Αποστολέας Θέμα: Bismarck Airfix 1/600 απο αρχαριο!  (Αναγνώστηκε 2486 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Bismarck Airfix 1/600 απο αρχαριο!
« στις: Απριλίου 04, 2014, 04:11:02 μμ »
Καλησπερα παιδες.
Επιτελους ειπα να ξεκινησω το Bismarck μιας και χθες περασα απο τον Γιατρακο στον Αλιμο και πηρα καποια απο τα βασικα εργαλεια που θα χρειαστω(κοφτες, λεπιδες, λαβιδες, πινελα, χρωμματα κλπ). Βεβαια ο Γιατρακος ειναι κυριως για R/C modelling και λιγοτερα για static οποτε ειχε πολυ λιγα πραγματα αλλα οκ.
Ξεκινησα λοιπον και ανοιξα τη συσκευασια, εκοψα τα 2 πρωτα κομματια που ειναι το κυτος του σκαφους και ... ωπππππ ανακαλυψα αμεσα γιατι ολοι λετε οτι ειναι χαλια το κιτ αυτο. Εχει στραβωσει το ενα απο τα 2 μερη με αποτελεσμα να μην μπορουν να ερθουν προσωπο και φυσικα να κολλησουν σωστα. Το θεμα ειναι κυριως στο μπροστινο μερος οπου ακολουθωντας τους οδηγους δημιουργειται ενα κενο αρκετων χιλιοστων στο σημειο ενωσης των 2 κοματιων. Εννοω οτι το ενα κομματι ειναι πιο ψηλα απο το αλλο και οχι οτι εχουν κενο μεταξυ τους που φανταζομαι θα καλυπτοταν με στοκο.
Πως ισιωνω ενα κομματι πλαστικου ρε παιδες ωστε να το φερω σε σημειο που να ερχεται σωστα σε επαφη με το αλλο?
Εχω φτιαξει παλιοτερα αρκετα αεροπλανα και ποτε δεν ειχα τοσο μεγαλη αποκλιση, ισως γιατι ειναι πολυ μικροτερα τα κομματια σε μηκος αρα και μικροτερη η πιθανοτητα να στραβωσει τοσο πολυ το ενα κομματι.

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Απ: Bismarck airfix 1/600 απο αρχαριο!
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 04, 2014, 04:19:44 μμ »
me υγρη γρηγορη κολλα ,σελοτειπ, κολλας απο μπροστα προς τα πισω σταδιακα,κ με υπομονη θα ερθει μια χαρα.μετα στοκαρεις,αν υπαρχει παραμορφωση υπερβολικη κανεις κ το κολπο με πιστολακι μαλλιων ,με ΠΡΟΣΟΧΗ.Να θυμασαι ειναι στο χερι σου οχι στο δικο του.Και τελος καλυτερα κατι παραπανω στο χρημα...πολυ παραπανω στην ::salut:: διασκεδαση.
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 04, 2014, 04:25:26 μμ »
Tankrou σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση φιλε μου. Οταν λες υγρη γρηγορη κολλα μιλας για poly cement ή για ακρυλικη super glue?
Εμμμμ... Το κολπο με το πιστολακι μαλλιων ε? Δεν εχω ιδεα για τι πραγμα μιλας αλλα φανταζομαι οτι αν ψαξω λιγο θα το βρω στο forum να αναφερεται καπου.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 04, 2014, 10:31:12 μμ »
Με το πιστολάκι μαλλιών ζεσταίνεις το πλαστικό ώστε να μαλακώσει λίγο και να το φέρεις στα ίσια του.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 04, 2014, 10:50:07 μμ »
Ναι μετα το σκεφτηκα κι εγω οτι εννοουσε να ζεστανω το πλαστικο αλλα δοκιμασα με τον τροπο που ειπε αρχικα, δλδ κολλωντας σιγα σιγα. Τα καταφερα εν τελει και μετα ηρθε η ωρα για το καταστρωμα κι εκει εριξα πολλααααααααααα καντηλια. Μιλαμε για πολυ χαλια εφαρμογη κι ενα τεραστιο κενο στο κεντρο αναμεσα στα 2 τμηματα καταστρωματος!!! Αναμενεται πολυ στοκαρισμα!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 04, 2014, 11:18:06 μμ »
Πολύ στοκάρισμα = Μεγάλη απώλεια λεπτομέρειας που, κατά πως φαίνεται, δεν
έχεις τη δυνατότητα να την επαναδημιουργήσεις. Προσπάθησε ο στόκος να καλύψει
μόνο τα κενά. Με το που τον στρώνεις, αφαίρεσε με διαλυτικό ότι περισσεύει.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 05, 2014, 12:46:11 πμ »
Θα προσπαθησω φιλε μου. Πρεπει ομως πρωτα να βρω σπατουλα για στοκαρισμα για μοντελισμο γιατι στον Γιατρακο που πηγα δεν ειχε.
Καπου εχει κι ενα στην Αργυρουπολη οποτε μπορει να παω να δω

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 05, 2014, 04:22:45 μμ »
Τελικα ειμαι χαζος, δεν εξηγειται αλλιως. Ειχα καταστημα που ασχολειται με στατικο μοντελισμο (το GE Hobbies στην Αργυρουπολη) διπλα στο σπιτι μου σχεδον και ετρεχα στον Αλιμο σε καταστημα που ασχολειται κυριως με τηλεκατευθυνομενα κι εχει και κατι λιγα πραγματα για στατικο. Ας προσεχα θα μου πειτε.
Τελικα βεβαια ουτε εκει βρηκα σπατουλα για στοκο. Εσεις πως βαζετε τον στοκο ρε παιδια? Αν δεν εχεις σπατουλα ειδικη γι'αυτη τη δουλεια τι μπορεις να χρησιμοποιησεις?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 05, 2014, 05:26:22 μμ »
Οδοντογλυφίδα... :mrgreen:
Παρόλο που κάποτε αγόρασα μία σπάτουλα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 05, 2014, 07:04:22 μμ »
Για να μη χάσεις όλη τη λεπτομέρεια από εκεί που θα στοκάρεις/τρίψεις, κόλλησε δύο παράλληλα κομμάτια χαρτοταινίας . Θα αφήσεις ένα όσο το δυνατόν μικρότερο κενό ανάμεσά τους, προκειμένου να στοκάρεις ακριβώς εκεί που θέλεις. Θα τρίψεις τον στόκο (αφού στεγνώσει) με βρεγμένο ντουκόχαρτο. Όταν "φας" αρκετό στόκο, αφαιρείς τις χαρτοταινίες και μένεις με μια πολύ λεπτή στοκαρισμένη λουρίδα (μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία μια - δυό φορές).

Τον στόκο μπορείς να τον απλώσεις με οτιδήποτε σε βολεύει και είναι λείο (οδοντογλυφίδα, λεπίδα από κόφτη, λαμάκι από σκληρό μέταλλο, κλπ.). Εγώ πάντως, δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από τη σπάτουλα ζωγραφικής. Το πλεονέκτημα της σπάτουλας είναι ότι είναι λεία και ευκαμπτη,  αλλά και αρκετά σκληρή, για να στρώσει καλά τον στόκο. ʼλλωστε είναι φτιαγμενη, ειδικά, για αυτή τη δουλειά  :mrgreen:. Αφού δεν μπορείς να βρεις στα μοντελάδικα που κοίταξες, ρίξε μια ματιά στο Πλαίσιο (εχει και στην Αργυρούπολη), στα είδη ζωγραφικής.

Καλή επιτυχία  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 05, 2014, 08:36:16 μμ »
Χεχεχεχε. Ξεκιναω τη χρηση της masking tape πριν ακομα αρχισω να βαφω ε? σωστος ο φιλος... πολυ καλη ιδεα.
Ρε παιδια καθε φορα που γραφω σχολιο θα πρεπει να συμπληρωνω την επαληθευση?

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 05, 2014, 08:44:30 μμ »
Τελικα βεβαια ουτε εκει βρηκα σπατουλα για στοκο. Εσεις πως βαζετε τον στοκο ρε παιδια? Αν δεν εχεις σπατουλα ειδικη γι'αυτη τη δουλεια τι μπορεις να χρησιμοποιησεις?
Κοπίδι με στομωμένη λεπίδα ή μίνι σπάτουλες που έχω φτιάξει μόνος μου με καλαμάκι για σουβλάκι (η μία με διαμόρφωση μόνο του ξύλου και η άλλη με προσθήκη λεπίδας από φύλλο μπρούτζο).

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 07, 2014, 12:11:42 μμ »
Καλημερα παιδες.
Τραβαω τα μαλια μου με το κιτ. Πολλα εξτρα πλαστικα που θελουν κοψιμο και τριψιμο (υποθετω αυτα ειναι τα flash που αναφερετε σε αλλα σημεια), κομματια με λαθος αριθμηση για τα οποια βρηκα τη σωστη θεση που πρεπει να μπουνε μονο συγκρινοντας τα με το ματι (κι ελπιζω να μην εχω κανει λαλακια), κομμενα ηδη κομματια χωρις αριθμηση πανω, μεσα στο κουτι και διαφορα αλλα. Ειδικα οι προπελες ειναι τοσο χαλια που σκεφτομουν να τις πεταξω αλλα δεν αξιζει να κατσω να φτιαξω μονος μου ή να παω να αγορασω αλλες. Υπαρχουν κομματια δε, που εχουν το παραπανισιο πλαστικο που δεν ξερεις τι να αφαιρεσεις! Παρ'αυτα το διασκεδαζω και οταν με αφηνει η κορακλα (17 μηνων ειναι οποτε οπως καταλαβαινετε αμα ερθει πρεπει να κλειδωνω τα παντα ) κολλαω ασταματητα!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 07, 2014, 02:06:00 μμ »
Hint: αν ο στόκος δεν μπαίνει με οδοντογλυφίδα (την οποία κάνεις  λίγο πλατιά κόβοντας την άκρη της φάλτσα) τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς να καλύψεις το κενό με άλλους τρόπους, πιο "πλαστικούς" (πχ ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό, λωρίδες από φύλλο πλαστικού κάθετα σφηνωμένες κλπ) και μετά υγρή κόλλα. Στο τέλος βάζεις και τον στόκο σου ο οποίος θα ισιώσει την εικόνα.
Πρακτικά θα σκέφτεσαι σαν χτίστης: αν έχεις μία τρύπα πχ 10x10 θα βάλεις μέσα ένα σπασμένο τουβλάκι και μετά θα ρίξεις λάσπη κλπ για να την καλύψεις...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 07, 2014, 02:12:43 μμ »
Υπομονή. Είπαμε είναι πειραματόζωο, παίδεψέ το όσο αντέχεις, γιατί θα σε παιδέψει κι αυτό.

Η κόλλα είναι σύμμαχός σου. Επειδή λιώνει το πλαστικό μπορείς να το εκμεταλλευτείς και να μειώσεις έτσι τα κενά που μένουν στις ραφές.

Βγάλε κι ανέβασε φωτογραφίες. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να ζητήσεις συμβουλές.

Υ.Γ. Η επαλήθευση θα σταματήσει από κάποιο αριθμό ποσταρισμάτων και πάνω.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 07, 2014, 02:23:08 μμ »
Το φανταστηκα και γι'αυτο και ρωτησα για την επαληθευση φιλε gtdeath.
Δεν το ειχα σκεφτει αυτο με την κολλα. Thnx για την ιδεα.
Thnx Jet72 & Kostis Pap για τις ιδεες σας. Θα χρησιμοποιηθουν οπου χρειαστει.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 09, 2014, 01:33:43 πμ »
Εσπασα 2 παρθενιες σημερα.
Κοπηκα (  ::glossa:: ) και εχασα και το πρωτο μου κομματι  :? γμτ! Ενα μικροσκοπικο κατι που ειτε πιατο radar ηταν ή προβολεας .

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 09, 2014, 08:50:04 πμ »
Χαχα, καλώστον στο club!  :lol:

Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 09, 2014, 10:51:50 πμ »
Χεχεχεχε. Καλως σας βρηκα φιλε μου.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 10, 2014, 12:41:08 πμ »
Ηρθε η ωρα να βαλω και καμια φωτο.
Με το μαλακο παιδια ε?

.   .

. . .

Btw ξεχασα να αναφερω οτι ολες οι φωτος ειναι σημερινες.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 10, 2014, 07:53:17 πμ »
Η υπερκατασκευή εάν είναι κολλημένη θα σε παιδέψει στο βάψιμο.
Προσπάθησε να τρίβεις με τον κόφτη και το ντουκόχαρτο τις γραμμές
του καλουπιού και το flash. Έχεις πάντως αρκετό γέμισμα να κάνεις
στα κενά.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 11, 2014, 05:58:41 μμ »
Ειναι κολλημενη οντως και ξερω οτι θα με παιδεψει αλλα ηθελα να το ολοκληρωσω.
Αυτα που βλεπεις ειναι μετα απο πολυ χρηση κοφτη και ντουκοχαρτου. Δε φανταζεσαι ποσο χαλια ηταν πριν.
Δε νομιζω οτι θα κατσω να στοκαρω φιλε μου. Ειναι δοκιμαστικο για να ξεκινησω το βαψιμο και να παιξω.
Ειναι πολυ κακο το κιτ για να κατσω να ξοδεψω χρονο.

Tags: