Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια για κλωστες στα καταρτια και στα πανια  (Αναγνώστηκε 2284 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ilias300

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • modelclub.gr
Βοηθεια για κλωστες στα καταρτια και στα πανια
« στις: Απριλίου 11, 2014, 07:59:39 μμ »
Καλησπερα
Φτιαχνω το endeavoyur της artesania latina 1/60.
εχω φτασει στης σκαλωσιες και αντιμετωπιζω προβλημα με της κλωστες.αυτες που ειχε το κιτ μεσα δεν ειναι καλης ποιοτητας και μαλιαζουν ειδικα αμα της δουλεψης κιολας γινονται αστα να πανε(κοιταξτε την φωτο με την αγκυρα).πηγα στο plastimodellismo στην ιπποκρατους και για τα πανια πηρα κλωστη της mantua που ειναι μια χαρα και δεν εχει καθολου χνουδια.δηστυχως στο καφε χρωμα που χρησιμοποιητε στο endeavour για της σκαλωσιες και για ενωσεις ιστων δεν υπηρχε ουτε στο plastimodellismo ουτε και σε κατι διπλανα μαγαζια,ειχανε μονο γκρι και μαυρο.καπου διαβαζα σε ενα περιοδικο οτι για να αντιμετωπιστουν τα προβληματα με της κλωστες καλο ειναι να περναμε με αραιωμενη ξυλοκολλα οπως και το κανα μεχρι το σημειο που εχω φτασει στην σκλαωσια αλλα και παλι δεν ειμαι 100% ικανοποιημενος.Μπορει καποιος να βοηθησει?Οταν βρω χρονο θα ανεβασω και φωτος μεχρι εδω που εχω φτασει,πανω απο 100 φωτογραφιες

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Βοηθεια για κλωστες στα καταρτια και στα πανια
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 11, 2014, 08:14:50 μμ »
Βρώμικο κόλπο από άλλο κλάδο του μοντελισμού:

Αφού τελειώσεις με το χαμό με τις κλωστές, τις περνάς:

1. Παρκετίνη με πινελάκι ή
2. Αραιωμένη σε νερό ατλακόλ με πινελάκι.

Επειδή όμως σίγουρα υπάρχει πιο καλή λύση, περίμενε λίγο τους πλέον καταλλήλους να λάβουν θεση.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 11, 2014, 09:01:45 μμ »
για τα οριζοντια σκαλια να αγορασεις μαυρη κλωστη για κουμπια. εμενα με βολεψε πολυ αυτη και δεν εχει καθολου χνουδι

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,27536.0.html

καπου στην μεση λεω....Για τις σκαλωσιές στα κατάρτια έχω αγοράσει μαύρη κλωστή για κουμπότρυπες απο ειδη ραπτικής  που είναι πολυ ανθεκτική και χωρίς χνουδι.
μετα τις εβαψα τις σκαλωσιες με ακρυλικο μαυρο που απλωνει πολυ ευκολα και κολαει και τους κομπους για να μην λυνονται

Αποσυνδεδεμένος ilias300

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 23, 2014, 04:19:32 μμ »
Ευχαριστω για της συμβουλες

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 24, 2014, 01:26:33 πμ »
τεχνική όπου μου αποδίδει σε οποιοδήποτε "άνω του μετρίου" σχοινί. Κερί από την εκκλησία. Το λιώνεις και σχηματίζεις έναν κύβο ( σε καλούπι). Όταν παγώσει , το έχεις μία ζωή και περνάς τα σχοινιά σου πριν τα δουλέψεις. Δένουν και οι κόμποι ή οι θηλιές ακόμη πιο καλά.
Καλή συνέχεια.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Tags: