Αποστολέας Θέμα: Mercedes Benz L4500A (Zvezda - 1/35)  (Αναγνώστηκε 7552 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
Mercedes Benz L4500A (Zvezda - 1/35)
« στις: Μαρτίου 30, 2014, 01:58:48 μμ »
Kαλημέρα σε όλους! Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει προχωρήσει αρκετά, αποφάσισα να το βάλω στο φόρουμ γιατί μετά από τις φωτογραφίες που μου έστειλε ο φίλος Λευτέρης (1st Guards Tank Brigade), θα προσθέσω μικρολεπτομέρειες στη μηχανή και όχι μόνο. Φωτογραφίες σε λίγο! Σχόλια, προτάσεις πάντα ευπρόσδεκτα!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
Απ: Mercedes Benz L4500A (Zvezda - 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 30, 2014, 04:06:51 μμ »
Kαλημέρα σε όλους! Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει προχωρήσει αρκετά, αποφάσισα να το βάλω στο φόρουμ γιατί μετά από τις φωτογραφίες που μου έστειλε ο φίλος Θανάσης (1st Guards Tank Brigade), θα προσθέσω μικρολεπτομέρειες στη μηχανή και όχι μόνο. Φωτογραφίες σε λίγο! Σχόλια, προτάσεις πάντα ευπρόσδεκτα!

O θανασης ειναι ο φιλος του brigade που ειναι Λευτερης !!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 30, 2014, 06:30:32 μμ »
O θανασης ειναι ο φιλος του brigade που ειναι Λευτερης !!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mea culpa! Διάβαζα πριν ένα άρθρο του Θανάση και εντελώς αφηρημένα έγραψα Θανάσης αντί Λευτέρης..

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 10, 2014, 12:46:27 πμ »
Kαλησπέρα σε όλους! Λίγες φωτογραφίες από την πρόοδο εργασιών στη μηχανή του μισοτελειωμένου L4500A.
Έχω προσθέσει την κόρνα, στην οποία τοποθετήθηκε καλωδίωση 0,3χιλ και στο πλαστικό κομμάτι οι τρύπες έγιναν με αρίδα 0,2 χιλ. Η βάση της κόρνας, η οποία δεν φαίνεται έγινε κόβοντας ένα μήκος από πλαίσιο ΡΕ, το οποίο εν συνεχεία διπλώθηκε. Έχει τοποθετηθεί επιπλέον ένα κυτίο με 3 καλώδια 0,3 χιλ και ένα δοχείο με μπρούτζινα καλώδια 0,5χιλ. Η βάση του δοχείου έγινε με τον ίδιο τρόπο.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 10, 2014, 12:45:22 μμ »
Πολύ καλό. Πώς την παλεύεις και δουλεύεις σε βαμμένο μοντέλο?

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 11, 2014, 06:25:43 μμ »
Πολύ καλό. Πώς την παλεύεις και δουλεύεις σε βαμμένο μοντέλο?

Καλησπέρα Χρήστο!Το είχα μισοτελειωμένο, οπότε σκέφτηκα να βάλω λίγη λεπτομέρεια! Ο κινητήρας έχει αρκετή δουλειά, αλλά δεν μου φαίνεται δύσκολη!

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 11, 2014, 09:08:39 μμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου.
Δεν ξέρω αν έχεις "προετοιμάσει" τον κινητήρα για τις καλωδιώσεις ( τρύπες κλπ).
Δώσε καλώδια και σωληνάκια στον λαό!
καλή συνέχεια.

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 12, 2014, 03:06:39 πμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου.
Δεν ξέρω αν έχεις "προετοιμάσει" τον κινητήρα για τις καλωδιώσεις ( τρύπες κλπ).
Δώσε καλώδια και σωληνάκια στον λαό!
καλή συνέχεια.

Καλησπέρα Λευτέρη και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ο κινητήρας θα προετοιμαστεί κατάλληλα ! Θα ανοίξω τρύπες για τα μπουζοκαλώδια και έχω να βάλω και άλλες λεπτομέρειες!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 24, 2014, 03:17:52 πμ »
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από διακοπές Πάσχα, μετακόμιση του εργαστηρίου μου σε άλλο δωμάτιο άρχισα σιγά σιγά με τον κινητήρα.

Ανοίχθηκαν 12 τρύπες (0,3 χιλ) και τοποθετήθηκαν 6 μήκη από Έβεργκριν (κάτω σειρά). Στην πάνω σειρά τοποθετήθηκαν 6 μήκη από λεπτό καλώδιο. Κατά μήκος των σειρών περάστηκε σύρμα με διάμετρο 0,3 χιλ. Το πιο λεπτό σύρμα είναι 0,1 χιλ και το οποίο περάστηκε εντός του λευκού κούφιου καλωδίου και εν συνεχεία κολλήθηκε. Μου μένουν άλλα 3 τέτοια. Η τοποθέτηση είναι δύσκολη λόγω του ότι ο κινητήρας είναι  κολλημένος στο σασί..

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 24, 2014, 10:09:15 πμ »
τα χτυπήματα είναι απανωτά, δεν αντέχω άλλο super-detailing από την τριάδα φωτιά (Κοσμας, Θανάσης, Λευτέρης) :mrgreen:

Πολύ πράμα ρε φίλε, εύγε ::salut::

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 24, 2014, 01:07:18 μμ »
Πολλή όμορφη δουλειά στα μπουζοκαλώδια. Απ' ό,τι μου είπε παλιός οδηγός λεωφορείων ( συνέντευξη 2,5 ωρών !!) τα μπουζοκαλώδια ήταν μέσα σε αλουμινένια σωληνάκια. Το σύρμα που γεφυρώνει τα μπουζί είναι εφεδρική μέθοδος παροχής ηλεκτρικού στα μπουζί, αν κάποιο μπουζοκαλώδιο είχε κοπεί.
Με τον κινητήρα κολλημένο πρέπει να παιδεύτηκες πολύ.

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 24, 2014, 03:50:07 μμ »
τα χτυπήματα είναι απανωτά, δεν αντέχω άλλο super-detailing από την τριάδα φωτιά (Κοσμας, Θανάσης, Λευτέρης) :mrgreen:

Πολύ πράμα ρε φίλε, εύγε ::salut::

Ευχαριστώ φίλε Χρήστο για τα καλά σου λόγια! Οι μικρολεπτομέρειες θα συνεχιστούν!!! Οι Λευτέρης και Θανάσης είναι μεγάλοι καθηγητές!

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 24, 2014, 04:41:29 μμ »
Για τον Θανάση είμαι σίγουρος. Για τον Λευτέρη έχω τις αμφιβολίες μου. Πριν από δύο λεπτά μιά εσωτερική φωνή μού είπε ότι δεν ξέρω την καντίφλα μου.
Σήμερα μαζεύω το flak απ' τον πάγκο και από αύριο πιάνω και εγώ τον κινητήρα του LG3000. Eλπίζω τα σωληνάκια των μπουζοκαλωδίων να βγουν σωστά.

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 24, 2014, 05:03:28 μμ »
Πολλή όμορφη δουλειά στα μπουζοκαλώδια. Απ' ό,τι μου είπε παλιός οδηγός λεωφορείων ( συνέντευξη 2,5 ωρών !!) τα μπουζοκαλώδια ήταν μέσα σε αλουμινένια σωληνάκια. Το σύρμα που γεφυρώνει τα μπουζί είναι εφεδρική μέθοδος παροχής ηλεκτρικού στα μπουζί, αν κάποιο μπουζοκαλώδιο είχε κοπεί.
Με τον κινητήρα κολλημένο πρέπει να παιδεύτηκες πολύ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Όντως παιδεύτηκα πάρα πολύ με τον κινητήρα, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί τα καταφέρνω ακόμα και έτσι!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 24, 2014, 05:35:57 μμ »
Για τον Θανάση είμαι σίγουρος. Για τον Λευτέρη έχω τις αμφιβολίες μου. Πριν από δύο λεπτά μιά εσωτερική φωνή μού είπε ότι δεν ξέρω την καντίφλα μου.
Σήμερα μαζεύω το flak απ' τον πάγκο και από αύριο πιάνω και εγώ τον κινητήρα του LG3000. Eλπίζω τα σωληνάκια των μπουζοκαλωδίων να βγουν σωστά.

Χεχεχεχεχε! Για εμάς είσαι καθηγητής! Καλή συνέχεια με τον κινητήρα !!! Βρήκα τις φωτογραφίες αλλά δεν είναι Φλακ 18 το πυροβόλο...Μου δώρισε η γυναίκα μου για τη γιορτή του πατυέρα το Henschell 33D1 της Revell. Έχω σε ηλεκτρονική μορφή το Τεχνικό Εγχειρίδιο του εν λόγω οχήματος. Στην Ισπανία υπάρχουν 4 τέτοια φορτηγά ( 1 από αυτά εκτίθεται στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας της Μαδρίτης)...Να δω πότε θα βρω χρόνο να πάω... Όταν αρχίσω με το κιτ της Ρέβελ θα γίνουν όλες οι μικρολεπτομέρειες!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 24, 2014, 06:30:32 μμ »
Για τη δουλεια του Δον δε λεω τπτ...αρνουμαι !!  :mrgreen:
Αλλα για να σας τιμωρησω θα παρω δωρω σε ολη τη παρεα μας απο ενα χρεπι της ιταλερι και θα σας υποχρεωσω να το φτιαξετε oob για να με τιμησετε...Θα σας μαθω εγω !! Θα δειτε τι θα παθετε !!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 24, 2014, 08:41:49 μμ »
Κοσμα σε ποια μηκη της evergreen αναφερεσαι?
το συρμα 0,1 το βλεπω ειναι αυτο που φευγει απο τον διανομεα (εχεις βαλει τα 3 σωστα? καλα βλεπω?) και εισαγεται στα (4 διακρινω) μπουζι. Το λευκο κουφιο καλωδιο ειναι αυτο των μπουζι?
Ομορφη και αληθινα μοντελιστικη δουλεια!

Περιμενω το χρεπι να το κανω OOB. Θα εχω ομως το δικαιωμα να πειραξω μονο τα πλαστικα κομματια που δινει το κιτ ετσι?

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 24, 2014, 09:40:22 μμ »
Για τη δουλεια του Δον δε λεω τπτ...αρνουμαι !!  :mrgreen:
Αλλα για να σας τιμωρησω θα παρω δωρω σε ολη τη παρεα μας απο ενα χρεπι της ιταλερι και θα σας υποχρεωσω να το φτιαξετε oob για να με τιμησετε...Θα σας μαθω εγω !! Θα δειτε τι θα παθετε !!

Spoiler (hover to show)

Ευχαριστώ Ηρακλή!!! Για χρέπια της ΙΤΑΛΕΡΙ φρόντισαν οι συγγενείς μου...2 ΜΑΡΝΤΕΡ ΙΙΙ και ένα Σέρμαν Μ4Α1!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 24, 2014, 09:47:02 μμ »
Κοσμα σε ποια μηκη της evergreen αναφερεσαι?
το συρμα 0,1 το βλεπω ειναι αυτο που φευγει απο τον διανομεα (εχεις βαλει τα 3 σωστα? καλα βλεπω?) και εισαγεται στα (4 διακρινω) μπουζι. Το λευκο κουφιο καλωδιο ειναι αυτο των μπουζι?
Ομορφη και αληθινα μοντελιστικη δουλεια!

Περιμενω το χρεπι να το κανω OOB. Θα εχω ομως το δικαιωμα να πειραξω μονο τα πλαστικα κομματια που δινει το κιτ ετσι?

Καλησπέρα Θανάση και ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια σου! τα περίφημα μήκη της Εβεργκρίν είναι τα 6 κεφαλάκια κάτω από τα 6 λευκά κούφια καλώδια που είναι τα μπουζί. Έχουν μπει από τον διανομέα 3 μέχρι στιγμής σε αντίστοιχα 3 μπουζί. υπολείπονται τα άλλα 3..Ευελπιστώ να τα τελειώσω για να περάσω στην επόμενη φάση...Ψυγείο και σωληνώσεις αυτού και τα υπόλοιπα στο τρομπέτο..Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο κιτ!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 02, 2014, 01:51:22 πμ »
Καλησπέρα σε όλους! Τελείωσα με τα μπουζοκαλώδια της μηχανής και παραθέτω φωτογραφίες! Έξι μπουζοκαλώδια στο σύνολο!

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 02, 2014, 10:39:08 πμ »
Παρα πολυ αποτέλεσμα ,και να σημειώσει κανείς ότι η μηχανη ήταν ηδη κολλημένη και δυσκόλεψε αφάνταστα την κατασκευη.
Βέβαια αυτα τα παθήματα γίνονται μαθήματα για μελλοντικές κατασκευές.  Δεν κολλαμε αν δεν τελειώσει.
Αλλα ειναι μοντελιστικη μαγκιά να το καταφέρνεις  και έτσι.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 02, 2014, 01:48:15 μμ »
Σιγά, τι έκανε... 6 καλωδιάκια έβαλε και κάτι τρέχει...

τα σάλια μας σίγουρα τρέχουν με το αποτέλεσμα!  :mrgreen: ::salut::

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 02, 2014, 09:34:14 μμ »
Παρα πολυ αποτέλεσμα ,και να σημειώσει κανείς ότι η μηχανη ήταν ηδη κολλημένη και δυσκόλεψε αφάνταστα την κατασκευη.
Βέβαια αυτα τα παθήματα γίνονται μαθήματα για μελλοντικές κατασκευές.  Δεν κολλαμε αν δεν τελειώσει.
Αλλα ειναι μοντελιστικη μαγκιά να το καταφέρνεις  και έτσι.

Καλημέρα Θανάση και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όντως με δυσκόλεψε η κατασκευή, αλλά όπως είπες και εσύ σε ένα παλιό σχόλιό σου αρκεί κάποιος να βρει τον τρόπο, μετά γίνεται εύκολο! Έχω το Henschel 33D1 της REVELL. Αυτό θα κατασκευαστεί όπως πρέπει! 

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 03, 2014, 01:08:05 μμ »
Σιγά, τι έκανε... 6 καλωδιάκια έβαλε και κάτι τρέχει...

τα σάλια μας σίγουρα τρέχουν με το αποτέλεσμα!  :mrgreen: ::salut::

Καλημέρα Χρήστο! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και συνεχίζω ακάθεκτος με το διαμέρισμα του κινητήρα!

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 03, 2014, 03:17:09 μμ »
Καλημέρα Κοσμά.
Αν θες να το εμπλουτίσεις λίγο, βάλε κανένα μικρό κουτί ασφαλοκιβωτίου στο διαχωριστικό τοίχωμα. Από εκεί μπορείς να μοιράσεις καλώδια στα διάφορα υποσυστήματα ( δυναμό, μίζα, κόρνα  κλπ.). Το λάδι οι Γ. το έβαζαν σε ένα κουτί δίπλα απ' το καντράν του οχήματος, στο εσωτερικό της καμπίνας. Από εκεί με μία μπρούτζινη σωλήνα πήγαινε στο φίλτρο λαδιού ( το λοξό αντικείμενο κάτω από τον διανομέα). Πάντως γίνεται πολύ όμορφο !
Καλή συνέχεια.

Tags: