Αποστολέας Θέμα: Mιά Λίλυ σε μπελάδες  (Αναγνώστηκε 50467 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Mιά Λίλυ σε μπελάδες
« στις: Μαρτίου 18, 2014, 10:57:26 μμ »
Κι ενώ το καρε των κατασκευων μου με αεροπλανα της IJNAF κλεινει με το Ζέρο, ανοιγει ενας αλλος κυκλος, αυτος με αεροπλανα ενταγμενα στην IJAAF δηλαδη στην Αυτοκρατορικη Αεροπορια Στρατου της Ιαπωνίας..Μετα την πονεμενη μαυρη σελιδα με το χρεπι της Sanger σκοπευω να ξεκινησω με αυτο που ειχα ουτως ή αλλως στα πλανα μου να κανω μετά, το Sokei,('Kyu-kyu Shiki Soh-hatsu Kei Bakugeki-ki' - ),το ήδη ξεπερασμενο στην περιοδο του Β'ΠΠ ελαφρυ βομβαρδιστικο με την ανυπαρκτη θωρακιση, την ελλιπη αμυντικη ικανοτητα και το ανεπαρκες φορτιο βομβων.

Ακριβως γι αυτα τα ελαττωματα και τις αδυναμιες του,(οπως και η Μπετυ καποτε),με εκανα να το συμπαθησω πολυ και να σας το παρουσιασω σε ενα μινι διοραμα αγνωστου ακομα ταυτοτητας. Βεβαια το Σοκε'ι' 'φορουσε' πολυ ομορφα καμουφλαζ-oπως και ολα τα αεροπλανα της Kαβασάκι) και αυτο αποτελεσε αλλο ενα καλο λογο..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

To χρεπαριζον κιτ της ΑΖ το εχω παραγγειλει και το αναμενω λιαν συντομως..

Click to see the original size. 

οι κριτικες μιλουν για λαθος σχημα στο διαφανες του ρυγχους καθως και για ελλιπες κοκπιτ,προβληματα που με εναν η τον αλλο τροπο μπορουν να ξεπεραστουν. Αυτο που εχω ηδη στα χερια μου ειναι το παρα πολυ καλο βιβλιο της Maru
 ::arrowdown::

το πισω εξωφυλλο του οποιου δινει μια καλη ιδεα για διοραματακι..
 ::arrowdown::

Κλεινω αυτη την εισαγωγη με μια απορια: Κοιτωντας καποια λιγα εγκαταλειμμενα Ki 48 παρατηρω οτι απουσιαζει το καφεκοκκινο ασταρι που υπηρχε στα αεροπλανα του Ναυτικου και φαινεται μονο το αλουμινιο..Να υποθεσω οτι δεν χρησιμοποιουσαν ασταρι? Θα θελα τη γνωμη σας.. ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size.

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Kawasaki Ki-48 Sokei (1/48 AZ model)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 19, 2014, 09:28:19 πμ »
Πριν λίγο παρέλαβα και το δέμα. Αναλυτική παρουσίαση των περιεχομένων του εν ευθέτω χρόνω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 19, 2014, 10:02:05 πμ »
Τι θα δουν τα ματια μας πάλι Παναγιώτη... καλή συνέχεια φίλε.
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Μανούσος

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 19, 2014, 06:38:12 μμ »
Ωχ!!! Να προλάβω τον Οφθαλμίατρο, να μου μετρίσει την πίεση των ματιών & να μου γράψει κολλύρια....
 :roll:
 Καλή αρχή μάστορα!  ::salut::
Μέτρον Άριστον

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 19, 2014, 08:51:24 μμ »
Μωρε φτιαχτο εσυ εγκαταλελειμενο να μας τρέχουν τα σάλια κί ας είχε ότι χρώμα να 'ναι για αστάρι!!! Εκεί θα κολήσουμε;

There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 19, 2014, 08:53:36 μμ »
Ωχ!!! Να προλάβω τον Οφθαλμίατρο, να μου μετρίσει την πίεση των ματιών & να μου γράψει κολήρια....
 :roll:
 Καλή αρχή μάστορα!  ::salut::

Aσε Μανούσο σε πρόλαβα!!!! Πήγα στο γιατρο με είδε του ειπα περι τεινος προκειται και μου δωσε όσα ήθελα!!! Βιβιτριν, ντομπρατεξ και πάει λέγοντας!!!

Εγω τουλάχιστον δεν θα πάθω κάτι απο τα αριστουργήματα του Τοκο-τικι ( ::glossa::) την γλύτωσα αυτήν την φορά!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 19, 2014, 09:16:32 μμ »
Ευχαριστω παιδια για την ενθαρρυνση! Το σιγουρο ειναι-να μαστε καλα- οτι θα προσπαθησω να κανω γνωστο τον 'εσωτερικο κοσμο' του Sokei μεσα απο την πορεια της κατασκευης.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 20, 2014, 11:14:03 μμ »
Eνα συντομο βιντεακι εποχης που δειχνει το Sokei εν πτησει καθως και πληρωματα του ειτε μεσα σε αυτο ειτε σε φαση ενημερωσης, Η mottle, (madara Ιαπωνιστί), παραλλαγη που εμφανιζεται περιπου στο 1.12' στιγμιοτυπο, πιθανοτατα θα αναπαρασταθει στο δικο μου μοντελο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Μανούσος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 21, 2014, 07:50:25 μμ »
Η mottle, (madara Ιαπωνιστί), παραλλαγη που εμφανιζεται περιπου στο 1.12' στιγμιοτυπο, πιθανοτατα θα αναπαρασταθει στο δικο μου μοντελο. ::salut::

Η madara είναι η πιο όμορφη παραλλαγή, κατά την ταπεινή μου γνώμη! Εύγε!!!   ::salut::
Μέτρον Άριστον

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Kawasaki Ki-48 Sokei (1/48 AZ model)-review
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 21, 2014, 09:42:13 μμ »
Η madara είναι η πιο όμορφη παραλλαγή, κατά την ταπεινή μου γνώμη! Εύγε!!!   ::salut::
Φτανει να μη τα κανω μαντάρα φιλε μου! :lol:

Λοιπον, μια κριτικη στα περιεχομενα του Τσέχικου κιτ...Αρχιζοντας απο τα διαφανη παρατηρω οτι δεν ειναι αρκετα διαυγη ενω ειναι και παχουλουτσικα. Οταν ερθει η ωρα θα αναγκαστω να φτιαξω λεπτοτερα..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Οι γραμμωσεις στο κιτ (παρα)ειναι εγχαρακτες, αλλα αυτο προσωπικα δεν με χαλαει μιας κ θαχω την πολυτελεια να ψεκασω κανα δυο στρωματα παραπανω ενεκα της madaraς..8) Παντως η λεπτομερεια στις κινουμενες επιφανειες ειναι πολυ καλη..

Τα πολυβολα, ο πινακας οργανων κ καποιες αλλες λεπτομερειες ειναι μετρια προς το καλο,

..το φυλλαδιο οδηγιων πολυ καλο ενω δινεται σε μορφη βιβλιου.

Οι χαλκομανιες δινουν  καπως σκουροτερο τον κοκκινο κυκλο.

Τελος αυτο που μου αρεσει περισσοτερο ειναι οτι δινονται οι δυο Σακάε κινητηρες με καλη λεπτομερεια ενω τα καλυμματα τους δινονται σε ξεχωριστα κομματια..

Οσο για την εφαρμογη..καλυτερα να τα πουμε οταν ερθει η ωρα για δραση..Παντως απ οτι εχω διαβασει ειναι γενικα καλη.

Συμπερασμα?: Ταμιγκάβα κ παλι Ταμιγκάβα! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 30, 2014, 07:32:17 μμ »
Παναγιώτη καλή αρχή και από μένα.
Που πας ρε φίλε και τα βρίσκεις αυτά??!!! Ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη βλέπω  ::glossa:: ::glossa::!!

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 30, 2014, 11:19:17 μμ »
Ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη βλέπω  ::glossa:: ::glossa::!!
Γιάννης
Ακριβως Γιάννο! ::thumbleft:: :evil:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 27, 2014, 08:51:51 μμ »
Δεν ξερω αν φταιει η ζεστη που αρχισε.. :?: :?:  Την ιδεα μου την εδωσε ο Mastoras στην γνωστη καφετερια μας..Επισης και η ταινια 'for those we love'..
Exω το Isuzu fuel truck..Moυ την εχει καρφωσει να φτιαξω ενα starter truck. H Isuzu δεν εβγαζε κατι αναλογο..Nα εκανα μια μετατροπη ας πουμε.. :?

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 27, 2014, 09:26:39 μμ »
Δεν ξερω αν φταιει η ζεστη που αρχισε.. :?: :?:  Την ιδεα μου την εδωσε ο Mastoras στην γνωστη καφετερια μας..Επισης και η ταινια 'for those we love'..
Exω το Isuzu fuel truck..Moυ την εχει καρφωσει να φτιαξω ενα starter truck. H Isuzu δεν εβγαζε κατι αναλογο..Nα εκανα μια μετασκευη ας πουμε.. :?

Η μετατροπή που σκέφτεσαι δεν γίνεται,το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους τα δύο οχήματα είναι οι ρόδες!
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από το Gaz AAΑ starter truck της UM.

Υ.Γ. Να θυμηθώ να τραβήξω άλλη μια χαρακιά στο κοπίδι μου. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 27, 2014, 11:29:33 μμ »
Η μετατροπή που σκέφτεσαι δεν γίνεται,το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους τα δύο οχήματα είναι οι ρόδες!
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από το Gaz AAΑ starter truck της UM.

Υ.Γ. Να θυμηθώ να τραβήξω άλλη μια χαρακιά στο κοπίδι μου. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Σε παω κοντρα! :twisted:  Το GAZ δεν ταιριαζει ουτε στις ροδες!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 28, 2014, 12:05:10 πμ »
Σε παω κοντρα! :twisted:  Το GAZ δεν ταιριαζει ουτε στις ροδες!

Εννοείται οτι θα βάλεις τις ρόδες του Isuzu βρε παλικάρι! 8)
Είναι διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της μετατροπής, άλλος για μένα(ο σωστός  :mrgreen:) και άλλος για σένα ( ο μακρύς  ::glossa::)

Σημείωση ,οι δύο φωτό που έβαλες για σύγκριση των τύπων είναι λάθος γιατί είναι από το bowser.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 28, 2014, 12:47:01 πμ »
Είναι διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της μετατροπής, άλλος για μένα(ο σωστός  :mrgreen:) και άλλος για σένα ( ο μακρύς  ::glossa::)
:roll: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 28, 2014, 07:24:01 πμ »
Μερικές φωτό του starter,μπας και δεν τις έχεις.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
η Λίλυ κι ο μπροστάρης
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 28, 2014, 10:03:49 πμ »
Ωραίες, μεγάλες και καθαρές φωτογραφίες Κωστή! Θα μου χρειαστούν σίγουρα.. Ευχαριστώ!
Αλλαξα και τον τίτλο-τί πρωτότυπο! 8)-γιατί αποδίδει σωστότερα αυτό που έχω κατα νου να κανω.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: η Λίλυ κι ο μπροστάρης
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 03, 2014, 04:36:13 πμ »
Ευτυχως που ειχα παρει προσφατα την κρυαδα με την Sanger. :roll:  Εδω μιλαμε απλα για ενα βημα παραπανω..Φλας ακομα και στα sprue, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ελλειψη λεπτομερειας στα πλευρα,ο οπλισμος δινεται επιεικως απαραδεκτα,τα οργανα στο κοκπιτ ειναι υποτυπωδη,κλπ,κλπ,κλπ.... :roll: ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΟΟΟΟΛΛΛΛΥ δουλεια! :evil:
Υ.Γ.: Οποιος μπορει να με διευκολυνει για τις διαστασεις του Isuzu fuel truck κ Toyota starter truck θα ειμαι ευγνωμων.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 03, 2014, 08:11:43 μμ »
Τελικα βρηκα ακρη με τις διαστασεις. Με βαση τα 72αρια το μεν Isuzu εχει διαστασεις 24,6x13,6x4,2 ενω το Τογιοτα 24,4x13x4,2..Αρα το βαρος θα δοθει στην μετατροπη της μουρης μπροστα αφου το σασι δεν θα δημιουργησει κανενα θεμα. Ειμαι στην φαση να βρω πώς ηταν ο κινητηρας μπροστα αφου σκοπευω να ανοιξω τα καλυμματα..
Η ερευνα συνεχιζεται.. :wink:  Οποιος θα θελε να προσθεσει κατι τις ειναι ευπροσδεκτος! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 04, 2014, 12:23:26 πμ »
Tελειωνοντας την εισαγωγη μου αυτη, βρηκα τελικα τον κινητηρα και μαλιστα σε αριστη κατασταση διατηρημενο,

παντως μαλλον απιθανο να τον αναπαραστησω μιας και η αρχικη ιδεα για το διοραματακι ειναι να υπαρχει σκηνη εγκαταλλειψης..

Θα τα ξαναπουμε οταν εχω αρχισει να κανω και λιγη δουλεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 18, 2014, 08:01:45 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: η Λίλυ κι ο μπροστάρης(1)
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 23, 2014, 05:22:16 μμ »
Ειναι η τριτη Γιαπωνεζα που επιχειρω να αναπαραστησω-μετα την Μπετυ και την Μυρτω-και ετσι και η Λιλυ δεν θα ειναι ΟΟΒικη αλλα θα ανοιξω καποια πανελ κυριως των δυο Σακαε, συγνωμη Ha-25 ηθελα να πω μιας και η Αυτοκρατορικη Ιαπωνικη Αεροπορια Στρατου,(με την οποια πλεον θα αασχολουμαι), εδινε διαφορετικες ονομασιες στους κινητηρες.Ας πουμε οτι ηταν κι αυτο ενα μικρο δειγμα καποιων διαφορών :roll:  που υπηρχαν αναμεσα στον Στρατο και το Ναυτικο της Ιαπωνιας τουλαχιστον την εποχη του Β'ΠΠ.
Λοιπον, η Λιλυ της Κawasaki ηταν ενα ελαφρυ 4θεσιο βομβαρδιστικο με μικρο φορτιο βομβων-μολις 800 κιλα.Βγηκε σε δυο τυπους τον I και τον II. Oι διαφορες μεταξυ τους ηταν ασημαντες.Η κατασκευη θα αφορα τον πρωτο τυπο τον I που πρωτοπεταξε τον Ιουλιο του 1939 εξ ου και το κιού κιού-με προφορα παρακαλω το ου- 8)  9-9 δηλαδη. Πολλα Σοκέι την εβγαλαν καθαρη μεχρι το τελος του πολεμου κυριως γιατι πετουσαν σε μικρους σχηματισμους με συνοδεια ακομα και 3πλασιων σε αριθμο καταδιωκτικων, κυριως των Κi-43 Χαγιαμπουσα.Πληρωμα με 4 παλληκαρια, ο πιλοτος που δεν κουνιοταν,ο βομβαρδιστης που στα δυσκολα επιανε το μπροστινο πολυβολο,ο ασυρματιστης που σκαρφαλωνε να παρει το αντιστοιχο οπλο μπας και πετυχει οτιδηποτε επιτιθετο απο πανω και πισω, ενω ο navigator οποτε χρειαζοταν βουτουσε στην κοιλια της Λιλυς,γυρναγε μια μανιβελα και ανοιγε ενα πανελ και αγκαλιαζοντας το τριτο πολυβολο προσπαθουσε να υπερασπισει τον εαυτο του και το πληρωμα σε οτιδηποτε απειλητικο πλησιαζε απο πισω-παντα με την καλη εννοια! :mrgreen:

Τεραστια εντυπωση  :!: :!: :!: :!: :!:   μου προκαλεσε που μεσα στο κοκπιτ υπηρχε δεξαμενη καυσιμων..Μεσα στο κοκπιτ..Ημαρτον! :!: ::eusa_wall::
Μοντελιστικα τα ξαναπα, μαπα το καρπουζι της ΑΖ models, μην ΤΟ ακουμπατε αν δεν εχετε σκοπο να ριξετε μπολικη δουλεια και μην ΤΑ ακουμπατε γιατι δεν αξιζει με τιποτα τα πολλα λεφτα του.Εχω ριξει αρκετη δουλιτσα μεχρι τωρα..Μια μικρη εικονα που δειχνει του λογου το αληθες,

αναλυτικο update μολις αρχισουν τα 'ρεπο' στο καθημερινο ποδοσφαιρικο σφυροκοπημα.Καλη επιτυχια στην Εθνικη-αν και το βλεπω πολυ χλωμο- οι δε φιλοι Ιαπωνες ας κανουν το χρεος τους νa μη κερδισουν για να εχουμε τις καποιες οποιες ελπιδες μας..
Γκανμπατέ,(καλη τύχη)! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Μανούσος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 23, 2014, 07:46:54 μμ »
Καλή αρχή με την "πρωταγωνίστρια" της Αυτοκρατορικής Αεροπορίας Στρατού!
ʼλλο ένα Master show, ξεκινάει!!!
Κρίμα για την ποιότητα της AZ & κυαλάριζα κάτι διπλάνα της.... 8)

::salut:: ::salut:: ::salut::
Μέτρον Άριστον

Tags: