Εδώ έχουμε ένα από τα δυο μεγάλα διοράματα που έχω κατασκευάσει (το δεύτερο είναι ακόμα υπό κατασκευή).
Έχει κατασκευαστεί το καλοκαίρι του 1995 και μου πήρε περίπου 3 μήνες για να ολοκληρωθεί.
Το κατέβασα στην έκθεση της IPMS το 1996 ή 1997 δεν θυμάμαι ακριβός και έλαβα αρκετά κολακευτικά και μη σχόλια.
Έχουμε λοιπόν βάση 35Χ50, πλακόστρωτο από σκαλισμένο στο χέρι γύψο, 16 φιγούρες με μετατροπές στης στάσεις (multipose της Airfix),
ένα kubelwagen της Heller, 2 Zundap KS750 (Italeri), 3 BMW R75 η μια με sidecar (Italeri), μια σκοπιά σε μεθοριακό φυλάκιο (scratch από balsa)
και μια μπάρα φυλακίου συνόρων (scratch από πλαστικό σωλήνα και milliput).
Η σκηνή αναπαριστά την πασίγνωστη φωτογραφία (και video) από την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία που έγινε αφορμή για να ξεσπάσει ο ΒΠΠ.
Το όνομα του διοράματος είναι "The spark of war" που σημαίνει η σπίθα του πολέμου.
Δυστυχώς το διόραμα αυτό λόγο κακής αποθήκευσης θέλει τρελές ώρες για ανακατασκευή και πάλι δεν νομίζω να επανέλθει.
Ελπίζω να σας αρέσει.
Sorry για της μικρές φωτογραφίες αλλά είναι από κινητό και προσπάθησα να της φέρω όσο το δυνατών καλύτερα με λίγη επεξεργασία.
Όπως πάντα περιμένω τα σχόλιά σας!