Αποστολέας Θέμα: Βadger 200 G (0.3 βελόνα) και μπουκώματα  (Αναγνώστηκε 5969 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Βadger 200 G (0.3 βελόνα) και μπουκώματα
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 28, 2014, 10:56:26 μμ »
 ::sprechende_015:: ::pop:: ::violent1:: ::mastigoma::
 ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 29, 2014, 10:37:12 πμ »
::sprechende_015:: ::pop:: ::violent1:: ::mastigoma::
 ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

όλα  αυτά μαζί ε ;; χμμ

αυτο το τελευταίο όμως .. που σφυρίζεις αδιάφορα .. μήπως ενοείς ότι θα΄πρεπε να δω καναν iwata ;;
ε ; ; ε ;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 29, 2014, 10:58:12 πμ »
Είπα εγώ τίποτα; :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 29, 2014, 11:08:34 πμ »
όλα  αυτά μαζί ε ;; χμμ

αυτο το τελευταίο όμως .. που σφυρίζεις αδιάφορα .. μήπως ενοείς ότι θα΄πρεπε να δω καναν iwata ;;
ε ; ; ε ;

Μονο πριν τον δεις (εχω και εγω εναν-γιατι ολο και καποιος θα σκεφτει καποια %$^$^) δες ποσο εχει και το μπεκακι..γιατι στον δικο μου εχει 45Ε, οταν στον 150 εχει 10Ε...

Αν νομιζεις πως μια μονο συγκεκριμενη μαρκα αερογραφου απο τις επωνυμες θα σε κανει να ψεκασεις σωστα εισαι γελασμενος, ολοι οι αερογραφοι τετοιας ταξης ψεκαζουν σωστα, απλα θελει να τους μαθεις.

:wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 29, 2014, 11:27:55 πμ »
Φίλε Δημήτρη...
Λίγο μετά από εσένα που πήρες το Badger, πήρα και εγώ τον ίδιο με του ιδίου γνωστού την προτροπή... :mrgreen: :mrgreen: Τον αερογράφο αυτόν τον ερωτεύτηκα... Ψεκάζω τα πάντα. Σμάλτα, αστάρια, βερνίκια, κ.τ.λ. Απλά λόγω του μικρού μπεκ θέλει καλή αραίωση... Απόλυτο πλεονέκτημα, ότι καθαρίζει πολύ γρήγορα....και εύκολα! (Μειονέκτημά του ότι έχει μικρό μπουκαλάκι, αλλά ξεπερνιέται με το να "φτιάχνω"χρώμα σε άλλο μέρος και γεμίζοντας κάθε τόσο) Έχω και ένα Iwata HP-c 0,3... Τον χρησιμοποιώ μόνο όταν θέλω να κάνω ψιλή δέσμη με ελεύθερο χέρι......

Ελπίζω να σε "κάλυψα"

Πέσε με τα μούτρα και κάνε δοκιμές.... Μέχρι να τον μάθεις..... :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 29, 2014, 11:11:30 μμ »
....δες ποσο εχει και το μπεκακι.....
.....Αν νομιζεις πως μια μονο συγκεκριμενη μαρκα αερογραφου απο τις επωνυμες θα σε κανει να ψεκασεις σωστα εισαι γελασμενος, ολοι οι αερογραφοι τετοιας ταξης ψεκαζουν σωστα, απλα θελει να τους μαθεις.
 :wink: ::salut:: ::salut::

απλά σκέφτομαι μήπως κάποιον άλλον τον μάθαινα πιο γρήγορα.. είμαι και λίγο τεμπελάκος ειναι αλήθεια..
το θεμα με τα ανταλλακτικά κι τις τιμες τους δεν το ειχα σκεφθει..
σ' ευχαριστω  ::salut::

Φίλε Δημήτρη...
Λίγο μετά από εσένα που πήρες το Badger, πήρα και εγώ τον ίδιο με του ιδίου γνωστού την προτροπή... :mrgreen: :mrgreen: Τον αερογράφο αυτόν τον ερωτεύτηκα...

χαχα.. αν τον δεις τον ..γνωστό, δώσε χαιρετίσματα ..
καλο παιδί και καλός γιατρός ,  αλλά δεν με ειχε ενημεωσει για τα ειδικά διαλυτικά λάκερ και πολυουρεθάνες και μεγάλες αραιώσεις... και εχω φτυσει αιμα μεχρι στιγμής...

...ακολουθεί μήνυμα στο ιδιο tread για .....αλλον αερ/φο..

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 29, 2014, 11:37:17 μμ »
λοιπόοοοον...
ο Γιώργος / gkontog που τεστάρισε τον 200αρη μου, μού έφερε να δοκιμάσω και έναν δικό του badger 150, διπλής όπως ξέρετε , εσωτερ.ανάμιξης , με το κυπελάκι ααπό κάτω κλπ.
Μην τον φοβάσαι μού είπε, δούλεψέ τον..

Κάθησα λοιπόν το απόγευμα, ειχα ετοιμο μασκαρισμένο το μιραζ , γεμίζω με σμαλτα intermediate blue τον 150 , αραιωνω (αρκετά, περιπου 60δ/40χ) με εναμελ θινερ της humbrol, και ξεκινάω να ψεκάζω σε ενα τεστ μοντέλο..
καταλαβαινω πώς δουλεύει ο διπλής , (απλό ακόμα και για μένα) διαπιστωνω οτι βαφει στρωτά, απροβλημάτιστα. Καλύπτω όλο το μοντελο δοκιμων σε 1-2 λεπτά.. οπότε μετά  ::pop::, πάμε βουρ στο 2λιτρο.
τα αποτελέσματα ακολουθούν...

λόγω παταφιξ κουλαμάρας , κάποια σημεία θέλουν διόρθωση, όμως η ουσία για μένα είναι ότι εβαψα απροβλημάτισμα ..
Φυσικά και θα δωσω χρόνο και δοκιμές στον 200ρη μου (με περισσότερη προσοχή στην αραιωση αυτη τη φορά)   , απλά ήθελα να σας αναφερω την πολύ ευχάριστη  εμπειρία με τον 150...

::lovemodel::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 29, 2014, 11:44:38 μμ »
Εγώ αυτό στο είχα πει... Μην φοβηθείς να πάρεις διπλής λειτουργίας...

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 30, 2014, 12:18:28 πμ »
Αν τον μαθεις θα ψεκαζει και αυτος μια χαρα...απο κει και περα..ο Badger 150 σκοτωνει!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::glossa:: ::glossa::

Χωρις να τον εχω δοκιμασει(θα ηθελα) νομιζω πως ο patriot με το 0.5 μπεκ θα σου εκανε 100%

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 30, 2014, 08:16:04 πμ »
Οι διπλής στην ουσία είναι πιο βολικοί και εύκολοι!
Μπορείς άμεσα να καταλάβεις την λειτουργία τους.Μπορείς να κόβεις ή χαμηλώνεις τον αέρα ή το χρώμα κατά βούληση που είναι πολύ χρήσιμο,σε αντίθεση με τον μονής που πρέπει αναγκαστικά να ξεκινήσεις και να τελιεώσεις εκτός μοντέλου...
Το βασικό σε όλους τους αερογράφους όμως είναι να αραιώνεις καλά εώς υπερβολικά(για ψιλές δέσμες) και να παίξεις με την πίεση στο κομπρεσέρ,μιας και ο κάθε αερογράφος θέλει διαφορετική πίεση.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 30, 2014, 11:30:08 πμ »
πέρα από τα τεχνικά λάθη στη χρήση του αρ/φου που εκανα,
ενα ΒΑΣΙΚΟ μου λαθος (που νομίζω κάνουν όλοι οι πρωταρηδες) ειναι να φοβηθω τους διπλής λειτουργίας..

::arrowred:: Giwrgosd , θυμαμαι ήσουν θετικός στους 2πλής, αλλά είπαμε...
 ::arrowred:: nosdio. , σιγουρα ο επομενος θα ναι 0.5, 2πλης και πιθανως αυτος που προτεινεις.. :wink:

::arrowred:: mmaker, πραγματι αυτο με τους μονής που πρεπει να ξεκινας /τελειωνεις εκτος μοντελου, είναι ταλαιπωρία..

νομίζω ότι το καλύψατε το θεμα και έλαβα (για αλλη μια φορα) την απιστευτη βοήθεια σας..

::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 30, 2014, 11:41:55 πμ »
Προσωπικά ποτέ δεν είχα βάψει με μονής πέρα από έναν Revell εξωτερική μίξης, ο πρώτος μου αερογράφος πριν χιλιάδες χρόνια... Ο 200άρης είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας και σχεδίασης εργαλείο προορισμένο να δουλεύει σκυλίσια για χρόνια, έχει όμως πιστεύω πολύ μεγαλύτερη διαδικασία εκμάθησης από κάποιον διπλής λειτουργίας και κάποιους περιορισμούς που πιθανόν για το μοντελισμό να είναι σοβαροί. Συνέχισε να τον μαθαίνεις και παίξε και με τον 150άρη και αποφασίζεις πως θα συνεχίσεις.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 30, 2014, 12:17:38 μμ »
. Συνέχισε να τον μαθαίνεις και παίξε και με τον 150άρη και αποφασίζεις πως θα συνεχίσεις.

Aυτό θα κάνω Γιώργο, θα του δωσω χρόνο, όσο μπορώ βεβαια ...
σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά, θα μιλήσουμε για την επιστροφη ΤΟΥ εργαλειου ..

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 30, 2014, 12:18:25 μμ »
Για να καταλάβετε...
Χτες έβαψα κάτι μικρά κομματάκια με γκρι με τον Iwata (2πλης).  Περισσεύει χρώμα οπότε φωνάζω το γιο μου να δοκιμάσει να βάψει πρώτη φορά με τον αερογράφο.  Δεν είχε ξαναπιάσει στα χέρια του.  Μετά από κυριολεκτικά 30 δευτερόλεπτα ενημέρωση για το πως δουλεύει και τι κάνει η σκανδάλη κάθισε και έβαψε μόνος του και εντός ορίων κάτι σχήματα που είχε η εφημερίδα που είχα από κάτω για να μην λερώσω τον πάγκο.
Μετά από 2 λεπτά που τελείωσε το χρώμα το σχόλιο του ήταν... "Έλα μωρέ, πανεύκολο είναι!"...

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 30, 2014, 12:39:24 μμ »
Αυτό δεν μετράει είναι κλασικό παράδειγμα  Modelling Bloopers , και εγώ όταν είναι να αδειάσω χρώμα ή να ψεκάσω σε μοντέλο δοκίμων ζωγραφίζω , άλλα όταν σημαδέψω μοντέλο με παίρνει ο διάολος.
Η ο γιος σου έχει μέλλων  ::salut:: 

Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 30, 2014, 01:48:28 μμ »
o 200αρης ειναι καλο εργαλειο...προσωπικα με απλο 200αρη και την 0.5 βγαζω πολυ ωραιο pattern για καμουφλαζ(το mig-21 με αυτον το εβαψα) και ειναι εργαλειο 15 ετων, εχει ψεκασει και εγω δεν ξερω τι...

Η Badger τον βγαζει και σε detail εκδοση με 0.25 και exposed needle..δεν ειναι τυχαιο.

Ο 150, στα παλαιοτερα σωματα τουλαχιστον ειχε μια βιδα μπροστα απο τη σκανδαλη..λογικα πρεπει να εχεις αυτον...ουσιαστικα αυτη η βιδα τον κανει μονης!! Οποτε παιξε και με αυτο, και θα δεις οτι αν το χρωμα πχ σε gunze εχει και retarder μεσα+ σωστη αραιωση δεν θα μπουκωνει...

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 31, 2014, 12:47:42 μμ »
Επομένως, τελος καλό, όλα καλά!!!

Αντε, καί καλά βαψίματα!!!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Tags: badger