Αποστολέας Θέμα: M 2000 Γαλλικο δεν εγινε Ελληνικο Italleri 1/48 (το πρωτο μου σφαξιμο)!  (Αναγνώστηκε 2191 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fijidreamer

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Συναγωνιστες καλησπερα σας.
Και μια και εχω πλεον και κομπρεσερακι (τερμα οι δικαιολογιες για μενα :oops: και αν και βλεπω οτι υπαρχει πολυ κινηση με τα Μ 2000 τωρα τελευταια (με αντιγραφουν :mrgreen: :mrgreen:) ξεκινησα και εγω δειλα δειλα (τι δειλα δηλαδη που πηρα τον κοφτη και αρχισα να το σφαζω) το Μιραζακι μου το οποιο το αγαπω καθοτι ημουν μηχανικος και μεγαλωσα με αυτο στην 331 ΜΠΚ , την οποια την αγαπω και αυτη πολυ.
......να δω βεβαια μετα το τελος αν θα με αγαπανε το ιδιο  :mrgreen: :mrgreen: :wink: :roll:
Οπως ειπα πηρα τον κοφτη μου και αρχισα να σφαζω.
1. τα 2 φωτα στο καθετο σταθερο...καλα τα εσφαξα να δω πως θα τα κανω, αν και διαβασα μια πολυ εξυπνη (edit) τεχνικη εδω μεσα, με ζεσταμα και πατημα κατσαβιδιου.. ::salut::(στη φωτο φαινεται κολημενο προχειρα ..μη δινετε σημασια)
2. Εσφαξα κυριολεκτικα τα elevons (ναι ετσι λεγονται :wink:) για να τα κολλησω σε θεση κατω, οπως ειναι οταν σβηνει ο κινητηρας. Και σιγα μη το εκανα και αυτο σωστα (δεν εκοψα τα ακροπτερυγια που πανε μαζι..αν ειναι δυνατον και τα εχω ξεβιδωσει οιδιος απειρες φορες :evil:)
3. και δημιουργησα τους εκτοξευτηρες chaffs κοβοντας αρκετη ατρακτο.....δεν θελω να δωσω λεφτα για τροποποιημενα kit (για τα οποια ξερογλυφομαι) ναι ναι και για την πολυ εξυπνη (edit) σκαλα που εδωσε το link ο Crow (α ρε φωτιες που μου αναβετε), οποτε θα αρκεστω σε οτι κανει το κοπιδι μου.
4. Στο κοκπιτ και στο καθισμα δεν θα κανω πολλα, θα βαλω μονο χαλκομανιες και ισως λιγο αλουμινοχαρτο για ζωνες και ασφαλειες. Χερουλι εκτιναξης θα προσπαθησω να κανω απο συραπτικο....ο θεος να βαλει το χερι του.
5. Θα προσπαθησω να κανω τις απαραιτητες διορθωσης στο καθετο σταθερο και τις 2 εξαγωγες στις βασεις της πτερυγας (και αμα τα καταφερω σφυριξτε μου) :lol:
Παρτε και τις πρωτες φωτο

Συνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: M 2000 331 ΜΠΚ Italleri 1/48 (και ο Θεος βοηθος)!
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 26, 2014, 09:58:30 πμ »
είναι ένα ..θέμα που τα elevnos δεν φτάνουν μέχρι τέρμα ειδικά για κάποιον σαν κι εσένα που τα έχει δουλέψει από κοντά..

Πάντως η δουλειά σου ειναι φανταστική και απ΄ό,τι φαίνεται θα βγει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 26, 2014, 11:38:35 πμ »
Αυτά είναι.... Πολλοί "έρωτες" μαζεύτηκαν τελευταία και τρελαίνομαι....(με την καλή έννοια.... :mrgreen:)

Προχώρα ακάθεκτος...

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2014, 12:51:06 μμ »
Να η σκαλα που ειχε ποσταρει ο Crow για αγορα 
http://www.larsenal.com/catalogue/index.php?id_page=6&id_article=1042&ars6211991=ars6211991
και να ενα με διαστασεις,
http://93.174.125.67/forums/index.php/topic,23016.0.html

Αλλα αποφασισα να πεσω στα σκληρα  :mrgreen: :twisted:
Αγορασα λοιπον σημερα το πρωι φυλλο πλαστικου (3 ευρω) και θα τη φτιαξω μονος μου!!!! :lol: :roll: ::pop::
Επισης πηρα το απολυτο εργαλειο .....Light-Curring PUTTY της Tamyia, μου τη συνεστησε ο ιδιος ο κυριος Καλφακης ( τον οποιο τον ευχαριστω πολυ γιατι καθε φορα που τον συνανταω καθομαστε και μιλαμε και μου εξηγει, με ορεξη εφηβου!, διαφορα πραγματα σχετικα με τον μοντελισμο).
Απολυτος επαγγελματιας μεχρι και οδηγιες βαψιματος εχει στο site του (με αναλογιες!). Μολις του ειπα για το μοντελακι μου ειπε οτι πρεπει να ανεβασει τις επαγγελματικες φωτογραφιες που εχει τραβηξει για να τις βλεπει ο κοσμος στο sιte του, στα μοντελα που εχει για αγορα) ::salut::
Οποτε θα προσπαθησω να κανω γενικη ανακατασκευη....αυτα τα λεω πριν πιασω την Putty στα χερια μου..ελπιζω να ειναι οπως την εχω φανταστει :roll:
@ panos το 1999 με φυγανε...οποτε ετρωγα αλλου  :roll:

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2014, 08:35:16 μμ »
Καλή αρχή στο πρότζεκτ σου.

Θα παρακαλέσω να προσέχουμε λιγο την γλώσσα μας και τι γράφουμε....η ελληνική γλώσσα ειναι πολυ πλούσια και μπορούμε να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας χωρίς την χρήση άσεμνων εκφράσεων

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 27, 2014, 10:40:48 πμ »
@ Smat ευχαριστω για τις ευχες, και εκανα edit το πρωτο post. Νομιζω οτι καταλαβα το λαθος. Συγνωμη. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
Απ: M 2000 331 ΜΠΚ Italleri 1/48 (το πρωτο μου σφαξιμο)!
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 28, 2014, 10:33:18 μμ »
Καλή αρχή!
Μην αγχώνεσαι για τίποτα, εσύ κρατάς το κοπίδι! Απλά απόλαυσε το, δεν πρόκειται να περάσεις από ιερά εξέταση αν δεν βγει τέλειο, για σένα το φτιάχνεις!

Για την σκάλα θα χρειαστείς μήκη πλαστικού, σε αυτό το θέμα έχει διαστάσεις  :wink:
http://www.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.master194.com%2Fmaquettes%2Fdom%2Fmirage-2000%2F

::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 02, 2014, 07:18:32 μμ »
Τα μεχρι στιγμης αποτελεσματα του σφαξιματος.
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν παει καλα  :roll:
Ο λογος ειναι οτι δεν ξερω να χρησιμοποιω καλα τα υλικα και τα εργαλεια μου.
Mr Surfacer 500 kai Light-Curring PUTTY της Tamyia.
Θελει πολυ δουλεια καθοτι εκανα πολλες πατατες με κορυφαια αυτη που ζεστανα κατα λαθος την ατρακτο με αποτελεσμα να μπει λες και ειναι χτυπημενη.
Αλλα το μεγαλυτερο προβλημα φαινεται οτι θα ειναι το μπλε χρωμα. Εχω το Η42 και το Η308 αλλα εμενα δεν μου φαινονται σωστα οταν τα αναμιγνυω.
HELPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 13, 2014, 09:06:54 πμ »
Καλημέρα, το μπλέ κανονικά είναι 2 μέρη FS-35164 και 1 μέρος FS-36375 τα οποία σε Humbrol μεταφράζονται σε 144 και 127 αντίστοιχα, τώρα στα δικά σου δεν ξέρω αλλά οι παλιοί θα σου πούνε σίγουρα.
Ηλίας

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 13, 2014, 03:43:41 μμ »
Ναι στους πινακες μετατροπης δινει το Η 308 σαν ΗU 127 και το 35164 (ΗU 144) και σαν Η 42 και σαν Η 56. Πιασ το αυγο και κουρευτο. Παντως το Η42 ειναι πολυ κλειστο και δεν φαινεται σωστο.
Αν ξερει κανενας με ακριβεια δοδσολογιες αλλιως πρεπει να κανω δοκιμες.... :roll:

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 15, 2014, 09:16:37 μμ »
Ναι στους πινακες μετατροπης δινει το Η 308 σαν ΗU 127 και το 35164 (ΗU 144) και σαν Η 42 και σαν Η 56. Πιασ το αυγο και κουρευτο. Παντως το Η42 ειναι πολυ κλειστο και δεν φαινεται σωστο.
Αν ξερει κανενας με ακριβεια δοδσολογιες αλλιως πρεπει να κανω δοκιμες.... :roll:
Αν το μπλε είναι σκούρο, βάλε από λίγο τη φορά ανοιχτό γκρι ή λευκό και σταματάς όταν πιστεύεις ότι η απόχρωση φαίνεται καλή, θα το δεις από μόνος σου εφ' όσον έχεις δει από κοντά το χρώμα.

Το χρώμα στην εισαγωγή ήθελε κι άλλη αραίωση, φαίνεται πέρασες πολύ παχύ στρώμα και η ταινία περισσότερο πάτημα για μην περάσει χρώμα από κάτω.
Τα υλικά πρέπει να τα χρησιμοποιείς σε μικρές ποσότητες πχ κόλλα με μικρό πινέλο, στόκος με μια μικρή σπάτουλα ή οδοντογλυφίδα, όπως και τα εργαλεία με προσεκτικές κινήσεις, πρωτίστως για λόγους ασφαλείας αλλά και για να μην καταστρέψεις το μοντέλο. Όταν θέλεις να στοκάρεις ή τρίψεις, μπορείς πρώτα να μασκάρεις πολύ κοντά στο σημείο, για να μην καλύψεις τη γύρω λεπτομέρεια με στόκο ή την εξαφανίσεις με το τρίψιμο.

Το σημαντικότερο είναι να μην ξεκινάς εργασίες -πέραν αυτών πού χρειάζονται- για τις οποίες δεν είσαι σίγουρος και ενδέχεται να χρειαστεί έξτρα δουλειά για να τις διορθώσεις. Αν θελήσεις να επέμβεις σε κάποιο σημείο, προγραμματίζεις τα στάδια και καταστρώνεις σχέδιο (αν θέλεις το αποτυπώνεις και σε χαρτί!) με ποιον τρόπο και με τι υλικά/εργαλεία θα το κάνεις.

Αυτά φίλε από μένα, υπομονή και επιμονή χρειάζεται! καλή συνέχεια σου εύχομαι!  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: M 2000 Γαλλικο Italleri 1/48 (το πρωτο μου σφαξιμο δεν πηγε καλα)!
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 11:35:16 πμ »
Επειδη χρωσταω καποιες φωτο ποσταρω μερικες με την επισημανση οτι το σφαξιμο δεν πηγε καλα οποτε αποφασισα να το κανω Γαλλικο για να μη χαλασω τις Ελληνικες χαλκομανιες που καποια στιγμη θα χρησιμοποιησω :wink:

Tags: