέκτημα για το οποίο σχεδιάστηκαν τα battlecruisers) τότε δε μπορεί παρά να γίνει καταστροφή και δε φταίει η σχεδίαση του πλοίου για αυτό...

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 16, 2014, 06:28:32 μμ »
Λίγο πολύ, έχεις δίκιο. Τα Battlecruisers, ξεκάθαρα χρησιμοποιήθηκαν λάθος στις περισσότερες περιπτώσεις. Η χρήση τους σαν οιωνεί θωρηκτά, ήταν εντελώς αποτυχημένη. Στη μόνη φορά που χρησιμοποιήθηκαν όπως έπρεπε (στη Ναυμαχία των Φώκλαντς) τα πήγαν περίφημα. Όσες όμως φορές αντιμετώπισαν θωρηκτά, πήγαν για βρούβες:
Ηood vs Bismark
Scharnhorst vs Duke of York
Kirishima vs Washington + South Dakota.
Γενικά ήταν καλά πλοία (και πολύ όμορφα), αλλά με τη λάθος χρήση τους, τα πήγαν δραματικά και τουλάχιστον τα τέσσερα από τα πέντε Battlecruisers που έχασαν οι ʼγγλοι (και στους δύο ΠΠ), πήραν μαζί τους σχεδόν όλο τους το πλήρωμα...... Το δε Lion, θα είχε την ίδια τύχη αν δεν υπήρχε ο ταγματάρχης των πεζοναυτών Francis Harvey, που θυσιάζοντας τη ζωή του, έκλεισε τις πόρτες των αποθηκών πυρομαχικών και πλημμύρισε το διαμέρισμα μάχης του πύργου "Q".

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 16, 2014, 09:06:08 μμ »
Στη μόνη φορά που χρησιμοποιήθηκαν όπως έπρεπε (στη Ναυμαχία των Φώκλαντς) τα πήγαν περίφημα.
Και όχι μόνο, νίκη στους άγγλους έδωσαν και στη ναυμαχία του Heligoland Bight και αν δεν υπήρχε το μπέρδεμα με τη σηματοδοσία δεν θα είχαν πετύχει απλή νίκη στο Dogger Bank αλλά θα είχαν εξαφανίσει τα αντίπαλα γερμανικά πλοία.

Να προσθέσω πως στα Falkland τα HMS Invincible και HMS Inflexible στάθηκαν και πολύ τυχερά στην αρχή της μάχης γιατί αν δεν υπήρχε η ετοιμότητα και η ευστοχία του πληρώματος του HMS Canopus μάλλον θα είχαν γίνει παλιοσίδερα μέσα στο αγκυροβόλιο και οι γερμανοί θα είχαν πετύχει έναν θρίαμβο.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 17, 2014, 06:26:04 μμ »
Ωραίο το μοντέλο Δημήτρη. Εάν θυμηθώ θα σου σκανάρω 2 φωτό
από βιβλίο σχετικό με πλοία , με διόραμα μουσείου σχετικό με τη ναυμαχία.

Tags: